Перехід до вмісту

Фотографія

Воспитание, вера, подготовка к семейной жизни.

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
111 відповідей у цій темі

#21 shepan

shepan

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 078 повідомлення
  • Місто:Полтава, Браилки
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 18 грудень 2016 - 22:16

Негативно відношусь до того, що замість обговорення теми виховання, кожен учасник намагається перевести розмову до обговорення моєї скромної персони. Ніде не переходжу на особистості. Наступним учасникам раджу замість того щоб розміщувати повідомлення, з тим що вони не будуть учасниками даної теми, просто закривати цю сторінку в браузері.

To shepan.

До вашого посту у цій темі взагалі не знав про існування такого учасника форуму (не дивлюсь на лайки під постом).

Щоб розмовляти про “хорошо та плохо” переходьте у тему про релігію (це розділ виховання), тоді можна буде дискутувати про “адаптованість до сучасного життя християнина”, якщо хтось забажає про це з вами спілкуватись.

Вашу особисту думку зрозумів гадаю вона стосується окремо взятої особи.

Фанатик це той хто впевнений у власній правоті не дивлячись на будь-які аргументи. Натомість закликаю для їх надання.

Замислюйтесь якщо дорослі люди (гадаю у шлюбі), що мають дітей не можуть відповісти на елементарні питання (як пишуть “дополнительный напряг для меня”), то звідки підлітки будуть брати критерії істинності, певно не в сім’ї. Потім купа проблем зображених на цьому ж форумі. Так можливо виховання існує для їх попередження та уникнення.

Буде корисно розглянути на прикладах, привносячи ситуації з життя.

после вашего поста понимаю, что мою мысль вы до конца не поняли. впрочем, как и я вашу по ходу. мы часто ошибаемся в людях, которых много лет знаем, а вы даже и не замечали меня последние 5,5 лет на этом форуме) так что и не удивительно) мне многие вещи не в напряг на самом деле, но сейчас это не так важно)

я встряла в эту тему потому, что отметила - у вас нет личного опыта (я так понимаю нет детей), но именно о правильном (на ваш взгляд) воспитании детей вам и захотелось поговорить. КАК вы хотите это сделать? в вымышленном мире все идеально и правильно. вы очень претензионно написали 1-й пост, заочно обидев матерей, которые столкнулись с какими-то сложностями в воспитании своих детей. теперь обижаетесь что мы непроизвольно переходим на вашу личность. желаю чтобы вселенная не преподнесла сюрпризов с вашими  детьми (не до конца поняла какую религию вы исповедуете, поэтому написала вселенная). если вы хотели поделиться какой-то интересной и полезной информацией, можно было по-простому, без понтов написать. Аделаида очень точно отметила - вы пришли в другой формат, не мы к вам.

давайте попробуем по существу вашей темы. я уже высказала свою позицию - против подобных уроков при садиках или школах. духовность, человеческие ценности дети могут вынести из семей. в группах/ классах дети РАЗНЫЕ, в том и числе и разных вероисповеданий. зачем искусственно  сталкивать детей? где полная уверенность у меня как у родителя, что учитель на одной волне со мной, что я разделяю его систему ценностей? в то же время я не претендую чтобы мои ценности другие люди считали идеальными. мне взрослому человеку часто тяжело противостоять информационному потоку, поэтому я против чтобы моих детей "обрабатывали". я родом с юга, где очень большое к-во мусульман. какой формат уроков в общеобразовательной системе там приемлем на ваш взгляд? если можно, ответьте, какую религию вы исповедуете?

Відредаговано shepan, 18 грудень 2016 - 22:18.

#22 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2            

Опубліковано 19 грудень 2016 - 08:59

Стосовно підготовки до шлюбу, сім’ї, більшість дітей виховується у повних сім’ях, 

ви точно в цьому впевнені? наведіть докази і статистичні дані, будь ласка. бо, думаю. в усього світу трохи інша інформація.

#23 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 19 грудень 2016 - 09:15

Негативно відношусь до того, що замість обговорення теми виховання, кожен учасник намагається перевести розмову до обговорення моєї скромної персони. Ніде не переходжу на особистості. Наступним учасникам раджу замість того щоб розміщувати повідомлення, з тим що вони не будуть учасниками даної теми, просто закривати цю сторінку в браузері.

To shepan.

До вашого посту у цій темі взагалі не знав про існування такого учасника форуму (не дивлюсь на лайки під постом).

Щоб розмовляти про “хорошо та плохо” переходьте у тему про релігію (це розділ виховання), тоді можна буде дискутувати про “адаптованість до сучасного життя християнина”, якщо хтось забажає про це з вами спілкуватись.

Вашу особисту думку зрозумів гадаю вона стосується окремо взятої особи.

Фанатик це той хто впевнений у власній правоті не дивлячись на будь-які аргументи. Натомість закликаю для їх надання.

Замислюйтесь якщо дорослі люди (гадаю у шлюбі), що мають дітей не можуть відповісти на елементарні питання (як пишуть “дополнительный напряг для меня”), то звідки підлітки будуть брати критерії істинності, певно не в сім’ї. Потім купа проблем зображених на цьому ж форумі. Так можливо виховання існує для їх попередження та уникнення.

Щоб було зрозуміліше і тема не переросла у флуд, доповню.

Події, факти на кожному рівні буття (наведені в 11 пості) перевіряються на істинність вищим рівнем.

До прикладу є популярна помилка, через брак цього ж виховання у молодшому віці покладатись на кумира, лідера, авторитет, перекладати відповідальність на когось, не роздумуючи над об’єктивними фактами та аргументами, бо самим не вистачає часу розібратись або не знають де знайти, ніхто нічого із доступних альтернативних джерел на цю тему не говорить, з батьками поговорити не модно і т. д.

Натомість треба звернутись до вищого рівня ієрархії, потім ще до вищого і так діставшись до духовного дізнатися про той образ Бога, який схвалює таке вирішення проблеми. У зворотньому вигляді чи схвалюється рішення у даному світогляді, спиратись на весь ланцюжок морального вчення, соціальних інститутів, що належать до однієї віри.

Буде корисно розглянути на прикладах, привносячи ситуації з життя.

А можно чуть больше конкретики.

ИМХО, в ваших постах слегка намешались люди-кони.  Я так понимаю, вы приравниваете духовное воспитание с мирским? или вас интересует ТОЛЬКО и ИМЕННО духовное? 

Если по теме, априори считаю не правильным обсуждать духовое восприятие свое, своей семьи в обыденной жизни, а тем более данный аспект воспитания своих детей.  

Правильно или нет - жизнь покажет. Никто не знает что получится в  итоге.

П.С. очень резануло фраза: "Задумываются ли матери о воспитании своих детей..." Почему только матери? 

И да, если отвечать на ваш вопрос, то  да, задумываются, и не только о духовном, о многом задумываются... 

П.П.С. очень смахивает на необходимость нашкрябать материал на научно-исследовательскую работу.((

#24 morgenstern

morgenstern

extreme challenger

• Завсідники
  • 4 093 повідомлення
  • Місто:Харьков

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 09:58

To morgenstern.

У монашестві дається обіт дівства, тобто без жодних стосунків з протилежною статтю.

Really!???  Я умственно отсталый человек, или тут меня таковым кто-то считает...

#25 morgenstern

morgenstern

extreme challenger

• Завсідники
  • 4 093 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 10:05

To morgenstern.

Стосовно підготовки до шлюбу, сім’ї, більшість дітей виховується у повних сім’ях, подивіться на питання вами процитоване у цьому пості, оцініть глибину проблеми.

Я не могу уловить даже тень сути проблемы...

Проблема в тому, що діти виховуються в повних сім'ях??? 

Глибина якої проблеми? Як я її можу оцінити, якщо ви навіть не можете сформулювати доступною читабельною мовою? 

От викладання у школах предметів, накшалт християнської етики, я вважаю реальною проблемою. Курс на ознайомлення із світовими релігіями у культурному та історичному контексті - будь ласка. Але навязуванні моїм дітям чужих для мене та моєї сім'ї цінностей та ідеології  це протизаконно та неконституційно. 

#26 HAPPY15

HAPPY15

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 444 повідомлення
  • Місто:FRANCE - ПОЛТАВА
  • Ім'я:Тетяна

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 15:03

Honest, вы если что то конкретно хотите спросить, то вопрос формулируйте четче.

Я не поняла вообще что вы хотите узнать или услышать. Какие то умно-общие фразы, а смысла я так и не поняла.

#27 YR-Ma

YR-Ma

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 057 повідомлення
  • Місто:Полтава, Конкорд, Подол
  • Ім'я:Marina, ко мне на "ты"

Нагороди

2       2         

Опубліковано 19 грудень 2016 - 15:14

Honest, вы если что то конкретно хотите спросить, то вопрос формулируйте четче.
Я не поняла вообще что вы хотите узнать или услышать. Какие то умно-общие фразы, а смысла я так и не поняла.

Уже вторая страница темы, а я так и не поняла, о чем тут общаются, какие вопросы обсуждают.

#28 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 19 грудень 2016 - 15:20

Уже вторая страница темы, а я так и не поняла, о чем тут общаются, какие вопросы обсуждают.

это, наверное, потому нам непонятно, что мы погрязли в бездуховности и общении с бесами. Ну ничего, не переживайте, щас honest срез ситуации сделает и всем поможет, "и тебя вылечат, и меня вылечат")

#29 HAPPY15

HAPPY15

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 444 повідомлення
  • Місто:FRANCE - ПОЛТАВА
  • Ім'я:Тетяна

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 15:43

это, наверное, потому нам непонятно, что мы погрязли в бездуховности и общении с бесами.

Ну да, я сама выросла в полной семье, сейчас дочку сама ращу, замужем не была, мужа нет, в церковь хожу когда мне туда надо, а не когда положено - значит я какая то не правильная, бездуховная.

Может нам мужчина пытается что то донести из другой вселенной?

я вот этот анекдот вспомнила:

Батюшка, я не пью, не курю, мужу не изменяю, работаю... скажите, я правильно живу?
- Правильно, дочь моя... Вот только зря...

Відредаговано HAPPY15, 19 грудень 2016 - 15:44.

#30 Иришка88

Иришка88

Школярка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 278 повідомлення
  • Місто:Полтава,Левада
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 16:14

Я с первого поста усекла только вопрос автора "Задумываются ли матери о воспитании своих детей в вопросах духовной жизни?"И по словам того же автора,у которого и детей еще нету,что в 6ть ребенка уже таки поздно духовно воспитывать.Так вот: лично я не задумываюсь,а моей дочери уже ж годик исполнился. Нас в 3м классе в школе духовно воспитывали,даже по монастырям в Киев возили...с Лавры нас выгнали, заставляли исповедаться и причащаться,а одна девочка не хотела и говорили что в ней бесы, было скучно,только поход в макдональдс нас развлек)).Я тоже из тех,кто погряз в бездуховности)) Дочь крестили и причащали один раз(я брезгую чтоб дочь пила то вино и с той ложки ,и запивать с чашек после не знаю кого)Общаюсь с Богом,если мне это нужно, без посредников и не хочу чтоб мои дети кормили церковь.А для общего развития рассказать надо про религии,а навязывать какую-то ребкнку не буду.

Відредаговано Иришка88, 19 грудень 2016 - 16:42.

#31 honest

honest

Крихітка

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 29 повідомлення

Опубліковано 19 грудень 2016 - 21:24

To shepan.

На питання чи замислюються матусі ... ? Треба відповісти, що замислюються, проблеми виховання типові, до прикладу беремо те що написано, наприклад хамство. Це результат інтелектуальної роботи мозку (психологічний рівень), зазвичай призводить до подальшого укорінення інших страстей (з укоріненням на біологічному рівні) як то алкоголь, паління. Має контролюватися вищим рівнем (соціальним) батьки, викладачі, профільні спеціалісти, які не виконують цю функцію через ушкодження вищого рівня (морального) одні вважають що приділяють мало часу на обговорення, бо потрібно заробляти гроші, викладачі вважають, що виховувати мають в дома, а повний клас не виховаєш, до профільних спеціалістів не приходять. Ці ушкодження мають контролюватися вищим рівнем його знає тільки Бог, але прояви духовності видно “по ділах їх” чи ходять вони самі за законами своєї віри.

От такий приблизний аналіз можна робити для розмірковування над проблемами з деталізацією по кожному рівню, та наступним виправленням на кожному рівні буття. А не я віддав в школу, у гурток, хай там займаються.

Намагаюсь бути максимально коректним, не образивши чиїсь погляди. Питання в першому пості без подвійного дна.

Зазвичай в нашій місцевості більшість людей є християнами, дуже мала ймовірність, що у когось в групі буде мусульманин чи іудей (і то їм певно буде дуже цікаво дізнатися про іншу релігію, зазвичай же не противляться перегляду інших культурних надбань у музеях чи то телебаченні). Все в рамках духовної віротерпимості, без насильного насадження релігійних переконань. То вже коли людина виходить із родини і не живе з батьками трапляються екзотичні випадки наприклад буддистів. Але вихованням духовним необхідно займатися через те, що “святе місце порожнім не буває”. Бо вплив іншої духовності відбувається через “діла їх” та інколи навіть дорослі люди не можуть їх ідентифікувати.

От наприклад з якою не приязню накинулись на обговорення моєї особистості учасниці форуму. Приведу типову ситуацію: звертається на вулиці з питанням “Чи замислюєтесь Ви ... ?” незнайомий чоловік до жінки і отримує відповідь, у стилі Alice_88, Аделаида, morgenstern. Як має поводитись чоловік чуючи хамство (пояснення для хлопчика), чи варто спокушати на грубу відповідь чоловіка, чи потрібно відповісти толерантно не створюючи конфліктних ситуацій (пояснення для дівчинки).

В поясненні треба вказати духовність, пояснити мораль, ідентифікувати соціальний статус (чи живе людина у сім’ї, в якій якості?), чому викликане саме така психологічна реакція (можливо життя у ворожому середовищі, стрес), описати фізичний стан людини та можливі дії, чи варто піддаватись на провокації?

Якщо батьки не дадуть чітких відповідей в процесі виховання можливо розвинення ситуації (без образ) до стану члена подружжя (або ще гірше не повної сім’ї), якого треба переконувати у необхідності духовного виховання.

Релігію не буду писати, бо спілкуючись на соціальному рівні ми ще не дійшли порозуміння у моральних законах (вислів політкоректний).

To Мама Лена.

Ознайомившись з даними «Статистичного щорічника України за 2013», можна зробити висновок, що відсоток народжених дітей поза шлюбом щорічно зростає: в 2008 році - 18,7%, у 2009 році -19,3%, в 2010 році - 19,8 %, 2011году - 19,6%, 2012 році - 19,1%, 2013року — 20,2%.

Можливо хтось із учасниць підкаже Аделаида, яке два слова варто видалити у пості №3. Сподіваюсь вона зможе пояснити значення цього вислову хлопчикам та дівчаткам.

Стосовно виховання у школах православної етики, то воно відсутнє на рівні учбового плану. Не мають боятися того, чого не існує.

To happy15.

Поміркуйте самі прочитавши написане вище.

Анекдот про батюшку гріх, хоча й у анекдоті фраза вирвана із контексту.

To Иришка88.

У 6 рочків з’являється аналітичне мислення. Треба виховувати.

Екскурсія в лавру не є вихованням.

Самі знаєте що не повага до таїнства гріх.

Стосовно “без посредников” є норими та правила у кожній релігії, якщо ви не зрікалися Бога у цій релігії то треба жити за її заповідями.

#32 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 21:35

Во дает..

Пять баллов "Михаилу"))

#33 Ленуха

Ленуха

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 989 повідомлення
  • Ім'я:Лена

Нагороди

2    2            

Опубліковано 19 грудень 2016 - 21:59

Мой "результат інтелектуальної роботи мозку" низок до такой степени, что несколько раз прочла, ничего не поняла - что автор хочет сказать, что узнать? Ухожу детализировать и анализировать "рівні".

#34 shepan

shepan

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 078 повідомлення
  • Місто:Полтава, Браилки
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 22:30

To shepan.

На питання чи замислюються матусі ... ? Треба відповісти, що замислюються, проблеми виховання типові, до прикладу беремо те що написано, наприклад хамство.

...Все в рамках духовної віротерпимості, без насильного насадження релігійних переконань...

у вас даже заготовлен ответ на свой же вопрос)

что будет, если кто-то из нас признается, что не задумывается о духовности детей?  будете поучать и ругать, возвращать в веру, стыдить?

еще больше не понимаю зачем вам это. или вы запутались, или мы. и вопросов больше, чем ответов. сначала начала писать список, удалила - не за чем, да и не к чему. 

#35 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 19 грудень 2016 - 22:43

To shepan.
На питання чи замислюються матусі ... ? Треба відповісти, що замислюються, проблеми виховання типові, до прикладу беремо те що написано, наприклад хамство. Це результат інтелектуальної роботи мозку (психологічний рівень), зазвичай призводить до подальшого укорінення інших страстей (з укоріненням на біологічному рівні) як то алкоголь, паління. Має контролюватися вищим рівнем (соціальним) батьки, викладачі, профільні спеціалісти, які не виконують цю функцію через ушкодження вищого рівня (морального) одні вважають що приділяють мало часу на обговорення, бо потрібно заробляти гроші, викладачі вважають, що виховувати мають в дома, а повний клас не виховаєш, до профільних спеціалістів не приходять. Ці ушкодження мають контролюватися вищим рівнем його знає тільки Бог, але прояви духовності видно “по ділах їх” чи ходять вони самі за законами своєї віри.
От такий приблизний аналіз можна робити для розмірковування над проблемами з деталізацією по кожному рівню, та наступним виправленням на кожному рівні буття. А не я віддав в школу, у гурток, хай там займаються.
Намагаюсь бути максимально коректним, не образивши чиїсь погляди. Питання в першому пості без подвійного дна.
Зазвичай в нашій місцевості більшість людей є християнами, дуже мала ймовірність, що у когось в групі буде мусульманин чи іудей (і то їм певно буде дуже цікаво дізнатися про іншу релігію, зазвичай же не противляться перегляду інших культурних надбань у музеях чи то телебаченні). Все в рамках духовної віротерпимості, без насильного насадження релігійних переконань. То вже коли людина виходить із родини і не живе з батьками трапляються екзотичні випадки наприклад буддистів. Але вихованням духовним необхідно займатися через те, що “святе місце порожнім не буває”. Бо вплив іншої духовності відбувається через “діла їх” та інколи навіть дорослі люди не можуть їх ідентифікувати.
От наприклад з якою не приязню накинулись на обговорення моєї особистості учасниці форуму. Приведу типову ситуацію: звертається на вулиці з питанням “Чи замислюєтесь Ви ... ?” незнайомий чоловік до жінки і отримує відповідь, у стилі Alice_88, Аделаида, morgenstern. Як має поводитись чоловік чуючи хамство (пояснення для хлопчика), чи варто спокушати на грубу відповідь чоловіка, чи потрібно відповісти толерантно не створюючи конфліктних ситуацій (пояснення для дівчинки).
В поясненні треба вказати духовність, пояснити мораль, ідентифікувати соціальний статус (чи живе людина у сім’ї, в якій якості?), чому викликане саме така психологічна реакція (можливо життя у ворожому середовищі, стрес), описати фізичний стан людини та можливі дії, чи варто піддаватись на провокації?
Якщо батьки не дадуть чітких відповідей в процесі виховання можливо розвинення ситуації (без образ) до стану члена подружжя (або ще гірше не повної сім’ї), якого треба переконувати у необхідності духовного виховання.
Релігію не буду писати, бо спілкуючись на соціальному рівні ми ще не дійшли порозуміння у моральних законах (вислів політкоректний).

To Мама Лена.
“Ознайомившись з даними «Статистичного щорічника України за 2013», можна зробити висновок, що відсоток народжених дітей поза шлюбом щорічно зростає: в 2008 році - 18,7%, у 2009 році -19,3%, в 2010 році - 19,8 %, 2011году - 19,6%, 2012 році - 19,1%, 2013року — 20,2%.”

Можливо хтось із учасниць підкаже Аделаида, яке два слова варто видалити у пості №3. Сподіваюсь вона зможе пояснити значення цього вислову хлопчикам та дівчаткам.

Стосовно виховання у школах православної етики, то воно відсутнє на рівні учбового плану. Не мають боятися того, чого не існує.

To happy15.
Поміркуйте самі прочитавши написане вище.
Анекдот про батюшку гріх, хоча й у анекдоті фраза вирвана із контексту.

To Иришка88.
У 6 рочків з’являється аналітичне мислення. Треба виховувати.
Екскурсія в лавру не є вихованням.
Самі знаєте що не повага до таїнства гріх.
Стосовно “без посредников” є норими та правила у кожній релігії, якщо ви не зрікалися Бога у цій релігії то треба жити за її заповідями.

я тронута тем, что меня упомянули в одном ряду с такими людьми)
А Ваш вопрос изначально написан с претензией, мол вы все заблудшие души, сейчас я вам открою глаза. Это и вызвало такую реакцию) терпеть не могу людей (особливо хлопчиків), скрывающих отсутствие собственных свежих мыслей под вытиеватыми мнонгоэтажными переливаниями из пустого в порожнее.
Итого: ваш вопрос изначально был риторическим) ваш тон далее сильно смахивает на прокурорский, все вам что-то должны объяснить и убедить. Конструктива по теме у вас ноль,один пафос и пыль в глаза. Детей у вас нет. Вы такой умный и просветленный, идите, дерзайте, воспитаете своего ребенка - похвастаетесь. Нас уже поздно спасать. Особенно меня, с моими-то проблемами, диагностироваными по почерку))
Каждая семья пример духовности и веры для своего ребенка, и кричать об этом на каждом углу как минимум странно. И я против, чтоб моему ребенку преподавали в школе этику религийную - вдруг учитель как вы попадется, это ж потом этот пустопорожний околонаучный бред попробуй объясни ребенку.
У меня все. Может к третей странице темы вы научитесь цитировать- то меня увольте)тратить свое время больше не хочу) так, почитаю поржу и спатоньки)

Відредаговано Alice_88, 19 грудень 2016 - 22:50.

#36 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 22:56

А вас не волнует, что "большинство людей в нашей местности являются христианами" исключительно формально ? А по факту , если рассматривать с точки зрения христианской морали(?) они - не верующие. Потому как просто верить в Бога - не достаточно, потому что и "бесы веруют, но трепещут". О каком воспитании детей может идти речь, если родители не являются примером того, что вы хотите(я так понимаю?), что бы они воспитывали в детях?

#37 Shelenku

Shelenku

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 526 повідомлення
  • Місто:Центр
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 19 грудень 2016 - 23:11

Honest Вас доволі Важко читати, але все ж таки. Вам уже дали відповідь, що матері замислюються над вихованням Своїх дітей.Як бачите не всі поділяють Вашу точку зору, стосовно психологічного виховання. Добре це чи погано, не Вам судити.
Ви знаєте в мене ще дитина маленька, і в цьому віці вона вірить тільки в своїх батьків. Про Бога я їй розкажу сама, коли зрозумію що це доцільно робити саме тоді. Якщо в школі не буде профільного предмета, то цим вихованням займуся Я.
Я вже писала що в мене був предмет Християнської етики. Це був один з тих уроків де вчителя слухали з відкритими ротами. І я б була не проти даного предмета для моєї доньки, звичайно за згодою більшості батьків. Хоча в тій школі що я закінчувала він досі викладається. А Ваша теорія про "рівні" дуже нагадує підручник з психології. Наступне що ви напишите "кулястість землі полягає в її кулястості"?

#38 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 20 грудень 2016 - 05:29

это, наверное, потому нам непонятно, что мы погрязли в бездуховности и общении с бесами. Ну ничего, не переживайте, щас honest срез ситуации сделает и всем поможет, "и тебя вылечат, и меня вылечат")

А я читаю с превеликим удовольствием. Особенно, когда настроения нет)

#39 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 20 грудень 2016 - 10:47

А я читаю с превеликим удовольствием. Особенно, когда настроения нет)

не тем вы заняты, ой не тем)) лишь бы поржать. А определится с мировозрением и аргументировать его - кто за вас будет, Михаил?)

Відредаговано Alice_88, 20 грудень 2016 - 11:08.

#40 morgenstern

morgenstern

extreme challenger

• Завсідники
  • 4 093 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 20 грудень 2016 - 11:22

Я хам, УРАААААА!!!!

а по сути... может у меня какие-то сугубо экзотические траблы с окружением, НО, в кругу ближайших знакомых есть семья буддистов, более 10-ка семей верующие иудеи, есть даже чета мусульман. И я бы ни при каких обстоятельствах, даже в пьяном угаре, не позволила бы себе поучать их в вере, моральности или семейных ценностях. И, что важно, свою семью также свято берегу от таких вмешательств. Это банальное уважение к окружающим меня людям, которых я  не  считаю недоразвитыми  или инфантилами только от того, что они не в браке, или бездетны, или не разделяют моих ценностей, или не воспитывают своих детей в приемлемых для меня рамках. Возможно, с точки зрения автора, это и есть хамство?

А дискуссии на форуме, дорогой автор, это от того, что все люди разные, они имеют различные точки зрения, и еще у нас тут свобода слова, совести, вероисповедания и самовыражения. А "проблема" - это просто сложный вопрос, практический или теоретический, требующий решения, а никак не признак недостаточного духовного развития... Такой вот тут бездуховный форум(((

Відредаговано morgenstern, 20 грудень 2016 - 11:28.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама