32 відповідей у цій темі
Anutka
-
Місто:Полтава, Юровка
-
Ім'я:Аня
Опубліковано 21 липень 2016 - 07:55
У ПОЛТАВІ ТА КРЕМЕНЧУЦІ ПРОВЕДУТЬ БЕЗКОШТОВНІ КУРСИ З ПРОГРАМУВАННЯ ВІД ГАРВАРДСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Полтавців запрошують пройти безкоштовні курси з основ програмування від Гарвардського університету
У серпні цього року у Полтаві розпочнуться безкоштовні курси з основ програмування в рамках другого етапу всеукраїнської програми «Technology Nation» від благодійного фонду «BrainBasket Foundation». Набір у навчальні групи має розпочатись вже цього тижня, а зареєструватись для участі можна вже зараз. Пр оце повідомила координатор проекту у Полтавській області Анна Брухно.
Навчання проходитиме на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського під керівництвом досвідчених менторів-волонтерів, а також у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом. Учасники вивчатимуть курс «Основи програмування CS50» від Гарвардського університету.
Участь в програмі не потребує попередніх технічних навичок і подати заявку на участь можуть всі охочі. Єдиними критеріями відбору є володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови на рівні upper-intermediate або вище.
Зареєструватись можна за посиланням.
Про проект
Technology Nation — це всеукраїнський проект, який дозволяє всім охочим безкоштовно отримати комп’ютерну освіту світового класу та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування. Це дає слухачам хороше підґрунтя для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері. Навчання проходить у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений в онлайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотек по всій Україні.
У квітні 2016 року відомий філантроп та засновник Міжнародного фонду «Відродження» Джордж Сорос підтримав Фонд BrainBasket та всеукраїнський освітній проект Technology Nation. З ініціативи пана Сороса Міжнародний фонд «Відродження» частково підтримав цей проект у компоненті, який включає доукомплектацію та повномасштабне функціонування 25 навчальних хабів у найбільших містах країни, де вже нині зафіксовано найбільший попит на навчальні курси у сфері ІТ.
Окрім Адміністрації Президента України програму підтримують компанії «Ciklum», компанія «Майкрософт Україна», компанія «Навігатор» і громадська організація «Вікно можливостей». Також до проекту долучились AMC Bridge, Bakotech, Cogniance, GlobalLogic, HeadHunter, Innovecs, Luxoft, MacPaw, Terrasoft, TheAppSolutions, Корпорація «Галактика» та багато людей, які подарували бібліотекам свою власну техніку.
З моменту анонсу проекту в грудні 2015 року на участь у програмі подали заявки більше 26 тисяч людей. Учасниками першої хвилі Technology Nation стали 420 осіб, які пройшли попередній відбір. 25 навчальних груп по всій Україні під керівництвом досвідчених менторів-волонтерів пройшли курс «Основи програмування CS50» від Гарвардського університету. Завдяки підтримці компаній та небайдужих громадян Фонду вдалося зібрати 180 комп’ютерів та обладнати ними бібліотеки, де проводяться заняття. Ще 150 комплектів від української діаспори у США за підтримки Nova Ukraine очікуються цього місяця.
Зараз BrainBasket активно комунікує з ІТ-компаніями по всій Україні стосовно участі найкращих випускників проекту в програмах стажування для отримання практичних навичок та майбутньої роботи в ІТ-галузі. Також, зараз Фонд займається розробкою безкоштовних онлайн-курсів для модифікації існуючої програми, а саме: Soft-skills in IT та Introduction to Big Data.
http://poltava.to/news/39311/
Стисла інформация: Про курс:
В рамках проекту учасники вивчатимуть курс "Основи програмування CS50" Гарвардського університету на базі платформи безкоштовного онлайн навчання EDX. https://www.edx.org/...-harvardx-cs50x
Цей курс вважається одним з найкращих курсів з основ програмування в світі. Курс CS50 розрахований як на новачків, так і на тих, хто має досвід у програмуванні.
Підчас проходження курсу учасники проекту навчяться мислити алгоритмічно, вирішувати за допомогою програмування реальні практичні завдання, опанують основи мов програмування, таких як C, PHP і JavaScript, а також технології SQL, CSS і HTML.
Як стати учасником проекту:
Для участі у проекті необхідно зареєструватись на сайті проекту за посиланням: http://brainbasket.org/ru/technology-nation-3/
інструкцій після реєстрації: https://brainbasket....hnology-nation/
Інформація про заняття:
Початок реєстрації: вересень 2018 р.
Початок занять: жовтень 2018 р
Заняття проводяться у Полтаві на базі Полтавської обласної універсальної бібліотеки ім. І. П. Котляревського, у Кременчуці місце проведення уточнюється.
Час проведення: 2 рази на тиждень по 1,5 години (вівторок та четвер 19.00 - 20.30)
Строк проходження курсу: 4 місяці.
П.С. Я координатор это проекта в Полтавской области, так что можно задавать вопросы в этой теме - отвечу)
Відредаговано Anutka, 17 вересень 2018 - 10:09.
Опубліковано 21 липень 2016 - 08:01
я вже отримала, дякую тобі, Аня!
Natalyna
-
Місто:Полтава, Левада
-
Ім'я:Наталия
Опубліковано 21 липень 2016 - 11:35
знання англійської мови на рівні upper-intermediate - это какой уровень по-русски?
Опубліковано 21 липень 2016 - 11:51
знання англійської мови на рівні upper-intermediate - это какой уровень по-русски?
Више среднего
Anutka
-
-
Опубліковано 21 липень 2016 - 12:04
Достаточным для прохождения курсов есть уровень, когда вы читаете на английском и понимаете видео уроки ( есть возможность использовать субтитры)
Для дальнейшего развития в ИТ-сфере и получения работы необходимо развивать устную речь.
Відредаговано Anutka, 21 липень 2016 - 12:05.
Опубліковано 21 липень 2016 - 12:38
курсы можно проходить дистанционно? время фиксировано или в любое удобное для учащегося?
Anutka
-
-
Опубліковано 21 липень 2016 - 12:57
курсы можно проходить дистанционно? время фиксировано или в любое удобное для учащегося?
Курс доступен в любое время дистанционно. Используется курс с обучающей площадки EDX https://www.edx.org/...-harvardx-cs50x
Занятия в группе помогают дисциплинировать себя, оперативно проконсультироваться по возникшим вопросам, пообщаться с умными людьми))
Занятия будут проходить каждый вторник и четверг с 19 до 20.30 на базе Областной библиотеки
Опубліковано 22 липень 2016 - 09:15
сколько они займут по времени?
Anutka
-
-
Опубліковано 22 липень 2016 - 09:18
сколько они займут по времени?
4 месяца
Опубліковано 22 липень 2016 - 10:07
Есть возрастные ограничения?
Anutka
-
-
Опубліковано 22 липень 2016 - 10:31
Есть возрастные ограничения?
Как таковых возрастных ограничений нет, но необходимо иметь среднее образование
Опубліковано 22 липень 2016 - 10:41
Как таковых возрастных ограничений нет, но необходимо иметь среднее образование
При регистрации есть графа "галузь, в якій працюєте" и "спеціальність за освітою", а если только закончил школу, но еще в ВУЗ не поступил, можно написать-абитуриент?
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:16
Anutka
-
-
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:32
При регистрации есть графа "галузь, в якій працюєте" и "спеціальність за освітою", а если только закончил школу, но еще в ВУЗ не поступил, можно написать-абитуриент?
да, можно так написать
а будет второй тур?
Сейчас на второй тур набор как раз и происходит ( первая группа уже выпустилась). Через 4 месяца будет объявлен следующий набор и будет новая группа
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:34
значит надо подтягивать английский
Anutka
-
-
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:43
значит надо подтягивать английский
Я выше ссылку на сам курс давала, посмотрите, если понимаете о чем пишут и говорят - можно регистрироваться)
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:48
Сейчас на второй тур набор как раз и происходит ( первая группа уже выпустилась). Через 4 месяца будет объявлен следующий набор и будет новая группа
Аня доброго дня! А 100% ч-з 4 м.буде ще одна група? Зараз не в Полтаві, буду на пмж з 1.12 в місті. Курси намагалась проходити на geekbrains.ru. Але не тягну з сином на руках(
Anutka
-
-
Опубліковано 22 липень 2016 - 11:55
Аня доброго дня! А 100% ч-з 4 м.буде ще одна група? Зараз не в Полтаві, буду на пмж з 1.12 в місті. Курси намагалась проходити на geekbrains.ru. Але не тягну з сином на руках(
Здравствуйте) планируется и следующий поток,но на 100% не обещаю,т.к. курсы всеукраинские и как руководство фонда решит.
Відредаговано Anutka, 22 липень 2016 - 11:56.
Tanyshka
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 23 липень 2016 - 00:24
Аня,здравствуйте! Правильно ли я поняла, что дополнительно будет проводится отбор по заявкам для участников?
Відредаговано Tanyshka, 23 липень 2016 - 00:24.
Anutka
-
-
Опубліковано 23 липень 2016 - 13:19
Аня,здравствуйте! Правильно ли я поняла, что дополнительно будет проводится отбор по заявкам для участников?
Здравствуйте, Таня. Да, верно. После регистрации вам будет выслано письмо ( в течение 2 дней) в котором будет более подробная информация о курсе и о тестовом задании, которое необходимо сделать. Задание не сложное ( уровень информатики средней школы), но оно даст понимание ментору в ваших знаниях и отсеет случайных людей, которые регистрируются, но не планируют заниматься.
Також позначено одним або декількома з цих ключових слів: курсы, программирование, полтава, бесплатно, курси, програмування, бескоштовно, кременчуг, кременчук
|
Навчальні заклади →
Секції, гуртки, курси →
Розпочато AnatolyNesen 01 лип 2021
Паркур, Фриран, Акробатика і більше...
|
|
-
0 відповідь
- 2 710 Перегляд
|
|
|
Навчальні заклади →
Секції, гуртки, курси →
Розпочато poltav4anka 14 сер 2020
робототехника, программирование і більше...
|
|
-
1 відповідати
- 5 561 Перегляд
|
|
|
Про все потроху →
Новини Полтави →
Розпочато Rikoshet 24 лис 2018
Мастер-классгитара, Полтава
|
|
-
0 відповідь
- 14 183 Перегляд
|
|
|
Наші діти →
Все про слінги →
Розпочато MariaMusic 29 сер 2016
фотосессия, фотовыставка, слинг і більше...
|
|
-
18 відповідь
- 20 262 Перегляд
|
|
|
Барахолка →
Нерухомість →
Розпочато Miss-Mir 07 гру 2015
Полтава, новостройка, Левада і більше...
|
|
-
60 відповідь
- 29 854 Перегляд
|
|
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення