Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#1481 nana

nana

мама Наташа, мамуличка, а иногда, просто - Туся)

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 634 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

3             3   

Опубліковано 24 вересень 2014 - 06:48

"Волинь" Самчука теж достойний твір.
Якщо хочеться чогось легшого, то "Бора" Вдовиченко або "Два фургони" Марини Левицької (тільки в укр перекладі, перекладач Світлана Пиркало).

Оля,дякую за наводку)) прочитала  "Марію" Самчука, закачала, бо прочитала що це із шкільної програми, а я зовсім не пам"ятаю цього твору, прочитала, сподобалось, заділо, читалось легко, але залишився смуток .  Так, як смутку зараз у житті хватає, то перейшла до більш "легких" творів - почала шукати "Два фургони", але не знайшла де  можна закачати, зате знайшла інший твір Левицкої "Коротка історія тракторів по - українськи", сатиричний, легкий роман хоча із нотками чорного гумору, дуже сподобався, і як я зрозуміла, "Два фургони", це продовження "тракторів"))), якщо хтось закачав , то дайте будь-ласка посилання. Потім , почала шукати "Бору" Галини Вдовиченко, але знову не знайшла де закачати, але попутно скачала її  твір-дебют - "Пів"яблука" - і наче побувала у Львові з тими дівчатами-подругами))) , дуже сподобався роман, і є продовження  "Інші пів"яблука", але теж не можу найти де закачати(

#1482 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 24 вересень 2014 - 06:58

Оля,дякую за наводку)) прочитала "Марію" Самчука, закачала, бо прочитала що це із шкільної програми, а я зовсім не пам"ятаю цього твору, прочитала, сподобалось, заділо, читалось легко, але залишився смуток . Так, як смутку зараз у житті хватає, то перейшла до більш "легких" творів - почала шукати "Два фургони", але не знайшла де можна закачати, зате знайшла інший твір Левицкої "Коротка історія тракторів по - українськи", сатиричний, легкий роман хоча із нотками чорного гумору, дуже сподобався, і як я зрозуміла, "Два фургони", це продовження "тракторів"))), якщо хтось закачав , то дайте будь-ласка посилання. Потім , почала шукати "Бору" Галини Вдовиченко, але знову не знайшла де закачати, але попутно скачала її твір-дебют - "Пів"яблука" - і наче побувала у Львові з тими дівчатами-подругами))) , дуже сподобався роман, і є продовження "Інші пів"яблука", але теж не можу найти де закачати(

Наташ, рада, що тобі сподобалося!)
Трактори у мене теж є, Фургони більш життєві, я б сказала.
Напиши мені в приват, які тобі книги треба і в якому форматі, я подивлюсь у себе, як повернусь з роботи.

#1483 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 24 вересень 2014 - 20:34

А у мене нова книга Катішонок є) Продовження дилогії, Свет в окне.

#1484 Арбузинка

Арбузинка

экс-Kvitochka

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 93 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Виктория

Нагороди

Опубліковано 29 вересень 2014 - 12:05

Дівчата, порадьте, будь-ласка: що б такого прочитати, бажано українською, щоб душа розвернулася і звернулася, бо після "Соло для Соломії" і "Століття Якова" Лиса інші література не бере за серце

Не знаю, чи писали на форумі за цю книгу, бо весь форум не перечитувала, але від неї не тільки душа звертається і розвертається... це "Коли ти поруч" С. Талан. 

#1485 Арбузинка

Арбузинка

экс-Kvitochka

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 93 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 29 вересень 2014 - 12:27

Ще люблю Дару Корній. Раджу "Зірка для тебе" і "Щоденник Мавки".

Колись їх однозначно перечитаю. Книги про кохання, про зради, про нелегкі людські долі. 
В "Зірці для тебе", як на мене, несподіване закінчення, і я дуже цьому рада, тому що все написане в книзі переживала разом з ними  ;) 

#1486 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 30 вересень 2014 - 09:55

Не знаю, чи писали на форумі за цю книгу, бо весь форум не перечитувала, але від неї не тільки душа звертається і розвертається... це "Коли ти поруч" С. Талан. 

Читала в минулому році, сподобалася.

#1487 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 02 жовтень 2014 - 01:34

У мене знову підзбиралося прочитаного)))
- Джонатан Троппер "Все к лучшему". Перша, прочитана мною, книга цього автора. Я вже, здається, освідчувалася в коханні американським письменникам, тут поки що не буду, прочитаю ще щось, але було дуже приємно читати: небанально про банальні речі.
Історія про молодого, успішного чоловіка, який в один момент подивився з другого ракурсу на своє життя і задався питанням - а чи таке воно, як би він хотів його бачити і прожити. Ряд подій заставив героя передивитися і свої погляди на життя, і своє оточення, і сімейні відносини. Хто зараз хандрить - почитайте, підніміть настрій).
До речі, в оригіналі книга називається "Everything changes", зразу по аналогії згадується приказка - Все тече, все змінюється. Змінюються наші життєві пріоритети, обставини, змінюємся ми і головне вчасно побачити, що цей момент змін настав, пробачити всі марні і пусті образи, щоб жити далі в щасті і гармонії з самим собою.

- Марина Гримич "Варфоломієва ніч". Цікавість підштовхнула до прочитання книги, бо автор - знайома мого батька. Книга актуальна, про вибори) Автор в темі, бо в принципі, так воно все і є. На жаль, книга на один раз, але якщо комусь хочеться щось легке, з гумором і "на злобу дня" - можна почитати.

- Дина Рубіна "Майн пиджак ин вайсе клетка". Люблю інколи під настрій почитати Рубіну, але ця історія не війшла в число моїх фаворитів. Спогади, діалоги, радянські єврейські емігранти тд - якось це вже все неактуально і підпахує нафталіном, хоча книга писалася в 1997-му, так що це моє особисте сприйняття.

- Банана Ёсимото "Кухня". Ооо, як мені ця книга нагадала творчість Муракамі, аж захотілося перечитати його "Хроники заводной птицы", щоб знову поблукати заковулками незвіданих психологічних глибин. Книга не з тих, де динамічний сюжет і легкий стиль, більше на любителя.
Як і в Муракамі, поки ти намагаєшся вникнути в розповідь і розібратися, що і до чого, вона вже вливається в тебе і притягує своїми загадками і ще чимсь таким, що неможливо описати. Якщо коротко - то історія про самотність, втрати і пошуки себе, чомусь саме з цими характеристиками у мене асоціюється "японський стиль".

- Надійка Гербіш "Теплі історії до кави". Повне розчарування( ні одна з цих теплих історій особисто у мене теплих емоцій не викликала. Дуже академічно, дуже правильно, не вистачає якоїсь родзинки - нудно, одним словом. І згадки про каву в кожній історії - десь до місця, а десь абсолютно ні. Таке враження, що перегорнеш сторінку і побачиш рекламу якогось якобсу-нескафе, хай пробаче мене автор за таке порівняння.

- Елінор Портер "Полианна". Десь колись начиталася масу позитивних відгуків про цю книгу і чекала таких же емоцій. В результаті задоволення не отримала, тільки роздратування за витрачений час. Насправді, книга дитяча, в буквальному сенсі слова, було б дуже цікаво дізнатися, як її сприймають діти, але сину не підсуну)
Мене дратувала ця занадто правильна головна героїня. Без сумніву, це дуже добре у всьому знаходити позитив, але ж не настільки приторно-солоденько. Не вірю я, просто, в казки, ще й такі наївні і неправдоподібні.
Наче все)

#1488 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

Опубліковано 02 жовтень 2014 - 09:23

@Polinka78, подяка від мене за "Старик, который читал любовные романы" - вчора не спалося, взяла ел.книжку, а в мене там багато чого записано про запас, оком зачепила цю книгу, відкрила - і через 3 години дочитала :rolleyes:.

Взагалі, приходжу до висновку, що чим більше я знайомлюся з творами письменників Центральної та Південної Америки, тим більше захоплююсь їх творчістю, і тим більше розчаровуюсь в класиках Американської літератури - книги Драйзера, Твена, Лондона, Хемінгуея не справляють на мене такого враження.

#1489 Арбузинка

Арбузинка

экс-Kvitochka

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 93 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 жовтень 2014 - 09:45

- Надійка Гербіш "Теплі історії до кави". Повне розчарування( ні одна з цих теплих історій особисто у мене теплих емоцій не викликала. Дуже академічно, дуже правильно, не вистачає якоїсь родзинки - нудно, одним словом. І згадки про каву в кожній історії - десь до місця, а десь абсолютно ні. Таке враження, що перегорнеш сторінку і побачиш рекламу якогось якобсу-нескафе, хай пробаче мене автор за таке порівняння.

Погоджуюся, книга нуднувата. Я її ще й не дочитала, закінчила на 70%, добре, що вона складається із купи історій і немає єдиного сюжету, тому колись дочитаю)

А першу книгу я вже завантажила, цікаво написала про неї відгук, може і мене так зацікавить  Джонатан Троппер  :wink: 
Дякую за рецензії до книг)

#1490 Эссе

Эссе

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 399 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 02 жовтень 2014 - 13:52

У мене знову підзбиралося прочитаного)))

Я читала "Теплі історії до шоколаду", то подумала, что если бы я ела столько шоколада и пила столько кофе, как герои книги, то не влазила в двери и меня мучала бы бессонница)) Акцент во многих историях сделан на одном и том же - кава, шоколад, тепла ковдра і різнокольорові шалики. Хотя в целом интересно было прочитать такой позитивный взгляд на жизнь, события, случайные неслучайности. 

#1491 valeri

valeri

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 010 повідомлення
  • Ім'я:Лера

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2014 - 13:26

Пришла с просьбой. Может есть у кого-то есть книга "Мужчины на моей кушетке" Брэнди Энглер в формате fb2. Поделитесь пож. Есть на Либрусеке, ноя скачать не могу(

Відредаговано valeri, 10 жовтень 2014 - 13:26.

#1492 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 10 жовтень 2014 - 13:28

Пришла с просьбой. Может есть у кого-то есть книга "Мужчины на моей кушетке" Брэнди Энглер в формате fb2. Поделитесь пож. Есть на Либрусеке, ноя скачать не могу(

Зараз на мейл кину

• valeri це подобається

#1493 Rudik

Rudik

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 958 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 13 жовтень 2014 - 17:52

Polinka78, где вы скачали новую книгу Катишонок Свет в окне, дайте ссылку пожалуйста

#1494 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 13 жовтень 2014 - 18:08

Polinka78, где вы скачали новую книгу Катишонок Свет в окне, дайте ссылку пожалуйста

На жаль, не пам'ятаю вже, це був випадковий сайт, а не той де я скачую зазвичай.
Можу просто вислати книгу на мейл.
  • Rudik це подобається

#1495 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 13 жовтень 2014 - 18:34

Я прочитала "Століття Якова".Соломія справила на мене сильніше враження,можливо,тому що жіноча доля мені більше імпонує.І Яків іноді мене так злив-своєю приземленістю,обмеженістю..Але в той же час я захоплювалась його щирістю,справжністю,близькістю з природою,чимось вічним.

Тепер читаю Манюню.Кисну в ванні по годині,щоб почитати побільше-мої думають,що мама собі супер-пупер процедури якісь робить)Така чудна книжка)Читається швидко й легко.Книга поділена на історії.Кожна з них переливається в іншу.Рекомендую,хоча ще тільки читаю)

#1496 Rudik

Rudik

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 958 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 13 жовтень 2014 - 20:18

На жаль, не пам'ятаю вже, це був випадковий сайт, а не той де я скачую зазвичай.
Можу просто вислати книгу на мейл.

Ой, спасибо большущее!!!

Мейл в лс

#1497 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

Опубліковано 14 жовтень 2014 - 08:34

Тепер читаю Манюню.Кисну в ванні по годині,щоб почитати побільше-мої думають,що мама собі супер-пупер процедури якісь робить)Така чудна книжка)Читається швидко й легко.Книга поділена на історії.Кожна з них переливається в іншу.Рекомендую,хоча ще тільки читаю)

Я "Манюню" за день всю прочитала, теж не могла відірватися) А потім і продовження книги. Під впливом слога авторки читала "Понаєхавшая", в принципі теж непогано, просто сюжет не мій - не люблю я книжки про лихі 90-ті.

"Манюня" спочатку була в вигляді окремих постів в ЖЖ блогерки Наріне Абгарян, які потім об'єднали в книгу. Тож, якщо сподобалась книга, то можна почитати щоденник Наріне - там ще дуже багато чого цікавого. Та худнучим краще туди не ходити - те, як вона описує армянську їжу не витримує жодна дієта :4esslovo:

#1498 Olesichka

Olesichka

Студентка

• Наша пісочниця
  • 736 повідомлення
  • Ім'я:Олеся

Нагороди

Опубліковано 14 жовтень 2014 - 08:52

Девочки! Как замечательно, что у нас есть такая тема на форуме. Теперь вопрос, что почитать отпадает сам собой. Открываю темку и вперед. "Століття Якова", книги Катишонок, Вдовиченко и еще много-много всего приносят огромное эстетическое удовольствие. Романы Катарины Масетти по наводке Полинки78 читала с огромным интересом.

Девочки, спасибо большое за отзывы и рецензии. С хорошей книгой время летит незаметно. Жаль, что свободного его не так много, как хотелось бы.

#1499 Эссе

Эссе

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 399 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 17:52

Мне бы "Століття Якова" и "Соло для Соломії" понравились намного больше, если бы были написаны обычным украинским языком. Может раньше так и говорили, но эти все сокращения "мо, тре", слова вроде "загрубіла" мешали мне погрузится в книгу.

#1500 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 15 жовтень 2014 - 19:02

Мне бы "Століття Якова" и "Соло для Соломії" понравились намного больше, если бы были написаны обычным украинским языком. Может раньше так и говорили, но эти все сокращения "мо, тре", слова вроде "загрубіла" мешали мне погрузится в книгу.

Я досить швидко перестала звертати на це увагу, мені навіть подобається.) Як на мене, Матіос ще складніше читати в цьому плані.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама