Перехід до вмісту

Фотографія

Путешествия в Европу, делимся опытом

путешествия Европа обсуждение опыт

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
720 відповідей у цій темі

#701 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 398 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 14:34

Читаю умови в’їзду до Греції. Чітко прописані, які вакцини проходять для вакцинації. Ні одна із зареєстрованих в Україні не проходить для в’їзду. Там чітко вказані виробники вакцин, а у нас інші виробники. І схожа ситуація в більшості країн Європи. Якщо будуть ретельно вивчати паспорт вакцинації, то у в’їзді відмовлять. Для Болгарії, наприклад, треба лише цифровий варіант паспорта. Хто досліджував це питання ретельніше, невже все так хреново з нашими паспортами?

#702 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 20 серпень 2021 - 14:39

Читаю умови в’їзду до Греції. Чітко прописані, які вакцини проходять для вакцинації. Ні одна із зареєстрованих в Україні не проходить для в’їзду. Там чітко вказані виробники вакцин, а у нас інші виробники. І схожа ситуація в більшості країн Європи. Якщо будуть ретельно вивчати паспорт вакцинації, то у в’їзді відмовлять. Для Болгарії, наприклад, треба лише цифровий варіант паспорта. Хто досліджував це питання ретельніше, невже все так хреново з нашими паспортами?

цифровий же ось на днях обіцяють в Дії наче

#703 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 20 серпень 2021 - 14:54

Я найближчим часом «конвертуватиму» мамин сертифікат в французький санітарний пасс, розкажу потім чи вдалося.
  • mitera це подобається

#704 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 16:18

В Грецию разрешено въезжать с любой вакциной сертифицированной в ЕС и даже со Спутником. Я ехала с сертификатом Pfizer-Comirnaty - особо никто и не рассматривал в Афинах, больше у нас смотрели при вылете.
Пускают с любой вакциной, это точно.

#705 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 17:29

В Греции очень хотят туристов. Можно с любой вакциной. Давно сижу в группе туристов в ТГ - ещё никого не завернули. Мы вообще заезжали с экспресс-тестом.

#706 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • 2 398 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 17:32

Спутник в переліку є. І антиген присутній. А що до виробників, то формулювання «та інші» мене напружу

Греція

Режим тимчасового в’їзду
З 14 травня ц.р. дозволений в’їзд громадянам України.

Вимоги для в’їзду на територію Греції громадянам України з туристичною метою (https://travel.gov.gr):

заповнення спеціальної форми PLF (бланк локації пасажира заповнюється на кожну особу окремо) за 24 години до перетину кордону (travel.gov.gr);

надання сертифікату про щеплення із зазначенням інформації, що минуло 14 днів з часу повної вакцинації проти Covid-19, кількості отриманих доз та дати їх проведення (також з 05 липня ц.р. для внутрішнього переміщення між островами паромом або літаком). Допустимі вакцини: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm та інші

або

надання негативного результату лабораторного молекулярного ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який зроблений не раніше ніж за 72 години (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на пункт пропуску в Грецію). Зазначена вимога також застосовується з 05 липня ц.р. для внутрішнього переміщення між островами паромом або літаком),

або наявність негативного результату лабораторного тесту на антиген (швидкий тест), який необхідно зробити не раніше ніж за 48 годин до прибуття. Зазначена вимога також застосовується з 05 липня ц.р. для внутрішнього переміщення між островами паромом або літаком).

або

– довідка про перенесену коронавірусну хворобу та одужання чи довідка про наявність антитіл після перенесеної коронавірусної хвороби, видана державним органом або сертифікованою лабораторією через 30 діб після дня першого позитивного теста на Covid-19 та дійсна на протязі 180 діб після нього).

Всі документи мають містити прізвище та ім’я латиницею згідно з даними закордонного паспорта.

Вищезазначені вимоги розповсюджуються також на дітей віком з 12 років.

Також всі вищезазначені довідки (сертифікати) можуть бути видані англійською, німецькою, французькою, італійською, іспанською, російською мовами.

При прибутті до пункту пропуску через державний кордон Греції можливе вибіркове проведення тестування на SARS-CoV-2. У разі позитивного результату тестування інфіковані особи будуть перебувати не більше 10 діб в карантинних отелях.

В’їзд громадян можливий через:

усі міжнародні аеропорти та морські порти Греції;

сухопутні прикордонні пункти пропуску Промахонас та Орменіо, Евзоні та Німфаї, Нікі, Доірані, Крісталлопігі, Кіпі, Какавія, Кастаніес та Ексохі (цілобобово).є.

Відредаговано В_олошка, 20 серпень 2021 - 17:33.

#707 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • 2 398 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 17:44

Була в двох туристичних агентствах, то вони рекомендують робити ще і ПЦР для підстраховки, бо формулювання « та інші», це на розсуд прикордонника, дивлячись на кого попадеш. І така ситуація не лише по Греції. Начебто лише Модерна одного виробника, що підходить для Європи. Інші вакцини, що у нас- є не зовсім підходящими.
На свій страх та ризик ідуть з нашими паспортами, на жаль.

#708 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 17:57

Була в двох туристичних агентствах, то вони рекомендують робити ще і ПЦР для підстраховки, бо формулювання « та інші», це на розсуд прикордонника, дивлячись на кого попадеш. І така ситуація не лише по Греції. Начебто лише Модерна одного виробника, що підходить для Європи. Інші вакцини, що у нас- є не зовсім підходящими.

Вы планируете ехать или лететь? Если лететь - сделайте экспресс и забейте. Он стоит гривен 500, делается 15 минут, зато никаких переживаний.

#709 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 20 серпень 2021 - 21:51

А какая у вас вакцина в сертификате?

#710 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • 2 398 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 07:14

А какая у вас вакцина в сертификате?

астрозенека ковішилд, а треба оксфорт

#711 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 08:03

Какое значение имеет производитель, если технология производства одна?
Есть ли реальные случаи не пропуска?
Мне кажется сейчас всё это в моменте принятия и со временем таких вопросов не будет.
Коронавак нигде не звучит, вот им не хотят прививаться.

#712 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • 2 398 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 08:11

Какое значение имеет производитель, если технология производства одна?
Есть ли реальные случаи не пропуска?
Мне кажется сейчас всё это в моменте принятия и со временем таких вопросов не будет.
Коронавак нигде не звучит, вот им не хотят прививаться.

не знаю, але виробники вказані в правилах- умовах в’їзду у більшість країн Європи. Бо ці правила кожна країна встановлює самостійно. А що до впустять-не впустять, то це на розсуд прикордонника, а це лотерея. Хтось більш фартовий, а хтось ні. Я намагаюсь в такі ігри не грати.
Мені адреналіну вистачає в житті.

#713 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 09:04

астрозенека ковішилд, а треба оксфорт

Впустят с такой. Я лично видела людей с такой вакциной, которых впустили на самолёт до Афин

#714 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 09:10

Ещё раз расскажу, как там всё происходит: внимательно смотрят на документы с которыми вы въезжаете в Грецию (тест, сертификат, PLF...) только наши в Украине - сразу при регистрации на рейс, потом на паспортном контроле.
В Афинах же сотрудник перед паспортным контролем спрашивает у кого сертификат про вакцинацию направляет в одну очередь, где ничего не смотрят и просто ставят штамп в паспорте, а тех у кого ПЦР - в другую очередь, где вполне вероятно у одного из семьи сделают быстрый тест, результат которого через 15 мин приходит на имейл.

#715 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 11:12

не знаю, але виробники вказані в правилах- умовах в’їзду у більшість країн Європи. Бо ці правила кожна країна встановлює самостійно. А що до впустять-не впустять, то це на розсуд прикордонника, а це лотерея. Хтось більш фартовий, а хтось ні. Я намагаюсь в такі ігри не грати.
Мені адреналіну вистачає в житті.

Если так переживаете, то сделайте тесты дополнительно.
Наверное пока это самый простой способ.

Паспорт вакцинации ЕС видела - там в графе вакцина наклейка с производителем. Сфоткаю покажу.
Свой ещё не получила, но понимаю,что у нас выглядит иначе..

#716 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 21 серпень 2021 - 11:23

Если так переживаете, то сделайте тесты дополнительно.
Наверное пока это самый простой способ.

Паспорт вакцинации ЕС видела - там в графе вакцина наклейка с производителем. Сфоткаю покажу.
Свой ещё не получила, но понимаю,что у нас выглядит иначе..

thumb_pre_1629537803__91c9298e-325e-4de3

#717 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 11:38

У нас так
thumb_pre_1629538682__img_20210821_12363

#718 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2021 - 21:02

thumb_pre_1629572574__img_20210821_20030

thumb_pre_1629572644__img_20210821_20023

Так выглядит паспорт вакцинации в Германии

(Сори за качество, не обратила внимание сразу)

Відредаговано Dobraya Ole4ka, 21 серпень 2021 - 21:04.

• mitera це подобається

#719 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 26 листопад 2021 - 11:13

thumb_pre_1637918013__screenshot_2021-11

#720 Karinafd

Karinafd

Немовля

• Новачки
  • Зернятко
  • 1 повідомлення
  • Ім'я:Karina

Опубліковано 09 липень 2022 - 14:56

У червні переїхали зі всією сім'єю у Латвію. Спокійно, нам подобається, діти у захваті. Але досі на влаштувалися на роботу. Чоловіку тут запропонували піти у миротворчий корпус, який у разі погіршення ситуації на війні начебто буде діяти у західних областях України. Гарна зарплата, навіть обіцяють швидко надати латвійське громадянство. Але він не хоче. Дуже незадоволений. Він після поранення у 2016-ому. А тут знов служба, незнайома мова. Відмовився.
Будемо шукати щось інше, бо переїжджати далі не хочеться. А так майте на увазі, мабуть когось зацікавить.

Також позначено одним або декількома з цих ключових слів: путешествия, Европа, обсуждение, опыт

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама