Обо всем 77
Розпочатий з nadin, 22 чер 2020 14:05
1993 відповідей у цій темі
#1682Опубліковано 08 серпень 2020 - 17:57 Га? Шо? Де? Я півдня не заходила і пропустила??? Пульсометр так і не найшовся, вся надія на Каяну((
#1683Опубліковано 08 серпень 2020 - 20:35 Спеціально передивилася на гугл карті Архангельськ.... ну не все там прям так песимістично)))) враховуючи, що це прям край Росії))) не зрозуміло чому з Полтаву і його порівнюють. Я би з Белгородом порівнювала-все ж таки не окраєць країни))) Але й мені теж таки приємно була думка незалежного" експерта"))))
#1684Опубліковано 08 серпень 2020 - 20:41
Скорые на Леваде носяться, ни кто не в курсе что-где?
#1685Опубліковано 08 серпень 2020 - 20:44 Перевернуть чашку на обеденном столе и сказать "домовёнок, поигрался-поигрался и верни пожалуйста обратно". Чашка перевёрнутая стоит, пока не найдется вещь. Не верила, но однажды так долго искала, что уже и чашку переворачивала... Помню, что случайно нашла там, где в жизни б не посмотрела... И ведь сама запихнула... Полиция только что с мигалками по проспекту Мира погнала в сторону Б.Хмельницкого Відредаговано mitera, 08 серпень 2020 - 20:44.
#1686Опубліковано 08 серпень 2020 - 21:09 . Я би з Белгородом порівнювала-все ж таки не окраєць країни)))
Белгород тоже окраина) только по другой границе) #1688Опубліковано 08 серпень 2020 - 21:42
В Кротенках Церковь подожгли, горит, может туда...
Рс В телеграме пишут
#1690Опубліковано 08 серпень 2020 - 21:58 В Полтаве неприятно удивил частный сектор. Только вернулась от бабушки из Козельщины, это ПГТ. Сейчас у них ОТГ- объєднана територіальна громада. Разница колоссальная с тем что было несколько лет назад. Мы получали эстетическое удовольствие. Почти каждый день видели машину благоустрою- что-то подстригают, меняют урны, косят, метут. Жители обязаны косить 2 метра от своего забора, дальше косит благоустрий. Новые классные тренажёры спортивные на школьном стадионе, школа после ремонта, новая детская площадка. Пруд , который раньше был похож на болото почистили, сделали набережную, беседку на воде, домики для уточек и запустили уточек туда, вокруг парк с ландшафтным дизайном. Децентрализация пока только на Полтаве не отразилась почему-то, а так вещь хорошая. Відредаговано Надя и Вера, 08 серпень 2020 - 21:58.
#1691Опубліковано 08 серпень 2020 - 22:06 Группа называется - Хуёвая Полтава Рс сори не знаю как ссылку вставить https://t.me/huevajapoltava/3359 Відредаговано Милла, 08 серпень 2020 - 22:21.
#1692Опубліковано 09 серпень 2020 - 00:20
Подскажите, пожалуйста, в котором часу будут воду освячивать на Красина?
#1693Опубліковано 09 серпень 2020 - 00:26 Когда-то прочитала об этом способе на форуме и посмеялась. Но случилось так,что пришлось и самой стакан переворачивать.... реально " работает" ))) #1694Опубліковано 09 серпень 2020 - 07:20 Хорошая децентрализация в центре,а были на периферии??? В сёлах и так ужас-ужасный,а теперь,когда все деньги в центре и власть там же,то ещё хуже будет.Да ещё и старост будут не выбирать ,а призначать,что повлечет за собой волну пофигизма,так как призначат явно "нужного" человека. #1695Опубліковано 09 серпень 2020 - 09:20
Неправда, є села у яких користь децентралізація видно відразу - все залежить від керівництва села. Це шанс розпоряджатися своїми коштами, а от вибір населення - це уже відповідальність кожного. Коли кошти забираються наверх, а там вирішують кому і на що - це якраз централізований розподіл)) Відредаговано Kalinna, 09 серпень 2020 - 09:23. #1696Опубліковано 09 серпень 2020 - 09:56 Після децентралізації всі кошти йдуть в громаду,і керівництво громади розпоряджається на свій розсуд(кому дати-кому ні). Я беру з прикладу району,де живуть батьки. Кілька років тому було об'єднання,наше село і ще декілька відмовилися приєднуватися до громади. То за ці пару років проведено ( зроблено проект в тому числі)воду,що зараз є дуже важливим,адже вода зникає з колодязів,проведений капітальний ремонт амбулаторії,засипали всі грунтові дороги щебенем, зараз в планах косметичний ремонт клубу. А ті села,які приєдналися до громади,кусають лікті,бо получають мізер(((Самі старости про це кажуть,а вони до того були головами сільрад і по можливості(за наявності коштів у бюджеті) щось та робили. Звісно,що все залежить від керівництва,але давно відомо,що "своє ближче". Є село ,в якому купа нафтових вишок,то вони категорично відмовлялися будь-куди приєднуватися, саме із-за цього( Ні на яку правду не претендую,описала,те,що знаю з власних джерел. #1697Опубліковано 09 серпень 2020 - 10:09 Надя, при створеннi ОТГ багато моментiв потребують оцiнки. Зокрема, дуже важливе - джерела для формування бюджету. Тi села, якi самодостатнi у наповненнi сiльського бюджету, впевненно вiдмовлялися вiд вступу в ОТГ. Але й вмiють цим бюджетом розпоряджатися грамотно. А ще дуже суттэво, хто "у руля". Дуже багато факторiв потрiбно враховувати для створення успiшних ОТГ! Я цю тему порiвнюю з ОСББ - також безлiч факторiв! Бюджет та "рульовий' - ключовi. Але в обоих випадках без iнтересу, зацiкавленностi, пильностi, небайдужостi мешканцiв "корабель красиво не попливе"! Имхо Відредаговано mitera, 09 серпень 2020 - 10:10. #1698Опубліковано 09 серпень 2020 - 10:15
А ти думаєш,що призначені головою ОТГ старости будуть танцювати під чиюсь дудку(читати -відстоювати інтереси села)? Сумніваюсь,чесно,можливо одиниці.... #1699Опубліковано 09 серпень 2020 - 11:29 Абсолютно погоджуюсь. Наше село в складі Щербанівської ОТГ. Мешканці дууууже малоініціативні, депутат має проблеми зі здоров'ям на даний момент, тому її не турбує ніхто. "У руля" Процик... Результат- в селі інфраструктура м'яко кажучи- повний " швах". Бо гроші йдуть на Щербані, на Розсошенці, на ..на..на.. На невеликі села попадають копійки. Автобус роздовбаний, дорога від траси до села- ями та канави( місцеві водії вже руки опустили, ремонтували/ ремонтували своїми силами, а зараз фінансова криза майже в кожного), дороги взимку чистять аби як.....перечисляти можна бескінечно. Ми тут живемо нещодавно, то я ще таких малоініціативних жителів в своєму житті не бачила. Для приміру: трансформатор, якого вибиває при найменшому вітрі Стан жахливий, і нікого це не турбує. Телефоную в сільраду, відповідь: "Це власність обленерго. Сільська рада не має право втручатися, ремонтувати і робити будь що без їх відому. Писати листи потрібно до установи яка має безпосереднє відношення до цієї споруди. Будь яке втручання карається." Писати листи мешканці якось не поспішають... Відредаговано Ксаночка, 09 серпень 2020 - 11:35.
#1700Опубліковано 09 серпень 2020 - 12:02
От і я про теж(((( Так це передмістя!!!А що тоді говорити про села,які за 100-200 км від обласного центру?
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |