Перехід до вмісту

Фотографія

Політична тема

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
18832 відповідей у цій темі

Опитування: Вибори міського голови 2020 (65 учасник (и) подав (а) голоси)

За кого плануєте голосувати у другому турі

1. Мамай Олександр (6 голос [9.23%])

Відсоток голосів: 9.23%

2. Іващенко Сергій (33 голос [50.77%])

Відсоток голосів: 50.77%

3. не голосуватиму (22 голос [33.85%])

Відсоток голосів: 33.85%

4. Зіпсую бюлетень (4 голос [6.15%])

Відсоток голосів: 6.15%

!Голосуйте! Гості не можуть голосувати

#14541 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 05 травень 2019 - 10:54

на першому курсі була в нас одна викладач, яка пояснювала математичну дисципліну інколи російськими назвами, то здогадатись було важко, про що вона, а уявляю, якби такою дивиною було все українською потім мені.

А мне бы хотелось что бы такого не было. Я 7лет проучилась в русской школе не заметила как в 8м классе перешла в украинскую. И в универе я даже не помню на каком языке было преподавание(подозреваю что 50\50). И в данный момент я свободно владею что русским, что украинским. Предпочитаю русский, но это больше принципиальная позиция. И мне хочется, что бы мой ребенок так же не испытывал проблем с общением и пониманием. Хоть на русском, хоть на украинском, сюда бы еще английский и польский.... ))) 

#14542 Застенчивая

Застенчивая

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 934 повідомлення
  • Місто:Огнивка
  • Ім'я:Ириша

Нагороди

Опубліковано 05 травень 2019 - 10:55

В далеких 90-х когда я приехала на Украину (еще не понятно на ПМЖ или нет) я попала на свадьбу в Черкасскую область и мне так понравилась украинская речь, что через короткий промежуток времени я начала говорить по-украински. Новоиспеченные родственники черкащане были в восторге и говорили - яка ж я молодець! После моего возвращения в Харьков (куда я и приехала изначально) мне дали понять, что мой украинский оставляет желать лучшего(не ломай язык и т.д) и я закомплексовала. Прошло много лет я прекрасно понимаю, читаю но говорить не решаюсь)

#14543 Эвер

Эвер

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 643 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 05 травень 2019 - 11:05

Я писала не вам особисто, а загалом. Ваге право приймати на свій рахунок чи ні. Про повагу розкажіть тим, кому защемили язык. Щоб говорити українською, як і будь якою іншою мовою, треба просто почати говорити.
Не порівняти з кількістю контенту російською.

Контент на украинском языке не выгоден,если бы государство например поощряло дотациями тех, кто делает Ютуб каналы на украинском, компенсировало хоть немного дефицит просмотров и подписчиков то и контента было бы намного больше.Но это же реальные расходы, потому гораздо легче где-то в областной библиотеке выложить на парте 10 книжек например Шевченка, подписать это "выставка Українська мова солов'їна" и отчитаться, что провели мероприятие по развитию языка.

#14544 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 травень 2019 - 12:07

А мне бы хотелось что бы такого не было

Не зовсім зрозуміла, щоб чого не було?)
Я зовсім не проти знання російської, більше того, вважаю як і ви, що російські твори краще в оригіналі читать. В мене російська була в школі з 5 класу, читала і читаю багато російською. Я не бачу проблеми в тому, щоб знати мови. Але викладання, вважаю, має бути українською. І цієї мови вчу в першу чергу дитину. А російську вивчити не складе труднощів, я не думаю, що за життя навіть мого сина вона повністю вийде з усіх сфер життя.

#14545 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 12:12

Контент на украинском языке не выгоден,если бы государство например поощряло дотациями тех, кто делает Ютуб каналы на украинском, компенсировало хоть немного дефицит просмотров и подписчиков то и контента было бы намного больше.Но это же реальные расходы, потому гораздо легче где-то в областной библиотеке выложить на парте 10 книжек например Шевченка, подписать это "выставка Українська мова солов'їна" и отчитаться, что провели мероприятие по развитию языка.

Зараз українською видається багато книг і не лише українських авторів, а якість перекладів з кожним днем все вища і це радує - поцікавтеся хоча б для того, щоб не обмежувати світогляд творами Шевченко))
  • Anutka це подобається

#14546 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 12:27

thumb_pre_1557052029__img-244606ad893cd7

#14547 Эвер

Эвер

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 643 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 05 травень 2019 - 12:51

Зараз українською видається багато книг і не лише українських авторів, а якість перекладів з кожним днем все вища і це радує - поцікавтеся хоча б для того, щоб не обмежувати світогляд творами Шевченко))

При чем тут украинские книги,когда речь идёт о Ютуб контенте?
Но спасибо, такое хамство примитивное,аж улыбнулась)

#14548 Людмила_82

Людмила_82

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 146 повідомлення
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2               

Опубліковано 05 травень 2019 - 13:08

Только сейчас, после всего этого сырбора о языке, осознала, что некоторые девочки пишут на украинском. В быту говорю на русском, тк это родной язык, прекрасно знаю и понимаю украинский и мне без разницы, на каком языке говорит собеседник. Не понимаю только украиноязычных людей, которые в общении со мной переходят на русский. Зачем?? Я вас прекрасно понимаю, как и вы меня. Иногда люди говорят на одном языке и не понимают друг друга, а есть случаи как с Вилли Хаапасало и Кузьмичом
Нет в законе про мову чего-то, обожемой концсвета. Как был документооборот на украинском, так и будет, как говорили люди на языке, который им удобен, так и будет.

#14549 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 травень 2019 - 13:20

Не понимаю только украиноязычных людей, которые в общении со мной переходят на русский. Зачем??

Я наоборот делаю. Разговариваю на русском языке, но если собеседник украиноязычный, перехожу на этот язык. Это происходит автоматически, я не раз думала, почему. Вроде барьера, который мешает. 

#14550 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 13:20

При чем тут украинские книги,когда речь идёт о Ютуб контенте?
Но спасибо, такое хамство примитивное,аж улыбнулась)

Цитую Вас:
потому гораздо легче где-то в областной библиотеке выложить на парте 10 книжек например Шевченка, подписать это "выставка Українська мова солов'їна"
Це про ютуб канал, чи я щось неправильно розумію? Коли Ви востаннє були в бібліотеці? Раджу сходити і подивитись, що зараз пропонують, а якби хотіла нахамити це навряд чи викликало б посмішку, принаймі у Вас))

Відредаговано Kalinna, 05 травень 2019 - 15:11.

#14551 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:25

Давно читаю эту тему, думала выборы пройдут, народ угомониться, перестанет друг друга клевать, унижать и т.п. К сожалению нет((( Определенные личности независимо от темы продолжают в том же духе((. Это ж сколько желчи сидит внутри, чтобы так себя вести - как петух, догнать не догоню, но клюнуть попробую. Печалька((

#14552 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:33

Яка жовч? Хто кого клює?
Саме Ваше повідомлення читати неприємно.
  • Kalinna це подобається

#14553 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:36

Давно читаю эту тему, думала выборы пройдут, народ угомониться, перестанет друг друга клевать, унижать и т.п. К сожалению нет((( Определенные личности независимо от темы продолжают в том же духе((. Это ж сколько желчи сидит внутри, чтобы так себя вести - как петух, догнать не догоню, но клюнуть попробую. Печалька((

Так найцікавіше попереду, шкода лише, що скуштувати це прийдеться всім..

#14554 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:47

а чого читаєте тоді?) біле пальто начищаєте чи силу волі тренуєте?)

#14555 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:50

19 травня – День пам'яті жертв політичних репресій, це вкрай невдала дата для інавгурації(

#14556 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:54

а чого читаєте тоді?) біле пальто начищаєте чи силу волі тренуєте?)

Без коментарів...

#14557 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 05 травень 2019 - 14:54

Це знову прозорий натяк на відсутність будь-який цінностей... у більшості((

#14558 Лали

Лали

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 661 повідомлення
  • Місто:Недалеко от Полтавы
  • Ім'я:Алина

Нагороди

Опубліковано 05 травень 2019 - 15:06

Я наоборот делаю. Разговариваю на русском языке, но если собеседник украиноязычный, перехожу на этот язык. Это происходит автоматически, я не раз думала, почему. Вроде барьера, который мешает.

Я всегда перехожу на язык собеседника, мне так комфортнее.свободно говорю-читаю-пишу на украинском и русском.В быту больше на нашем суржике общаюсь))

Відредаговано Лали, 05 травень 2019 - 15:07.

#14559 Фрекен Бок

Фрекен Бок

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 514 повідомлення
  • Місто:Полтава, Зыгина, 5-я школа
  • Ім'я:Рита

Нагороди

Опубліковано 06 травень 2019 - 09:29

Старший син пішов навчатися в школу з викладанням російською( на цьому наполягав його батько). Але в сьомому класі ми вимушені були шукати нову школу. Взяли тільки у третю, в їнших питали де я працюю, а я тоді стояла на біржі. Я дуже переживала, як син зможе вчитися на українській мові, особливо за математику. Це ж треба зрозуміти та запам"ятати ці спеціфічні терміни, а там ще й хімія додалася.... Але я даремно нервувала та переймалася - моя дитина  абсолютно спокійно перейшла  з російської на українську. Взагалі без проблем. 

Мій чоловік, хоча і народився в Україні, українську мову не вивчав, бо з сім"ї військового - спочатку Казахстан, потім Монголія, на батьківщину повернувся вже після восьмого класу і закінчував школу тут. Мову розуміє, а розмовляти та писати в нього дуже погано виходить. Але він вирішів сам, що обов"язково вивчить і запропонував в побуті нам перейти на українську. 

Так що не треба багато балачок, особливо про агрессію, жовч та утиски.  Правильно Тетяна (Лавіна) написала: жили б ви по за межами Батьківщини, десь у Китаї, Польщі чи Естонії,  ЗМУШЕНІ були вивчити ЇХНЮ МОВУ. 

Тому, будьте ласкаві, поважайте в Україні українську!

#14560 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 06 травень 2019 - 16:03

несколько дней не заходила в эту тему, пришлось переситывать все, что накатали)

1) заметила, что некоторые, если заканчиваются аргументы, сразу же пытаются выдать констатацию фактов оппонентом за хамство (так смешно со стороны выглядит)))

2) я, как человек всю жизнь говоривший на русском, и, к сожалению, пока еще мыслящий на русском - вообще не могу понять кто тут ущемляет русский язык, где насильная украинизация и почему вообще мы обсуждаем эту тему? Есть государство Украина - в нем официальный язык украинский. Всё, точка!

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама