Наші домашні рослини
Розпочатий з ллла, 21 чер 2010 15:49
3520 відповідей у цій темі
#1483Опубліковано 30 липень 2014 - 08:09 У меня кот благополучно сжевал денежное дерево и рео))) Сейчас, СБ, отстал от цветов)) #1487Опубліковано 30 липень 2014 - 18:51 У меня, вроде, как Хойя мясистая. Стырила черенок на работе в вестибюле возле окна) Пока вахтер не видел) У нас така була вже))) Тільки нам Світлана Луківна подарувала її)) Мені подобається у вашої Н.С. квіти-я заходжу і мліііію прям. До речі філодендрон теж у нас є, якщо хочещш може тобі презентувати хлорофітум-тільки тижні через 2-нехай дітки трохи підросуть #1488Опубліковано 31 липень 2014 - 08:05
Хочу хлорофитум. Дашь сигнал, когда детки подростут У меня в кабинете скоро волки будут выть Развожу хащи))) Озеленением я увлеклась не на шутку))
#1489Опубліковано 06 серпень 2014 - 11:58 Старанно квітнуть гібіскуси, незважаючи на шалену спеку: IMG_62201.jpg 99,16БЗ 0 завантаження IMG_62771.jpg 96,18БЗ 0 завантаження IMG_63071.jpg 100,63БЗ 0 завантаження IMG_63321.jpg 106,22БЗ 0 завантаження #1492Опубліковано 06 серпень 2014 - 12:10 спасибочки!!!!а она ядовитая? #1493Опубліковано 06 серпень 2014 - 12:18
Так, але дуже гарна коли їй добре живеться.
Відредаговано Julija, 06 серпень 2014 - 12:21.
#1494Опубліковано 06 серпень 2014 - 19:41 Так, але дуже гарна коли їй добре живеться. У мене дома живе, аде на висоті від діток-щоб не дістали #1495Опубліковано 06 серпень 2014 - 20:14
У нас у бабусі росте та має висоту людського зросту - заховати важкувато)) Але син змалечку знає, що квіточка може бути ядовита, тому в цьому питанні - без проблем.
#1496Опубліковано 07 серпень 2014 - 08:23 А у меня Диффенбахия заболела - стали желтеть и вянуть все листья, новые листочки очень тонкие и деформированные, очень бледной окраски. Присмотрелась - на нижней стороне листьев светлые песчинки, потрогала их пальцем, они шевеляться, почитала описание в интернете, вроде похоже на паутинный клещ. Вымыла с мыльным раствором все листья на растениях, что есть в кабинете, обтерла горшки и помыла блюдца, на следующий день купила средство "Чистый лист "Эффект" и обработала ним все растения, сверху пшикала на грунт и обработала горшки, через 4-5 дней повторю обработку. Что еще можно сделать? Кто сталкивался с этой напастью? #1498Опубліковано 08 серпень 2014 - 14:54
Я добре знайома з цим негідником, навесні ледве не втратила декілька рослин через нього. Якщо є відчуття піску на нижній стороні листка, листочок "в крапочку" якщо подивитись через нього на світло, є пожовтіння листків, то це справжній павутинний кліщ. При сухій та теплій погоді він "розкошує". По фото здається, що окрім кліща, у рослини є ще якісь проблеми, про що свідчать сухі кінчики на верхніх листочках. Позбутися зовсім павутинного кліща нелегко, можна взяти під контроль купанням під душем, особливо ретельно мити нижню сторону листя, милом промивати - теж гарна ідея. Кліщ не любить підвищеної вологості та гарячий душ, тому я свої рослини купала зразу щотридні, потім щотижня. Щодо хімії, то є системні препарати проти кліща (діють на дорослого кліща та на яйця), такі як "Контос", але в Україні знайти їх проблематично. Із того, щи реально знайти в Полтаві (хоча теж є ризик купити підробку), можу рекомендувати "Фітоверм" (1 ампула на 200мл води). Треба бризкати листя з усіх боків, провести три обробки з інтервалом 5-7 днів. Якщо є можливість обробити надворі і не заносити в приміщення деякий час, то - "Актелік", але запах у нього жахливий і до того ж він дуже токсичний для теплокровних. Можна обробити надворі і залишити під пакетом на деякий час. Можна пошукати ще біоперпарати (бактерії) чи препарати на основі ефірних масел, але при обробці ними дуже важлива регулярність і трьома обробками обмежитися неможливо, треба обробляти постійно.
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |