Уважаемый, топикстартер, а что ж вы на мой вопрос не отвечаете? Ибо нечего сказать?)
Воспитание, вера, подготовка к семейной жизни.
Розпочатий з honest, 16 гру 2016 17:37
111 відповідей у цій темі
#43Опубліковано 23 грудень 2016 - 07:40 To Майя Жодним чином не відкидаю монотеїзм. Напишіть будь-ласка ознаки достойної людини у вашій релігії.
P.S. На відвертий флуд учасників теми не відповідаю. Для morgenstern пропоную відкрити окрему тему чи варто виховувати дітей. Можливо хтось не здогадується, але моральні основи стосовно виховання дітей ісламу, іудаїзму, християнства подібні. Мова про насильницьку катехізацію не йде зовсім. #44Опубліковано 23 грудень 2016 - 10:20
достойный человек в моей религии точно такой, как и в любой другой
и его достоинства зависят отнюдь не от религии
#45Опубліковано 25 грудень 2016 - 18:02 А від чого залежать його "достоинства"? #47Опубліковано 25 грудень 2016 - 19:14 Можливо зовнішньо виконувати всі норми етикету, бути вихованою, культурною людиною, а в середині те що не видно зовні мати духовні страсті (заздрість, алчність, тугу, гнів).
І хто конкретно бути визначати моральні критерії “достоїнства”? Існує багато видів моралі: професійна, в залежності від соціального середовища. Відредаговано honest, 25 грудень 2016 - 19:15. #48Опубліковано 25 грудень 2016 - 21:12 Можливо зовнішньо виконувати всі норми етикету, бути вихованою, культурною людиною, а в середині те що не видно зовні мати духовні страсті (заздрість, алчність, тугу, гнів). І хто конкретно бути визначати моральні критерії “достоїнства”? Існує багато видів моралі: професійна, в залежності від соціального середовища.
а то что внутри человека - уже не нам судить когда придет время(ну Мессия всмысле)) все праведники попадут в Рай. Так сказал Б-г. Так что ему и разбираться. #50Опубліковано 27 грудень 2016 - 09:29 Такой наезд... Тут пол форума посвящено вопросам воспитания и подготовки поросли ко взрослой жизни и более информационно. Таша и Лида, аплодирую стоя. А у молодого человека хочется спросить, что Вы курите такое забористое? Ощущение, что читаешь тексты из трактата адепта седьмого пришествия бабы клавы. Околонаучный бред + несколько фраз из детской и возрастной психологии. Столь интересная тема превратилась в сплошной флуд. А вот теперь по анонсированной в заголовке теме. Я отрицательно отношусь к вопросу религии в школе. В рамках общеобразовательного курса по мировым религиям да, глубокое изучение - нет. В плане подготовки к семейной жизни. 1. Опыт родителей, положительный/отрицательный это опыт. 2. Вот почему отменили в школе домоводство??? Отличное начало подготовки к семейной жизни. И на уроках трудов учили бы мальчишек чинить розетки-шкафчики, а девочек борщь варить (утрирую). И пысы по вопросу веры. Вера у каждого своя. Своей обязанностью как мамы считаю важно научить ребенка верить в себя.[/quote] Відредаговано Людмила_82, 27 грудень 2016 - 09:30.
#51Опубліковано 27 грудень 2016 - 10:02 если все люди перед богом равны - почему на иконах нету негров?
потому что иконы на самом деле нарушают одну из важнейших заповедей "Не сотвори себе кумира"... в основной религии нет никаких икон и там люди все реально равны, независимо от цвета кожи. Потому что в той местности где все начиналось, как бы не самые белокожие люди))
#52Опубліковано 27 грудень 2016 - 13:28
Да ладно, тут все просто. Потому что христианство было распространено в основном среди "белого" населения, а остальных "приобщили" к нему значительно позже. #53Опубліковано 27 грудень 2016 - 15:13
Читай выше прямо над тобой про географию зарождения )))
#56Опубліковано 27 грудень 2016 - 20:10
To Майя. Дякую за відповідь. З точки зору вашого світогляду більшість людей (навіть не вашої віри) чули про Адама і Єву, можуть згадати навіть 10 заповідей даних народу Ізраїлевому, що перебував у язичницькому оточенні, можливо ще деякі факти. Розпочинаючи цю тему вкладав у поняття виховання поглиблене знання, для орієнтації у сучасному світі спираючись на історичний досвід більш пізніх часів.
To Людмила_82. Більшість людей об’єднаних вірою виражають її в релігії, використовують обряди, приймають таїнства, моляться і т. ін. Віра що ґрунтується на плеканні гордині, розбивається об реалії сьогодення (хтось сильніший, вищий і т. ін.). Повертаючись до ступенів буття, людина без стійкої віри підтвердженої беззаперечними фактами її релігії, легко маніпулюється і стає вразливою до впливів інших релігій. Або перестає взагалі приділяти увагу духовному, потім губиться мораль (видозмінюючись суттєво), потім на соціальному рівні виявляється якась залежність (далі не хочеться продовжувати). Чомусь про це немає роздумів у читачів. #57Опубліковано 27 грудень 2016 - 20:28 Дякую за відповідь. З точки зору вашого світогляду більшість людей (навіть не вашої віри) чули про Адама і Єву, можуть згадати навіть 10 заповідей даних народу Ізраїлевому, що перебував у язичницькому оточенні, можливо ще деякі факти. Розпочинаючи цю тему вкладав у поняття виховання поглиблене знання, для орієнтації у сучасному світі спираючись на історичний досвід більш пізніх часів.
я стараюсь использовать, так скажем, факты, общие для всех религиозных направлений, чтоб христиане тоже понимали о чем идет речь если я начну углубляться, тогда это уже будет другая тема, теологическая) было время, когда я учила других этому, но это было давно) теперь я могу, максимум, подискутировать, но не более)
#58Опубліковано 27 грудень 2016 - 22:24 Автор, вот я вроде и не глупая, но читаю-читаю и не могу понять, что вы хотите услышать или чем хотите поделиться? Если можно, доступными словами для тех, кто погряз...
#60Опубліковано 27 грудень 2016 - 22:50
Я вижу только один вариант-это в очередной раз привлечь к себе внимание. Ну вот нет у меня больше вариантов)) П.С Ну я не против,интересно читать. 1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |