Перехід до вмісту

Фотографія

Політична тема

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
18832 відповідей у цій темі

Опитування: Вибори міського голови 2020 (65 учасник (и) подав (а) голоси)

За кого плануєте голосувати у другому турі

1. Мамай Олександр (6 голос [9.23%])

Відсоток голосів: 9.23%

2. Іващенко Сергій (33 голос [50.77%])

Відсоток голосів: 50.77%

3. не голосуватиму (22 голос [33.85%])

Відсоток голосів: 33.85%

4. Зіпсую бюлетень (4 голос [6.15%])

Відсоток голосів: 6.15%

!Голосуйте! Гості не можуть голосувати

#14501 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 15:23

Не претендую на абсолютную истину. Следующее поколение будет говорить на украинском, потому что обучение в школе на украинском. Мой сын ещё ходит в садик, где воспитатели (русскоговорящие ) с детьми говорят на украинском, дома все общаются только на русском, мультики смотрит на любом языке, даже китайском. Так вот...в его словарном запасе мирно уживаются два языка и я уверенна, что когда он повзрослеет, будет свободно владеть и украинским и русским.
Вспомните, как в начале 90-х все бразильские/мексиканские сериалы шли на украинском, без напряга, без навязывания и все ок. А сейчас, когда фильмы российского производства идут с украинской озвучкой, я смотреть не могу.

ну от моє покоління (30 років) в школі українською навчалось і в універі, але це ще нічого не значить. Племіннику 22, теж вчився українською, але в сім'ї говорили російською і він теж. Поїхав на навчання в Польшу і почав там українською чистою в побуті, бо середовище друзів україномовне.
Отак і всюди, поки не будуть навколо якомога більше українською говорити, ніяк це не війде в звичку.
От переважно російськомовний ютуб моє горе) бо сина вчу українською, книжки, мультм і тд. І в 4 він говорить краще за мене, вільно причому і словниковий запас такий, що люди обертаються в парку. Недавно якийсь дід з бабою так прискіпливо і недобре дивились, коли чую "отєто малороси, задалбалі. Іщо і закон о мове прінялі". Чоловіка ледь упросила не прискорювать їх зустріч з творцем.
Оце нормально? Щоб в Україні на україномовну малу дитину обертались?

#14502 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Опубліковано 04 травень 2019 - 15:46

О следующем поколении....сын свободно владеет тремя языками: украинским, русским, английским. Дома с папой общается на русском ( муж русскоязычный), со мной и сестрой на украинском, с друзьями - в основном на русском, но легко переходит на язык собеседника, Лично мое мнение - не будут все наши дети говорить на украинском, и причина этого лежит на поверхности - надо не навязывать, а заинтересовывать изучением родного  языка.
У нас давно б уже должны были быть курсы украинского языка - бесплатные или за очень небольшую цену( как в Латвии или Эстонии) Но, к сожалению, политикам удобнее манипулировать обществом при помощи языкового вопроса, чем прилагать усилия для более эффективного   и доступного, а главное  - интересного способа  изучения украинского языка.

По поводу фильмов -  мне особенно запомнился "Альф", украинская озвучка была просто ошеломляющая. А сейчас озвучат так, что все впечатления от фильма смазываются попросту.....ИМХО

Не претендую на абсолютную истину. Следующее поколение будет говорить на украинском, потому что обучение в школе на украинском. Мой сын ещё ходит в садик, где воспитатели (русскоговорящие ) с детьми говорят на украинском, дома все общаются только на русском, мультики смотрит на любом языке, даже китайском. Так вот...в его словарном запасе мирно уживаются два языка и я уверенна, что когда он повзрослеет, будет свободно владеть и украинским и русским.
Вспомните, как в начале 90-х все бразильские/мексиканские сериалы шли на украинском, без напряга, без навязывания и все ок. А сейчас, когда фильмы российского производства идут с украинской озвучкой, я смотреть не могу. 

Відредаговано Ксаночка, 04 травень 2019 - 17:13.

• mitera це подобається

#14503 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:01

О следующем поколении....сын свободно владеет тремя языками: украинским, русским, английским. Дома с папой общается на русском ( муж русскоязычный), со мной и сестрой на украинском, с друзьями - в основном на русском, но легко переходит на язык собеседника, Лично мое мнение - не будут все наши дети говорить на украинском, и причина этого лежит на поверхности - надо не навязывать, а заинтересовывать изучением родного языка.
У нас давно б уже должны были быть курсы украинского языка - бесплатные или за очень небольшую цену( как в Латвии ил и Эстонии) Но, к сожалению, политикам удобнее манипулировать обществом при помощи языкового вопроса, чем прилагать усилия для более эффективного и доступного, а главное - интересного способа изучения украинского языка.
По поводу фильмов - мне особенно запомнился "Альф", украинская озвучка была просто ошеломляющая. А сейчас озвучат так, что все впечатления от фильма смазываются попросту.....ИМХО

дубляж в кіно набагато краще російського, наприклад.
А на рахунок зацікавлювать в рідній мові - це взагалі ппц.
Найголовніше зацікавлення - це коли ти в країні кроку не ступиш без мови - ні навчання, ні роботи, ні держустанов. Серйозно. А то навіщо напружуватись, і так зрозуміють.
А викладачі в універі 30 років тому написали собі конспекти лекцій і плювать вони хотіли на вимоги. Читають російською. І так всюди. Моя колишня начальник займала посаду в держустанові, а сама 2 слова навіть письмово українстькою не могла зв'язати, кликала мене перевіряти її службові листи. І все боялась, що введуть екзамен української на держслужбу, казала, тоді звільнюсь. Хіба це нормально?

#14504 Людмила_82

Людмила_82

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 146 повідомлення
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2               

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:21

[quote name="Alice_88" post="1644782" timestamp="1556982109"]

Вот в этом то и вопрос - не для всех украинский родной.
"А викладачі в універі 30 років тому написали собі конспекти лекцій і плювать вони хотіли на вимоги. Читають російською."
Ну это откровенно не так. Сейчас все тексты лекций должны быть в электронном виде и в свободном доступе для наших студентов и только на украинском языке. Поэтому переписывались/переводились эти тексты уже не раз. Исключение для иностранцев, там и русский, и украинский, и английский. Для наших украиноязычных студентов преподаватель обязан давать материал на украинском языке, и это уже лет 10 как строгое правило.

#14505 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:23

Хм... Багато хто пише, що дома розмовляють українською, точніше суржиком. То, що вам заважає писати тут українською?
Я навчалася в українській школі, дома всі спілкувалися суржиком, близьким до української мови. Дуууже довго я з малознайомими людьми розмовляла лише російською. Ну як російською - зі страшним «шоканням» і «гаканням». Чоловік у мене російськомовний - виріс в Криму... Діти... починали говорити російською, але якось поступово перейшли на українську. І я, і російськомовний тато з дітьми розмовляємо українською. І це добре і правильно! Це не заважає моїм хлопцям розуміти російську і читати нею - чесно не знаю звідки вони знають.
І ще хто кого примушує говорити українською? Ну от реально! Та ніхто! А от вся держслужба, посадовці, та й вся документація в країні Україна повинна бути державною мовою! Я не розумію навіщо для цього писати закон, якщо це повинно бути апріорі!
Про фільми - дивлюся все лише з українською озвучкою! Російська занадто нудна! А ті російські фільми, що перевели на українську я не дивлюся взагалі)))
Почніть з себе. Вже трохи задовбалася це казати. Не треба курсів української мови - читайте, слухайте, говоріть, пишіть... навчайте дітей. Мова починається з нас.

#14506 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:25

Ну это откровенно не так. Сейчас все тексты лекций должны быть в электронном виде и в свободном доступе для наших студентов и только на украинском языке. Поэтому переписывались/переводились эти тексты уже не раз. Исключение для иностранцев, там и русский, и украинский, и английский. Для наших украиноязычных студентов преподаватель обязан давать материал на украинском языке, и это уже лет 10 как строгое правило.

я закінчувала в 2010 році, мінімум 3 викладача вели лекції російською, ПНТУ) один з них навіть конспект давав російською, інші пояснювали російською, а під диктовку укранською.

Відредаговано Alice_88, 04 травень 2019 - 17:26.

#14507 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:31

Хм... Багато хто пише, що дома розмовляють українською, точніше суржиком. То, що вам заважає писати тут українською?

Да многие вроде перешли на украинский за последние лет 5. Как тут, так и в других местах. Так что - ничего не мешает :) 

#14508 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:41

Писати і розмовляти ми можемо будь якою мовою, головне, щоб опонент зрозумів.
А ось в установах повинна лунати українська. І як мінімум привітання не,"здрастє", а добрий день.
І до речі в ресторанах і кафе все ж таки хочеться меню погортати українською мовою за умовчанням (а вже по прохання клієнта надати російське/англійське чи іншомовні меню). Ну і ніколи не повірю, що є люди, які вже не один рік живуть в Україні і до цих пір не розуміють державної мови...

#14509 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:42

дубляж в кіно набагато краще російського, наприклад.
Найголовніше зацікавлення - це коли ти в країні кроку не ступиш без мови - ні навчання, ні роботи, ні держустанов. Серйозно. А то навіщо напружуватись, і так зрозуміють.
А викладачі в універі 30 років тому написали собі конспекти лекцій і плювать вони хотіли на вимоги. Читають російською. І так всюди. Моя колишня начальник займала посаду в держустанові, а сама 2 слова навіть письмово українстькою не могла зв'язати, кликала мене перевіряти її службові листи. І все боялась, що введуть екзамен української на держслужбу, казала, тоді звільнюсь. Хіба це нормально?

Дозвольте не погодитись з Вами.  Візьмемо, наприклад, шкільний  підручник з української літератури -  ну  вибачте, невже ж не можна підібрати більш цікавіші твори для вивчення? Тим більше, що зараз діти не так багато читають (ї для деяких  це, можливо, єдині літературні твори, які вони прочитають)
Далі - багато наші діти знають про українськї традиції, звичаї? Мінімум ( на превеликий жаль).
А українські пісні? 
З цього приводу існує древня легенда:

"Було це в далекі часи, коли світ був молодий, а Земля — як дитина. Все було дивне, гарне і незвідане. Навіть Бог дивувався своїм творінням.Так було і цього разу, коли послав ангела, дізнатись, як там люди-народи живуть.
По якімсь часі прилітає посланець, мовить:
— Ми ж забули дати мову народам!
— От лихо!
— Та вони вже знайшли!
— Як так?
— Навчилися спілкуватися у звірів, у птахів. Кожен народ вибрав собі!
— Хай уже так і буде! Але понеси і вклади в уста їм Боже слово — вони ж мої діти.
— Боже! — мовив ангел. 
— А один народ спілкується піснями, що почули від квітів!
— От диво! Тоді цим співунам я сам вкладу в уста слово. Нехай говорять-співають!"

Коли мова подобається, нею хочеться розмовляти. А коли нав'язують або маніпулюють мовним питанням -  маємо те, що маємо. ІМХО

Відредаговано Ксаночка, 04 травень 2019 - 17:57.

#14510 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:49

Дозвольте не погодитись з Вами. Візьмемо, наприклад, шкільний підручник з української літератури - ну вибачте, невже ж не можна підібрати більш цікавіші твори для вивчення? Тим більше, що зараз діти не так багато читають (ї для деяких це, можливо, єдині літературні твори, які вони прочитають)
Далі - багато наші діти знають про українськї традиції, звичаї? Мінімум ( на превеликий жаль).
А українські пісні?

Так вся ж біда в тому, що всьому, що було українське не давали можливості розвивати (той самий масовий розстріл кобзарів, голодомор, репресії) І саме нам потрібно це відроджуватися, а не кричати "я русскоговорящий на этом языке говорили мою деды и я буду говорить"
Ніхто ж в побуті не забороняє цього робити.....
Дописано: а українських творів доволі багато, було би бажання прививати любов дитини до читання (адже шкільною програмою твори не закінчуються)

Відредаговано Лавина, 04 травень 2019 - 17:50.

#14511 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:51

Хочеться матюкатися... Я не знаю, що читають ваші діти, але мої читають цікаві твори українською мовою. Більше того в школі зараз вчать сучасних українських авторів - цікаво.
Ви давно були в бібліотеці? Там теж безліч сучасних українських письменників...
Традиції, звичаї... по перше я з дітьми вже безліч доповідей підготувала на ці теми, так ще й сама їм розповідаю, що знаю!

#14512 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 17:55

Дозвольте не погодитись з Вами. Візьмемо, наприклад, шкільний підручник з української літератури - ну вибачте, невже ж не можна підібрати більш цікавіші твори для вивчення? Тим більше, що зараз діти не так багато читають (ї для деяких це, можливо, єдині літературні твори, які вони прочитають)
А українські пісні?

"Було це в далекі часи, коли світ був молодий, а Земля — як дитина. Все було дивне, гарне і незвідане. Навіть Бог дивувався своїм творінням.Так було і цього разу, коли послав ангела, дізнатись, як там люди-народи живуть.
По якімсь часі прилітає посланець, мовить:
— Ми ж забули дати мову народам!
— От лихо!
— Та вони вже знайшли!
— Як так?
— Навчилися спілкуватися у звірів, у птахів. Кожен народ вибрав собі!
— Хай уже так і буде! Але понеси і вклади в уста їм Боже слово — вони ж мої діти.
— Боже! — мовив ангел.
— А один народ спілкується піснями, що почули від квітів!
— От диво! Тоді цим співунам я сам вкладу в уста слово. Нехай говорять-співають!"

традиції пізнаються в сім'ї) вибачте, але це так. Марно сподіватись, що десь хтось прив'є дитині любов до чогось, що вам хотілося б.
Стосовно літератури української, то її тематика (не дуже весела) викликана становищем народу і мови знову ж всі роки. Ну не було коли писати веселе і ні про що. А дітям нашим, та і нам в свій час її вивчення це було далекою нецікавою історією - оці всі поневіряння, боротьба і тд. Інша справа, що можна вивчати іноземні твори в українському перекладі. Інша справа, що сучукрліт є чудова, нехай про неї не розкажуть в школі, але знову ж, батьки можуть дати дитині.
Якщо буде попит на видання, на періодику українською, то і ця галузь розквітне і перестане буть для галочки.
Можна не кивать на школу і укрліт, а обирати книжки українською, журнали, читати самим і діти почнуть. І все. Зараз, дякувати Богу, є вибір і є що обрати українською. І переклади є чудові.Варто лише трохи постараться і пошукать, запропонувать дітям, обрати собі.
А оці закони про мову, про квоти радіо і тв просто допомогают створювати те середовище, де українською говорити природньо, як і має бути. От писав Бабкін роками російською, а завдяки квотам і тому, що хочется не випасти з ефірів почав писати чудові пісня українською. Це як приклад. І так всюди. Перейдуть люди і не помітять, якщо все середовище буде сприять.

Відредаговано Alice_88, 04 травень 2019 - 18:06.

#14513 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 18:05

А українські пісні?

"Було це в далекі часи, коли світ був молодий, а Земля — як дитина. Все було дивне, гарне і незвідане. Навіть Бог дивувався своїм творінням.Так було і цього разу, коли послав ангела, дізнатись, як там люди-народи живуть.
По якімсь часі прилітає посланець, мовить:
— Ми ж забули дати мову народам!
— От лихо!
— Та вони вже знайшли!
— Як так?
— Навчилися спілкуватися у звірів, у птахів. Кожен народ вибрав собі!
— Хай уже так і буде! Але понеси і вклади в уста їм Боже слово — вони ж мої діти.
— Боже! — мовив ангел.
— А один народ спілкується піснями, що почули від квітів!
— От диво! Тоді цим співунам я сам вкладу в уста слово. Нехай говорять-співають!"

Коли мова подобається, нею хочеться розмовляти. А коли нав'язують або маніпулюють мовним питанням - маємо те, що маємо. ІМХО

так а вам самій подобається мова чи ні? Ви написали, що українською в житті говорите, чому ж так захищаете російську? Де над вами примус?

#14514 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 04 травень 2019 - 18:15

Хочеться матюкатися... Я не знаю, що читають ваші діти, але мої читають цікаві твори українською мовою. Більше того в школі зараз вчать сучасних українських авторів - цікаво.
Ви давно були в бібліотеці? Там теж безліч сучасних українських письменників...
Традиції, звичаї... по перше я з дітьми вже безліч доповідей підготувала на ці теми, так ще й сама їм розповідаю, що знаю!

Кошмар...
Я що, про свою дитину щось писала? мій екстерн  прочитав стільки, що деяким навіть і не снилося,  про традиції та звичаї знає дуже й дуже багато, я вже про себе мовчу ))
Цікаві сучасні автори в шкільній програмі - Нестайко, Винниченко, Стельмах, Костецький ....??  Не малувато для 12 років?
Я взагалі то не про окремих дітей говорила.
А Вам великий РЕСПЕКТ та повага за те, що приділяєте багато уваги культурному вихованню дітей.

#14515 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 04 травень 2019 - 18:19

так а вам самій подобається мова чи ні? Ви написали, що українською в житті говорите, чому ж так захищаете російську? Де над вами примус?

от Ви любите все перекручувати! Де я захищала російську?? Кошмар......у Вас  політична заангажованїсть, чи що?

Відредаговано Ксаночка, 04 травень 2019 - 18:30.

#14516 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 04 травень 2019 - 18:23

Ви написали, що знаєте, що читають діти)))
Можливо не так зрозуміла.
Але я сама ходжу до бібліотеки, тому знаю, що і там є, що почитати українською)
І кількість перекладів зарубіжних класиків нашою мовою значно збільшилася. Тому не Пушкіним єдиним...

#14517 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 18:40

от Ви любите все перекручувати! Де я захищала російську?? Кошмар......у Вас політична заангажованїсть, чи що?

а про що ми зараз з вами дискутуємо? Про примус це не ваші слова? Чи ви за когось абстрактного переживаєте, щоб не притіснили?) про дітей вже виявили, що абстрактних, бо ваші і мовою володіють, і традиції знають. Так що, спір заради спору? Я серйозно, поясніть, будь ласка, що ви хочете донести, бо поки неясно)

#14518 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 04 травень 2019 - 19:04

а про що ми зараз з вами дискутуємо? Про примус це не ваші слова? Чи ви за когось абстрактного переживаєте, щоб не притіснили?) про дітей вже виявили, що абстрактних, бо ваші і мовою володіють, і традиції знають. Так що, спір заради спору? Я серйозно, поясніть, будь ласка, що ви хочете донести, бо поки неясно)

Я взагалі то писала про те, що насильно милим не будеш!( це про мову, якщо Ви не зрозуміли).   А особисто мене бісять люди, які "розмахують" мовним  "прапором", збиваючи з глузду людей своєю нетерпимістю до "інакомовних". Це, вибачте, іноді навіть  інквізицією попахує від деяких " псевдопатріотів"( не буду тикати пальцями, мова не про вам, хто в темі, той мене зрозуміє). 
Є головний закон нашої держави - Конституція України, де чорним по білому написано:
"Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. „

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом."

Все начебто зрозуміло. Лаконічно. Законно.
Так про що тоді дискусія? Чому постійно виникає питання про мову саме  під час виборів?Чому закон про мову приймається саме в цей час, а не раніше на рік - два.
Вигідно?
Так, вигідно розколихувати суспільство, використовуючи необізнаність людей, до якої призвела політична діяльність деяких "індивідуумів"  та небажання суспільства в ЦІЛОМУ знати свої ОБОВ'ЯЗКИ  і ПРАВА.
А взагалі ( як на мене) дуже вірно : "поділ на сьогодні не етнічний, не мовний, не релігійний..
З одного боку - вульгарний покруч лоботомізованого суспільства, жадібний споживач фальшивих ідіологем, інертний транслятор насилля.
А з іншого - українці; росіяни; євреї; татари; греки, що проживають на території нашої держави; євреї -  всі люди, які мають свою культуру і поважають культуру інших.
 А Україна європейська - держава,в якій панують взаємоповага, свідомість і солідарність". 
А поки що маємо те, що маємо....на превеликий  жаль...
ІМХО

Відредаговано Ксаночка, 04 травень 2019 - 21:47.

#14519 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 19:13

Я взагалі то писала про те, що насильно милим не будеш!( це про мову, якщо Ви не зрозуміли). А особисто мене бісять люди, які "розмахують" мовним "прапором", збиваючи з глузду людей своєю нетерпимістю до "інакомовних". Це, вибачте, іноді навіть інквізицією попахує від деяких
" псевдопатріотів"( не буду тикати пальцями, мова не про вам, хто в темі, той мене зрозуміє).
Є головний закон нашої держави - Конституція України, де чорним по білому написано:
"Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. „

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом."

ну ви ж розумієте, що не виконується це стосовно мови. І є сотні прикладів у кожного. Аби все так було, мовний закон був би не потрібний.
Крайнощі будь-які погані. І маніпуляції. Але знову є ж таки, є запит у суспільстві на мовні трансформації, тому це знаходить відгук.
І все одно не розумію, де в законі примус? Там лише про офіційний простір, який і так повинен бути, згідно тої ж конституції, україномовним. На особисте спілкування і релігійні заходи не розповсюджується він. Тому, як на мене, маніпуляції саме в сторону "страшного примусового закону".

#14520 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 04 травень 2019 - 19:17

Так а хто забороняє вільно користуватися іншими мовами? Російську навіть не згадую...
Але смішно і цинічно коли, посадовці не говорять державною мовою...
Мене на роботі змушували писати своє прізвище, ім'я на російській - «бо так треба». То за останній рік майже весь документообіг перейшов на українську - і це круто!

Відредаговано Mila*, 04 травень 2019 - 19:18.

3 користувачів читають цю тему

0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама