Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#1941 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 04 серпень 2016 - 16:50

ладно бы это была действительно техника, где обращали внимание на ударения, интонирование, выразительность. но на деле это тупо чтение на скорость

У нас обращали и слова не четко произнесенные не считали

кхе-кхе, ну мы не настолько "женщины", в нашем детстве уже изобрели шариковые ручки )) 

:pod_stolom:

ну раз пошли такие вопросы)))

тогда объясните и мне)) в задаче , где например надо посчитать сколько стоят 5 булочек, если цена одной 2грн 

как правильно 2х5=10 или 5х2=10 каждый раз нам перечеркивают и пишут наоборот))) 

потому как я так это и не уяснила))) не говоря про ребенка))) как правильно-умножать булки на гривны или гривны на булки?  

По логике булки на гривны, но у нас такое не перечеркивали - главное, чтоб ребенок понимал и правильно считал (від перестановки множників добуток не змінюється)

Відредаговано Kalinna, 04 серпень 2016 - 16:51.

#1942 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 04 серпень 2016 - 18:16

http://life.pravda.c...16/08/4/216010/

Л. Гриневич про изменения в школах.
  • nana це подобається

#1943 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 04 серпень 2016 - 18:42

Девочки читала Вас и была шокирована.Как это не важно как ребенок пишет???Значит вы не сталкивались с проблемой когда ни домашнее задание прочитать не можем в дневнике а о классных работах молчу .там сплошной мрак.

• kso і F-db це подобається

#1944 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2            

Опубліковано 04 серпень 2016 - 19:43

ну если сам ребенок прочитать не может - то это проблема. А если все читабельно, но не ровно, то не вижу ничего страшного.

#1945 Муська

Муська

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 156 повідомлення
  • Ім'я:Лера

Нагороди

Опубліковано 04 серпень 2016 - 19:58

тогда объясните и мне)) в задаче , где например надо посчитать сколько стоят 5 булочек, если цена одной 2грн 

как правильно 2х5=10 или 5х2=10 каждый раз нам перечеркивают и пишут наоборот))) 

потому как я так это и не уяснила))) не говоря про ребенка))) как правильно-умножать булки на гривны или гривны на булки?  

по-моему, что получаем в ответе (грн), то и должно стоять первым. если правильно помню)

#1946 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 04 серпень 2016 - 20:01

У нас обращали и слова не четко произнесенные не считали

:pod_stolom:

По логике булки на гривны, но у нас такое не перечеркивали - главное, чтоб ребенок понимал и правильно считал (від перестановки множників добуток не змінюється)

не, логика тут не причем, я пробовала))) правило мы помним, но тут почему-то оно не работает))) зачеркивают как ошибку

по-моему, что получаем в ответе (грн), то и должно стоять первым. если правильно помню)

о! мысль! :poklon:

• Kalinna це подобається

#1947 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 04 серпень 2016 - 20:17

не, логика тут не причем, я пробовала))) правило мы помним, но тут почему-то оно не работает))) зачеркивают как ошибку

о! мысль! :poklon:

У нас таких ошибок не было (или сын все правильно писал, что я даже не знаю, что такое идет ошибкой).

Я добрая, когда он задает вопроссы и я сомневаюсь в ответе, говорю:

- Ты в школе учишься, я свое уже отучилась... :ruchki:

#1948 TaNana

TaNana

Школярка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 267 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Опубліковано 04 серпень 2016 - 21:53

Это из определения операции умножения следует: 2*5=2+2+2+2+2=10 и 5*2=5+5=10. Вам нужно за каждую булочку отдать 2 грн, т.е. пять раз по 2 грн, значит правильно 2*5)))

Відредаговано TaNana, 04 серпень 2016 - 21:56.

#1949 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 04 серпень 2016 - 22:43

ну если сам ребенок прочитать не может - то это проблема. А если все читабельно, но не ровно, то не вижу ничего страшного.

Лен в том и проблема.Что пол класса пишет так что прочитать не могут ни сами ни учителя.

#1950 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 05 серпень 2016 - 08:03

Послушала Вас провела ,,, расследование,,,27 в этом году подготовку набирают все хорошие учителя.Походим,а там будет видно.Есои что то нас туда тянуть не будут.

#1951 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 08:44

Лен в том и проблема.Что пол класса пишет так что прочитать не могут ни сами ни учителя.

так если так пишут после того, как их два года учили каллиграфии, тогда какой смысл их было напрягать этим?

кто захочет, или кому дано - тот сам будет стараться писать красиво

#1952 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 08:59

Из ФБ.

О том, как создавались изменения к программе начальных классов.

Что они взяты не с потолка, а на основе пожеланий родителей

Люди!!!! Наші зміни у програмах початкової школи прийняті сьогодні колегією МОН!!!!
Я не можу у це повірити:))))
2 місяці безсонних ночей, бо модераторство - то і нічна робота, обговорення із вчителями та батьками, що коментували програми онлайн, інколи не знаєш навіть, що сказати:), щоденні телефонати із колегою Наталею Харченко із Сум, щоб внести коментарі до програми, аргументовано, деінде перефразовано, узгодження кожного слова (!) із академіками, та по ходу закиди щодо нашої некомпетентності:))) (це ми опускаємо:)), узгодження змін із вимогами чинного держстандарту (в деяких місцях він нам дуже допоміг відстояти нашу точку зору), переклад таблиць на 4 (!!!) мови та узгодження їх між собою, захист таблиць від зайвих коментарів, внесення кардинальних змін у текст пояснювальної записки до програми, і, нарешті, ВИЛУЧЕННЯ з програм надлишку письма, що заважає дітям розвивати комунікативні навички з перших уроків та протягом усього першого року навчання!!!! Перші півроку - усний курс!
Ось що сьогодні було затверджено, що стосується моєї частини роботи з іноземних мов. А ще й музичне мистецтво - вилучення радянського та шансоноподібного контенту, пошук та вилучення занадто важких теоретичних завдань, додавання більш веселих та сучасних творів за побажаннями коментаторів. 
Це просто неймовірно. 
І це лише 5-10% змін!!! Бо ми мали триматися в рамках діючого держстандарту та діючих підручників. 
Але!!!
В українській мові - діти у 1 класі не будуть складати речення за схемами, а більше - на власний розсуд. А у 3-му - висловлювати думки у вільній формі есе. 
В українському читанні - діти будуть читати також і сучасні тексти сучасних молодих авторів. А головне - читання буде оцінюватися не за кількістю слів за секундомером, а за показниками якості - виразності та розуміння. 
В математиці - дітям у 2 класі не потрібно буде зубрити таблицю множення, не розуміючи її принцип. Таблицю множення треба буде зрозуміти за допомогою практичних вправ. 
В інформатиці - дітям будуть пояснювати складні речі простою логічною мовою. 
На фізкультурі - будуть вправи із оздоровчої гімнастики та релаксації. 
На іноземній мові - діти будуть практикувати діалоги, фонетичні вправи, озвучувати свої емоції, слухати аудіо, дивитися відео та писати коротенькі смс батькам (у 3 класі), писати Print Script.
Взагалі - писати олівцем!!!!
Хіба це не щастя?:)))) хіба це не логічні зрушення на 25 рік Незалежності України?:)))

Так, я знаю. Сприйняття змін буде різним. Це було видно вже на колегії. Якийсь процент людей скаже, навіщо це все, це не має сенсу, тому що ... ( багато причин). Якийсь процент обуриться - а чого так мало змінили???? Треба було кардинально!!!! Будуть люди, які не будуть вірити у вчителів. Будуть вчителі, які не будуть вірити у себе.

Але!!! Завжди будуть ті 10%, які сприймуть зміни із радістю, і будуть лідерами змін, і будуть із легкістю демонструвати решті, як це класно - змінювати щось на користь дітей, і покажуть це на власному прикладі.

І я вірю у ці маленькі 10%. Тому що, напевне, я теж до них належу:)

#1953 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 09:14

в умении излагать мысли помогает не каллиграфия же, а совсем другие навыки: логика, аналитическое мышление, активный словарный запас. писать надо, но достаточно писать понятно и грамотно, и совсем не обязательно идеальным почерком из прописей. главное же содержание, а не форма )

Спасибо, Оля!

У меня с мат.частью туго, больше на уровне эмоций, чем знаний в области педагогики. Буду изучать вопрос))

Самой мне нужно прописать новый материал, чтобы лучше запомнить. Не полностью текст, а тезисами или схемами, поэтому сложно представить, как это, что не нужно письмо в 21 веке))

Ну, за каллиграфию из-под палки согласна, как и за всю остальную муштру (читать на скорость, зубрить, бегать на время), что это не нужно. А карандашом Хемингуэй писал, как говорят, всю жизнь, не последний человек был.

#1954 F-db

F-db

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 396 повідомлення
  • Ім'я:Мама

Опубліковано 05 серпень 2016 - 10:12

Уже был опыт перевода времени по пожеланиям коров. )))

Знаю одну рукодительницу детского заведения. Когда хочет что либо свое сделать, а родители против, то она каждому персонально говорит, что так желают большинство родителей.

#1955 F-db

F-db

Абітурієнтка

• Активістки
  • 396 повідомлення

Опубліковано 05 серпень 2016 - 10:17

И разве это проблема ? Кто захочет чтобы его ребенок выписывал руку, тот и дома позанимается, а кто не хочет, то так тому и быть.

Я иногда своему ребенку задаю задание, например: прочесть предложение из книги на английском, перести на укр/рус и записать прописными перевод. Вроде абсолютно ничего сложного.

#1956 grace

grace

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 956 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 10:28

Уже был опыт перевода времени по пожеланиям коров. )))

Знаю одну рукодительницу детского заведения. Когда хочет что либо свое сделать, а родители против, то она каждому персонально говорит, что так желают большинство родителей.

Не могу поймать ход ваших мыслей этим сообщением... Это вы о том, что вы против изменений и вас не спросили?

• kso це подобається

#1957 F-db

F-db

Абітурієнтка

• Активістки
  • 396 повідомлення

Опубліковано 05 серпень 2016 - 10:32

Не могу поймать ход ваших мыслей этим сообщением... Это вы о том, что вы против изменений и вас не спросили?

Что не понятного ?

Где те родители, которые вообще это просил ? Я не знала что наше общество так волновало обучение калиграфии в школе. Это очень глобальная и основная проблема в образовании. ))) имхо

#1958 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 10:40

Где те родители, которые вообще это просил ?

вот тут можно все увидеть https://www.facebook...obernik?fref=nf

и можно было туда писать и свои пожелания,  рассматривали все 

#1959 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 05 серпень 2016 - 11:10

Что не понятного ?
Где те родители, которые вообще это просил ? Я не знала что наше общество так волновало обучение калиграфии в школе. Это очень глобальная и основная проблема в образовании. ))) имхо

Я Вам завидую .Еще раз пишу ,вы просто не сталкивались с проблемой,кода ребенок 12 лет не прочитает что сам написал,а мы с учителями подавно.
  • Malinka це подобається

#1960 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 05 серпень 2016 - 12:16

а де написано, що каліграфію прибрали? Я такого не бачу, по мові зміни лише в тому, що речення будуватимуть не по схемі, а як завгодно.

Мене більше засмутив факт, що таблицю множення не вчитимуть(

3 користувачів читають цю тему

0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама