Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#1501 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 4 420 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 19:15

Мне бы "Століття Якова" и "Соло для Соломії" понравились намного больше, если бы были написаны обычным украинским языком. Может раньше так и говорили, но эти все сокращения "мо, тре", слова вроде "загрубіла" мешали мне погрузится в книгу.

Я тільки вчора дочитала "Соло для Соломії", дякую усім дівчатам за відгуки про цю книжку, без них я мабуть би й не звернула уваги на неї, а так і звернула, і прочитала з задоволенням, хоч і без захвату :) Віднесу бабусі, мені здається, їй має сподобатись.
Мова книжки мені не заважала, але прочитавши повідомлення Наташі Эссе згадала, як я нещодавно "продиралась" крізь книжку Оксани Забужко, от там мені дуже заважало те що зветься Харківським правописом, як я пізніше нагуглила )

#1502 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 19:18

Оооо, Забужко я так і не подолала... Таня, а ти яку книгу читала? Одне речення на пів-сторінки - це жах... Я читала "Польові дослідження з українського сексу".

#1503 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 19:22

Оооо, Забужко я так і не подолала... Таня, а ти яку книгу читала? Одне речення на пів-сторінки - це жах... Я читала "Польові дослідження з українського сексу".

Я теж :) довго, з трудом, але дочитала)) в принципі, кінцеве враження залишилось позитивне, але радити нікому не буду :)
Є ще бажання її вірші почитати, але трохи згодом

Відредаговано Jilly, 15 жовтень 2014 - 19:23.

#1504 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 20:37

Мне бы "Століття Якова" и "Соло для Соломії" понравились намного больше, если бы были написаны обычным украинским языком. Может раньше так и говорили, но эти все сокращения "мо, тре", слова вроде "загрубіла" мешали мне погрузится в книгу.

А без цих слів ніяк би ти не заглибились у ті часи,у ту атмосферу,у тих людей.Ними підкреслювалась простота і самобутність цих людей

#1505 natochka85

natochka85

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 651 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 16 жовтень 2014 - 20:06

Раджу почитати "Солодку Дарусю" Марії Матіос!!!уже тричі її перечитувала,глибоко проймає!не пошкодуєте!!!

#1506 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 118 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Машенька

Опубліковано 27 жовтень 2014 - 20:04

может уже и обсуждалось, для любителей детективов. Читала давно уже Фред Варгас серия про Адамсберга, нет слов для выражения восхищения! все книги залпом и с огромным интересом. Советую и обещаю, не оставит никого равнодушным!  
Люко Дашвар наверняка обсуждали, но недавно купила бумажную для мамы, т.к. электронную не признает, говорит даже сериал не смотрела( а это показатель) читала и читала, получила массу удовольствия)

а вообще-то Стивен Кинг рулит :xixixi:

• Juliett це подобається

#1507 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 27 жовтень 2014 - 20:13

А я для любителей детективов, триллеров могу посоветовать Гиллиан Флин. У нее есть 3 книги: "Изчезнувшая"(скоро будет фильм, который я очень жду, нравится сравнивать книгу и фильм по книге), " Острые предметы" и "Темные тайны".

#1508 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 27 жовтень 2014 - 20:30

Гиллиан Флин. "Изчезнувшая"

Скачала, ждет когда закончу Харлан Кобен «Чаща», очень-очень советую любителям детективов, затягивает с первых страниц, прочла больше половины и намека на разгадку нет, очень радует что мало действующих лиц.

Когда я уже себя осилю и отпишусь о том что читала.....

#1509 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 27 жовтень 2014 - 21:37

Когда я уже себя осилю и отпишусь о том что читала.....

Тільки що про це саме подумала.)) 

#1510 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 30 жовтень 2014 - 19:30

"Чащу" я тоже читала. 

#1511 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 30 жовтень 2014 - 19:44

"Чащу" я тоже читала. 

И как? Я вот только вчера утром закончилаь, в общем мне очень понравилось, было только одно "но", вся эта история с д.Сошем и СССР явно лишняя. А так все ок, и задумка классная и разворот сюжета и интрига раскрылась в самом конце.

Відредаговано Juliett, 30 жовтень 2014 - 19:44.

#1512 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 30 жовтень 2014 - 20:07

Очень понравилось. Но второй раз я не смогла прочитать, так как знала что будет в конце.А первый раз читала запоем, так было интересно.

• Juliett це подобається

#1513 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 988 повідомлення
  • Місто:Полтава - Левада
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2            

Опубліковано 04 листопад 2014 - 11:08

Прочитала всі частини Гаррі Поттера в українському перекладі. Навіть не знаю, як описати свої враження ( і це через 3 місяці після прочитання, спочатку я взагалі, як наркоманка, могла тільки про книгу говорити :rgaka: ). Читала не відриваючись 2 місяці після пологів: читала під час ГВ, коли син спав, читала вночі. А коли дочитала, в мене почалася ломка - хотілося ще і ще. 

Це і казка, і детектив, і пригодницький роман. Написано настільки легко і захоплююче, що відірватись просто неможливо.

Особливо хочу відзначити якість українського перекладу а-ба-ба-га-ла-ма-га. Переклад надзвичайно вдалий, мова настільки гарна, настільки органічно вплетені сленгові слівця, що після читання залишався приємний післясмак, хотілося смакувати кожну сторінку книги

Після Гаррі Поттера прочитала "Гобіт"  Джона Толкіна. Непогано, але захопило лише з половини книги. Можливо, у мене було б більше вражень, якби я починала читати після якоїсь іншої книги.

#1514 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 листопад 2014 - 11:15

О, а я держусь, Гарри не перечитываю, хочу читать вместе с ребенком)))) У меня память плохая, так что пока он подрастет, буду читать как в первый раз))

А хоббит мне слишком детский показался и примитивный, и рядом не валялось с властелином. Хотя на профессора Толкиена я готова молиться

#1515 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 988 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 04 листопад 2014 - 11:20

Можливо тому, я Гобіта й мучила пару місяців,хоча книга зовсім маленька. Не йшов він мені, не вистачало в ньому чогось для мене. А після нього тепер не можу налаштуватися на продовження. Хоча чоловік вже другу книгу читає і говорить,що вони значно цікавіші. Але пролог мене так заплутав, що боюся далі читати :strah: , щоб не розчаруватися остаточно.

#1516 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 листопад 2014 - 11:25

А что вы имеете в виду под второй книгой? Если Властелин Колец, то это совсем другой уровень. Сначала тяжеловато идет, но потом захватывает таааак. У меня случился шок, когда я дочитала Властелина, я думала, что я больше никогда не смогу читать книги, потому что все остальное будет только разочаровывать.

#1517 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 988 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 04 листопад 2014 - 11:39

У мене таке після Гаррі Поттера було. Я взагалі місяць книги в руки не брала. 

Мала на увазі Володаря перснів. Буду читати, сподіваюся і мене захопить. Тим більше, що фільми я жодного разу нормально не дивилась, бачила тільки якісь уривки, тому книга для мене не буде передбачуваною.

#1518 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

Опубліковано 04 листопад 2014 - 16:09

Треба буде Потера перечитати в українському перекладі, який нібито вважається одним з найкращіх в світі. Я читала переклад Росмена, а деякі книги в перекладі Марії Співак. Спочатку не могла второпати, чого імена героїв змінилися, вже потім про різних перекладачів прочитала)

Гобіт мені взагалі не пішов, тому і  Володаря перстнів читати не стала, і все дивувалася, чому всі так ним хворіють. Так що, Дана, дякую за роз'яснення, треба буде почитати.

Як вже тут про фантастику пішло, хтось читав (та дочитав) Ігри престолів? Я перші книжки просто проковтнула, а потім вже така муть почалася, що решту не подолала.

#1519 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 листопад 2014 - 18:35

Я читаю Игру Престолов. Мне наоборот поначалу скучно было, очень с сериалом сходилось. А потом после битвы на черноводной меня понесло)))

У меня Гари Поттер 7я часть на украинском, мне тяжело было, хотя вообще родной язык хорошо воспринимаю. Но там действительно имена другие, названия другие, мне не пошло с непривычки.

Если уж про фентези говорим. Всем настойчиво советую Ольгу Громыко. В принципе у нее все книги классные и оооооочень смешные, но обычно начинают с Профессии Ведьма))

#1520 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 листопад 2014 - 18:40

@Асмо,

Прочла 1 полностью и половину второй, сразу как Джоффри стал королем, и вот не могу дальше все. Полностью как в сериале ни одного отличия.. 

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама