Дитячі майданчики Полтави
Розпочатий з Мальвина, 05 чер 2010 22:07
250 відповідей у цій темі
Опубліковано 02 червень 2017 - 09:18
зате, мабуть, Ви точно знаєте, що гірка, де травмувалася дитина, є безпечною?
а ви знаєте безпечні гірки?
для того, щоб вона стала безпечною, треба обшити її ватою і зробити не вище за 50 см
якщо мати веде дитину на ігровий майданчик - вона повинна усвідомлювати, що шанс травми дуже високий, особливо якщо не слідкувати за дитиною
моя донька отримала компрессійний перелом катаючись на санчатах, просто попавши в ямку і підстрибнувши. Порадьте, на кого мені скаржитись: на виробника санчат чи на Всевишньго, який створив таку недосконалу поверхню?
Опубліковано 02 червень 2017 - 09:22
В даному випадку, гірка встановлена 5 тому, і мама точно не перший раз там гуляла. Чому вона раніше мовчала,чому чекала,щоб хтось травмувався? Якщо вона бачила,що стан гірки не належний,чому пустила туди свою дитину? Чому не слідкували за нею?
Я дуже боюся гойдалок,тому своїх дітей до них не дуже пускаю, а якщо вони і катаються на них ,то під моїм контролем. А ми вдвічі старші за травмовану дитину.
А ще я не вважаю гірку без такого ворога безпечнішою—всеодно гальмувати треба або ногами,або попою...
Відредаговано Mila*, 02 червень 2017 - 09:22.
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:07
цікава тенденція - звинувачувати маму у тому, що пішла з дитиною гуляти на дитячий майданчик. зате виправдовувати чиновників, що не виконують своїх прямих обов'язків.
тобто те, що майданчики у неналежному стані - це нормально, треба просто не пускати туди дітей? ну-ну...
і не перекручуйте полеміку, домішуючи дивани і санчата. кожна мама прекрасно знає, що діти - це група підвищеного ризику травмувань. нещасних випадків і так вистачає, саме тому дитячі майданчики завжди повинні бути якісно обладнані і відремонтовані.
йдеться не лише про те, що дитина травмувалася на дитмайдані. а про те, що травма сталася через неналежний стан гірки. є попередні думки експертів. є купа відгуків батьків з усіх районів міста, що майданчики неналежного або взагалі аварійного стану. спираючись на це, ми можемо робити попередній висновок, що мама дівчинки права. будемо чекати експеритизи і вже тоді об'єктивно оцінювати ситуацію.
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:12
є попередні думки експертів
да,у нас тут на форуме тоже много экспертов)
є купа відгуків батьків з усіх районів міста, що майданчики неналежного або взагалі аварійного стану
никто не спорит с тем, что много площадок аварийных, но нормальный родитель не разрешит на такой кататься ребенку
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:33
да,у нас тут на форуме тоже много экспертов)
никто не спорит с тем, что много площадок аварийных, но нормальный родитель не разрешит на такой кататься ребенку
тобто Ви все ж стоїте на тому, що безпека дітей на дитмайдані - це відповідальність лише і тільки батьків? при чому "нормальних"?
тобто, за Вашою логікою, якщо батьки вимагають якісних дитмайданів, скаржаться на їх неналежний стан, вимагають від чиновників нести відповідальніть і виконувати свої обов'язки, то вони не нормальні?
щодо експертів. один із них - в сюжеті про цей випадок: https://ru.tsn.ua/uk...ke-869837.html#
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:40
тобто Ви все ж стоїте на тому, що безпека дітей на дитмайдані - це відповідальність лише і тільки батьків? при чому "нормальних"?
конечно, в первую очередь родителей. они решают пускать туда ребенка или нет
вот я, например, теперь знаю, что батуты - это огромная вероятность компрессионного перелома у ребенка. и если вдруг я разрешусвоему там прыгать - ответственность в первую очередь будет на мне
конечно, если в процессе прыжков батут сломается - это уже будет вина не моя, но насколько я понимаю, горка была с уступом задолго до того, как та мама посадила на нее свою дочь. так что какие претензии могут быть к бывшему мэру или кому-там?
тобто, за Вашою логікою, якщо батьки вимагають якісних дитмайданів, скаржаться на їх неналежний стан, вимагають від чиновників нести відповідальніть і виконувати свої обов'язки, то вони не нормальні?
не нормальные родители те, которые считают, что горка аварийная, но все равно садят на нее своего ребенка, а потом обвиняют всех вокруг и пытаются сбивать с наивных сочувствующих деньги
вот это возмущает, а не борьба за нормальные площадки
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:53
конечно, в первую очередь родителей. они решают пускать туда ребенка или нет
вот я, например, теперь знаю, что батуты - это огромная вероятность компрессионного перелома у ребенка. и если вдруг я разрешусвоему там прыгать - ответственность в первую очередь будет на мне
конечно, если в процессе прыжков батут сломается - это уже будет вина не моя, но насколько я понимаю, горка была с уступом задолго до того, как та мама посадила на нее свою дочь. так что какие претензии могут быть к бывшему мэру или кому-там?
не нормальные родители те, которые считают, что горка аварийная, но все равно садят на нее своего ребенка, а потом обвиняют всех вокруг и пытаются сбивать с наивных сочувствующих деньги
вот это возмущает, а не борьба за нормальные площадки
клас.
тобто гірки, батути, майданчики не треба перевіряти, тримати на контролі і притягувати до відповідальності їх балансоутримувачів у разі виявлення підвищенної небезпеки?
треба просто забороняти дітям на них гратися, так?
я упевнена, що якби будь-яка мама знала, що ця або якась інша гірка може призвести до перелому хребта, вона в житті не посадила б на неї свою дитину.
але річ у тім, що дитячі майданчики ніхто не перевіряє, не контролює і, відповідно, не попереджає батьків про небезпеку. навіть зараз, коли даний випадок набув розголосу, гірка досі знаходиться в експлуатації і, навіть, не має поруч ніяких застережуючих знаків.
бо мабуть чиновники, так само як і Ви, вважають, що травми дітей через неналежний стан дитмайданів — це відповідальність лише батьків.
Опубліковано 02 червень 2017 - 10:59
Ви зовсім не зрозуміли,що хотіла сказати Майя. Треба перевіряти,контролювати,але саме в даному випадку не треба знімати вини і з батьків. Гірка не зламалась,не розвалилась, дитина не удачно з`їхала. В мене колись син вивалився з каруселі бо сильно розкрутився, я звинувачувала тільки себе і з сином провела бесіду з поведінки на майданчику.
Відредаговано Mila*, 02 червень 2017 - 11:00.
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:01
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:08
безусловно это нормально. просто именно ситуация, которая послужила поводом, не имеет отношения к качеству площадки, ненадлежащему состоянию и тп. а в контексте сбора денег, оставляет тем более неоднозначное впечатление.
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:14
Жінка на ім'я Олена Запорожан була чи є редактором новин газети "Коло". Цікаво - це одна і та ж людина?
Аделаида
Аделаида
-
Місто:Интернет
-
Ім'я:Дарья
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:29
я упевнена, що якби будь-яка мама знала, що ця або якась інша гірка може призвести до перелому хребта, вона в житті не посадила б на неї свою дитину.
О, у меня есть одна такая знакомая еб****ая. По другому не могу назвать. Она родила ребенка в 40+ и сошла с ума. Ее дочь в 6 лет не ездила с горок и не бывала на детских площадкач. Никогда, никак. Потому что маме "страшно, что можно упасть и травмироваться".
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:32
Жінка на ім'я Олена Запорожан була чи є редактором новин газети "Коло". Цікаво - це одна і та ж людина?
судя по ее страничке в фб - она же
но в любом случае она очень любит внимание сми) http://www.ltava.poltava.ua/news/9161/
а теперь по теме:
посмотрите на фото этой горки https://www.0532.ua/news/1665470
она нормальная. не разваленая.судя по загибу металла на конце -она предусматривает ступеньку с отступом от земли, чтоб ребенок тормозил ногами, а не продолжал движение попой по земле
горка не настолько высокая, чтоб сильно разогнаться,в нашем детстве были гораздо выше и тоже с уступом
так что,очевидно, что в данном случае произошла травма по недосмотру матери
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:37
судя по ее страничке в фб - она же
но в любом случае она очень любит внимание сми) http://www.ltava.poltava.ua/news/9161/
а теперь по теме:
посмотрите на фото этой горки https://www.0532.ua/news/1665470
она нормальная. не разваленая.судя по загибу металла на конце -она предусматривает ступеньку с отступом от земли, чтоб ребенок тормозил ногами, а не продолжал движение попой по земле
горка не настолько высокая, чтоб сильно разогнаться,в нашем детстве были гораздо выше и тоже с уступом
так что,очевидно, что в данном случае произошла травма по недосмотру матери
До сих пор вспоминаю горку в соседнем дворе, вернее свои ощущения от удара копчиком, когда я лет в 5 съехала с высокой горки с такой же ступенькой...И эта горка стоит уже много-много лет.Кстати, сына к ней не пускаю даже подходить, не то что бы кататься.
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:40
До сих пор вспоминаю горку в соседнем дворе, вернее свои ощущения от удара копчиком, когда я лет в 5 съехала с высокой горки с такой же ступенькой...И эта горка стоит уже много-много лет.Кстати, сына к ней не пускаю даже подходить, не то что бы кататься.
подозреваю, что как минимум у 80% детей был компрессионный перелом, только об этом не знали
он легко сам срастается, просто если не фиксировать спину при этом -возможны последствия,типа остеохондроза и пр.
Опубліковано 02 червень 2017 - 11:54
в даній темі ми вже певний час обговорюємо проблеми дитмайданів міста. і, судячи з коментарів, проблеми є.
наслідки цих проблем - неможливість, некомфортність, небезпечність перебування дітей і батьків на дитмайданах. дехто з дописувачок чітко озвучує, що на певні майданчики чи на певні об'єкти дітей не допускає.
отже, за логікою тих, хто вважає, що "мама сама в усьому винна", виходить, що це повністю ваша провина, що ваша дитина не може повноцінно користуватися дитмайданами міста. бо це ж ви не пускаєте дитину на майданчик.
і, знаєте, якщо і далі буде популярним такий підхід, то нашим дітям взагалі не лишится місць для прогулянок.
зате чиновники, як обіймають свої місця, так і будуть на них знаходитись. як отримували зарплати, так і будуть. як не виконували своїх обов'язків, так і не виконуватимуть. а навіщо? постраждалі - діти і батьки, винні теж - діти і батьки. коло замкнулось.
Опубліковано 02 червень 2017 - 12:07
Ну страна у нас такая,чиновники думают в первую очередь о себе. По поводу горки-обычная горка, с которой до этого я уверена тысячу раз съезжали сотни детей и все с ними нормально. Это роковая случайность,горка не виновата. Обвинять кого-то тоже не особо умно. Мы и только мы,родители,несём полную ответственность за здоровье наших детей. Я не пускаю детей на батуты, в лабиринты и т.п. только под присмотром,на площадках тоже максимально внимательна,но дети все равно падают, ударяются... Потому что это дети,кто-то кого-то толкнул,кто-то недосмотрел ямку и упал... Продолжать можно бесконечно,никто ни от чего не застрахован
Опубліковано 02 червень 2017 - 13:30
сила людей - в єднанні. це очевидно.
взяти хоча б цей форум. певну кількість людей об'єднала думка, що в травмі дитини на дитмайдані завжди винні лише батьки (мама). ці люди об'єдналися і разом засудили тих батьків, які вважають інакше. і у вас вийшло!
але у мене питання: щось змінилося? можливо покращилася ситуація з майданчиками? чи травмуватися діти стали менше? чи чиновники почали виконувати свої обов'язки?
а якби цей "засуджувальний" ентузіазм направити на написання листів і звернень до ЖКГ, до балансоутримувачів, до "благодійників", які натикали аби-як дитмайданів перед виборами, а взяти їх на баланс полінувались. а якби ще взятись разом, там почати вимагати ввести систему прозорого моніторингу використання бюджетних коштів на обладнання та ремонти дитмайданів. а ще, якщо вже так подобається когось засуджувати, можна подавати заяви до прокуратури щодо невиконання посадовими особами своїх зобов'язань.
як ви думаєте щось зміниться?
чи нє? краще цькувати одна одну?
Опубліковано 02 червень 2017 - 13:36
@Annyshka,а вам не приходило в голову, что даже если на мамском форуме, где, по логике вещей, все должны были поддержать эту мать, тем не менее не согласны с ее действиями, значит дело совсем не в площадке
риторический вопрос.
Опубліковано 02 червень 2017 - 13:39
а ще, якщо вже так подобається когось засуджувати, можна подавати заяви до прокуратури щодо невиконання посадовими особами своїх зобов'язань.
а вот интересно. она обратилась в полицию? если экспертиза покажет, что горка не виновата, ее обвинят в родительской халатности?
возможно,если бы она не раздувала проблему и не собирала деньги -гораздо больше людей ее бы пожалело и поддержало, а так она себе же хуже делает
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|