Про Бретань цікаво?)
мені цікаво, коли ти мене туди повезеш?
Путешествия в Европу, делимся опытом
Розпочатий з mismouse, 12 бер 2017 17:15
путешествия Европа обсуждение опыт
720 відповідей у цій темі
#642Опубліковано 26 липень 2020 - 15:35
Le Mont Saint Michel
Так як в цьому році поїздка в Україну накрилась, ми вирішили їздити по максимуму по Франції. Якось так склалося, що ми завжди їздили в Верхню Нормандію, від нас це всього 220-250 кілометрів, Бретань далі, але цього разу вирішили їхати саме туди. Але почали з Нижньої Нормандії, бо саме там знаходиться аббатство зі світовою славою, Le Mont Saint Michel. Ми їздили на авто, але у Франції добре розвинута залізнична і автобусна мережі, потягом дорожче, автобусами типу Flixbus набагато дешевше. З Парижу до Сан Мішелю трохи більше 300 км, якщо хочете зекономити, то треба їхати по національним і департаментальним дорогам, але це буде набагато довше. За автобан в тому напрямку ми заплатили 28.50 € в один бік. Їхати туди краще на відкриття, близько 9-ї ранку. Треба заїхати на паркінг, в високий сезон його ціна 14.50€, незалежно від того, скільки часу ви там пробудете. З паркінгу до острова можна іти пішки (приблизно 3.5 км), на безкоштовному шатлі (кожні 4 хв), на платному кінному шатлі (3€), або на велосипедах. Можна припаркуватися безкоштовно в сусідньому містечку, але готуйтеся до довшої пішої прогулянки. Мої малята в шатлі Хоч це все можна легко знайти в Вікіпедії, все ж розкажу трохи про острів. В Середновіччі це було культове місце для паломників. Також, під час столітньої війни, це місце стало символом національної мужності за те, що острів хоробро захищався від англійців. В 1874 аббатство стало історичною пам‘яткою. І кілька цікавих фактів: - аббатство знаходиться на самому вершечку гори, на 80 метрах висоти; - це архітектурний, релігійно-військовий шедевр, будівництво якого почалося у VIII ст. - Аббатство безкоштовне для дітей і підлітків (до 18 років), в ньому організовуються сімейні візити і розваги для дітей; - Всього в аббатстві близько 20 кімнат. В умовах сьогодення і життя з ковідом, відвідати аббатство складно. Пускають обмежену кількість відвідувачів і тому треба довго чекати. В нормальні часи можна купити квиток «coupe-file », він дорожчий, але дасть право пройти без черги. Ціна квитка 11€, того що без черги - 14€. Можна просто погуляти по острову, поїсти в ресторанчику, купити сувеніри, відпочити на кам‘яних лавках. Є туалети, питна вода. Людей багато, хоча зараз їх і меньше, ніж в звичайні часи. Було багато німців і скандинавів, ну і французи, звісно ж) Серед туристів ходе легенда, що треба вкинути монетку в кам‘яний «колодязь», щоб повернутися) Якщо матимете можливість, обов‘язково їдьте! Відредаговано Polinka78, 26 липень 2020 - 15:39.
#645Опубліковано 27 липень 2020 - 10:11 Муж был там несколько лет назад. Замок очень сильное впечатление произвел на него, хотя в целом он равнодушен к достопримечательностям. У меня тоже в списке must see в ближайшее время)
#646Опубліковано 27 липень 2020 - 10:22
Бретань (Bretagne) - цікавий, яскравий регіон, який зберіг залишки кельтської культури, який дбайливо турбується про свій культурний спадок, в тому числі бретонську мову. Навіть назви населених пунктів часто дублюються бретонською. Я бувала в південній Бретані і, побувавши в північній, можна сказати, що це зовсім різні регіони. Відрізняється і клімат, і архітектура, але бретонський шарм зберігається в обох частинах. Бретань - регіон гортензій і мальв, вони тут всюди, перехоплює подих..
Типовий бретонський будинок: камінь і сині віконниці По дорозі в Сан Мало (Saint Malo) ми вирішили заїхати в село, яке входить в перелік найкрасивіших французьких сіл і ні на хвилину не пошкодували. Сан Сюльяк (Saint Suliac) - мальовниче село, в якому проживає 900 мешканців. В ньому багато історичних пам‘яток, збережені деякі будинки 14-15 ст, виноградники, млин і, звісно ж, узбережжя. Село дуже гарне, не переповнене туристами, а ціни на нерухомість можуть позмагатися з паризькими. Тут навіть вітрини перукарень виглядають так) Відредаговано Polinka78, 27 липень 2020 - 10:25.
#647Опубліковано 28 липень 2020 - 17:41
З Сан-Сюльяку ми поїхали в Сан-Мало. Бретонська погода непередбачувана, всього лише 13 км відстані між цими двома населеними пунктами, але в Сан Мало на нас чекав дощ і хмари.
Пляж, на який ми приїхали, до 2020 року вважався найкрасивішим у Франції. З цього року він на 2-му місці. Ми приїхали якраз в час відливу, тут вони набагато вражаючі, ніж в тій же Нормандії. На фото я поставила тичку на місці першого буйка) Зразу біля пляжу знаходиться старе місто, відділене кам‘яними мурами, таке зустрічається в багатьох містах Франції. Зліва знаходиться Національний Форт, збудований в 1689 році з метою захисту міста від піратів. Потрапити в нього можна лише під час відливу. Дітей погода не налякала абсолютно) Погода не сприяла прогулянкам, тому ми поїхали в Дінан, в якому ми зарезервували готель.
#648Опубліковано 28 липень 2020 - 17:59 Dinan Відредаговано Polinka78, 28 липень 2020 - 18:03.
#649Опубліковано 08 серпень 2020 - 13:43
Может кто знает сейчас реально доехать или долететь в германию?папе в течении неделе нужно быть в германии,попросил меня чтоб я ему узнала как туда дешевле добратся,а я в этом вопросе ноль.может кто подскажет?
#650Опубліковано 08 серпень 2020 - 17:13
Только самолёт. Виззейр билеты от 30 евро. Какой город?
#651Опубліковано 08 серпень 2020 - 18:13 Кельн #652Опубліковано 08 серпень 2020 - 18:17 Может кто знает сейчас реально доехать или долететь в германию?папе в течении неделе нужно быть в германии,попросил меня чтоб я ему узнала как туда дешевле добратся,а я в этом вопросе ноль.может кто подскажет? самолетом но только если есть документы о виде на жительство или дипломатический паспорт, или любые другие документы дающие право на вьезд в ЕС во время карантина иначе только через другие страны ЕС, но с 2-х недельной обсервацией в стране-транзите в аэропорту Кельн-Бонн делают тест на Ковид, результат ждать около 3-х дней, но в это время строгая самоизоляция #656Опубліковано 13 серпень 2020 - 16:48
Как раз в Румынию планировала) осталось дождаться открытия границ)
http://veterdoit.com...va-z-yevropoiu/ #657Опубліковано 15 серпень 2020 - 08:36 Румыния классная! Особенно в горах. Но только личным транспортом, имхо #659Опубліковано 16 серпень 2020 - 23:05 Не то что б я в тебя не верила Но... расскажи потом, мне интересно. Потому что если по центральной Европе можно легко куда угодно добраться поездом/автобусом, то по Румынии я б не рискнула, наверное. Кстати, там довольно так себе с английским. Во многих местах даже с базовым. Но может мне так везло)) Відредаговано Аделаида, 16 серпень 2020 - 23:05.
#660Опубліковано 17 серпень 2020 - 05:11 Главное, чтоб границы открылись, а дальше уже что-то придумаем) тем более у нас особо вариантов нет, так как никто из нас не водит (ну, из обычного нашего состава путешественников - я, моя дочь и сестра)) Пока из всех мест, где мы были, самым сложным в передвижении городским транспортом был пригород Измира - автобусы ходят как угодно, откуда угодно, английский почти никто не знает. Железнодорожного транспорта в Турции почти нет. Спасало только то, что тут люди очень отзывчивые и, несмотря на языковой барьер всегда стараются понять и помочь. Мы сейчас в Стамбуле, планируем тоже поездить в другие города, посмотрим как тут с транспортным сообщением. Но в самом Стамбуле пока все отлично, проблемы с эти нет.
Також позначено одним або декількома з цих ключових слів: путешествия, Европа, обсуждение, опыт
1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |