Перехід до вмісту

Фотографія

Обо всем 76

• Ця тема заблокована Ця тема заблокована
1986 відповідей у цій темі

#1801 Филя

Филя

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 859 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Елена

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 10:46

Какую примерно сумму банк берет комиссии за оплату гос.пошлины?

#1802 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 17 червень 2020 - 10:59

Какую примерно сумму банк берет комиссии за оплату гос.пошлины?

у кожного банку свої розцінки, % береться від порогу якоїсь суми. При меншій сумі, мінімальна плата тільки за квитанцію, а вона теж у всіх банках різна.

#1803 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2020 - 11:51

За зарахування дітей до шкіл, через цікавість подивилася особову справу сина (щоправда в 1 клас мы йшли в далекому 2011 році).
Так от з того, що пам'ятаю. Десь в жовтні 2010 року ми писали заяву про прийняття на дошкільні курси в гімназію, потім в квітні 2011р. Заяву на зарахування дитини до школи в цілому (списки тоді вивішували десь в середині серпня) але в особовій справі написано, дитину зараховано до 1 класу лише 1 вересня 2011 року.
Не думаю, що щось змінилося саме в зарахуванні.
Так зміни відбулися в правилах подачі документів.
Ну і як можна зарахувати дитину до школи, якщо вчитель ще не випустив попередніх дітей (як кажуть: школа не резинова і має певну кількість наповнюваності)?

А садочок не має цих же обмежень по наповнюваності? І що робити батькам, які хочуть здати дитину у нього?

#1804 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:05

А садочок не має цих же обмежень по наповнюваності? І що робити батькам, які хочуть здати дитину у нього?

Також мають, не даремно основний потік діток іде з вересня.
Наскільки пам'ятаю з ясельної групи нас також переводили 1 вересня. Тобто до 31 серпня мт включнл були в яслях, а 1 вересня вже пішли в молодшу групу (на той час синуще не було 3 років).
Ну і зустріне питання, а що робити батькам дошкільнят, у яких реально не має куди діти на 3 місяці літа дитину?
Зрозуміло, що кожен бачить лише свою ситуацію і вважає, що вона най най най, але є закон, що діти (дошкільнят, до 7 років) до початку навчального року (тобто до 31 серпня включно) мають повне право ходити до садочка.

Відредаговано Лавина, 17 червень 2020 - 12:08.

#1805 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:07

Мова іде про 1 вересня, в садочку офіц.навч.рік починається так само як і в школі. Тому батькам чекати.
За наявності місць дозволяють здавати дитину в садок раніше, щоб у вересні у вихователів не було повної групи новачків.

Відредаговано Мрія, 17 червень 2020 - 12:07.

#1806 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:10

За наявності місць дозволяють здавати дитину в садок раніше, щоб у вересні у вихователів не було повної групи новачків.

а як це?

тобто, може у різних садочках свої правила, але я так розумію,  вихователь веде групу до випуску, тобто до 1 вересня за ним закріплена група випускників (частина з яких, наприклад, хоче відвідувати садок і влітку, як обговорювали вище). А з 1 вересня бере нову группу (молодшу чи ясельну). І якщо здати дитину раніше вересня, то куди її, до старших дітей?

#1807 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:18

Мова іде про 1 вересня, в садочку офіц.навч.рік починається так само як і в школі. Тому батькам чекати.

Тобто, якщо батьки не здавали дитину у яслі, а у травні їй виповнюється три роки і у мами закінчується декретна відпустка вона має сидіти вдома самостійно до вересня? У яслі її не візьмуть, а молодша група ще не набрана, бо нема 1 вересня

Також мають, не даремно основний потік діток іде з вересня.
Наскільки пам'ятаю з ясельної групи нас також переводили 1 вересня. Тобто до 31 серпня мт включнл були в яслях, а 1 вересня вже пішли в молодшу групу (на той час синуще не було 3 років).
Ну і зустріне питання, а що робити батькам дошкільнят, у яких реально не має куди діти на 3 місяці літа дитину?
Зрозуміло, що кожен бачить лише свою ситуацію і вважає, що вона най най най, але є закон, що діти (дошкільнят, до 7 років) до початку навчального року (тобто до 31 серпня включно) мають повне право ходити до садочка.

а як це?

тобто, може у різних садочках свої правила, але я так розумію,  вихователь веде групу до випуску, тобто до 1 вересня за ним закріплена група випускників (частина з яких, наприклад, хоче відвідувати садок і влітку, як обговорювали вище). А з 1 вересня бере нову группу (молодшу чи ясельну). І якщо здати дитину раніше вересня, то куди її, до старших дітей?

Ще додай те, що влітку садочок не може брати навіть ту кількість дітей, що ходила, весь навчальний рік, бо вихователі повинні сходити у відпустку і групи зводять

PS: Кожен бачить лише одну сторону медалі. ІМХО Все розумію, але приклад з останнього: коли перед відкриттям садочків у кінці карантину почали опитувати, хто конче потребує відвідування садочку - найпершими написали мами, що сидять у декреті з молодшою чи чекають наступну дитину і ті, що не працюють...  :kez_11:

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2020 - 12:24.

#1808 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 089 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:19

а як це?
тобто, може у різних садочках свої правила, але я так розумію, вихователь веде групу до випуску, тобто до 1 вересня за ним закріплена група випускників (частина з яких, наприклад, хоче відвідувати садок і влітку, як обговорювали вище). А з 1 вересня бере нову группу (молодшу чи ясельну). І якщо здати дитину раніше вересня, то куди її, до старших дітей?

Син почав ходити у садок у кінці липня у ясельну групу, в якій було десь 5-6 діток-випускників. Залежно від кількості випускників, які ходять літом, їх розподіляють по різних групах. Все одно групи зведені влітку.

#1809 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:25

Тобто, якщо батьки не здавали дитину у яслі, а у травні їй виповнюється три роки і у мами закінчується декретна відпустка вона має сидіти вдома самостійно до вересня? У яслі її не візьмуть, а молодша група ще не набрана, бо нема 1 вересня

Ще додай те, що влітку садочок не може брати навіть ту кількість дітей, що ходила, весь навчальний рік, бо вихователі повинні сходити у відпустку і групи зводять

Інна, ну мами і татусі як би дорослі люди і можуть найти компроміс, тим паче, що більша половина форумчанок через це вже проходили. Як на мене оце все "а що робити тим або тим" - це з пустого в порожнє. Вихід є у всих ситуаціях, крім однієї....
Але все ж таки навчальний рік починається 1 вересня і від нього слід відштовхуватися.

#1810 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:26

Не знаю. Для меня лучший макияж - это блеск в глазах, чистая кожа и волосы).     Кстати, как только я перестала маскировать мелкие дефекты тональным кремом и т.д., не так стали забиваться поры, стали не так часто появляться чёрные точки на носу. Широкие поры остались, но они меня сейчас не так волнуют, как в юности

чистота кожи зависит не от макияжа или его отсутствия, а от ухода за кожей.

Если все делать правильно, то хоть тонну краски на себя накладывай - поры будут чистыми и кожа красивой 

уход должен быть независимо от макияжа

#1811 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:32

Інна, ну мами і татусі як би дорослі люди і можуть найти компроміс, тим паче, що більша половина форумчанок через це вже проходили. Як на мене оце все "а що робити тим або тим" - це з пустого в порожнє. Вихід є у всих ситуаціях, крім однієї....
Але все ж таки навчальний рік починається 1 вересня і від нього слід відштовхуватися.

Так я саме про це, але дзвінки на гарячі лінії і т.п. у моє розуміння КОМПРОМІСУ не входить, хоча у кожного своє розуміння цього питання.

Ніколи не було проблем з прийняттям у садочок, чи його закінченням і після карантину я також не претендую на крайню необхідність, хоча це і змушує змінювати свої плани

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2020 - 12:33.

#1812 natochka

natochka

Я женщина... И значит я прекрасна...

• Завсідники
  • 3 205 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 12:44

Дівчата, хто з Браїлок, що вчора сталося?
Швидка, купа поліцейських машин

#1813 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:24

Дівчата, хто з Браїлок, що вчора сталося?
Швидка, купа поліцейських машин

Може цей випадок?
Попытка суицида на Маршала Бирюзова.
https://pl.vgorode.u...i-poltavchanina
  • Marusja це подобається

#1814 natochka

natochka

Я женщина... И значит я прекрасна...

• Завсідники
  • 3 205 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:32

Може цей випадок?
Попытка суицида на Маршала Бирюзова.
https://pl.vgorode.u...i-poltavchanina

Ні.
Це було вдень на Маршала Бірюзова, а то ввечері на Баленка

#1815 ZirkA-83

ZirkA-83

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 857 повідомлення
  • Місто:Полтава. Левада
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:35

Девочки, чем вывести тараканов? Так чтоб раз на долго..а желательно навсегда..20 лет их не видела

#1816 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:37

Девочки, чем вывести тараканов? Так чтоб раз на долго..а желательно навсегда..20 лет их не видела

мне помогло средство Sano? подруга себе покупала, то тоже помогло, а через год и у меня появились, то она мне отлила, я два раза все перемыла и все ок!

#1817 ZirkA-83

ZirkA-83

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 857 повідомлення
  • Місто:Полтава. Левада
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:42

мне помогло средство Sano? подруга себе покупала, то тоже помогло, а через год и у меня появились, то она мне отлила, я два раза все перемыла и все ок!

Жёлтый балон,? Он где то продается или только интернет?

thumb_pre_1592394336__screenshot_2020061

Відредаговано ZirkA-83, 17 червень 2020 - 13:45.

#1818 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:45

Гель "Тройной удар"

#1819 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:50

а як це?

Правила одні. Вище написали, що  у виховательки в групі можуть бути її випускники і її новачки, це змішані групи. якщо випуснкиків багато, х розподіляють по інших групах, вони доходжують хто де. Наскільки це врегульовано законодавством, не цікавилася, бо мене минулого літа з моїм випускником-першачком все влаштовувало, головне, що він ходив у садок, а я на роботу. Але не думаю, що це протизаконно, адже це масово і давно триває.

#1820 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 17 червень 2020 - 13:54

я не вивчала це питання спеціально, не було потреби.
Я пишу про те, що прочитала і що грунтується на нормах закону.
 Моя думка, що якщо прийшов строк віддавати в садок раніше 1 вересня, то повинні взяти в групу по віку (тобто як "новеньку"), навіть у кінці весни чи літа.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама