Перехід до вмісту

Фотографія

ЗНО і все,що з ним пов'язано.

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
207 відповідей у цій темі

#141 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 27 липень 2020 - 16:04

Мами хлопців,де брати приписне військове?В школі проходили комісію,потім карантин Його у військоматі отримати?
Наш класний керівник не в курсі((

Да, забирать нужно в военкомате. Не забудьте про медкомиссию для ВУЗа и карту прививок.

#142 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2               

Опубліковано 29 липень 2020 - 07:51

Мы хорошо всё сдали. Без репетиторов. В учебном заведении говорили, что без подготовки у репетиторов нереально нормально сдать. 

По поводу военкомата, то брали всё там. Но нас списали по инвалидности.

#143 Лали

Лали

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 661 повідомлення
  • Місто:Недалеко от Полтавы
  • Ім'я:Алина

Нагороди

Опубліковано 29 липень 2020 - 11:43

У нас в приписном "потребує лікування".
Теперь проблема с поступлением,как определиться куда?Точного желания нет у сына.

#144 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 29 липень 2020 - 11:49

У нас в приписном "потребує лікування".
Теперь проблема с поступлением,как определиться куда?Точного желания нет у сына.

А куда по баллам проходит?)
А наш только в случае войны может работать в штабе и т.д.
Я вообще думала, что с таким диагнозом он будет годен.

#145 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 29 липень 2020 - 16:06

моїй доньці ще довго до вступу, але я трошки пов’язана з освітою і ЗНО)) і мене завжди дивували випускники, які мене (сторонню, по суті, людину) запитували "а які ЗНО мені здавати?" Мені здається, що в першу чергу треба вибрати спеціальність, а вже потім під неї обирати предмети зно, а не навпаки. У всякому випадку це більш логічна схема..

#146 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 29 липень 2020 - 17:50

" Мені здається, що в першу чергу треба вибрати спеціальність, а вже потім під неї обирати предмети зно, а не навпаки. У всякому випадку це більш логічна схема..

Я вважаю, що можна не поспішати, рік попрацювати, визначитися з напрямком, а потім вступати, щоб п`ять років не втратити на те, що тобі не знадобиться. Мій улюблений приклад: навчатися в ПНТУ, щоб потім піти пиляти нігті. От нащо? 

#147 В_олошка

В_олошка

С орбиты

• Завсідники
  • 2 398 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 29 липень 2020 - 18:57

Мій улюблений приклад: навчатися в ПНТУ, щоб потім піти пиляти нігті. От нащо?

як грубо « пиляти нігті». Але всі ми шукаємо крутого майстра манікюру зі знаннями та ще й щоб розмови не були примітивні, а в ідеалі навіть щоб і психологом був, бо має відчувати клієнта. З тими, що я стикалася, то найкращі майстри практично всі мають вищу освіту.

#148 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 29 липень 2020 - 19:13

як грубо « пиляти нігті». Але всі ми шукаємо крутого майстра манікюру зі знаннями та ще й щоб розмови не були примітивні, а в ідеалі навіть щоб і психологом був, бо має відчувати клієнта. З тими, що я стикалася, то найкращі майстри практично всі мають вищу освіту.

А ще краще глухонімого). Не грубо, український словниковий запас поки що невеликий, то може так виглядає. Туди можна підставити "піти працювати не за спеціальністю". Нігті перші спали на думку.

Недавно познайомилася з дівчиною, яка закінчила медакадемію, не працює за спеціальністю, робить макіяжі та планує відкрити свою студію. В мене язик не повернувся спитати, навіщо 6 років витратила на УМСА. Може батьки примусили. Хоча в такому віці певний відсоток дітей не знає, чого саме хоче. Зараз взагалі ситуація цікава: дивитися, куди по балам проходите.

У нас це ще попереду, але я рада, що пережили ЗНО і результати кращі, ніж я очікувала. Хоча за ці два роки, що нам вчитися в коледжі ситуація може змінитися...

Дивилася пільгові місця для інвалідів,щось не знайшла ...

#149 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 05:32

Я вважаю, що можна не поспішати, рік попрацювати, визначитися з напрямком, а потім вступати, щоб п`ять років не втратити на те, що тобі не знадобиться

Я взагалі  переконана, що можна й не просто рік пропустити. Для багатьох затребуваних спеціальностей навчання в університеті не потрібне 

#150 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 07:23

Я взагалі переконана, що можна й не просто рік пропустити. Для багатьох затребуваних спеціальностей навчання в університеті не потрібне

Більш, ніж за рік може теорія забутися. Чи то в мене така пам'ять.

Вчора трохи здивувалася на комкнт про нігті, що це грубо. Потім згадала... може не в моїй укр.мові справа, а в сприйнятті людьми явищ? Колись написала типу "прибиральниця" в контексті, що поздоровили Машу зі святом. Мені пишуть "нащо ви принижуєте людину". Перечитала пост тричі разом з директором. А ларчик просто открывался (с): для людей є непристойні професії і це не повія, не торнівля наркотичними засобами, ні, це деякі види фізичної праці. Якщо я кажу, що не змогла б мити поли (це не грубо звучить?)) , то не тому, що не пристало пані з ганчіркою бігати, а тому, що я просто не вмію це робити (якісно), не дано мені. Як і готувати і т.д. Але за кордоном не виключаю, якби я не знала мови, то може навчилася б апаратом мити.

Тобто для мене мити пол, мести вулицю, пиляти нігті - це не грубість і не приниження людей, бо як показує робоча сторінка, більшість слов'ян сприймають слово "прибиральниця" як матюк.

#151 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 07:26

Взагалі бачу,що не вистачає професій, які дає ПТУ. Таке враження, щр вони пустують. Знайти спеціаліста для, здавалось би, примітивної праці,не так просто, а потім кілька днів чекати візиту.

#152 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 08:02

Взагалі бачу,що не вистачає професій, які дає ПТУ. Таке враження, щр вони пустують. Знайти спеціаліста для, здавалось би, примітивної праці,не так просто, а потім кілька днів чекати візиту.

Да,но при этом как-то не очень хочется отправлять ребенка в ПТУ...не из-за престижа,из-за окружения,среда влияет на индивидуума очень сильно,особенно на подростка,а как то мне контингент ПТУ...или я предвзято отношусь?

#153 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 08:20

Да,но при этом как-то не очень хочется отправлять ребенка в ПТУ...не из-за престижа,из-за окружения,среда влияет на индивидуума очень сильно,особенно на подростка,а как то мне контингент ПТУ...или я предвзято отношусь?

Я к тому, что если человек будет счастлив, работая эээ тестировщиком матрасов/подавателем пальто в театре/мониторщиком температуры в попах собак, почему нет? Только сначала закончи ВУЗ, потом идти куда хочешь). Про контингент ПТУ мне ничего неизвестно, не могу прокомментировать. Не всем это достигаторство нужно, хотя в жизни как навык пригодится. 

#154 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 08:39

Я к тому, что если человек будет счастлив, работая эээ тестировщиком матрасов/подавателем пальто в театре/мониторщиком температуры в попах собак, почему нет? Только сначала закончи ВУЗ, потом идти куда хочешь). Про контингент ПТУ мне ничего неизвестно, не могу прокомментировать. Не всем это достигаторство нужно, хотя в жизни как навык пригодится.

Ну как бы я согласна ,что не всем вуз нужен...моему сыну не особо нужен ,мне так кажется сейчас,кроме того я смотрю как с каждым годом падает качество обучения в наших вузах и понимаю что пустая трата времени и денег,ищу альтернативу для ребенка,уехать после девятого класса как-то рановато ,руки растут из нужного места и склад ума технический и практический,вроде как нужна " ручная" профессия,но в ПТУ я его не представляю,меня пугает контингент,возможно я предвзята,поэтому и спрашиваю

#155 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 08:48

меня пугает контингент,возможно я предвзята,поэтому и спрашиваю

Каждый имеет право быть или не быть предвзятым, сомневаться и волноваться, я не судья и не сторонник вешания ярлыков. Потому не знаю).

#156 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 09:39

У меня сестра младшая в техникуме училась, ниче, все норм) Теперь в МГУ учится :) Как по мне, лучше техникум, чем 5 протраченных впустую лет в универе. Хотя мне нравилось учиться, и хоть я по специальности не работаю, не считаю что это было зря.

#157 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 09:54

В контексте темы про тестирование мне не нравится подход "куда проходим по баллам".Лучше немного подождать и поступить туда, куда лежит душа. Хотя вы же знаете (мамы выпускников), что ни о каких бескоррупционных системах речь не идёт и ничего это оценивание не гарантирует. 

#158 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 10:20

У меня сестра младшая в техникуме училась, ниче, все норм) Теперь в МГУ учится :) Как по мне, лучше техникум, чем 5 протраченных впустую лет в универе. Хотя мне нравилось учиться, и хоть я по специальности не работаю, не считаю что это было зря.

Я тоже на техникум настроена,спросила про ПТУ или как там они называются теперь

#159 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 30 липень 2020 - 10:32

В контексте темы про тестирование мне не нравится подход "куда проходим по баллам".Лучше немного подождать и поступить туда, куда лежит душа. Хотя вы же знаете (мамы выпускников), что ни о каких бескоррупционных системах речь не идёт и ничего это оценивание не гарантирует.

Ну жизнь ничего вообще не гарантирует) а серьезно 4 года назад,хорошие балы давали очень хорошие шансы попасть на бюджет,вокруг меня тогда было много детей поступающих ,все прошли без всякой коррупции,но жизнь улучшается с каждым днём ( может и поменялось что-то

#160 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 липень 2020 - 10:45

все прошли без всякой коррупции,но жизнь улучшается с каждым днём ( может и поменялось что-то

Я немного не о том, но не хочу углубляться. 

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама