Перехід до вмісту

Фотографія

Дитячі майданчики Полтави

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
250 відповідей у цій темі

#141 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 20 843 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 09:18

зате, мабуть, Ви точно знаєте, що гірка, де травмувалася дитина, є безпечною?

а ви знаєте безпечні гірки?

для того, щоб вона стала безпечною, треба обшити її ватою і зробити не вище за 50 см

якщо мати веде дитину на ігровий майданчик - вона повинна  усвідомлювати, що шанс травми дуже високий, особливо якщо не слідкувати за дитиною

моя донька отримала компрессійний перелом катаючись на санчатах, просто попавши в ямку і підстрибнувши. Порадьте, на кого мені скаржитись: на виробника санчат чи на Всевишньго, який створив таку недосконалу поверхню?

#142 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 02 червень 2017 - 09:22

В даному випадку, гірка встановлена 5 тому, і мама точно не перший раз там гуляла. Чому вона раніше мовчала,чому чекала,щоб хтось травмувався? Якщо вона бачила,що стан гірки не належний,чому пустила туди свою дитину? Чому не слідкували за нею?
Я дуже боюся гойдалок,тому своїх дітей до них не дуже пускаю, а якщо вони і катаються на них ,то під моїм контролем. А ми вдвічі старші за травмовану дитину.
А ще я не вважаю гірку без такого ворога безпечнішою—всеодно гальмувати треба або ногами,або попою...

Відредаговано Mila*, 02 червень 2017 - 09:22.

#143 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 168 повідомлення
  • Ім'я:Анна

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:07

цікава тенденція - звинувачувати маму у тому, що пішла з дитиною гуляти на дитячий майданчик. зате виправдовувати чиновників, що не виконують своїх прямих обов'язків.

тобто те, що майданчики у неналежному стані - це нормально, треба просто не пускати туди дітей? ну-ну...

і не перекручуйте полеміку, домішуючи дивани і санчата. кожна мама прекрасно знає, що діти - це група підвищеного ризику травмувань. нещасних випадків і так вистачає, саме тому дитячі майданчики завжди повинні бути якісно обладнані і відремонтовані.

йдеться не лише про те, що дитина травмувалася на дитмайдані. а про те, що травма сталася через неналежний стан гірки. є попередні думки експертів. є купа відгуків батьків з усіх районів міста, що майданчики неналежного або взагалі аварійного стану. спираючись на це, ми можемо робити попередній висновок, що мама дівчинки права. будемо чекати експеритизи і вже тоді об'єктивно оцінювати ситуацію.

#144 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:12

є попередні думки експертів

да,у нас тут на форуме тоже много экспертов)

є купа відгуків батьків з усіх районів міста, що майданчики неналежного або взагалі аварійного стану

никто не спорит с тем, что много площадок аварийных, но нормальный родитель не разрешит на такой кататься ребенку

#145 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:33

да,у нас тут на форуме тоже много экспертов)

никто не спорит с тем, что много площадок аварийных, но нормальный родитель не разрешит на такой кататься ребенку

тобто Ви все ж стоїте на тому, що безпека дітей на дитмайдані - це відповідальність лише і тільки батьків? при чому "нормальних"?

тобто, за Вашою логікою, якщо батьки вимагають якісних дитмайданів, скаржаться на їх неналежний стан, вимагають від чиновників нести відповідальніть і виконувати свої обов'язки, то вони не нормальні?

щодо експертів. один із них - в сюжеті про цей випадок: https://ru.tsn.ua/uk...ke-869837.html#

#146 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:40

тобто Ви все ж стоїте на тому, що безпека дітей на дитмайдані - це відповідальність лише і тільки батьків? при чому "нормальних"?

конечно, в первую очередь родителей. они решают пускать туда ребенка или нет

вот я, например, теперь знаю, что батуты - это огромная вероятность компрессионного перелома у ребенка. и если вдруг я разрешусвоему там прыгать - ответственность в первую очередь будет на мне

конечно, если в процессе прыжков батут сломается - это уже будет вина не моя, но насколько я понимаю, горка была с уступом задолго до того, как та мама посадила на нее свою дочь. так что какие претензии могут быть к бывшему мэру  или кому-там? 

тобто, за Вашою логікою, якщо батьки вимагають якісних дитмайданів, скаржаться на їх неналежний стан, вимагають від чиновників нести відповідальніть і виконувати свої обов'язки, то вони не нормальні?

не нормальные родители те, которые считают, что горка аварийная, но все равно садят на нее своего ребенка, а потом обвиняют всех вокруг и пытаются сбивать с наивных сочувствующих деньги

вот это возмущает, а не борьба за нормальные площадки 

#147 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:53

конечно, в первую очередь родителей. они решают пускать туда ребенка или нет

вот я, например, теперь знаю, что батуты - это огромная вероятность компрессионного перелома у ребенка. и если вдруг я разрешусвоему там прыгать - ответственность в первую очередь будет на мне

конечно, если в процессе прыжков батут сломается - это уже будет вина не моя, но насколько я понимаю, горка была с уступом задолго до того, как та мама посадила на нее свою дочь. так что какие претензии могут быть к бывшему мэру  или кому-там? 

не нормальные родители те, которые считают, что горка аварийная, но все равно садят на нее своего ребенка, а потом обвиняют всех вокруг и пытаются сбивать с наивных сочувствующих деньги

вот это возмущает, а не борьба за нормальные площадки 

клас.

тобто гірки, батути, майданчики не треба перевіряти, тримати на контролі і притягувати до відповідальності їх балансоутримувачів у разі виявлення підвищенної небезпеки?

треба просто забороняти дітям на них гратися, так?

я упевнена, що якби будь-яка мама знала, що ця або якась інша гірка може призвести до перелому хребта, вона в житті не посадила б на неї свою дитину.

але річ у тім, що дитячі майданчики ніхто не перевіряє, не контролює і, відповідно, не попереджає батьків про небезпеку. навіть зараз, коли даний випадок набув розголосу, гірка досі знаходиться в експлуатації і, навіть, не має поруч ніяких застережуючих знаків.

бо мабуть чиновники, так само як і Ви, вважають, що травми дітей через неналежний стан дитмайданів — це відповідальність лише батьків.

#148 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 02 червень 2017 - 10:59

Ви зовсім не зрозуміли,що хотіла сказати Майя. Треба перевіряти,контролювати,але саме в даному випадку не треба знімати вини і з батьків. Гірка не зламалась,не розвалилась, дитина не удачно з`їхала. В мене колись син вивалився з каруселі бо сильно розкрутився, я звинувачувала тільки себе і з сином провела бесіду з поведінки на майданчику.

Відредаговано Mila*, 02 червень 2017 - 11:00.

#149 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:01

а скоро выборы, да?)

#150 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:08

безусловно это нормально. просто именно ситуация, которая послужила поводом, не имеет отношения к качеству площадки, ненадлежащему состоянию и тп. а в контексте сбора денег, оставляет тем более неоднозначное впечатление.

#151 tafic

tafic

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 498 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:14

Жінка на ім'я Олена Запорожан була чи є редактором новин газети "Коло". Цікаво - це одна і та ж людина?

• Malinka це подобається

#152 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:29

я упевнена, що якби будь-яка мама знала, що ця або якась інша гірка може призвести до перелому хребта, вона в житті не посадила б на неї свою дитину.

О, у меня есть одна такая знакомая еб****ая. По другому не могу назвать. Она родила ребенка в 40+ и сошла с ума. Ее дочь в 6 лет не ездила с горок и не бывала на детских площадкач. Никогда, никак. Потому что маме "страшно, что можно упасть и травмироваться". 

#153 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:32

Жінка на ім'я Олена Запорожан була чи є редактором новин газети "Коло". Цікаво - це одна і та ж людина?

судя по ее страничке в фб - она же

но в любом случае она очень любит внимание сми) http://www.ltava.poltava.ua/news/9161/

а теперь по теме:

посмотрите на фото этой горки https://www.0532.ua/news/1665470

она нормальная. не разваленая.судя по загибу металла на конце -она предусматривает ступеньку с отступом от земли, чтоб ребенок тормозил ногами, а не продолжал движение попой по земле 

горка не настолько высокая, чтоб сильно разогнаться,в нашем детстве были гораздо выше и тоже с уступом

так что,очевидно, что в данном случае произошла травма по недосмотру матери

#154 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 089 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:37

судя по ее страничке в фб - она же

но в любом случае она очень любит внимание сми) http://www.ltava.poltava.ua/news/9161/

а теперь по теме:

посмотрите на фото этой горки https://www.0532.ua/news/1665470

она нормальная. не разваленая.судя по загибу металла на конце -она предусматривает ступеньку с отступом от земли, чтоб ребенок тормозил ногами, а не продолжал движение попой по земле 

горка не настолько высокая, чтоб сильно разогнаться,в нашем детстве были гораздо выше и тоже с уступом

так что,очевидно, что в данном случае произошла травма по недосмотру матери

До сих пор вспоминаю горку в соседнем дворе, вернее свои ощущения от удара копчиком, когда я лет в 5 съехала с высокой горки с такой же ступенькой...И эта горка стоит уже много-много лет.Кстати, сына к ней не пускаю даже подходить, не то что бы кататься.

#155 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:40

До сих пор вспоминаю горку в соседнем дворе, вернее свои ощущения от удара копчиком, когда я лет в 5 съехала с высокой горки с такой же ступенькой...И эта горка стоит уже много-много лет.Кстати, сына к ней не пускаю даже подходить, не то что бы кататься.

подозреваю, что как минимум у 80% детей был компрессионный перелом, только об этом не знали

он легко сам срастается, просто если не фиксировать спину при этом -возможны последствия,типа остеохондроза и пр.

#156 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 червень 2017 - 11:54

в даній темі ми вже певний час обговорюємо проблеми дитмайданів міста. і, судячи з коментарів, проблеми є.

наслідки цих проблем - неможливість, некомфортність, небезпечність перебування дітей і батьків на дитмайданах. дехто з дописувачок чітко озвучує, що на певні майданчики чи на певні об'єкти дітей не допускає.

отже, за логікою тих, хто вважає, що "мама сама в усьому винна", виходить, що це повністю ваша провина, що ваша дитина не може повноцінно користуватися дитмайданами міста. бо це ж ви не пускаєте дитину на майданчик.

і, знаєте, якщо і далі буде популярним такий підхід, то нашим дітям взагалі не лишится місць для прогулянок.

зате чиновники, як обіймають свої місця, так і будуть на них знаходитись. як отримували зарплати, так і будуть. як не виконували своїх обов'язків, так і не виконуватимуть. а навіщо? постраждалі - діти і батьки, винні теж - діти і батьки. коло замкнулось.

#157 sk1zka

sk1zka

Счастливая мама

• Завсідники
  • 3 683 повідомлення
  • Ім'я:Ольга

Нагороди

2    2      

Опубліковано 02 червень 2017 - 12:07

Ну страна у нас такая,чиновники думают в первую очередь о себе. По поводу горки-обычная горка, с которой до этого я уверена тысячу раз съезжали сотни детей и все с ними нормально. Это роковая случайность,горка не виновата. Обвинять кого-то тоже не особо умно. Мы и только мы,родители,несём полную ответственность за здоровье наших детей. Я не пускаю детей на батуты, в лабиринты и т.п. только под присмотром,на площадках тоже максимально внимательна,но дети все равно падают, ударяются... Потому что это дети,кто-то кого-то толкнул,кто-то недосмотрел ямку и упал... Продолжать можно бесконечно,никто ни от чего не застрахован

#158 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 червень 2017 - 13:30

сила людей - в єднанні. це очевидно.

взяти хоча б цей форум. певну кількість людей об'єднала думка, що в травмі дитини на дитмайдані завжди винні лише батьки (мама). ці люди об'єдналися і разом засудили тих батьків, які вважають інакше. і у вас вийшло!

але у мене питання: щось змінилося? можливо покращилася ситуація з майданчиками? чи травмуватися діти стали менше? чи чиновники почали виконувати свої обов'язки?

а якби цей "засуджувальний" ентузіазм направити на написання листів і звернень до ЖКГ, до балансоутримувачів, до "благодійників", які натикали аби-як дитмайданів перед виборами, а взяти їх на баланс полінувались. а якби ще взятись разом, там почати вимагати ввести систему прозорого моніторингу використання бюджетних коштів на обладнання та ремонти дитмайданів. а ще, якщо вже так подобається когось засуджувати, можна подавати заяви до прокуратури щодо невиконання посадовими особами своїх зобов'язань.

як ви думаєте щось зміниться?

чи нє? краще цькувати одна одну?

#159 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 13:36

@Annyshka,а вам не приходило в голову, что даже если на мамском форуме, где, по логике вещей, все должны были поддержать эту мать, тем не менее не согласны с ее действиями, значит дело совсем не в площадке

риторический вопрос.

#160 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2017 - 13:39

а ще, якщо вже так подобається когось засуджувати, можна подавати заяви до прокуратури щодо невиконання посадовими особами своїх зобов'язань.

а вот интересно. она обратилась в полицию? если экспертиза покажет, что горка не виновата, ее обвинят в родительской халатности? 

возможно,если бы она не раздувала проблему и не собирала деньги -гораздо больше людей ее бы пожалело и поддержало, а так она себе же хуже делает

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама