так і позиціонує))за накривання)раніше платили 50коп на день,потім 10 грн/місяць,зараз вже 15грн/міс.Кошти і не великі,але мені цікаво чи у всіх так?
В штатному розписі кожної школи є один або декілька працівників харчоблоку, в посадових обов’язках яких прописано їхню роботу, включаючи і накривання столу. За це вони отримують зарплату (мінімальна зараз). Якщо не подобається робота або зарплата - шукають іншу. Вперше чую, щоб на саме такі потреби збирали з батьків. А як не здасте дитина буде голодною?
25 учнів по 15гривень- 375 гривень з одного класу. Новий спосіб заробити гроші у школі)))
В штатному розписі кожної школи є один або декілька працівників харчоблоку, в посадових обов’язках яких прописано їхню роботу, включаючи і накривання столу. За це вони отримують зарплату (мінімальна зараз). Якщо не подобається робота або зарплата - шукають іншу. Вперше чую, щоб на саме такі потреби збирали з батьків. А як не здасте дитина буде голодною?
25 учнів по 15гривень- 375 гривень з одного класу. Новий спосіб заробити гроші у школі)))
В нашій школі це давно так,останні 8 років так точно...
Все работники школьных пищеблоков являются сотрудниками КП Добробут Полтавщины. Они получают з/п. И никакого права не имеют требовать оплату за накрывание столов!
так і позиціонує))за накривання)раніше платили 50коп на день,потім 10 грн/місяць,зараз вже 15грн/міс.Кошти і не великі,але мені цікаво чи у всіх так?
Все работники школьных пищеблоков являются сотрудниками КП Добробут Полтавщины. Они получают з/п. И никакого права не имеют требовать оплату за накрывание столов!
Мені це як раз і цікаво,це ініціатива директора чи працівників столової?
Мені це як раз і цікаво,це ініціатива директора чи працівників столової?
это скорее всего инициатива самих работников. Ну или Добробуту мало, решили и на этом заработать. Вы можете смело обращаться с жалобами в отдел образования ну или прокуратуру.
Про накривання столів вперше чую... такого не було, правда в нас село...
Зате було інше. Збирали щорічно на потреби школи по 100 грн/чол. Про це повідомляв класний керівник, збирав батьківський комітет гроші , віддавав вчителю,а вчитель віддава директору. Такий собі ланцюжок. Паралельно з цим батьки переклеювали шпалери, купували дошки (бо старі зовсім погані бкли), міняли тюлі і т.д. +щорічні ремонти в класах (покраска парт, підлоги, вікон (у нас ще дерев'яні вікна).
У старщої в першому класі я це проковтнула, але коли пішов менший, то вирішила, що досить платити невідомо за що. Тим більше, що не бачила куди пішли ці кошти. На зборах , коли вчитель підняла питання, що потрібно здати гроші на потреби школи, я сказала, що вважаю, що батьки і так достаньо роблять для школи і перерахувала все вище написане, і що здавати я на ці "потреби" не буду. Дехто з батьків підтримав, дехто швиденько побіг здавати. Але вчитель же не може не всю суму віднести директору!(бо разом зі списками носили). так і перестали здавати. Не знаю,як у інших класах, але в наших не здають.
У нас младшая школа давно была и мой ребенок в столовой практически не питался регулярно. Только у нас было "расширенное меню" за доплату налом. Объясняли, что надо сдать и ребенок получит фрукты или сыр дополнительно к бесплатному завтраку. Что там расширяли я не знаю и расширяли ли , так как калькуляционных карт и реальной порции не видела и не стремилась увидеть. Еще один год собирали +1 гр . Без объяснений куда. Преподаватели эти деньги не брали, все руками родителей.
Однажды на род.собрании в младших классах одна мама спросила почему не покормили ее ребенка, если он забыл доплату ? Вопрос замяли. Но мне стало для себя интересно. Ребенок просидел день голодный, а ведь, бесплатная порция должна быть.
Никогда не сдавали в школу за "накрывание столов". На потребности школы сдавали по 75грн. семестр с чел. до 2020г. (от них освобождались льготные категории - малообеспеченные, переселенцы, многодетные сдавали только за 1 ребенка и т.д.), потом как "ввели" школы финансируют, нет поборам, то отменили фонд школы.
Фонд класса сдаем, в том году было 100грн. за год, в этом году 350грн. - но, здесь 80% средств идут на поздравление детей.
Сдаем на охрану школы - за 1 семестр было 20грн., за 2-й - 6грн.
Сдаем на охрану школы - за 1 семестр было 20грн., за 2-й - 6грн.
охорону школи (майна, будівлі) забезпечує власник. На дітей така "охорона" не поширюється. Це якщо коротко.
Я не здаю на нашу бабулю-вахтера принципово (справа не в 100 грн на рік), бо вона і так отримує зарплату.
У нас на потреби школи і на охорону не просять з 2018 року.
Діти приносять макулатуру, пластикові пляшки і збирають каштани. Школа все те добро здає і використовує отримані кошти на потреби. Останнє що нам видно за ці кошти - диван в хол.
Дівчата, пам'ятаю обговорювали заспокійливий препарат від прийому якого псих стає спокійною і врівноваженою людиною) Не можу знайти назву, хто пам'ятає?
Таке як наша Віка NЗKRO писала.
Дівчата, пам'ятаю обговорювали заспокійливий препарат від прийому якого псих стає спокійною і врівноваженою людиною) Не можу знайти назву, хто пам'ятає?
Таке як наша Віка NЗKRO писала.