193 відповідей у цій темі
Опубліковано 01 жовтень 2016 - 17:10
Ваша задача нагодувати дітей. Як, це вже інша справа. Якби я перший час ждала " требования" , то зовсім би не годувала. Вони просто спали. Дочку ще можна було прикласти до грудей, а сину вливали суміш із шприца спочатку, потім уже можна було дати пляшечку. Перший час було тільки молозиво, потім молоко з'явилося, але йшло ще важко. Син просто заморювався і засинав. Тому доводилось годувати з пляшечки.
Зціджувати молоко не радять, щоб не запустити гіперлактацію. Але поки молока мало, а ще й одна дитина не їсть з груді, то тільки зціджуванням можна добитися необхідної кількості молока для двійні. Головне, не перестаратися.
Щодо пляшечки. В перинатальному я обох догодовувала спеціальною сумішшю, нам треба було набрати вагу для виписки. Потім вдома інколи давала суміш поки налагодила ГВ і поки давала збагачувач грудного молока- додавала в зціджене молоко. Ніхто до пляшечки не звик. А дочка взагалі з чотирьох місяців соску не бере. І до пустишки привчити я їх не змогла, хоч і намагалася.
Читайте поради, пробуйте і шукайте те, що правильно для вас. Я пишу тільки власний досвід. У когось по іншому. Он Комаровський каже, що годувати двох груддю не реально, природа на це не розраховувала, а у мене і багатьох жінок виходить.
Якщо у вас не вийде, це те же кінець світу. Зараз є чудові суміші. Головне для вас зараз наладити бодай якийсь режим і не зійти з розуму в погоні за "ідеальним материнством". І все буде добре)
karma6ka
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Марина
Опубліковано 01 жовтень 2016 - 18:45
Ваша задача нагодувати дітей. Як, це вже інша справа. Якби я перший час ждала " требования" , то зовсім би не годувала. Вони просто спали. Дочку ще можна було прикласти до грудей, а сину вливали суміш із шприца спочатку, потім уже можна було дати пляшечку. Перший час було тільки молозиво, потім молоко з'явилося, але йшло ще важко. Син просто заморювався і засинав. Тому доводилось годувати з пляшечки.
Так, у мене зараз те саме - требований немає, вони просто сплять. Але молока власного поки що мало, тож майже кожного разу догодовую сумішшю, бо зціженого часто не буває. Того і розпереживалась через звикання до пляшечки. Дякую, ви мене заспокоїли, буду продовжувати годувати кожні три години і максимально грудним. Сподіваюсь, скоро його побільшає.
shepan
-
Місто:Полтава, Браилки
-
Ім'я:Таня
Опубліковано 01 жовтень 2016 - 18:54
Так, у мене зараз те саме - требований немає, вони просто сплять. Але молока власного поки що мало, тож майже кожного разу догодовую сумішшю, бо зціженого часто не буває. Того і розпереживалась через звикання до пляшечки. Дякую, ви мене заспокоїли, буду продовжувати годувати кожні три години і максимально грудним. Сподіваюсь, скоро його побільшає.
вам бы попасть к какой-нибудь женщине на расцеживание. да, вы потеряете это молоко (расцеживают как правило лежа в пеленку), но она откроет протоки и потом самой будет легче сцеживаться.
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 19:02
Мамы "двойного счастья",у меня вопрос к вам-сколько вы набрали за беременность? И пользовался ли кто-то подушками для кормления после?пригодились ли?в инете так красиво описано все,а вот на практике...нужна ли она
shepan
-
-
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 19:10
Мамы "двойного счастья",у меня вопрос к вам-сколько вы набрали за беременность? И пользовался ли кто-то подушками для кормления после?пригодились ли?в инете так красиво описано все,а вот на практике...нужна ли она
+18кг, родила в 36,5 недель.
подушка для кормления - вещь хорошая, но не стройте иллюзий что у вас будет как книжка пишет, обязательно что-то пойдет не так)))
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 19:23
Десь + 13, народила на 35 тижні. Подушку не пробувала. З одночасним годуванням не склалося, діти їдять з різними темпами. Якщо будете брати ,то беріть не бубликом, а квадратну, тут Rusya десь писала про неї, тільки не пам'ятаю тут чи в темі про виховання двійні.
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 19:45
У меня почти 31 неделя и +18!при росте 156 мне кажется это много,но доктор ничего не говорит,точнее говорит "главное не на булочках набирать"...а рожали ЕР или КС?
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 19:58
Я мало набрала, бо був страшний токсикоз, спочатку схудла кілограма на три, а вже потім почала набирати потроху. Малі, мабуть, не могли домовитись між собою, хотілося чогось, а починала їсти, а воно верталося назад)))) Потім три місяці лежала на збереженні, там було не до об'їдання. Я перші дві вагітності більше набирала. Народжувала КС, перша дитина була в сідничному передлежанні. Варіантів не було.
shepan
-
-
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:00
У меня почти 31 неделя и +18!при росте 156 мне кажется это много,но доктор ничего не говорит,точнее говорит "главное не на булочках набирать"...а рожали ЕР или КС?
ЕР, как по маслу. родила легко, без осложнений. первая дочь лежала вниз головой и с раннего срока открывала меня. со второй девочкой было больше вопросов, но спасибо слаженной работе персонала, все прошло отлично.
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:03
Спасибо за информацию))этот форум с советами просто палочка-выручалочка
ЕР, как по маслу. родила легко, без осложнений. первая дочь лежала вниз головой и с раннего срока открывала меня. со второй девочкой было больше вопросов, но спасибо слаженной работе персонала, все прошло отлично.
Ох...так страшно ЕР
shepan
-
-
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:13
Спасибо за информацию))этот форум с советами просто палочка-выручалочка
Ох...так страшно ЕР
зависит от положения детей. все не так и страшно. я больше всего опасалась ситуации когда 1-й ребенок ЕР, а 2-й КС, но все обошлось.
очень благодарна Ворониной, Власенко и акушеркам, которые были причастны к моим родам. ни с кем не договаривалась, рожала с дежурной бригадой.
настраивайтесь на позитив, прислушивайтесь к себе, не игнорируйте врачей.
двойня или близнецы?
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:15
Не бійтеся. Ніхто вас не пустить саму народжувати, якщо будуть сумніви відносно вас чи дітей.
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:19
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:27
Вже знаєте, хлопчики чи дівчатка?
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:28
Вже знаєте, хлопчики чи дівчатка?
Разнополые детки
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:42
Вітаю! Королівська двійня! Це дуже класно .
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:48
Вітаю! Королівська двійня! Це дуже класно .
Спасибо))
Lana@
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 20:55
Родила в 37 полных недель, набрала за беременность 20 кг, 14 кг оставила в роддоме....С остальными боремся по сей день (Нам скоро годовасие). Был период когда мне тоже преспичило эту подушку - хорошо, что не купила, у детей разные ритмы, по разному кушали - один активно, но каждые 10 секунд бросал грудь, мотал головой и опять принимался за работу, а второму надо было постоянно помогать - слабее сам был и хуже ел. Как по мне, легче кормить по очереди, и деткам так удобней...
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 21:02
Родила в 37 полных недель, набрала за беременность 20 кг, 14 кг оставила в роддоме....С остальными боремся по сей день (Нам скоро годовасие). Был период когда мне тоже преспичило эту подушку - хорошо, что не купила, у детей разные ритмы, по разному кушали - один активно, но каждые 10 секунд бросал грудь, мотал головой и опять принимался за работу, а второму надо было постоянно помогать - слабее сам был и хуже ел. Как по мне, легче кормить по очереди, и деткам так удобней...
По очереди без бутылочки?это же сутки в одну сплошную кормежку превратиться могут...
Опубліковано 03 жовтень 2016 - 22:06
Інколи просто немає іншого виходу. Я пробувала годувати одночасно, не вийшло. Син їв мало, одразу засинав, треба було його будити. Після годування зригував, зразу треба було піднімати стовпчиком. Дочка, була дуже швидка, крутилась, випускала грудь, хватала назад. Але могла їсти і заснути, коли тормошила або підіймала сина, то будила і доцю. Одна морока)
Важко перші місяці. Згодом вони їдять вже не так часто)
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|