Перехід до вмісту

Фотографія

Нежить у дитини - що з ним робити?

нежить

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
18 відповідей у цій темі

#1 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 376 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 15:15

Дівчата, потрібна допомога :) Сину майже 6. Коли ходить в садочок, то тиждень ходить, тиждень вдома, в кращому випадку. Плюс підключаються аденоїди - і загалом отримуємо лікування на два тижні. Розумію, що всі дітки хворіють, і про набуття імунітету теж розумію, але є питання, які хотіла б зрозуміти для себе.

1) в перші п'ять-шість днів щось капаєте? Чула про "лікувати  - пройде за 7 днів, не лікувати - за тиждень". Але є безліч різних засобів, зокрема з алое, щоб легше дихати. Застосовуєте чи просто чекаєте?
2) якщо у Вашої дитинки переходило в аденоїди, то в якому віці дитина переросла?

3) що можете порадити приймати в осінньо-зимовий період для профілактики? Або безпосередньо при перших симптомах?

Чудово розумію, що нежить - то дрібниці, особливо зараз, але хочеться, щоб більше днів проходило в садочку, ніж поза ним. Гуглити вмію, але хочеться реальний досвід та реальні думки, за які буду дуже вдячна :)

#2 Киця

Киця

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 073 повідомлення
  • Місто:Полтава Подол
  • Ім'я:Оля

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 16:07

Дівчата, потрібна допомога :) Сину майже 6. Коли ходить в садочок, то тиждень ходить, тиждень вдома, в кращому випадку. Плюс підключаються аденоїди - і загалом отримуємо лікування на два тижні. Розумію, що всі дітки хворіють, і про набуття імунітету теж розумію, але є питання, які хотіла б зрозуміти для себе.
1) в перші п'ять-шість днів щось капаєте? Чула про "лікувати - пройде за 7 днів, не лікувати - за тиждень". Але є безліч різних засобів, зокрема з алое, щоб легше дихати. Застосовуєте чи просто чекаєте?
2) якщо у Вашої дитинки переходило в аденоїди, то в якому віці дитина переросла?
3) що можете порадити приймати в осінньо-зимовий період для профілактики? Або безпосередньо при перших симптомах?

Чудово розумію, що нежить - то дрібниці, особливо зараз, але хочеться, щоб більше днів проходило в садочку, ніж поза ним. Гуглити вмію, але хочеться реальний досвід та реальні думки, за які буду дуже вдячна :)

в нас було так само. Аденоїди переросли десь біля 8, але він не дрібний хлопчина.
Тримайтесь

#3 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення

Нагороди

2   

Опубліковано 16 серпень 2023 - 16:14

1) в перші п'ять-шість днів щось капаєте? Чула про "лікувати  - пройде за 7 днів, не лікувати - за тиждень". Але є безліч різних засобів, зокрема з алое, щоб легше дихати. Застосовуєте чи просто чекаєте?

Щось робили з аденоїдами? У дочки значно покращилась ситуація, коли пройшли курс спрею з кортикостероїдами (назонекс, форінекс, флікс..), його довго потрібно використовувати. І потім повторили через якийсь час. Але це повинен лікар призначити, чи це доцільно в вашій ситуації.

Переросла десь в років 8-9.

#4 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 16:18

в нас було так само. Аденоїди переросли десь біля 8, але він не дрібний хлопчина.
Тримайтесь

Дякую) Скажіть, після того, як переріс, нежить просто проходить, як у дорослого? І як вага впливає? Може, дивні запитання, але хочу для себе зрозуміти)

#5 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 16:24

Щось робили з аденоїдами? У дочки значно покращилась ситуація, коли пройшли курс спрею з кортикостероїдами (назонекс, форінекс, флікс..), його довго потрібно використовувати. І потім повторили через якийсь час. Але це повинен лікар призначити, чи це доцільно в вашій ситуації.

Переросла десь в років 8-9.

У Вані (це син) кожен раз нежить йде по одній схемі: спочатку десь днів сім звичайний нежить, потім затухає, ніби повністю проходить. А потім починає підтікати - ніби то відкривають кран, то закривають. Тоді додаємо щось судинозвужувальне, складні краплі (це клініка Безега, бо до лора туди ходимо) та Форінекс на два тижні. Вже не пам'ятаю,  коли нежить проходив за сім днів. Вже з'являються думки змінити лора та звернутися до іншої клініки. Думаю, чи це щось змінить, чи це типова ситуація і лікар не вплине. Тому і питаю про досвід інших діток.

• mitera це подобається

#6 Киця

Киця

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 073 повідомлення
  • Місто:Полтава Подол

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 16:59

Дякую) Скажіть, після того, як переріс, нежить просто проходить, як у дорослого? І як вага впливає? Може, дивні запитання, але хочу для себе зрозуміти)

не вага, він як раз худий.
Розміри, коли збільшуються габарити в тому числі голови , то розмір аденоїд стає меншим в успіввідношенні.

Зараз вже не лікую нежить, в крайніх випадках (коли як вода) сосудозвужуючі

А малим від адонеїдіту часто й отіт був відразу, тому антигістамінні пизначали ,щоб набряк прибрати.
Ми в Балінського лікувались

#7 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 17:12

не вага, він як раз худий.
Розміри, коли збільшуються габарити в тому числі голови , то розмір аденоїд стає меншим в успіввідношенні.

Зараз вже не лікую нежить, в крайніх випадках (коли як вода) сосудозвужуючі

А малим від адонеїдіту часто й отіт був відразу, тому антигістамінні пизначали ,щоб набряк прибрати.
Ми в Балінського лікувались

Ви не написали "не дрібний", тому запитала. Син худий і високий.

Ми раніше крапали теж судинозвужувальні, а останні рази - краплі з алое. Щипає дуже, але ефект є, бо бех них дуже погано спав вночі.

Ми зараз у Проскурні Романа Сергійовича. Він молодий, але здається компетентним. 

#8 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 серпень 2023 - 18:23

Лєна, як буде бажання, почитайте групу у ФБ Доказові батьки. Я жалкую, що свого часу не знала про неї, мені б це зекономило купу нервів та грошей. Те, як вчили мене, не відрізнялося від того, як лікували дочку, а по факту - було не завжди доцільним. При тому, що частину призначень я могла ідентифікувати, як невірну чи шкідливу, а виявляється, можна було ще краще. Мені дочка той Протаргол досі згадує, хоча вже минуло років 8-9, як його капали.

1. капаю звичайні судинозвужувальні (називін, тизин і т.д.), коли набряк заважає заснути, коли вдень бачу, що малу починає "ковбасити" (ніс забитий, очі червоні, сльози, дихає ротом і нервується). Обов'язково на сон відкриваю вікно, особливо добре взимку допомагає прохолодне повітря.

Ніяких алое, каланхоє і т.д. Можливість алергічної рекації та побічних дій, а також непрогнозований вплив на слизову. Мене свого часу лікували олією обліпихи за методом відомого раніше Дудника, то це просто тортури і жах.

Коли була менша - після закапування (голову добре закинути назад, трохи повернути в ліву сторону, закапати ліву ніздрю, почекати секунд 40, потім повторити зправа) промивала носа сольовим розчином. Спочатку використовувала аптечні, потім мила просто фіз.розчином зі шприца (без голки). Чи так співпало, чи ні, але з переходом на шприц отити припинилася (є теорія, що промивання під високим тиском сприяє їм). Коли нежить ставав із зеленим слизом, додавала краплі-спреї з антибіотиком. Пишуть, що це не зовсім правильно, але експериментально виявила, що саме нам це підходило.

До речі, за 7 днів не проходить, триває, як правило, довше завжди, але це особливості конституції

2. З аденоїдитом воювали в садочку, у 3-5 років постійно були у ЛОРа з ускладненнями отитами, поставало питання про операцію, а десь у старшій групі садочка я вже не пам'ятаю, щоб були у ЛОРа. В принципі, перебіг хвороби був контрольованим і отитів не було. Тобто у 6-7 років.

3. Нічого для профілактики не даю і сама не приймаю, оскільки в тому немає сенсу. Останні 2 роки щеплюю проти грипу, останній рік - від ковіду. Хворіла реально менше після початку вакцинації від грипу. До того - декілька епізодів за зиму з температурою 40 (я не перебільшую). Якби раніше вникла у тему щеплень, то треба було раніше почати, ще б додала вакцинацію від менінгококу та пневмококу.

Відредаговано Optimist, 16 серпень 2023 - 18:39.

#9 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 16 серпень 2023 - 19:38

Лєна, як буде бажання, почитайте групу у ФБ Доказові батьки. Я жалкую, що свого часу не знала про неї, мені б це зекономило купу нервів та грошей. Те, як вчили мене, не відрізнялося від того, як лікували дочку, а по факту - було не завжди доцільним. При тому, що частину призначень я могла ідентифікувати, як невірну чи шкідливу, а виявляється, можна було ще краще. Мені дочка той Протаргол досі згадує, хоча вже минуло років 8-9, як його капали.

1. капаю звичайні судинозвужувальні (називін, тизин і т.д.), коли набряк заважає заснути, коли вдень бачу, що малу починає "ковбасити" (ніс забитий, очі червоні, сльози, дихає ротом і нервується). Обов'язково на сон відкриваю вікно, особливо добре взимку допомагає прохолодне повітря.
Ніяких алое, каланхоє і т.д. Можливість алергічної рекації та побічних дій, а також непрогнозований вплив на слизову. Мене свого часу лікували олією обліпихи за методом відомого раніше Дудника, то це просто тортури і жах.
Коли була менша - після закапування (голову добре закинути назад, трохи повернути в ліву сторону, закапати ліву ніздрю, почекати секунд 40, потім повторити зправа) промивала носа сольовим розчином. Спочатку використовувала аптечні, потім мила просто фіз.розчином зі шприца (без голки). Чи так співпало, чи ні, але з переходом на шприц отити припинилася (є теорія, що промивання під високим тиском сприяє їм). Коли нежить ставав із зеленим слизом, додавала краплі-спреї з антибіотиком. Пишуть, що це не зовсім правильно, але експериментально виявила, що саме нам це підходило.
До речі, за 7 днів не проходить, триває, як правило, довше завжди, але це особливості конституції

2. З аденоїдитом воювали в садочку, у 3-5 років постійно були у ЛОРа з ускладненнями отитами, поставало питання про операцію, а десь у старшій групі садочка я вже не пам'ятаю, щоб були у ЛОРа. В принципі, перебіг хвороби був контрольованим і отитів не було. Тобто у 6-7 років.

3. Нічого для профілактики не даю і сама не приймаю, оскільки в тому немає сенсу. Останні 2 роки щеплюю проти грипу, останній рік - від ковіду. Хворіла реально менше після початку вакцинації від грипу. До того - декілька епізодів за зиму з температурою 40 (я не перебільшую). Якби раніше вникла у тему щеплень, то треба було раніше почати, ще б додала вакцинацію від менінгококу та пневмококу.

плюсую за Доказових і за все в принципі.
А Превенар можна в будь-якому віці робити.

#10 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 16 серпень 2023 - 21:40

У Вані (це син) кожен раз нежить йде по одній схемі: спочатку десь днів сім звичайний нежить, потім затухає, ніби повністю проходить. А потім починає підтікати - ніби то відкривають кран, то закривають. Тоді додаємо щось судинозвужувальне, складні краплі (це клініка Безега, бо до лора туди ходимо) та Форінекс на два тижні. Вже не пам'ятаю, коли нежить проходив за сім днів. Вже з'являються думки змінити лора та звернутися до іншої клініки. Думаю, чи це щось змінить, чи це типова ситуація і лікар не вплине. Тому і питаю про досвід інших діток.

Це мій головний біль у старшого був... І аденоідит ускладнювався завжди отитом...
Це здавалося ніколи не пройде...

Найбільш дієве, що дійсно допомогло відчутно легше пройти нам період орві у старшій групі садочку , то в кінці серпня курс в ніс ІРС-19
Але наче зараз його немає в аптеках... І давно..
Тому меншому не пробувала

Але вже значно менше давала меншому і лише те, що працювало 100% зі старшим...

Працювало в обох:

Зодак на ніч 5 днів, якщо закладає, а вже більше 5-7 днів судиннозвужуєче капалося і треба їх прибирати (і тоді із зодаком ніч спокійніше, із закритим ротом, бо відкритий рот стимулює ріст аденоідів).
Ізофра, коли ускладнення і зелене з носа після тижня лікування
В ніс або отривін (працював у обох, а все інше у меншого викликає через пару днів кровотечі в носі; консультувалася з лорами щодо цих наших реакцій, то саме цей препарат найбільш "лагідний" до судин носа за їхніми спостереженнями) або міліносік (чудовий засіб від нежиті та закладеності носа не в ніс, а в рот).
Віброцил, до речі, не "працював" у обох синів

І дуже дієвим для обох прийом вітамінів з вітаміном С+бузина в перші симптоми ОРВІ.
Купую вже декілька років такі
https://ua.iherb.com...-lozenges/98584
Дієві виявилися для всієї родини...
Але можуть бути алергічні реакції, тому тут треба пробувати обережно

Гігієна носа регулярна, навіть коли зовсім трошки відчуття закладеності - звичайним фізрозчином. Позаливала у бутилки з но-соль у склі
https://m.apteka911....5-fl-10ml-p4524
Тут значно менший тиск, ніж в хьюмері наприклад (мені здавалося, що він лише ускладнював нам все і з часом відмовилася від нього, незважаючи на призначення лорами). В цих пляшках з но-соль дуже зручна і багато років працююча система ;) накупила заради вдалих пляшок і пшикалок, і наливаю шприцем туди фізрозчин. Це завжди зі мною і в дорозі, і в ванній.

Переріс старший після 7 років... Все легше, легше, легше... Хоча нам радили операцію (бо декілька разів відновлювали слух після наших отитів) і не один лікар....
У меншого ситуація була значно легша, можливо через меншу кількість експериментів і відвідувань лорів, і також після 7 років пішло на спад... Тьху-тьху

Лєна, це обов'язково мине!!!

Відредаговано mitera, 17 серпень 2023 - 12:37.

#11 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 16 серпень 2023 - 21:56

У Вані (це син) кожен раз нежить йде по одній схемі: спочатку десь днів сім звичайний нежить, потім затухає, ніби повністю проходить. А потім починає підтікати - ніби то відкривають кран, то закривають. Тоді додаємо щось судинозвужувальне, складні краплі (це клініка Безега, бо до лора туди ходимо) та Форінекс на два тижні. Вже не пам'ятаю, коли нежить проходив за сім днів. Вже з'являються думки змінити лора та звернутися до іншої клініки. Думаю, чи це щось змінить, чи це типова ситуація і лікар не вплине. Тому і питаю про досвід інших діток.

Пораджу до Балінського на Леваду або Запорожченко у Безеги...
Це найбільш адекватні і реальні лікування та призначення
Ми десятки лікарів відвідали свого часу... :( Досвід маю чималий

Відредаговано mitera, 16 серпень 2023 - 21:59.

#12 Sunny3011

Sunny3011

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 553 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

2    2         

Опубліковано 17 серпень 2023 - 12:32

Пораджу до Балінського на Леваду або Запорожченко у Безеги...
Це найбільш адекватні і реальні лікування та призначення
Ми десятки лікарів відвідали свого часу... :( Досвід маю чималий

Запорожченко теж подобається
Ще подобається Безега молодший

Видаляли аденоїди і старшому і меньшій у них
Але, нас лікували, ми все одно часто ходили з соплями. І це все ускладнювалося отитами. Старший в один момент просто оглох, ми видаляли аденоїди у Безеги молодшого, тепер хворіє рідше. Але він вже і старший
Молодша хворіла з отитами і я вже розуміла, що мені то все набридло і запропонувала видалити молодшій аденоїди. Запорожченко підтримав і сказав, що це доцільно.

Але, ситуації різні і все індивідуально

Але, я тобі казала вже, то все пройде і все буде гаразд :)

#13 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 17 серпень 2023 - 13:18

Как все протекает зависит от конкретного человека, даже конструкция носа влияет,типа узкий проход. У меня была искривлена перегородка с детства ,то понятно, никогда не заканчивалось за неделю, и всегда заканчивалось  синуситами, отитами. И так всю жизнь, разве ,что отитов нет к счастью сейчас.

У детей сопли тоже идут не прям 7 дней и все, по разному. Но всегда все проходило.

Максимум физраствор пшикала, сейчас и его нет. Изофры и т.п это вообще странные вещи, если говорить про зеленые сопли, мы их высмаркивали и все ,про протаргол вообще промолчу, средневековье, еще и вреда принести может.

Насчет аденоидов, то они всегда воспаляются ,когда насморк, а когда все проходит и они приходят в норму,должны во всяком случае.

Когда часто ребенок болеет респираторными заболеваниями, то могут появляться проблемы уже,т.е нос всегда практически воспален, что не есть хорошо.

Профилактика носа, это чистый воздух и вода ,а что еще. Я не понимаю понятия ,что то принимать,чтоб ,что? Вирус и есть вирус, он попадет, от него не скроешься. Как протекать будет зависит как и сказала даже от самого носа...

В городе как по мне, проблемы с адекватным лором , найти нелегко...Чтоб обьяснил все по полочкам, для конкретного ребенка, чтоб каждого третьего как пример не ложить под нож с аденоидами, которые и есть у нас ,чтоб защищать, а мы их удаляем. 

Кстати, когда начали запирать дома с 20 г и сейчас дети онлайн , то болеть стали в разы чаще ,пусть все и проходит также ,но частота увеличилась в разы.

А в садик , школу ходили постоянно как раз ,иммунитет работал хорошо, когда шёл постоянный контакт с чем то. 

У всех все по разному. 

Відредаговано kulolga, 17 серпень 2023 - 13:27.

#14 Akinshina

Akinshina

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 7 повідомлення
  • Ім'я:Akinshina

Опубліковано 17 серпень 2023 - 15:08

У нас часто були проблеми з носом, ЛОР навчила нас добре його промивати: спочатку бризкаєте судиннозвужувальне, хвилин через 5 промиваєте із 20 мл шприца розчином фурациліну. Для цього треба нагнути його над ваною та ввести кінчик шприца у ніс паралельно (!) підлозі (тобто, щоб він не був направлений йому у голову. Потім потроху запускаєте розчин в ніс, а він має видувати його назовні. А ще добре з цими проблемами допомагає небулайзер з декасаном (антисептик).

#15 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 17 серпень 2023 - 15:31

У нас проблема з носом теж була завжди, до 4х років краще перелічити дні коли не хворіла. Одного разу навіть стафілококову паличку підхватила (здавали слиз з носу), лікувались місяців 4((( і це в лора.

Потім попали на консультацію до іншого педіатру, який дав пораду, що якщо нежить не проходить ч/з 4-6 днів треба починати приймати препарати по типу Синупрет (не менше 10днів, навіть якщо вам здається, що вже не закладений ніс), що знімає набряклість і запалення, но-солем (сольові будь-які) промиваємо ніс, після нього різні спреї, нам дуже добре допомагав Піносіл, хоча якщо часто (по типу кожен місяць) - йде привикання.

І обов"язково, з першого дня захворювання, змазувала ніс і виски мазю по типу Доктор Мом.

Пішла в школу - в нас пропуски за рік стали 2-4дні. 

#16 Анастасія Міккі

Анастасія Міккі

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 14 повідомлення
  • Ім'я:Анастасія

Опубліковано 31 серпень 2023 - 15:26

Доброго дня! У Нас також була така проблема до 5 років, радили видаляти аденоїди, але ми Слава Богу переросли і зараз все добре.
Раніше і зараз використовуємо Доктор мом. Нам дуже дієвий.

#17 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 31 серпень 2023 - 15:33

Дівчата, дякую за поради і відповіді. Цього разу у Вані ще й алергія додалася. На щастя, в легкій формі. Цікаво те, що до минулого року, ні у мене, ні у чоловіка, ні у сина алергії не було. Тепер з'явилася у всіх трьох. І багато знайомих кажуть, що саме минулого року у багатьох з'явилася.

#18 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 31 серпень 2023 - 17:36

Дівчата, дякую за поради і відповіді. Цього разу у Вані ще й алергія додалася. На щастя, в легкій формі. Цікаво те, що до минулого року, ні у мене, ні у чоловіка, ні у сина алергії не було. Тепер з'явилася у всіх трьох. І багато знайомих кажуть, що саме минулого року у багатьох з'явилася.

А ви якісь аналізи здавали ,що зрозуміли ,що алергія. ? І якщо вона, то що допомогло?

#19 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 31 серпень 2023 - 18:51

А ви якісь аналізи здавали ,що зрозуміли ,що алергія. ? І якщо вона, то що допомогло?

Ходила до лора, обстежувалася. На що саме - не впевнена, але на якесь цвітіння. Ну вулиці ознаки посилюються. Лікар призначив ліки, допомогло. Тут не буду писати. Якщо цікаво, напишіть в особисті, розкажу )

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама