Полтавські школи, ліцеї, гімназії
Розпочатий з чубаська, 15 кві 2009 10:14
6051 відповідей у цій темі
Опубліковано 05 серпень 2016 - 12:21
а де написано, що каліграфію прибрали? Я такого не бачу, по мові зміни лише в тому, що речення будуватимуть не по схемі, а як завгодно.
какая ж может быть каллиграфия карандашом?))
и таблицу умножения будут учить, просто по другой схеме, на примерах и задачах, без механического зазубривания
Лавина
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 05 серпень 2016 - 12:22
Мене більше засмутив факт, що таблицю множення не вчитимуть( Таблицю множення вчитимуть, але не так як раніше.
І за каліграфію, її не прибрали, просто їй будуть приділяти менше уваги (не занижувати оцінки за перекреслені букви або за не ту кількість клітинок чи ліній, що треба відступати, чи якщо дитина вийде за поля), принаймні мені хочеться вірити в те, що діти почнуть все таки навчатися більше в школі (до речі це не лише початкової школи стосується) а не в класі дивляться мультики, а вдома пишуть по 2-3 листка домашнього завдання...
Опубліковано 05 серпень 2016 - 12:23
Мене більше засмутив факт, що таблицю множення не вчитимуть( Девочки, ну вы шутите?! Вроде один текст интервью читаем. Ее не будут ЗАЗУБРИВАТЬ без понимания. Т.е учитель должен так построить урок, чтобы ребенок автоматом выучил что 5*5=25 и в этоже время понимал 5+5+5+5+5=25, а это все равно, что 5*5=25 и если он забыл чколько будет 5*6, но знает 5*5=25 и приплсует еще 5, то будет 5*6=30 . Дети будут знать таблицу, но только без насилия над ними.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 12:44
Я думала і раніше так вчили) а про олівець думала це не всього письма стосується
Опубліковано 05 серпень 2016 - 14:50
А кто а фейсбуке не сидит, тот недееспособный. )))
Дописано.
Я вначале ссылку не открыла. ААА !!! Думала там группа по обсуждению образования или вроде того, но нет .... бгг
оказывается для изменений в образовании надо тусить на странице у непонятной женщины, известной в узком кругу своих знакомых. Я о ней ничего до этой минуты не знала.
Не. Я не против. Может это своего рода Патон в юбке и на той странице решается многое.
Даже не могу дискутировать. Прекращаю вообще что либо писать на эту тему.
Самые главные выводы- это спасение утопающих- дело рук самих утопающих.
Відредаговано F-db, 05 серпень 2016 - 15:27.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 15:11
А кто а фейсбуке не сидит, тот недееспособный. )))
тот мог зарегистрироваться и внести свои предложения, если была такая необходимость
а также предложения принимались обычной почтой и при личной встрече
так что, было бы желание...
Опубліковано 05 серпень 2016 - 15:21
тот мог зарегистрироваться и внести свои предложения, если была такая необходимость
а также предложения принимались обычной почтой и при личной встрече
так что, было бы желание...
Я там дописала выше
Опубліковано 05 серпень 2016 - 15:28
Всім, кого налякали-стурбували-здивували зміни до програми з математики початкової школи у викладі легковажних журналістів, яким гучний, на їхню думку, заголовок важливіше реального змісту. Процитую модератора оновлення програми з математики Марія Барна. Прочитайте, будь ласка, уважно, щоб переконатися - програми з мети "зазубрювання" переорієнтували на тему "практичне засвоєння", залишивши вимоги, значно вищі ніж були до учнів початкових класів в тому ж СРСР:
"МИ дуже старалися формулювання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів написати ДОСТУПНОЮ, ЗРОЗУМІЛОЮ , але все-таки математичною мовою! Читайте уважно і все зрозумієте!!! А тепер цитую з програми ДЕРЖАВНІ ВИМОГИ з тих тем, що найбільше хвилюють вчителів, батьків.
Розділ "Числа. Дії з числами" (1-ий клас): розуміє число нуль як результат віднімання рівних чисел;
володіє обчислювальною навичкою табличного додавання і віднімання чисел у межах 10;
порівнює, додає і віднімає розрядні числа – десятки;
утворює числа 11-100 з десятків та одиниць при виконанні практичних вправ (з використанням паличок, намистинок тощо); записує двоцифрове число у вигляді суми розрядних доданків; порівнює числа в межах 100 додає і віднімає число 1 у межах 100;
замінює суму розрядних доданків двоцифровим числом; віднімає від двоцифрового числа його десятки або його одиниці, розуміє сутність порозрядного додавання і віднімання двоцифрових чисел без переходу через розряд
Тема "Таблиці множення і ділення" (2-ий клас): розуміє способи складання таблиць множення і ділення;
знаходить результат множення чисел 2 - 5 і відповідних випадків ділення зручним для себе способом;
знаходить результат множення чисел 6 - 9 і відповідних випадків ділення з опорою на таблицю множення чисел; Тема "Таблиці множення і ділення (продовження)" (3-ій клас): :застосовує в обчисленнях таблиці множення чисел 6-9 і відповідних випадків ділення;
володіє обчислювальною навичкою табличного множення і ділення;
перевіряє правильність виконання множення й ділення зручними способами
Велике прохання: НЕ ХВИЛЮЙТЕСЯ!!! Вчіть і бережіть дітей! Пам'ятайте, що РЕЗУЛЬТАТ НАВЧАННЯ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД БАГАТЬОХ ФАКТОРІВ, Інколи і від нас незалежних!!! Творчого всім навчального року! З повагою - модератор з оновлення програми з математики, зав. кафедри педагогіки Львівського ОІППО - М Барна"
Додам від себе - на моє глибоке переконання, описані в оновленій програмі вимоги куди важливіші, ніж механічне зазубрювання таблиць, яке вилучили з програми, замінивши якісними поняттями.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 16:42
За почерк-это врожденная особенность каждого ребенка. Я 4 года "воевала", но кривые и косые буквы сына победили. Противно было когда все правильно, а оценки снижают... Но самое было во 2 классе, на замену на 6 месяцев поставили нам "заслуженного педагога Украjни", лет 75 ей было к слову. Так она требовала делить клетку на ДВЕ части ( условно) и во второй писать число... И такого было много... Но "спасибо" ей, что за первый месяц с 26 учеников в классе осталось 17( что идеально с точки зрения обучения).
А продолжая тему изменений в программе боюсь, что много останется на том же месте. Например, коммуникативный подход ( проще-это то, что звучит в изменениях) в изучении иностранных языков введён лет 10-12 назад, а учебников нормальных с аудио и видео НЕТ до сих пор. Обеспечьте учителя и ребенка самым необходимым и будет результат! А то давайте опять что то перепишем... (зарплату ж платят и неплохую).
В учителей 54 дня отпуск оплачиваемый + оздоровление примерно ставка(это кому интересно). Отпускные выплачивают все сразу при выходе в отпуск.( в идеале)
Відредаговано exelero, 05 серпень 2016 - 16:50.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 16:48
За почерк-это врожденная особенность каждого ребенка. Я 4 года "воевала", но кривые и косые буквы сына победили. Противно было когда все правильно, а оценки снижают... Но самое было во 2 классе, на замену на 6 месяцев поставили нам "заслуженного педагога Украjни", лет 75 ей было к слову. Так она требовала делить клетку на ДВЕ части ( условно) и во второй писать число... И такого было много... Но "спасибо" ей, что за первый месяц с 26 учеников в классе осталось 17( что идеально с точки зрения обучения).
А продолжая тему изменений в программе боюсь, что много останется на том же месте. Например, коммуникативный подход в изучении иностранных языков введён лет 10-12 назад, а учебников нормальных с аудио и видео НЕТ до сих пор. Обеспечьте учителя и ребенка самым необходимым и будет результат! А то давайте опять что то перепишем... (зарплату ж платят и неплохую). В учителей 54 дня отпуск оплачиваемый + оздоровление примерно ставка(это кому интересно). Отпускные выплачивают все сразу при выходе в отпуск.( в идеале)
Потом на эти деньги нужно прожить, фактически, 3 месяца. Следующее нормальное поступление в конце сентября. А то, что летом все собираются в сад/школу, а в сентябре первое род. собрание и сбор денег на сад/школу. Так что роскоши нет. Только звучит грозно, что все сразу отпускные заплатили. А если разделить их на количество дней, которые нужно прожить, вычесть траты на заготовки, коммунальные, лечение, которое обычно на отпуск откладывается, школьные траты, то получается как у обычного бюджетника, не густо.
Элисона
-
Місто:Левада
-
Ім'я:Элисона
Опубліковано 05 серпень 2016 - 16:53
В ВУЗе - как зарплата за месяц, только дают сразу за июль и август, потом деньги уже в середине сентября. Вроде так везде? Отпускные - это та же зарплата, только платят сразу и на работу ходить не нужно)))
А материалку им тоже платят в размере зарплаты?
Опубліковано 05 серпень 2016 - 16:54
А продолжая тему изменений в программе боюсь, что много останется на том же месте. Например, коммуникативный подход ( проще-это то, что звучит в изменениях) в изучении иностранных языков введён лет 10-12 назад, а учебников нормальных с аудио и видео НЕТ до сих пор. Обеспечьте учителя и ребенка самым необходимым и будет результат! А то давайте опять что то перепишем... (зарплату ж платят и неплохую).
В учителей 54 дня отпуск оплачиваемый + оздоровление примерно ставка(это кому интересно). Отпускные выплачивают все сразу при выходе в отпуск.( в идеале)
Едрить мадрить (простите за французский) как мы любим считать чужие зарплаты...
Опубліковано 05 серпень 2016 - 17:01
Потом на эти деньги нужно прожить, фактически, 3 месяца. Следующее нормальное поступление в конце сентября. А то, что летом все собираются в сад/школу, а в сентябре первое род. собрание и сбор денег на сад/школу. Так что роскоши нет. Только звучит грозно, что все сразу отпускные заплатили. А если разделить их на количество дней, которые нужно прожить, вычесть траты на заготовки, коммунальные, лечение, которое обычно на отпуск откладывается, школьные траты, то получается как у обычного бюджетника, не густо.
Почему 3 месяца? Платят аванс и зарплату за остальные рабочие дни. В сравнении с уровнем зарплат по Полтаве- не могу сказать, что учителя на последнем месте. А график работы, выходные,отпуск, больничный- у других професий я пока не встречала.
Я не обсуждала зарплату- выше спросили за отпуск- я ответила.
Відредаговано exelero, 05 серпень 2016 - 17:11.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 17:12
Марусь, ну от слово в слово мої думки!
Нічого особистого, але яка, в трясці, різниця скільки вчителі отримують відпускних? Кому здається, що багато завжди можна отримати другу вищу педагогічну освіту і спробувати самостійно освітянських заробітків разом із зарплатою і аж 56 дн відпустки. Здається, що мало? Ніхто ж своїми грошима ділитися не буде.. до чого тоді взагалі це питання виникає?..
Опубліковано 05 серпень 2016 - 17:28
Раз уж за зарплаты, отпускные (учителей, юристов, банковских сотрудников,медиков, дворников, и т.д.) ... то думаю мы должны этим интересоваться. У многих дети будут поступать в вузы и надо думать, где потом работать (специальность в дипломе), понятно, что не всегда как планируем, но обдумать можно и нужно! Где работать, график работы, смежные профессии, зарплата... (относительно конечно).
Есть много знакомых выпускниц- электриков сейчас по специальности, где работать не понятно, учились где бесплатно. Жалеют, что потеряли время...
Відредаговано exelero, 05 серпень 2016 - 17:35.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 17:55
Я не розумію до чого тут відпустка до змін в системі? Чи це натяк, що вчителі не мають права відпочити бо треба нову програму розробляти? В першу чергу вчитель повинен бути адекватним, а для цього відпочинок необхідний
anna_jane
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Евгения
Опубліковано 05 серпень 2016 - 18:15
Девочки,кто знает эти изменения касаются только тех кто идет а первый класс и это они будут учится по такой программе или и тех кто учится сейчас?
Опубліковано 05 серпень 2016 - 18:32
А материалку им тоже платят в размере зарплаты?
А что такое "материалка"?
Почему 3 месяца? Платят аванс и зарплату за остальные рабочие дни. В сравнении с уровнем зарплат по Полтаве- не могу сказать, что учителя на последнем месте. А график работы, выходные,отпуск, больничный- у других професий я пока не встречала.
Я не обсуждала зарплату- выше спросили за отпуск- я ответила.
Июль, август и половину сентября, почти 3 месяца. За 3-4 рабочих дня августа заплатят, но Вы же не думаете, что этого достаточно, чтобы дожить до аванса сентября?
Меня тут взбесило (сорри) именно из принципа. Как только речь заходит об обсуждении профессии, так сразу зарплатами начинают интересоваться или попрекать. Это очень некрасиво. Тем более, когда речь заходит о бюджетных зарплатах, то тут вообще радоваться нужно, что при таком уровне "уважения" от государства, в школе еще остаются хорошие специалисты, а не только те, кому "перекантоваться" до более выгодной работы нужно или получить опыт, опять же, для лучшей работы. Более спокойной и более доходной.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 18:35
Марусь, ну от слово в слово мої думки!
Нічого особистого, але яка, в трясці, різниця скільки вчителі отримують відпускних? Кому здається, що багато завжди можна отримати другу вищу педагогічну освіту і спробувати самостійно освітянських заробітків разом із зарплатою і аж 56 дн відпустки. Здається, що мало? Ніхто ж своїми грошима ділитися не буде.. до чого тоді взагалі це питання виникає?..
Лена, это я спросила раньше (для сравнения) и человек мне ответил, он не виноват и чужих денег не считал.
Опубліковано 05 серпень 2016 - 18:37
Лена, это я спросила раньше (для сравнения) и человек мне ответил, он не виноват и чужих денег не считал.
Для порівнянні з чим? Чи з ким? Озвучуй тоді і ту суму та професію з якою порівнюєш, щоб уже об'єктивно було
Відредаговано Гелла, 05 серпень 2016 - 18:39.
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|