Перехід до вмісту

Фотографія

Політична тема

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
18832 відповідей у цій темі

Опитування: Вибори міського голови 2020 (65 учасник (и) подав (а) голоси)

За кого плануєте голосувати у другому турі

1. Мамай Олександр (6 голос [9.23%])

Відсоток голосів: 9.23%

2. Іващенко Сергій (33 голос [50.77%])

Відсоток голосів: 50.77%

3. не голосуватиму (22 голос [33.85%])

Відсоток голосів: 33.85%

4. Зіпсую бюлетень (4 голос [6.15%])

Відсоток голосів: 6.15%

!Голосуйте! Гості не можуть голосувати

#14481 funia

funia

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 581 повідомлення
  • Місто:Полтава,Центр
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 07:40

https://www.youtube....h?v=9JQ95-yFZXk

#14482 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 04 травень 2019 - 09:17

И у Назарбаева корона не падает , от того что он говорит на русском

А у Зеленського упаде, якщо він буде говорити українською? Чим більше мов людина знає, тим краще, але не знати рідної - ганьба!

Відредаговано Kalinna, 06 травень 2019 - 09:19.

#14483 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 04 травень 2019 - 09:20

Держслужбовці зобов'язані володіти державною мовою, а вдома хай спілкуються хоть на івриті чи ідиші - ніхто не забороняє ;-))

#14484 funia

funia

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 581 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 09:29

А у Зеленського упаде, якщо він буде говорити українською? Чим більше мов людина знає, тим краще але не знати рідної - ганьба!

Просто политика украинизации сильно агрессивная , Назарбаев в сто раз умнее ...  я там жила и это не из новостей могу сказать .....  он старается  не потерять русскоговорящее население   и ни кто ни кого не штрафует , и в мажелисе все сидят с переводчиками  в ушах .....  и русские не знающие казахского вправе говорить на русском  там   

#14485 Эвер

Эвер

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 643 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 09:44

А у Зеленського упаде, якщо він буде говорити українською? Чим більше мов людина знає, тим краще але не знати рідної - ганьба!

А він не говорить?

#14486 Yrinka

Yrinka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 804 повідомлення
  • Місто:Счастье
  • Ім'я:Ірина

Нагороди

2    5      

Опубліковано 04 травень 2019 - 10:06

Просто политика украинизации сильно агрессивная , Назарбаев в сто раз умнее ... я там жила и это не из новостей могу сказать ..... он старается не потерять русскоговорящее население и ни кто ни кого не штрафует , и в мажелисе все сидят с переводчиками в ушах ..... и русские не знающие казахского вправе говорить на русском там

Русские да. А казахи не говорящие на казахском есть?

#14487 funia

funia

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 581 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 10:26

Русские да. А казахи не говорящие на казахском есть?

Очень много , есть которые не только не говорят но и не знают его 

#14488 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 11:11

Мова мова... "УщЄмлЄниЄ" яке? коли? де?

Чи вам за не знання державної мови хтось зменшував заробітну плату? (хоча, думаю було б не погано впровадити і такий закон)

Так, я зараз живу в іншій державі. І тут вчу іншу, чужу мені мову (інколи дуже важко), але мені дуже подобається підхід (ставлення) людей. 

Якщо ти приїхав як турист, так з тобою будуть "панькатися" і старатися зрозуміти тебе (навіть коли ти будеш розмовляти "па русски"), але коли ти вже сюди приїхав з іншої причини (праця, проживання (постійне, тимчасове) будь ласкавий, розмовляй державною мовою цієї країни. Хай з акцентом, хай з помилками, але старайся, тобі допоможуть.  І не буде тоді вам на запитання коротка відповідь "Nie wiem"...

Ось і все.

А взагалі українська мова дуже милозвучна, м’яка, ніжна (російській ой як далеко до неї). І так її варто знати, відроджувати і поважати. А також впроваджувати екзамен на знання мови. Так російська мова від нас нікуди не подінеться, вона була, є і буде. Але державні установи і перше звернення до опонента повинно лунати саме українською.

P.S. і за "ущЄмлЄніЄ" ще  ні разу мене не корили за російську (навіть на ЗУ), а от за українську пару раз було "в догонку" "сЄло понаехало".... При чому в рідному місті.  Не повинно так бути.

#14489 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 04 травень 2019 - 11:20

А він не говорить?

Якщо вивчена промова для Вас - володіє мовою, то володіє( Як я розумію, англійською він володіє на тому ж рівні, тому можна зарахувати, що наш новообраний президент володіє мінімум трьома мовами((

#14490 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 04 травень 2019 - 11:25

Які враження від майже тригодинного інтерв'ю Коломойського? Цю "ляпоту" треба занотовувати у вигляді тез...
  • Tanesk це подобається

#14491 funia

funia

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 581 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 11:26

Мова мова... "УщЄмлЄниЄ" яке? коли? де?

Чи вам за не знання державної мови хтось зменшував заробітну плату? (хоча, думаю було б не погано впровадити і такий закон)

Так, я зараз живу в іншій державі. І тут вчу іншу, чужу мені мову (інколи дуже важко), але мені дуже подобається підхід (ставлення) людей. 

Якщо ти приїхав як турист, так з тобою будуть "панькатися" і старатися зрозуміти тебе (навіть коли ти будеш розмовляти "па русски"), але коли ти вже сюди приїхав з іншої причини (праця, проживання (постійне, тимчасове) будь ласкавий, розмовляй державною мовою цієї країни. Хай з акцентом, хай з помилками, але старайся, тобі допоможуть.  І не буде тоді вам на запитання коротка відповідь "Nie wiem"...

Ось і все.

А взагалі українська мова дуже милозвучна, м’яка, ніжна (російській ой як далеко до неї). І так її варто знати, відроджувати і поважати. А також впроваджувати екзамен на знання мови. Так російська мова від нас нікуди не подінеться, вона була, є і буде. Але державні установи і перше звернення до опонента повинно лунати саме українською.

P.S. і за "ущЄмлЄніЄ" ще  ні разу мене не корили за російську (навіть на ЗУ), а от за українську пару раз було "в догонку" "сЄло понаехало".... При чому в рідному місті.  Не повинно так бути.

Вы не сравнивайте Польшу с пост советским союзом ...... там никогда не говорили по русски ,   а  тут по украински мало кто говорит , да и некоторые которые говорят , говорят ни на украинском  а на сурджике , и Вы знаете может бы и русскоязычное население заговорило по украински если бы окружение на нем говорило , но увы .....

• nadin це подобається

#14492 Лавина

Лавина

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 11:36

Вы не сравнивайте Польшу с пост советским союзом ...... там никогда не говорили по русски , а тут по украински мало кто говорит , да и некоторые которые говорят , говорят ни на украинском а на сурджике , и Вы знаете может бы и русскоязычное население заговорило по украински если бы окружение на нем говорило , но увы .....

Добре, можемо порівняти Прибалтику, в цілому Естонію (тільки не наших однолітків, а молодь від 20 до 30 років) Ви намагалися з ними спілкуватися російською? Я так, і нічого не вийшло (естонською, англійською - будь ласка, а ось російською не виходить (так пару слів вони можуть із себе вичавити) І до речі - державна мова у них одна (їхня, рідна)
Все ж таки дуже прикро, що у нас мовний закон прийняли так пізно. Треба було ще в 1991...
І знову ж таки цей мовний закон не забороняє розмовляти російською мовою, він забороняє ігнорувати українську.

І дуже прикро, що коли у нас хтось щось порівнює - то дивляться назад (на гірше), а не рівняється до краще.

Відредаговано Лавина, 04 травень 2019 - 11:37.

#14493 funia

funia

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 581 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 12:20

Добре, можемо порівняти Прибалтику, в цілому Естонію (тільки не наших однолітків, а молодь від 20 до 30 років) Ви намагалися з ними спілкуватися російською? Я так, і нічого не вийшло (естонською, англійською - будь ласка, а ось російською не виходить (так пару слів вони можуть із себе вичавити) І до речі - державна мова у них одна (їхня, рідна)
Все ж таки дуже прикро, що у нас мовний закон прийняли так пізно. Треба було ще в 1991...
І знову ж таки цей мовний закон не забороняє розмовляти російською мовою, він забороняє ігнорувати українську.

І дуже прикро, що коли у нас хтось щось порівнює - то дивляться назад (на гірше), а не рівняється до краще.

Вы сами себе противоречите , читайте историю ...... и я не сравниваю ,  и назад не смотрю ....   я вижу что происходит сейчас .. а происходит сталкивание лбами народов ...... люди говорят но том языке на котором они думают .....   и Вы правильно написали про молодежь   у нас тоже начнут говорить на украинском но  следующее поколение   и не надо  переход делать насильным ....  это только усугубляет 

#14494 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 12:33

Триста разів зарікалась шось писать тут. І знову надіюсь на критичний розум. Але ні. Ущємлєніє, насильство, всє дєла, путін ввєді вайска( якщо людину не жахає, що в Казахстані не знають власної мови, то про шо можна говорити далі. Навіщо і українську знати, можна писати безграмотно російською і пишатись цим.
Які нові покоління будуть говорити українською? Тільки діти тих, хто зараз і так говорить. Про шо ви взагалі? Все іде з сім'ї, там прививають мову. А держава встановлює правмла в офіційному полі. І це правильно. в інших країнах це за замовчуванням, і тільки в нас викликає такий спротив і подив.

#14495 Лавина

Лавина

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 12:35

Вы сами себе противоречите , читайте историю ...... и я не сравниваю , и назад не смотрю .... я вижу что происходит сейчас .. а происходит сталкивание лбами народов ...... люди говорят но том языке на котором они думают ..... и Вы правильно написали про молодежь у нас тоже начнут говорить на украинском но следующее поколение и не надо переход делать насильным .... это только усугубляет

где я себе поотиворечу?
И где в законе сказано, что разговаривать нужно только на украинском? Какую историю читать? Историю СССР? Это далеко не наша история, это период нашей жизни, но не история. Нашу (украинскую историю) очень долго и усиленно уничтожали, заставляли людей забывать эту самую историю.
И да историю я учила и читаю и даже сейчас читаю и у меня глаза открываются на то, как нам преподносили историю. И как нам глубоко вдолбили в головы "великий и могучий....."
И лбами никто никого не сталкивает, люди сами дописывают/додумывают то, чего на самом деле нет. Вот и все.

Триста разів зарікалась шось писать тут. І знову надіюсь на критичний розум. Але ні. Ущємлєніє, насильство, всє дєла, путін ввєді вайска( якщо людину не жахає, що в Казахстані не знають власної мови, то про шо можна говорити далі. Навіщо і українську знати, можна писати безграмотно російською і пишатись цим.
Які нові покоління будуть говорити українською? Тільки діти тих, хто зараз і так говорить. Про шо ви взагалі? Все іде з сім'ї, там прививають мову. А держава встановлює правмла в офіційному полі. І це правильно. в інших країнах це за замовчуванням, і тільки в нас викликає такий спротив і подив.

Ось це і страшно, що в своїй державі люди відстоюють свою державну мову, тому, що "какая разница на каком языке говорить" ....

#14496 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 12:53

Вы сами себе противоречите , читайте историю ...... и я не сравниваю ,  и назад не смотрю ....   я вижу что происходит сейчас .. а происходит сталкивание лбами народов ...... люди говорят но том языке на котором они думают .....   и Вы правильно написали про молодежь   у нас тоже начнут говорить на украинском но  следующее поколение   и не надо  переход делать насильным ....  это только усугубляет 

А по какой причине следующее поколение начнет говорить на украинском, не расскажите? Ну вот ваши дети, почему они будут на украинском говорить? 

#14497 Людмила_82

Людмила_82

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 146 повідомлення
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2               

Опубліковано 04 травень 2019 - 14:53

А по какой причине следующее поколение начнет говорить на украинском, не расскажите? Ну вот ваши дети, почему они будут на украинском говорить?

Не претендую на абсолютную истину. Следующее поколение будет говорить на украинском, потому что обучение в школе на украинском. Мой сын ещё ходит в садик, где воспитатели (русскоговорящие ) с детьми говорят на украинском, дома все общаются только на русском, мультики смотрит на любом языке, даже китайском. Так вот...в его словарном запасе мирно уживаются два языка и я уверенна, что когда он повзрослеет, будет свободно владеть и украинским и русским.
Вспомните, как в начале 90-х все бразильские/мексиканские сериалы шли на украинском, без напряга, без навязывания и все ок. А сейчас, когда фильмы российского производства идут с украинской озвучкой, я смотреть не могу.

Відредаговано Людмила_82, 04 травень 2019 - 14:54.

#14498 Аделаида

Аделаида

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 14:59

Не претендую на абсолютную истину. Следующее поколение будет говорить на украинском, потому что обучение в школе на украинском. Мой сын ещё ходит в садик, где воспитатели (русскоговорящие ) с детьми говорят на украинском, дома все общаются только на русском, мультики смотрит на любом языке, даже китайском. Так вот...в его словарном запасе мирно уживаются два языка и я уверенна, что когда он повзрослеет, будет свободно владеть и украинским и русским.
Вспомните, как в начале 90-х все бразильские/мексиканские сериалы шли на украинском, без напряга, без навязывания и все ок. А сейчас, когда фильмы российского производства идут с украинской озвучкой, я смотреть не могу.

Согласна абсолютно про фильмы российского производства. Как и книги, и стихи - не понимаю зачем переводить. 

Но мой ребенок ( живя во Львове :) )и ходючИ в украинскую школу и имея там украиноязычное окружение - разговаривает на русском. И в школе суржиком. И да, она будет знать украинский когда вырастет(собсно как и я знаю, проучившись в русской школе до 8го класса), но вот что будет на нем говорить - не факт. Телевизора у нас нет, а весь ютуб - на русском. Поэтому причин почему бы ей на нем говорить, если не обязаловка - не вижу. Поэтому и интересуюсь :) 

• Anutka це подобається

#14499 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 04 травень 2019 - 15:06

Я (и муж, и многие друзья) училась в украинской школе, я люблю украинский, фильмы смотрю с удовольствием на украинском, но в жизни мы не говорим на украинском. Так что только школы и универа очень мало

#14500 Аделаида

Аделаида

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 15:22

Кстати, вы замечали насколько ужасен российский перевод фильмов по сравнению с украинским? :) 

Это мы недавно мстителей пересматривали первую часть, и на сколько же она уныло переведена на русский(а в некоторые моменты еще и некорректно совершенно). 

3 користувачів читають цю тему

0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама