Куди в Полтаві можна здати зіпсований ртутний термометр
Розпочатий з bonysj, 28 бер 2013 17:11
11 відповідей у цій темі
bonysj
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 28 березень 2013 - 17:11
Куди полтавцям подіти зіпсований термометр та що робити зі ртуттю. Адже просто викинути його до смітника небезпечно. Випари ртуті, які можливі при температурі від +18 0С, здатні спричинити отруєння. Про те, як діяти, коли розбився термометр, нам розповіли в Управлінні ДСНС України в Полтавській області.
Єдиним, хто займається утилізацією ртуті у Полтаві, є аварійно-рятувальний загін УДСНС України в області.
— Сама ртуть не така небезпечна, як її випари. Вони дуже токсичні, - розповіла Світлана Рибалко, помічник начальника з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю УДСНС.
Якщо ви ненароком розбили термометр, вона радить, відразу відкрити вікна, вийти з приміщення та зателефонувати на «101».
Ні в якому разі зіпсований термометр не слід викидати у смітник. 2 грами ртутi, які містяться у ньому, здатні забруднити 6 тисяч кубометрiв повiтря.
Рятувальники ж проведуть демеркуризацію – зберуть ртуть та знешкодять приміщення.
— Все це зроблять безкоштовно, розповіла Світлана Рибалко. — Наші працівники працюють у спеціальних костюмах із захистом органів дихання. У них є спеціальне обладнання для того, щоб зібрати ртуть: совочки, лопатки, навіть спеціальний пилосос для всмоктування ртуті, — розповіла Світлана Рибалко.
Якщо ж термометр лише пошкодився, а ртуть не витекла, його слід покластит у герметичну упаковку. А далі — здати до аварійно-рятувального загону УДСНС. Там його утилізують.
джерело
Koshka
-
Місто:Toronto, Canada
-
Ім'я:Koshka
Опубліковано 28 березень 2013 - 18:04
Странно, я раньше спрашивала у мчс - ников они сказали не нужны нам ваши 3 термометра)))
Может уже что-то изменилось)
bonysj
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 28 березень 2013 - 18:41
Не думаю, что что-то изменилось. Я тоже узнавала примерно год назад, то в МЧС термометр не принимали. Думаю, что журналистам одно говорят, а людям другое
Опубліковано 28 березень 2013 - 21:24
Уточнила только что у супруга)) Сказал, что Рибалко может рассказывать как должно быть в теории, но на практике спецотряд не будет ехать из-за одного разбитого градусника. Потому что на самом деле утилизацией ртути они не занимаются, только собирают, а на утилизацию должны выделяться городские деньги
Koshka
-
Місто:Toronto, Canada
-
Ім'я:Koshka
Опубліковано 28 березень 2013 - 21:27
Уточнила только что у супруга)) Сказал, что Рибалко может рассказывать как должно быть в теории, но на практике спецотряд не будет ехать из-за одного разбитого градусника. Потому что на самом деле утилизацией ртути они не занимаются, только собирают, а на утилизацию должны выделяться городские деньги
Я сама хотела принести,у меня три
Опубліковано 28 березень 2013 - 22:20
Я сама хотела принести,у меня три
Они утилизировать не будут)
Опубліковано 29 березень 2013 - 08:51
У меня тоже есть 1 повреждённый градусник, ртуть не вытекла, но корпус разбит. Мне стрёмно, что он дома хранится, но что же делать тогда, раз никому ничего не надо?
Опубліковано 29 березень 2013 - 09:08
Колись моя колега в кабінеті розбила термометр.До нас приїхали і все утилізували)Але,можливо,тому що це сталося на радіо)
Katerina
-
Місто:Полтава, Авиагородок
-
Ім'я:Катерина
Опубліковано 02 квітень 2013 - 19:39
В свое время был в Полтаве "Полтавский демеркуризационный завод", на территории бывшего ГРЛ, когда то я там работала экологом. Все ртутьсодержащие "приборы", лампы и градусники, принимали там, за какуюто символическую плату. На сколько я знаю, ртуть в термометрах не очень то и токсична, токсичны пары красной ртути.
Если у вас дома разбился градусник, люмлампа или ДРЛ-ка, разведите раствор марганцовки и вымайте хорошо помещение, вот вам и вся демеркуризация (нейтрализация) ртути. Этими вопросами занимается экология, если хотите узнать более подробно, позвоните в городскую экологию, там должны проконсультировать.
Katerina2014
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Катерина и ко мне на "ты"
Опубліковано 27 листопад 2016 - 22:12
Возможно информация устаревшая
Кто-нибудь пробовал им звонить?
ООО «Фирма Диола» г.Полтава, ул.Заводская, 3, тел. (532)519143, факс 501375, (67)5300249 занимается переработкой ртутьсодержащих приборов
Они же
Телефон:
+38 (0532) 592278
+38 (0532) 544119
Факс:
+38 (0532) 544110
Руководитель:
Согоконь Олексій Олексійович
Бухгалтер:
Зінченко Тамара Миколаївна
Відредаговано Katerina2014, 28 листопад 2016 - 12:47.
Опубліковано 31 березень 2017 - 07:29
Alexneimen
Немовля
-
-
Новачки
-
-
1 повідомлення
Опубліковано 23 серпень 2017 - 14:25
Вы сразу указывайте информацию о том, что услуга платная - 20грн/градусник.
А вообще нужно обязать производителя такой продукции реализовывать систему приема и утилизации своей продукции.
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|