Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#1661 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 05 квітень 2015 - 01:11

Пів-року не писала відгуків, тепер прийдеться розхльобувати)

"Свет в окне" Елена Катишонок. Ця книга - продовження дилогії "Жили-были старик со старухой" і "Против часовой стрелки". Ну що сказати, Катишонок ще ні разу мене не розчарувала, ця книга не стала виключенням.
Людські долі, випробовування, сімейні трагедії і радощі, любителям сімейних саг сподобається. Як завжди, книги автора викликають бурю думок в голові, я після прочитання ще пару днів не можу почати щось нове, бо "проживаю" прочитане, а от починаєш писати відгук - і нічого конкретного в голову не йде, так що треба просто читати. До речі, в книзі є такий собі привіт фанатам "Саги про Форсайтів", хто ще не читав - теж рекомендую.

"Сарабанда банди Сари" Лариса Денисенко. Вже писала, що намагаюся відкрити для себе якомога більше українських авторів, тож відкривала книгу з наміром почитати щось легеньке і з гумором. Мда, гумор присутній, але явно не мій. Всього занадто.

Потягло мене на монументальні книги) Одна з них "Полубрат" Ларса Собі Крістенсена. Зразу попереджаю, сторінок багато і книга дуже неоднозначна. Для мене це, перш за все, було описом того, до якої межі любов може бути руйнівною... Я не пишу "кохання", бо йдеться не тільки про відносини коханих, але про батьківську, дитячу, братерську любов. Але ця любов така, "з душком". Бабуся з мамою наче б щиро люблять дочку і ... закривають очі на її особисту трагедію, та ж сама історія з внуками, які повинні рости в цих вдавано благопристойних, але, насправді, складних, брудних і заплутаних життєвих перипетіях. Знову ж таки, книга дуже прямолійно показує, наскільки ми вживаємося в ті ролі, які собі видумуємо, щоб не впасти в бруд обличчям перед іншими, чи заради якихось інших життєвих обставин і не помічаємо, щось ось так і пройшло все життя, в постійній грі..
"Сколько же у нас лиц, мы все время надеваем новое, мы таскаем с собой столько лиц и имен, сколько можем унести" .
Загалом, мало чого оптимістичного, але ж життя воно таке, всі знають чим закінчується)

Друга товстенька книжечка (сторінок 800) теж збурила мою підсвідомість)
"Щегол" Донна Тартт. Емоційно важка, дуже багатогранна, навіть не помічаєш, коли ти з однієї тональності перейшов в іншу. Подекуди було враження що читаю Керуака) Описи витворів мистецтва плавно переходять в описи наркотичного угару і це все викликає прямо таки якийсь душевний бунт - а для чого тоді вкладати сили і час у виховання дитини, якщо його оточення за лічені місяці може звести всі старання нанівець?! Але це все марна материнська риторика, звісно) В цілому, недарма в цій книзі головною лінією є мистецтво, бо вона сама вона теж веде то до класицизму, то до абстракціонізму.
Мої особисті враження неоднозначні, по обом книгам. Я залишилась осторонь, не змогла з головою поринути в історії. Там показана наскільки "гола" правда життя, що хочеться зажмурити очі, або хоча б трохи нятягнути на них рожеві окуляри. Ще мене дратує затягане літературне кліше: емігрант українсько-російського походження - шкірянка - мафія - горілка, ну фу, скільки ж можна?!
Сподіваюся, все ж таки, що не відлякала нікого своїми відгуками і мені ще випаде нагода вислухати чиїсь враження від цих книг)

Відредаговано Polinka78, 05 квітень 2015 - 01:30.

#1662 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 05 квітень 2015 - 02:17

"Люди, которые всегда со мной" Наріне Абгарян. Це вже не "Манюня", тут все набагато складніше. Книга-присвята родині, теплим дитячим моментам і... жахам, які випали на долю рідних під час карабаського конфлікту. Мене розповідь зачепила своєю теплотою і душевністю, а ще таким мальовничим неповторним місцевим колоритом! Треба дуже любити свою країну, щоб розповідати про неї так, як це робить Абарян. Рекомендую! Тепер, крім Грузії, я ще хочу у Вірменію)

"Художниця" Надійка Гербіш. Зробила я таки ще одну спробу, пізнати автора, після невдачі з "Теплими історіями". Нехай пробачать мене пошановувачі авторки, але мені не було ні добре, ні погано - ніяк, одним словом. Якщо коротко, то це історія дорослішання і становлення дівчинки, яка в 15 років залишилася сама, бо тато їх покинув, а мама подалася на заробітки.

"Маленькое чудо" Патрик Модиано. Модіано він такий Модіано) Хто знайомий зі стилем автора, той мене зрозуміє. Невеличка книжечка, з притаманними автору туманними пошуками себе, сенсу в житті, мами і тд. Не сподобається тим, хто шукає динамічного читання, я б йому поставила 5 з 10.

"Мальчики и девочки" Еліс Манро. Коротеньке оповідання про життя сільських дітей. Якщо коротко, то акцент зроблений на тому, наскільки для них повсякденною справою є забій свійської худоби, для них це просто спосіб виживання і існування. Про себе подумала, яке щастя, що це оминуло мене і моїх дітей!

"Із медом полин" Жання Куява. Це перша книга автора, яку я прочитала. Важко охарактеризувати враження, бо не знаю, чого більше, позитиву чи негативу. В цілому, книга цікава, історії з життя чотирьох поліських подружок (все думаю про бабусю-волинянку)), багато житейських істин, роздумів про Бога, а з іншого боку - скільки смертей, в тому числі дитячих, мені важко таке читати. Ну і загалом мало чого веселого і позитивного, навіть там, де, здавалося б, все повинно бути чудово. Не дивлячись на це, вирішила, що обов'язково прочитаю принаймні ще одну книгу авторки, щоб остаточно скласти думку про неї.

"Самые синие глаза" Тони Моррисон. Мене вразила ця книга, що і не дивно для книги подібної тематики. Соціальна нерівність - тема затягана, так, але тут вона показана з такою чорнушною безвихіддю, що просто волосся дибки стає. Колись темношкірний знайомий сказав: "А, ці чорні, від них одні проблеми". У мене очі на лоба полізли, бо він і сам був не набагато світліший) він мені тоді сказав - ти не зрозумієш, ми не такі як вони. От якраз в цій книзі і добре видно оцей контраст і відмінність, але, водночас, і помилковий стереотип, в чому ж вони не такі. Насправді, вважати, що ми не такі зовсім не означає, що ми дійсно являємося такими, автор це дуже добре показав. Мабуть, для тих умов і тих людей все що написане є буденним, мабуть і зараз так десь є, і у нас, і деінде. Але це так жахливо і так страшно... Як же багато ми не цінимо насправді...

За два дні проковтнувши дві морально важкі книги, я надибала на незрозуміло коли скачану книженцію "Это подиум, детка" Маша Царева. Ну фу-фу-фу. Робски номер два, навіть часу не витрачайте.
Поки що все!)

#1663 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 118 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Машенька

Опубліковано 05 квітень 2015 - 15:32

Прочла "Дающий" Лоис Лоури, на первых страницах поняла, что видела фильм по книге "Посвященный". В кино как всегда не так, как в книге, но многое похоже. Книга по страницам небольшая, неплохая фантастика, но не более, перечитывать не стану. Фильм чуть интереснее местами, чем книга) Может если бы не постоянное сравнение, то и читалось бы интереснее. 

Анна Гавальда "35 кило надежды" - совсем небольшое произведение. Читать особо нечего и не о чем, как на мой вкус. Впечатленияй не оставила.

а вот ее же "Утешительна партия игры в петанк" мне понравилась очень. Роман о жизни богатого архитектора, который вечно на работе, семья вроде тоже есть, все в жизни сложилось, пока он не получил известие из прошлой жизни. И тут у него все как поехало да покатилось не туда, вся жизнь оказалась не такой и хорошей. И как в романах- все что не делается, все к лучшему- расставляет приоритеты, находит смысл жизни  и конечно же женщину! Читается легко, я даже чуть растягивала удовольствие, читая медленно))) Есть шанс у этой книги на "перечитать". 

#1664 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

Опубліковано 09 квітень 2015 - 14:00

Читачки :)  Порадьте мені художню літературу, в якій фігурують  нормальні стосунки дорослих з дитиною.

З подібного, колись читала Макарову "Лето на крыше" - книга-щоденник мами, яка спостерігає за своїми та чужими дітьми, їх взаєминами між собою та з дорослими. Істини в книзі прості, та не завадить ще раз їх пригадати. Зараз читаю "Клуб любителей книг  и пирогов из картофельных очистков", дуже підкорили відношення головної героїні до маленької дівчинки-сироти, та й взагалі відношення решти дорослих до цієї дитини. В цілому, хотілося б почитати щось легке, можливо смішне та добре про дітей та батьків.

#1665 TaMilka

TaMilka

Полуночник

• Неактивовані
  • 3 014 повідомлення
  • Місто:Левада

Нагороди

2         

Опубліковано 09 квітень 2015 - 23:34

100 КРАЩИХ ШЕДЕВРІВ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

1. "Тореадори з Васюківки" , автор Всеволод Нестайко;
2. "Кайдашева сім'я" , автор Іван Нечуй-Левицький;
3. "Лісова пісня" , автор Леся Українка;
4. "Тигролови" , автор Багряний Іван;
5. "Жовтий князь" , автор Василь Барка;
6. "Хіба ревуть воли, як ясла повні?" , автор Панас МИрний;
7. "Тіні забутих предків" , Михайло Коцюбинський;
8. "Я (Романтика)" , автор Микола Хвильовий;
9. "За двома зайцями" , автор Михайло Старицький;
10. "Енеїда" , автор Іван Котляревський;
11. "Мисливськi усмiшки та інші оповідання" , автор Остап Вишня;
12. "Україна в огні" , автор Олександр Довженко;
13. "Повія" , автор Панас Мирний;
14. "Маруся" , автор Григорій Квітка-Основ'яненко;
15. "Берестечко" , автор Ліна Костенко;
16. "Марія" , автор Улас Самчук;
17. "Украдене щастя" , автор Іван Франко;
18. "Цвіт яблуні" , автор Михайло Коцюбинський;
19. "Людина" , автор Ольга Кобилянська;
20. "Царівна" , автор Ольга Кобилянська;
21. "Роксолана" , автор Павло Загребельний;
22. "Любіть Україну" , автор Володимир Сосюра;
23. "Зів'яле листя" , автор Іван Франко;
24. "Собор" , автор Олесь Гончар;
25. "Маруся Чурай" , автор Ліна Костенко;
26. "Intermezzo" , автор Михайло Коцюбинський;
27. "Камінний хрест" , автор Василь Стефаник;
28. "Зачарована Десна" , автор Олександр Довженко;
29. "Мина Мазайло" , автор Микола Куліш;
30. "Микола Джеря" , автор Іван Нечуй-Левицький;
31. "Хазяїн" , автор Іван Карпенко-Карий;
32. "Сто тисяч" , автор Іван Карпенко-Карий;
33. "Перехресні стежки" , автор Іван Франко;
34. "Бояриня" , автор Леся Українка;
35. "Сватання на Гончарівці" , автор Григорій Квітка-Основ’яненко;
36. "Прапороносці" , автор Олесь Гончар;
37. "Кобзар" , автор Тарас Шевченко;
38. "Чорна Рада" , автор Пантелеймон Куліш;
39. "Місто" , автор Валер'ян Підмогильний;
40. "Тронка" , автор Олесь Гончар;
41. "Захар Беркут" , автор Іван Франко;
42. "Дорогою ціною" , автор Михайло Коцюбинський;
43. "Федько-халамидник" , автор Володимир Винниченко;
44. "Три зозулі з поклоном" , автор Григір Тютюнник;
45. "Москаль-чарівник" , автор Іван Котляревський;
46. "На камені" , автор Михайло Коцюбинський;
47. "В неділю рано зілля копала..." , автор Ольга Кобилянська;
48. "Мойсей" , автор Іван Франко;
49. "Третя рота" , автор Володимир Сосюра;
50. "Вибрані твори" Василь Стус;
51. "Чорнобильська Мадонна" , автор Іван Драч;
52. "Засвідчую життя" , автор Павличко Дмитро;
53. "Записки українського самашедшого" , автор Ліна Костенко;
54. "Євпраксія" , автор Павло Загребельний;
55. "П'єси: Народний Малахій, Маклена Граса, Патетична соната" , автор Микола Куліш;
56. "Не судилося" , автор Михайло Старицький;
57. "Оргія" , автор Леся Українка;
58. "Климко" , автор Григір Тютюнник;
59. "Назар Стодоля" , автор Тарас Шевченко;
60. "Мартин Боруля" , автор Іван Карпенко-Карий;
61. "Земля" , автор Ольга Кобилянська;
62. "Вершники" , автор Юрій Яновський;
62. "Поза межами болю" , автор Осип Турянський;
63. "Дім на горі" , автор Валерій Шевчук;
64. "Диво" , автор Павло Загребельний;
65. "Конотопська відьма" , автор Григорій Квітка-Основ’яненко;
66. "Інститутка" , автор Марко Вовчок;
67. "Облога Буші" , автор Михайло Старицький;
68. "Каторжна" , автор Борис Грінченко;
69. "Одержима" , автор Леся Українка;
70. "Новина" , автор Василь Стефаник;
71. "В житах" , автор Григорій Косинка;
72. "За мить щастя" , автор Олесь Гончар;
73. "Сад Гетсиманський" , автор Іван Багряний;
74. "Огненне коло" , автор Іван Багряний;
75. "Борислав сміється" , автор Іван Франко;
76. "Харитя" , автор Михайло Коцюбинський;
77. "Князь Єремія Вишневецький" , автор Іван Нечуй-Левицький;
78. "Сойчине Крило" , автор Іван Франко;
79. "Вибране" , автор Василь Симоненко;
80. "Сонячні кларнети" , автор Павло Тичина;
81. "Хмари" , автор Іван Нечуй-Левицький;
82. "Поезії" , автор Микола Вороний;
83. "Вибране" , автор Олександр Олесь;
84. "Замість сонетів і октав" , автор Павло Тичина;
85. "Вибрані твори" , автор Михайль Семенко;
86. "Камена" , автор Микола Зеров;
87. "Вибрані поезії" , автор Максим Рильский;
88. "Книга Лева" , автор Богдан-Ігор Антонич;
89. "Зелена Євангелія" , автор Богдан-Ігор Антонич;
90. "Палімпсест" , автор Василь Стус;
91. "Лист до калини" , автор Іван Драч;
92. "Тиша і грім" , автор Василь Симоненко;
93. "Вибране" , автор Ліна Костенко;
94. "Лель і Полель" , автор Іван Франко;
95. "Сонячна машина" , автор Володимир Винниченко;
96. "Сердешна Оксана" , автор Григорій Квітка-Основ'яненко;
97. "Лялечка" , автор Михайло Коцюбинський;
98. "Тарас Бульба" , автор Микола Гоголь;
99. "Вечори на хуторі близ Диканьки" , автор Микола Гоголь;
100. "Сорочинський ярмарок" , автор Микола Гоголь.

#1666 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2015 - 07:36

100 КРАЩИХ ШЕДЕВРІВ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

почти все дается в школьной программе

спустя столько лет радуюсь, что принципиально читала все, что задавали в школе по литературам, даже не обязательный список на лето. 

#1667 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2015 - 08:28

Капец, увидела в группе Марининой в ВК, что вышла новая книга, скачать нигде нет, ну понятно, мож со временем появится, но эл.вариант скачать 190 грн, ну не слишком ли это за просто эл.вариант , не бумажный! А потом они пишут что писательское дело умирает, ну так ясно же, многие ли могут себе позволить книги по 200 грн на эл.носитель? и самое на мой взгляд важное, это то что не все книги этого автора стоит перечитывать. Вот напр.последеняя, если бы я ее купила,  я бы позвонила  в Москву в издательство и потребовала вернуть мне деньги) шучу конечно, но реально 2 тома ни о чем, читала потому что люблю автора, но даже при всей моей любви книга не стоит и половины того что за нее просят. 

#1668 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2015 - 18:19

Лиз Бурбо "Пять травм, которые мешают быть самим собой"

Автор рассказывает о том, за какими повседневными масками какие травмы мы прячем. У одного человека может быть несколько таких масок или их смешение. Некоторые болезни автор объясняет психосоматикой. Отдельное внимание уделено проблеме детских обид на родителей. Автор считает, что чаще недопонимание и неприятие друг друга происходит между людьми одного пола (мать-дочь, отец-сын).

Моё мнение: для внушаемых людей эта книга может стать находкой), для скептиков - не стоит тратить время. Я не жалею потраченного времени, значит, этот опыт был для чего-то нужен. Но это не та книга, которую перечитывают по несколько раз.

#1669 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 10 квітень 2015 - 20:21

Сегодня начала "Жили-были старик со старухой" Е.Катишонок. Давно я так не отдыхала (как под капельницами))) Очень легко читается и очень интересно. Захватывает с первых страниц, хотя повествование идет спокойно, без надрыва. Во многом ловлю сходство с моей большой семьей. А эти "традиции" и что можно, что нельзя.... А бровь Матроны))) 

#1670 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 118 повідомлення
  • Ім'я:Машенька

Опубліковано 11 квітень 2015 - 23:35

Читачки :)  Порадьте мені художню літературу, в якій фігурують  нормальні стосунки дорослих з дитиною.

З подібного, колись читала Макарову "Лето на крыше" - книга-щоденник мами, яка спостерігає за своїми та чужими дітьми, їх взаєминами між собою та з дорослими. Істини в книзі прості, та не завадить ще раз їх пригадати. Зараз читаю "Клуб любителей книг  и пирогов из картофельных очистков", дуже підкорили відношення головної героїні до маленької дівчинки-сироти, та й взагалі відношення решти дорослих до цієї дитини. В цілому, хотілося б почитати щось легке, можливо смішне та добре про дітей та батьків.

"Манюня" про детей с юмором, "Педагогическая поэма" про отношения взрослых и детей тоже, но с совсем другой стороны). "Поющие в терновнике" роман про семью в целом и по отдельности, "Мальчик, который упал на землю" про непростые отношения с непростым ребенком с юмором, "Том Сойер" очень позитивная книга для любого возраста, "Село не люди" и "Мати все" резко и критично о семье.
а вообще что не возьми, везде дети и родители, мАлые и взрослые  :rolleyes:

#1671 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 12 квітень 2015 - 07:21

Читачки :) Порадьте мені художню літературу, в якій фігурують нормальні стосунки дорослих з дитиною.
З подібного, колись читала Макарову "Лето на крыше" - книга-щоденник мами, яка спостерігає за своїми та чужими дітьми, їх взаєминами між собою та з дорослими. Істини в книзі прості, та не завадить ще раз їх пригадати. Зараз читаю "Клуб любителей книг и пирогов из картофельных очистков", дуже підкорили відношення головної героїні до маленької дівчинки-сироти, та й взагалі відношення решти дорослих до цієї дитини. В цілому, хотілося б почитати щось легке, можливо смішне та добре про дітей та батьків.

Можливо, "Девушка в переводе" Джин Квок? Писала відгук на 70-й стор. Не смішна, правда, натомість досить захоплива історія про маму з дочкою і їхню адаптацію в новій країні.

#1672 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 12 квітень 2015 - 10:40

А Маленькие женщины и продолжение?

#1673 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 14 квітень 2015 - 09:19

"Манюня" про детей с юмором, "Педагогическая поэма" про отношения взрослых и детей тоже, но с совсем другой стороны). "Поющие в терновнике" роман про семью в целом и по отдельности, "Мальчик, который упал на землю" про непростые отношения с непростым ребенком с юмором, "Том Сойер" очень позитивная книга для любого возраста, "Село не люди" и "Мати все" резко и критично о семье. а вообще что не возьми, везде дети и родители, мАлые и взрослые :rolleyes:

Манюню читала, двічі - от саме такого чогось і хочеться, легкого, світлого. "Поющие в терновнике", "Том Соєр" теж читала; Дашвар - ну зовсім не моє, я від неї в депресію впадаю. Решту книжок відмітила собі, почитаю)

Можливо, "Девушка в переводе" Джин Квок? Писала відгук на 70-й стор. Не смішна, правда, натомість досить захоплива історія про маму з дочкою і їхню адаптацію в новій країні.

У мене навіть ця "Дєвушка" скачана і десь загубилася в кінці списку, тре глянути.

А Маленькие женщины и продолжение?

Про продовження не знала, дякую!

Вдячна всім за рекомендації, вже й сама накачала дещо по відгукам з нету, зараз почала читати Бредбері "Вино из одуванчиков", потім візьмусь за решту книжок.

#1674 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 14 квітень 2015 - 12:53

Прочитала 2 книги зі схожою тематикою Дж.Піколт "19 хвилин" та Л.Шрайвер "Цена нелюбви". Обидва твори присвячені актуальній проблемі американського суспільства - хвилі масових вбивств в школах. Цікаво, що герої  (чи антигерої) цих книжок майже повна протилежність - перший типовий ботанік, що намагається злитися з натовпом, але його звідти вперто виштовхують; другий - майже фрік, який своїми вчинками та виглядом ще більше підкреслює свою індивідуальність. Мені особисто друга книга сподобалась більше - тут і не такий прогнозований сюжет, цікавіший стиль викладення, глибший аналіз почуттів та переживань. Книга Піколт для мене вже якась занадто американська з її трохи примітивною побудовою речень та манерою багаторазово повторювати свою думку, хоча можливо все це лежить на совісті перекладача.

"Клуб любителей книг и пирогов из картофельніх очистков" , Мері Енн Шеффер, Енні Берроуз.

Ніколи не думала, що стану прихильницею епістолярного жанру, адже ця книга написана в вигляді переписки між героями. Головна героїня - 32-річна письменниця, живе в післявоєнному Лондоні та знаходиться в творчому пошуку. Одного дня вона отримує листа від незнайомця, який дякує їй за випадково потрапившу до його рук книгу з її ініціалами. Між ними зав'язується переписка, яка врешті-решт змінить життя багатьох людей. Наскільки ж душевно та тепло написана книжка, важко передати словами. Мало я зустічала творів, де не смакуються жахи фашизму, хоча в книзі йдеться про період окупації Великобританії, а більше уваги приділяється людям, стосункам, почуттям. Читала і намагалася розтягнути задоволення від самого процесу, ну дуже хотілося щоб книга ще не скоро закінчилася.

#1675 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 08:34

Посоветуйте что-то из качественной научной фантастики, можно космической, но только чтоб поменьше фэнтези там было)

а то классику уже всю перечитала, наверное, а все равно чего-то хочется

#1676 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 08:41

Посоветуйте что-то из качественной научной фантастики, можно космической, но только чтоб поменьше фэнтези там было)

а то классику уже всю перечитала, наверное, а все равно чего-то хочется

"Стая" Франка Шетцинга.

#1677 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 08:48

"Стая" Франка Шетцинга.

судя по описанию там маловато космоса, или нет? 

#1678 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 08:58

Ну ти ж написала "можливо космічної" - космосу немає, всі дії на Землі. Я фантастику рідко читаю, цю книгу порадив друг - я вже 4 роки під враженнями. Ще непогана "Рой" Майкла Крайтона, але до "Стаї" не дотягує.

Відредаговано Orille, 17 квітень 2015 - 08:58.

#1679 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 09:06

Ну ти ж написала "можливо космічної" - космосу немає, всі дії на Землі. Я фантастику рідко читаю, цю книгу порадив друг - я вже 4 роки під враженнями. Ще непогана "Рой" Майкла Крайтона, але до "Стаї" не дотягує.

спасибо, попробую)

просто я люблю, чтоб побольше науки было: физики, астрономии)) чтоб выглядело, как правда, а не как сказка)

у Стругацких есть серия таких произведений - для меня образцовые

• Orille це подобається

#1680 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 квітень 2015 - 09:44

Пробуй, цікаво, чи сподобається.

у Стругацких есть серия таких произведений - для меня образцовые

А яка серія? Треба і собі розширити кругозір :)

• Yadik це подобається

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама