https://www.youtube....h?v=9JQ95-yFZXk
Політична тема
Розпочатий з Бусинка, 15 січ 2010 20:36
18832 відповідей у цій темі
#14481Опубліковано 04 травень 2019 - 07:40 #14482Опубліковано 04 травень 2019 - 09:17
А у Зеленського упаде, якщо він буде говорити українською? Чим більше мов людина знає, тим краще, але не знати рідної - ганьба! Відредаговано Kalinna, 06 травень 2019 - 09:19.
#14483Опубліковано 04 травень 2019 - 09:20
Держслужбовці зобов'язані володіти державною мовою, а вдома хай спілкуються хоть на івриті чи ідиші - ніхто не забороняє ;-))
#14484Опубліковано 04 травень 2019 - 09:29
Просто политика украинизации сильно агрессивная , Назарбаев в сто раз умнее ... я там жила и это не из новостей могу сказать ..... он старается не потерять русскоговорящее население и ни кто ни кого не штрафует , и в мажелисе все сидят с переводчиками в ушах ..... и русские не знающие казахского вправе говорить на русском там #14486Опубліковано 04 травень 2019 - 10:06 Русские да. А казахи не говорящие на казахском есть?
#14487Опубліковано 04 травень 2019 - 10:26
Очень много , есть которые не только не говорят но и не знают его #14488Опубліковано 04 травень 2019 - 11:11 Мова мова... "УщЄмлЄниЄ" яке? коли? де? Чи вам за не знання державної мови хтось зменшував заробітну плату? (хоча, думаю було б не погано впровадити і такий закон) Так, я зараз живу в іншій державі. І тут вчу іншу, чужу мені мову (інколи дуже важко), але мені дуже подобається підхід (ставлення) людей. Якщо ти приїхав як турист, так з тобою будуть "панькатися" і старатися зрозуміти тебе (навіть коли ти будеш розмовляти "па русски"), але коли ти вже сюди приїхав з іншої причини (праця, проживання (постійне, тимчасове) будь ласкавий, розмовляй державною мовою цієї країни. Хай з акцентом, хай з помилками, але старайся, тобі допоможуть. І не буде тоді вам на запитання коротка відповідь "Nie wiem"... Ось і все. А взагалі українська мова дуже милозвучна, м’яка, ніжна (російській ой як далеко до неї). І так її варто знати, відроджувати і поважати. А також впроваджувати екзамен на знання мови. Так російська мова від нас нікуди не подінеться, вона була, є і буде. Але державні установи і перше звернення до опонента повинно лунати саме українською.
P.S. і за "ущЄмлЄніЄ" ще ні разу мене не корили за російську (навіть на ЗУ), а от за українську пару раз було "в догонку" "сЄло понаехало".... При чому в рідному місті. Не повинно так бути. #14489Опубліковано 04 травень 2019 - 11:20 Якщо вивчена промова для Вас - володіє мовою, то володіє( Як я розумію, англійською він володіє на тому ж рівні, тому можна зарахувати, що наш новообраний президент володіє мінімум трьома мовами((
#14491Опубліковано 04 травень 2019 - 11:26
Вы не сравнивайте Польшу с пост советским союзом ...... там никогда не говорили по русски , а тут по украински мало кто говорит , да и некоторые которые говорят , говорят ни на украинском а на сурджике , и Вы знаете может бы и русскоязычное население заговорило по украински если бы окружение на нем говорило , но увы .....
#14492Опубліковано 04 травень 2019 - 11:36 Добре, можемо порівняти Прибалтику, в цілому Естонію (тільки не наших однолітків, а молодь від 20 до 30 років) Ви намагалися з ними спілкуватися російською? Я так, і нічого не вийшло (естонською, англійською - будь ласка, а ось російською не виходить (так пару слів вони можуть із себе вичавити) І до речі - державна мова у них одна (їхня, рідна) Все ж таки дуже прикро, що у нас мовний закон прийняли так пізно. Треба було ще в 1991... І знову ж таки цей мовний закон не забороняє розмовляти російською мовою, він забороняє ігнорувати українську. І дуже прикро, що коли у нас хтось щось порівнює - то дивляться назад (на гірше), а не рівняється до краще. Відредаговано Лавина, 04 травень 2019 - 11:37. #14493Опубліковано 04 травень 2019 - 12:20
Вы сами себе противоречите , читайте историю ...... и я не сравниваю , и назад не смотрю .... я вижу что происходит сейчас .. а происходит сталкивание лбами народов ...... люди говорят но том языке на котором они думают ..... и Вы правильно написали про молодежь у нас тоже начнут говорить на украинском но следующее поколение и не надо переход делать насильным .... это только усугубляет
#14494Опубліковано 04 травень 2019 - 12:33
Триста разів зарікалась шось писать тут. І знову надіюсь на критичний розум. Але ні. Ущємлєніє, насильство, всє дєла, путін ввєді вайска( якщо людину не жахає, що в Казахстані не знають власної мови, то про шо можна говорити далі. Навіщо і українську знати, можна писати безграмотно російською і пишатись цим.
Які нові покоління будуть говорити українською? Тільки діти тих, хто зараз і так говорить. Про шо ви взагалі? Все іде з сім'ї, там прививають мову. А держава встановлює правмла в офіційному полі. І це правильно. в інших країнах це за замовчуванням, і тільки в нас викликає такий спротив і подив. #14495Опубліковано 04 травень 2019 - 12:35 где я себе поотиворечу? И где в законе сказано, что разговаривать нужно только на украинском? Какую историю читать? Историю СССР? Это далеко не наша история, это период нашей жизни, но не история. Нашу (украинскую историю) очень долго и усиленно уничтожали, заставляли людей забывать эту самую историю. И да историю я учила и читаю и даже сейчас читаю и у меня глаза открываются на то, как нам преподносили историю. И как нам глубоко вдолбили в головы "великий и могучий....." И лбами никто никого не сталкивает, люди сами дописывают/додумывают то, чего на самом деле нет. Вот и все. Ось це і страшно, що в своїй державі люди відстоюють свою державну мову, тому, що "какая разница на каком языке говорить" .... #14496Опубліковано 04 травень 2019 - 12:53
А по какой причине следующее поколение начнет говорить на украинском, не расскажите? Ну вот ваши дети, почему они будут на украинском говорить? #14497Опубліковано 04 травень 2019 - 14:53 Не претендую на абсолютную истину. Следующее поколение будет говорить на украинском, потому что обучение в школе на украинском. Мой сын ещё ходит в садик, где воспитатели (русскоговорящие ) с детьми говорят на украинском, дома все общаются только на русском, мультики смотрит на любом языке, даже китайском. Так вот...в его словарном запасе мирно уживаются два языка и я уверенна, что когда он повзрослеет, будет свободно владеть и украинским и русским. Вспомните, как в начале 90-х все бразильские/мексиканские сериалы шли на украинском, без напряга, без навязывания и все ок. А сейчас, когда фильмы российского производства идут с украинской озвучкой, я смотреть не могу. Відредаговано Людмила_82, 04 травень 2019 - 14:54.
#14498Опубліковано 04 травень 2019 - 14:59
Согласна абсолютно про фильмы российского производства. Как и книги, и стихи - не понимаю зачем переводить. Но мой ребенок ( живя во Львове )и ходючИ в украинскую школу и имея там украиноязычное окружение - разговаривает на русском. И в школе суржиком. И да, она будет знать украинский когда вырастет(собсно как и я знаю, проучившись в русской школе до 8го класса), но вот что будет на нем говорить - не факт. Телевизора у нас нет, а весь ютуб - на русском. Поэтому причин почему бы ей на нем говорить, если не обязаловка - не вижу. Поэтому и интересуюсь
#14499Опубліковано 04 травень 2019 - 15:06
Я (и муж, и многие друзья) училась в украинской школе, я люблю украинский, фильмы смотрю с удовольствием на украинском, но в жизни мы не говорим на украинском. Так что только школы и универа очень мало #14500Опубліковано 04 травень 2019 - 15:22 Кстати, вы замечали насколько ужасен российский перевод фильмов по сравнению с украинским? Это мы недавно мстителей пересматривали первую часть, и на сколько же она уныло переведена на русский(а в некоторые моменты еще и некорректно совершенно). 3 користувачів читають цю тему0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |