Перехід до вмісту

Фотографія

Все про підфорум "Антимісто"

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
35 відповідей у цій темі

#21 Natalina

Natalina

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 262 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

Опубліковано 06 березень 2015 - 19:08

Девочки это строительный мусор, его нельзя просто в баки выбрасывать, надо вывозить спец транспортом, думаю в этом и загвоздка.

#22 Лёлик

Лёлик

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 243 повідомлення
  • Місто:Полтава, левада
  • Ім'я:Оля :)

Нагороди

Опубліковано 06 березень 2015 - 22:18

Девочки это строительный мусор, его нельзя просто в баки выбрасывать, надо вывозить спец транспортом, думаю в этом и загвоздка.

ну да пусть люди ходят, может себе чето домой оберут (сарказм)
Та за эти месяца можно было уже вывести мусор ведь рядом трен. площадка.
  • mitera це подобається

#23 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 07 березень 2015 - 02:16

Але нам з тобою і всім іншим від цього не легше! Зробив будівельне сміття - забезпеч його вивезення! Тим паче третій місяць пішов...

А якщо кожен після ремонтів повигортає на узбіччя і скаже "це будівельний і я не понесу до баків, хай лежить"? 

Ми ж на звалищі жити будемо...

І взагаллі я вважаю, що це обличчя школи врешті решт... 

#24 Лёлик

Лёлик

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 243 повідомлення
  • Місто:Полтава, левада
  • Ім'я:Оля :)

Нагороди

Опубліковано 25 липень 2015 - 15:44

автобус левада-центр-половки-автовокзал-левада thumb_pre_1437831849__22052015888.jpg

• slm це подобається

#25 jabka

jabka

Мама-адмін

• Адміністратори
  • 6 098 повідомлення
  • Місто:Харків-Полтава
  • Ім'я:Юля

Нагороди

Опубліковано 22 травень 2022 - 22:58

Пожила я у Полтаві, і стало дуже сумно. Запущене місто, смітників днем з вогнем не знайдеш, маршрутки розбиті (але спасибі, що їздили, бо без них взагалі стало погано). Про будівлі мовчу. І це ж навіть ракети не літали. 

Що ви думаєте з цим робити?

#26 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 23 травень 2022 - 06:10

Юль, а які варіанти? Що робити? Цей триндець тягнеться вже роками! Наче сам стараєшся, і люди навкруги щось роблять, але міська влада...
Я коли приїзджаю до Миргорода, то просто в шоці, що все може бути інакше!
Ну взяти хоча б базар. В Миргороді базар теж знаходиться в центрі міста - центральніше нікуди. Коли ввечері йти повз нього, то немає навіть смітіночки навкруги, все виметено-вилизано. Зараз навкруги базара побудували величезний торговий центр - все, що може бути "некрасивим" сховано в середині. Благоустрій слідкує за тим, щоб були викошені газони. Є норми для приватних будівель на розміри ділянки (здається до 2м) і висоту трави. І кожен власник за цим слідкує! Не палять сміття. Ну майже. Але можна заробити немалий штраф. Моя мама живе на окраїні міста, то і там дороги "полатані" або "засипані" щебнем. Скрізь освітлення. По центральній вулиці, що йде через все місто вуличне освітлення від сонячних батарей. Реставруються старі будівлі, для цього залучають кошти інвесторів з Європи.
Ну і сам народ. На мікрорайоні, де я жила люди зробили самі собі пляж - розчистили хащі, зібрали кошти на пісок, слідкують за чистотою, косять траву, завели клумби, садять самі декоративні дерева...
Звісно населення все одно невдоволене і мені хочеться всіх запросити до Полтави і показати, як може бути, якщо нічого не робити.

#27 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 23 травень 2022 - 07:24

Юль, а які варіанти? Що робити? Цей триндець тягнеться вже роками! Наче сам стараєшся, і люди навкруги щось роблять, але міська влада...

"Красівого" треба спровадити вслід за Кивою.

#28 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 23 травень 2022 - 07:30

Пожила я у Полтаві, і стало дуже сумно. Запущене місто, смітників днем з вогнем не знайдеш, маршрутки розбиті (але спасибі, що їздили, бо без них взагалі стало погано). Про будівлі мовчу. І це ж навіть ракети не літали.

Ооооо! Це болюча тема. Я дивлюся на Харків, який під постійними обстрілами і мені плакати хочеться, коли з Полтавою зрівнюєш. Це якийсь жах! Пройшлися з подругою по центру і були шоковані. Трава по коліно, клумби не доглянуті, кущі не підрізані.
Мамай і Лунін взагалі окрема розмова.

#29 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 23 травень 2022 - 08:05

"Красівого" треба спровадити вслід за Кивою.

Нє, у нього грєчка вкусніша, чєм с магазіна.

Ну реально, люди ж самі обрали це дєрьмо.
Як можна було навіть нові тролейбуси просрати?
Він однією рукою дає, а двома забирає!
Всі пабліки під ним, я в цьому впевнилася, коли з Підсл в Полтаві чистили мої невдоволені коментарі про мера.. Отака свобода слова в Україні по полтавські

#30 jabka

jabka

Мама-адмін

• Адміністратори
  • 6 098 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 23 травень 2022 - 09:43

Ооооо! Це болюча тема. Я дивлюся на Харків, який під постійними обстрілами і мені плакати хочеться, коли з Полтавою зрівнюєш. 

Тєрєхов теж ще той корупціонер. Ну як і Кернес, само собою (Тєрєхов - його логічне продовження). Гуманітарка в Харкові крадеться... владою. Але так - місто чисте. Центр зараз вилизанний. І навіть Північна Салтівка прибрана. Звісно, що на окраїні бачили й не прибрані території біля покинутих багатоповерхівок-привидів, але основна частина - ок.
І маршрутки зараз пустили величенькі. Мотаються часто, поки що безкоштовні. По застосунку відстежуються. Їздять навіть на Північну Салтівку у саме пекло.

Я порівнювала Полтаву з Кременчуком (хоча Миргород - то теж моя любов!). Колись, на початку 2000-х, Кременчук був якимось сірим, депресивним, неохайним. А Полтава - красивою. А тепер помінялися місцями. Кременчук - просто зразок по охайності, а тролейбуси - ідеальні, ходять кожні 2-5 хвилин. І при цьому Малецький - теж корупціонер, проти нього була справа відкрита. 

І от хочеться, щоб після перемоги усі міста стали охайними, зручними для людей, перш за все.
Що робити? Ну окрім того, що самим йти у владу, писати петиції, скарги, виходити на мітинги, - більше не знаю що.

#31 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 23 травень 2022 - 11:12

Жаль що під час воєнного стану не можна проводити мітинги.
  • jabka це подобається

#32 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 23 травень 2022 - 11:38

Ну от про маршрутки Миргорода. По-перше, ще перед війною там все таки підняли ціну за проїзд - 10 грн. А знаєте чому? Бо там працює той же перевізник- монополіст, що і в Полтаві. А по-друге, стан цих авто теж такий же, як і в нас.
А про корупцію і "рішалово" - мало не брать, треба ще й не давать. В Полтаві з цим влада зайшла занадто далеко - вони вже не бояться ні Бога ні чорта. Для них обшук - це привід попіариться, а не злякатися.
Як тут діяти? Це ж не один Мамай, там ціла мафія...

#33 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 23 травень 2022 - 15:31

Напишу особисто від себе

Я, маючи дуже активну громадянську позицію і маючи успішні реалізації своїх ідей та очікувань до покращення в місті (саме зверненнями, петиціями, скаргами тощо), після обрання в третій раз красивого, здалася ...

Деякі люди, знаючи, що я 10 років постійно чогось вимагала і добивалася, питають чому я три роки не роблю нічого (моя війна за колектор не рахується - це принципове питання, ну і зупинки та Прирічковий парк на Леваді - не можу мовчати :) ).
Три роки взагалі нічого не роблю для покращення, хоча є що змінювати... Якщо вирішили обрати втретє це неподобство, що можна людям довести?
Вирішила, що завдяки таким як я і гарно проведеній потім піар-кампанії, люди вирішують, що все гуд... І одну дрібницю роздувають так, щоб десять недоліків не бачили.... А потім пакет з дешевими канцтоварами, гречка пенсіонерам, концерти в період ковіду у дворах, одноразові (бо зими зазвичай не переживають) лавки де-не-де і привіт втретє перемога на виборах...
От нехай стане зовсім дно, може очі розплющаться таки...
Керманич той, якого заслуговують виборці....

P.s. болючу тему підняла... :(

Відредаговано mitera, 23 травень 2022 - 15:38.

#34 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 23 травень 2022 - 15:51

Я так само казала. Бачили очі що купували (читай обирали), їжте хоч повилазьте.
  • mitera це подобається

#35 jabka

jabka

Мама-адмін

• Адміністратори
  • 6 098 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 26 травень 2022 - 22:57

Я, маючи дуже активну громадянську позицію і маючи успішні реалізації своїх ідей та очікувань до покращення в місті (саме зверненнями, петиціями, скаргами тощо), після обрання в третій раз красивого, здалася ...

Мирославо, ви дуже крута! Стежила, як ви боролися за Прирічковий парк і була в захваті. Це єдиний варіант щось змінювати.

Якщо хоча б 10 відсотків полтавців будуть активними, то ще 20-30 відсотків більш інертних, але не байдужих, точно підтягнуться.
Я у війну почала задавати собі багато питань: а чи знаю я своїх депутатів? Районного, міського, народного? Не знаю.
Чи хоч раз я запитала їх, що вони роблять для мого будинку, двору, вулиці, району, міста. Жодного разу. Тобто я теж зробила величенький вклад своєю пасивністю в розвиток корупції. І хочу після перемоги це змінити.

У війну я дізналася про соціальний капітал. Класичний приклад - Італія. Де північ країни дуже розвинена, а південь - корупційна. Так сталося тільки тому, що на півночі був великий соціальний капітал: люди об"єднувалися в різні організації, спільноти і контролювали усе, що робить влада. Депутати/чиновники розуміли, що їх контролюють, почали краще виконувати свої обов"язки.

А ви бачили, що Мамай розпустив комісію, що займається перейменуванням вулиць? У мене нема слів просто. Навіть у Харкові перейменовують (хоч би вже того Жукова стерли з лиця міста), я вже мовчу про Кременчук. Це питання на часі. 

#36 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 травень 2022 - 23:48

Мирославо, ви дуже крута! Стежила, як ви боролися за Прирічковий парк і була в захваті. Це єдиний варіант щось змінювати.

Дякую!
Багато за що боролася... І дійсно інакше щось змінити не вийде...

Але я писала вже нещодавно, що запал втратила, сподіваюся, що це не надовго, що це війна, що це керманич, який знахабнів і з ним по закону боротися все важче ....

Хоча, буквально на днях від декількох мешканців мого будинку знову почула приємні слова подяки за будинок, що люди в ньому стали єдиним цілим. В нас допомагають один одному, повідомляють про незачинене вікно, загублені речі, і при цьому слідкують один за одним, новеньких швидко перевчають нашим правилам, як от не паркуватися перед входом у будинок і викидати сміття у баки, а ще повідомляють мені якщо щось десь сталося, бо знають чим швидше повідомлять, тим швидше я вирішу проблему... А коли я стала головою, то в нашому будинку мешканці навіть не здоровалися... А тепер єдиний організм... Зараз під час війни в такому будинку значно спокійніше жити... Ну і звичайно навіть у війну я жодного дня не забувала про будинок, все функціонувало чітко, з мешканцями на зв'язку, планові ремонтні роботи вже проведено, готуюся до суботнику :)
І я завжди кажу, що мій будинок - це маленька країна із своїми різними громадянами, серед яких і гарні люди, і хами... І по нашій маленькій країні гарно видно процеси у місті та у великій країні... Але виконувати правила можна навчити всіх і змінити можна... В тому числі своїм прикладом показувати треба, і люди мають бачити результат своєї поведінки за правилами і бачити/знати дії того, хто очолює... А в нас часто: хочу жити краще, але при цьому не сплачую податки; хочу жити без корупції, але даю взятку; хочу чисте місто, але викидаю сміття під дерево та не прибираю за власною собакою; не подобається мер, але обираємо знову за гречку; не подобається, але змінювати не хочеться, бо ліньки; тощо...
Без цих елементарних речей до Європи нам так далеко....

Відредаговано mitera, 27 травень 2022 - 00:04.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама