Я просто подростком была очень худой и с растяжками столкнулась уже во время беременности, и то не сильные были. А Саня совсем не в меня пошла и уже носит взрослую S. Поэтому я напряглась, когда увидела две красные полоски на спине, и немного на бедрах, но там едва заметно. Просто не знала, что и на спине бывают.У старшого сина в період інтенсивного росту спина стала у розтяжках, зараз уже залишилось лише декілька.
Ендокринолог сказала, що це підліткові розтяжки і повинні пройти самі, але не завадить збільшити вітамін Д.
PS: Я з таким теж вперше стикнулась, хоч і сама дуже інтенсивно зростала, а зараз це ніби досить поширена проблема, як мене запевнили...
![]() Растяжки груди, живота и тела...
Розпочатий з Joli, 15 лип 2009 21:24
152 відповідей у цій темі
Опубліковано 22 січень 2021 - 21:05
Опубліковано 22 січень 2021 - 21:21 почитайте ще в Доказових батьках у фб по пошуку, там точно таке обговорювали, там лікарі відповідають профільні.
Опубліковано 23 січень 2021 - 02:45
Да, в подростковом возрасте довольно часто возникают на бедрах, груди и спине. У мужчин часто на спине наблюдаю горизонтальные в районе поясницы, у женщин больше на бедрах сверху и на груди.
Опубліковано 23 січень 2021 - 04:57 Это не страшно? А то уже думаю к какому врачу тащить?)
Опубліковано 23 січень 2021 - 05:25 А куди вони пройдуть, у мене розтяжки з'явилися в 14-15 і на все життя П.с вони то вже не сині червоні рожеві, але все одно видно. Я б збільшила омега 3 у раціоні, і мазала б маслами шкіру,щоб максимально зволожена була, ще мабуть питтєвий режим. Відредаговано Stepashka, 23 січень 2021 - 05:27.
Опубліковано 23 січень 2021 - 08:19 Як я розумію проблему - виникають, тому, що за активним ростом скелета шкіра не встигає регенерувати клітини, а коли зростання спиняється чи сповільнюється стан шкіри покращується (у молодому віці шанс завжди більший, хоча індивідуальні особливості теж мають значення). Шрами від вітряної віспи у сина були теж глибокі, я хвилювалась, що залишаться на все життя, а зараз їх уже і не видно. Відредаговано Kalinna, 23 січень 2021 - 08:21.
Опубліковано 23 січень 2021 - 10:14
Так і є, у мене нажаль все залишилось (
Опубліковано 23 січень 2021 - 11:51
Майя, насколько я знаю, то не страшно, но обидно, блин... Я бы тоже переживала.
Как уже писали, это из-за активного роста. Но еще тут большая роль гормонов. Усиленно синтезируются гормоны коры надпочечников, например, кортизол, он нарушает обмен белка и как результат растяжки. Если есть на примете хороший эндокринолог (а в Полтаве с этим туго) можно проконсультироваться, можно анализы сдать на АКТГ, кортизол, 17-КС и т.д. Если хороший педиатр, то можно с него начать. Відредаговано Optimist, 23 січень 2021 - 11:51.
Опубліковано 23 січень 2021 - 12:23 Если есть на примете хороший эндокринолог (а в Полтаве с этим туго) можно проконсультироваться, можно анализы сдать на АКТГ, кортизол, 17-КС и т.д. Если хороший педиатр, то можно с него начать. нет ни того, ни другого( а взрослый эндокринолог подойдет?
Опубліковано 25 січень 2021 - 12:58
В дочки також . Здали всі можливі аналізи. все в нормі. Також списала на швидкий ріст.
2 користувачів читають цю тему0 учасників, 2 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |