Перехід до вмісту

Фотографія

"Воскресный папа"

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
19 відповідей у цій темі

#1 Мышутка

Мышутка

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 471 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Женя, до мене на "ти"

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 11:39

Хочу поговорити з приводу таких форм стосунків батька і дитини, які називаються в рос. мові "Воскресный папа" (не підберу адекватного українського відповідника, але, думаю, всі зрозуміли).
З чоловіком розлучені уже 3 роки. Він щонеділі приходить до малого (малому 4,5 роки зараз).
Спілкування їхнє - подарунки і розваги. Тато щотижня приносить 100 грн - і це або розваги в "Ігроленді", або якщо малий хворіє, наприклад, то іграшка на цю суму.
Проблема в іншому. 
В дитини сформувалося ставлення, що тільки тато його любить, бо купляє іграшки, які б він не попросив, а більше ніхто його не любить, бо іграшок не купляє і в ігрові кімнати не водить.
Але я, по-перше, вважаю, що для дитини велика кількість іграшок, м*яко кажучи, не є добре, бо виникає навантаження на психіку (ну малий реально не грається ними вже, радості від іграшки вистачає максимум на 20 хв.). А по-друге, якщо і я так само куплятиму іграшки і т.д., мої батьки куплятимуть (ми зараз живемо з моїми батьками) - це вийде мало того що гора іграшок, але і "торгівля" за "любов".
Ми і гуляти ходимо,і  розважаємося, і вдома раємося, і маленькі сюрпризи завжди купую, коли є можливість.
А от усе рівно - дитині цього мало, тато хороший, а мама погана, бо нічого не купує (остання фраза - цитата, вчора татові по телефону жалівся).
І от як бути у такій ситуації?
Говорити з татом - найрозумніший варіант, як на мене. Але говорила уже 3 чи 4 рази, а віз і нині там, як кажуть.
До тата відпустити пожити - не хоче ні малий, ні тато. 
І вже замучилася з тими цяцьками, яких уже 3 коробки у хаті стоїть, а їх мало і мало :(

#2 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 11:49

Можливо син переросте?

У нас був такий період в житті (десь між 3 і 5 роками його життя), що куди б ми не збирались, де не були завжди була вимога "купи"...

Одного разу я запитала що купити, на що була відповідь "Щось"....

Так само в цьому віці хлопці дуже прив’язані до тата (я навіть інколи ревнувала, так як хотіла порозмовляти, погратися, а він з татом...)

Якщо є дідусь, хай спробує йому більше уваги приділити.

Я не знаю, як би себе вела, але можливо з колишнім чоловіком оговорити всі "рамки поведінки" з дитиною. Пояснити, до чого можуть привести такі "відкупи" від дитини. Якщо він адекватний повинен зрозуміти.

Після 5-ти (майже в шість)  років як пошептало, вже нічого не потрібно купляти і став занадто мамин... (тільки що - зразу до мене)

#3 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 11:57

А якщо ці 100 грн витрачати на щось корисне? Не ігроленд, а театр, наприклад. Чи щось потрібне в дім, одяг, їжа... Щоб було і тато купив, і не іграшка/забаганка?

#4 Мышутка

Мышутка

Абітурієнтка

• Активістки
  • 471 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 12:26

А якщо ці 100 грн витрачати на щось корисне? Не ігроленд, а театр, наприклад. Чи щось потрібне в дім, одяг, їжа... Щоб було і тато купив, і не іграшка/забаганка?

Ні, тато уперто вважає, що він повинен "порадувати дитину".
Можливо, це через те, що в нього самого були розлучені батьки, і його спогади про батька (з яким зараз, до речі, не спілкується, хоч і живуть в однім під*їзді, але на різних поверхах) - це те, що тато приносив завжди найкращу іграшку

Можливо син переросте?

У нас був такий період в житті (десь між 3 і 5 роками його життя), що куди б ми не збирались, де не були завжди була вимога "купи"...

Одного разу я запитала що купити, на що була відповідь "Щось"....

Так само в цьому віці хлопці дуже прив’язані до тата (я навіть інколи ревнувала, так як хотіла порозмовляти, погратися, а він з татом...)

Якщо є дідусь, хай спробує йому більше уваги приділити.

Я не знаю, як би себе вела, але можливо з колишнім чоловіком оговорити всі "рамки поведінки" з дитиною. Пояснити, до чого можуть привести такі "відкупи" від дитини. Якщо він адекватний повинен зрозуміти.

Після 5-ти (майже в шість)  років як пошептало, вже нічого не потрібно купляти і став занадто мамин... (тільки що - зразу до мене)

Спасибі. Можливо, і справді такий вік у дитини просто.
З татом говорила уже 3 чи 4 рази - не допомагає. Можливо, він просто не вміє інакше, копіює свого батька, чи хтозна що там у голові :(

#5 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 13 лютий 2017 - 15:04

У нас ребёнок с возрастом понял, что таким образом от него "откупаются" (компенсируют недостаток общения/нежелание уделять внимание) подарками и покупками. В роли папы, правда, бабушка была. Теперь она искренне удивляется, почему с ней он редко общается. 

Відредаговано Eлeна, 13 лютий 2017 - 15:04.

#6 Tanya_nyagan

Tanya_nyagan

Студентка

• Наша пісочниця
  • 784 повідомлення
  • Ім'я:Tanya

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 15:20

Когда мови родители развелись и была похожая ситуация ( мне тогда было 5) мама в один день поставила ультиматум или без излишних развлечений или ребенка не дам. Не могу точно сказать насколько это было верное решение в тот момент для меня, но сейчас я считаю это было верно

#7 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 15:23

До тата відпустити пожити - не хоче ні малий, ні тато. 

Почему же ребенок не хочет идти жить с папой,если мама плохая??Мне кажется ребенок просто шантажирует маму таким образом,требуя новых игрух. Все он понимает))

Если уж сын такой материалист) нужно маме сесть и вместе написать список расходов на месяц: сколько стоит садик,новые вещи на весну,фрукты тебе и т.д.В упрек не ставить,а просто,в виде игры,что бы он знал.

#8 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 15:32

Наш папа вроде с нами живет, но работает много, а на выходных тоже дочь только развлекает :) А воспитываю я. Поэтому мама плохая, а папа хороший. Я смирилась )) 

От кого-то слышала вариант "раз папа хороший, вот твой чемодан, езжай к нему жить". Говорят, детей быстро "отпускает". Ну это если начинаются прям претензии. У нас тоже бабушка замечательная, играет с ней все время и торты печет. Но чего-то жить к ней не хочется.

#9 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 13 лютий 2017 - 17:16

У нас ребёнок с возрастом понял, что таким образом от него "откупаются" (компенсируют недостаток общения/нежелание уделять внимание) подарками и покупками. В роли папы, правда, бабушка была. Теперь она искренне удивляется, почему с ней он редко общается.

Ален как про нас.У нас бабушка прям как ваша.Так теперь иногда сама ,,,выпихаю,,,,погостить к папе и бабушке.Но теперь на долго и на каникулах не сидит.

#10 Мышутка

Мышутка

Абітурієнтка

• Активістки
  • 471 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 13 лютий 2017 - 21:04

Почему же ребенок не хочет идти жить с папой,если мама плохая??Мне кажется ребенок просто шантажирует маму таким образом,требуя новых игрух. Все он понимает))

Если уж сын такой материалист) нужно маме сесть и вместе написать список расходов на месяц: сколько стоит садик,новые вещи на весну,фрукты тебе и т.д.В упрек не ставить,а просто,в виде игры,что бы он зна

Учора подібне і зробила. сказала, щоб одягався іти гуляти, але в те, що купив папа. У дитини ступор і розгубленість, бо реально нічого відповісти.
:eyes: 
Спасибі всім.
З часом дійсно зрозуміє, сподіваюся

#11 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 13 лютий 2017 - 21:42

Учора подібне і зробила. сказала, щоб одягався іти гуляти, але в те, що купив папа. У дитини ступор і розгубленість, бо реально нічого відповісти.
:eyes: 
Спасибі всім.
З часом дійсно зрозуміє, сподіваюся

Конечно поймет.Мы от своего ушли когда было 5 лет.То сейчас он их просто ,,,использует,,получил что надо и все пока.Он понимает ,что это не любовь.Папа может неделями ему не звонить.Бабушка только беспокоится.

#12 АлексейЛужный

АлексейЛужный

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 11 повідомлення
  • Ім'я:АлексейЛужный

Опубліковано 22 березень 2017 - 12:41

повинен перерости. У багатьох знайомих було подібне.

#13 misskatya

misskatya

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення
  • Ім'я:misskatya

Опубліковано 01 жовтень 2017 - 23:53

так а в чем проблема, чтобы папа покупал не игрушки а хорошее времяпровождение? сходить в зоопарк, например.

И ребенку приятно, новые впечатление, и получил то, что хотел, ему купили новые впечатления.

#14 Ksun

Ksun

Абітурієнтка

• Активістки
  • 311 повідомлення
  • Ім'я:Ксения

Опубліковано 25 жовтень 2017 - 12:29

Мой хороший знакомый, который не живет со своим сыном, встречается с ним раз в месяц. При встрече ребенок всегда тянет его в магазин игрушек, выбирая не самые дешевые конструкторы. Всегда. Получая отказ, настроение малого портится и день уже не складывается. Говоря о том, что можно просто весело проводить время, общаться в кафешке и т.д., дитё тоже негодует. И не перерастает ребенок - уже 10.

#15 bagira119

bagira119

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 281 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 16:54

Я не против, когда его папаша био вернее хочет общаться. Но когда био Роберта начинает переходить в се границы, лезть в мою личную. жизнь, уже не раз муж говорил с ним, хочется поставить его в игнор. Звонит только тогда, когда надо ему. И то пьяный, то у него ДР, то гон как порядочный "папа" свалил в Германию война же, он спасал свою шкуру. Еще раз убеждаюсь в том, что выбор был не в его пользу правильным моим за всю жизнь.

Відредаговано bagira119, 11 червень 2022 - 16:55.

#16 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 18:13

он как порядочный "папа" свалил в Германию война же, он спасал свою шкуру. Еще раз убеждаюсь в том, что выбор был не в его пользу правильным моим за всю жизнь.

Я так зрозуміла, що він не громадянин України, а має ВНЖ? То чому ні?

Мій чоловік не українець по паспорту, а в душі так). То йому ще в січні з Батьківщини присилали попередження, щоб негайно покинув територію України взвязку з можливим вторгненням.

#17 bagira119

bagira119

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 281 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 18:23

Я так зрозуміла, що він не громадянин України, а має ВНЖ? То чому ні?

Мій чоловік не українець по паспорту, а в душі так). То йому ще в січні з Батьківщини присилали попередження, щоб негайно покинув територію України взвязку з можливим вторгненням.

Да, он не гражданин Украины, но жил тут больше 10 лет. И сам уехал, лишь потому что спасал себя, Ему все равно, что будет с его детьми (его бывшей женой с дочкой). Ладно, у меня уже есть муж другой. а там... Просто пусто. Главное важно спасти себя. Уехал по документам, что он всего лишь студент в Украине.

#18 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 18:55

Да, он не гражданин Украины, но жил тут больше 10 лет. И сам уехал, лишь потому что спасал себя, Ему все равно, что будет с его детьми (его бывшей женой с дочкой). Ладно, у меня уже есть муж другой. а там... Просто пусто. Главное важно спасти себя. Уехал по документам, что он всего лишь студент в Украине.

В мене є знайома сім'я, я вкої дитина з аутизмом, а старшому хлопцю 17 років. Колишній чоловік жінки виїхав з ними, хоча вони розлучилися півроку назад. Їх один раз не випустили, вони поїхали до Львову за якоюсь довідкою про інвалідність (самі з Полтави), потім на другий день на цьому ж самому пункті була інша інспекторка, то випустила, навіть довідка не знадобилася та.

Але мені це трохи дивно - тягнути з собою до Німеччини колишнього чоловіка. Звісно, то їхня справа, як робити.

В мене є знайома сім'я, в якої молодша дитина з аутизмом, а старшому хлопцю 17 років. Колишній чоловік жінки виїхав з ними, хоча вони розлучилися півроку назад. Їх один раз не випустили, вони поїхали до Львову за якоюсь довідкою про інвалідність (самі з Полтави), потім на другий день на цьому ж самому пункті була інша інспекторка, то випустила, навіть довідка не знадобилася та.

Але мені це трохи дивно - тягнути з собою до Німеччини колишнього чоловіка. Звісно, то їхня справа, як робити.

#19 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 21:11

багато хто повертається до колишніх, особливо в критичних ситуаціях

#20 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2022 - 21:41

багато хто повертається до колишніх, особливо в критичних ситуаціях

Вона не повернулася, а просто в їхали разом. Живуть у німця в різних кімнатах.

От це мені дивно. Звичайно, що багато хто зберігає нормальні стосунки після розлучення. Ну просто якщо він її так дратував, що прям розійшлися, а тут вже не дратує виходить. Все одно ж вони бачаться щодня. Але там ситуація з молодшим, що його не можна самого залишати, то може через це.
Це я до посту дівчини, що чоловік залишив колишню дружину і доньку написала. А тут, бач, жінка врятувала колишнього.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама