Перехід до вмісту

Фотографія

У якому віці почали говорити ваші діти?

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
172 відповідей у цій темі

#121 Emilian

Emilian

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 522 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 17 грудень 2012 - 23:54

А у нас мама, папа, баба, деда (диди), дядя, тетя (тятя) говорит где-то с годика, сейчас старается многое повторять, а еще последнее время любит что-то выдумывать по типу "мапа" или "бапа", причем и сам от этого смеется) хлеб или булка у нас бу, кися - ми, мышка-пи-пи-пи, козочка -бе-бе-бе (причем эти все слоги повторяет именно по три раза))), а уточка -тя-тя-тя (это у нас такое кря-кря-кря), собачку мы почему-то еще никак не называем, еще у нас есть подружка Няня (Аня) и тетя Лиля (вот именно Лиля у него так классно получается) :rgaka: , остальное показываем или рассказываем на своем, пока еще неизвестном языке)

#122 Валентиновна

Валентиновна

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 917 повідомлення
  • Місто:Мачухи-Полтава

Нагороди

2       2         

Опубліковано 18 грудень 2012 - 11:08

У нас сначала начала говорить "пасиба" , "буся"- бабуся . Потом мама , папа . Скоро год и 10мес. а говорить не хочет((

#123 lesya1

lesya1

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 17 повідомлення
  • Місто:Светловодск
  • Ім'я:ОЛЕСЯ

Опубліковано 20 грудень 2012 - 14:07

Все дети разные, у каждого свои сроки для новых умений и навыков. Старший ребенок заговорил рано. Лепетал он вообще месяцев с четырех. А еще хорошо копировал, как я книгу вслух читаю.

А в каком возрасте начали лепетать ваши дети? И с какого возраста начали осмысленно говорить?

Мой старший начал ходить в 7 месяцев а говорить в 2 года.СРЕДНИЙ СЫН ЗАГОВОРИЛ ХОРОШО В 1.2 ГОДА.Старшая дочка тоже в 1.2 года.А младшая ( хоть и родилась недоношенной0 но говориь начала в 1.5 сейчас лепечет по полной( разговаривает как 3 летний ребёнок)

#124 iriha_ko

iriha_ko

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 058 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Ира

Нагороди

2    2         

Опубліковано 20 грудень 2012 - 14:50

И мы тоже "накаем". Когда его поправляю - как нужно просить, говорит "дай", тоесть знает как правильно, а привычка делает свое.

мне почему-то кажется, что детки "путают", глядя на нас. Т.е. мы, когда даем что-то говорим "на", а когда просим - "дай". Вот они так и повторяют. Со временем перестают путать :)

Пришла мандражировать)))
С каждым днём всё больше начинаю переживать о том, что Маша не разговаривает. Вернее, у неё есть отдельные слова: "мама", "папа", "баба", "кака", "вава" и т.п., но связывать между собой она их совсем не хочет. По слогам слова говорит, например, "со-ба-ка", но если просишь сказать вместе, то говорит "ав-ав", точно так же "ма-си-на" - "бррррр".

я, чтобы разговорить делала примерно так. Стоят игрушки: машина, овечка, корова, кошечка, собачка... Сначала спрашивала: "Где машина/собачка/овечка?" - ребенок показывал. Потом, показывая на овечку (к примеру) спрашивала: "кто это?" если Ник говорил "бееее", то я отвечала: "да, это животное говорит "беее", а как оно называется? овечка!" через время сын уже называл животных, а не "беее", "мяу", "гав"...

#125 Olga_

Olga_

Абітурієнтка

• Активістки
  • 379 повідомлення
  • Ім'я:Ольга

Нагороди

2               

Опубліковано 28 грудень 2012 - 14:39

В полтора года у нас начался расширяться словарный запас, например, появилось слово "мячик" (до этого довольно долго были очень простые: типа "мама", "папа", "баба", "дай" и т.п.) Но всё равно слов было маловато и до 1 год 7 мес никаких глобальных продвижений не следовало... Зато в течении следующего месяца дочка уже повторяла практически все слова, с 1 год 8 мес начала складывать предложения. К двум годам говорила "акумулатор" ("аккумулятор") и подобные слова - это папа любит поиздеваться, а манюня выучивает ))). Вот приносит мою коробочку из-под "Арбидола" и говорит: "Мама, надо пить абидол!", я аж испугалась, думаю, может, она уже у меня и читает :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: Я же вроде вслух не произносила, а оказывается это реклама так на ребёнка действует :D

#126 мама5

мама5

Абітурієнтка

• Активістки
  • 341 повідомлення
  • Ім'я:Наталия

Нагороди

2            

Опубліковано 28 грудень 2012 - 14:49

Старшая дочь уже с 1.4 очень хорошо говорила и в садике на Новый год стишки расказывала. А остальные ближе к 2 годам, зато уж если начинали говорить так не остановишь

#127 mather

mather

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 14 повідомлення
  • Ім'я:Ольга

Опубліковано 11 січень 2013 - 23:36

у нас до года уже говорил много слов,любимое было ТАТО,в год сказал мама,а потом очень быстро схвачевал все слова,сейчас год и 9 повторяет стишки и пересказывает сказки типа курочка ряба(дід плаце-плаце,баба плаце ,а курочка кукареку)или (не сідай на пеньоцок не їс перісочок,неси Йойочеку)тоесть Егорчеку!

#128 Katerina

Katerina

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 537 повідомлення
  • Місто:Полтава, Авиагородок
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

2          2   

Опубліковано 15 січень 2013 - 13:12

А мы только сейчас начинаем разговаривать.

#129 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 17 лютий 2013 - 23:27

думаю, это статья сюда подойдет

ЛОГОПЕД РОЗПОВІЛА ПРО РОЗВИТОК ОСНОВ МОВЛЕННЯ У ДИТИНИ
Мовленнєвий розвиток дитини — один з основних чинників становлення особистості в дошкільному дитинстві
Дитина починає відчувати цей світ і навколишнє середовище з самого народження. Причому в цьому віці сприйняття дитини украй загострене. Тому потрібно створити навколо неї атмосферу любові і турботи. Прагніть якомога більше вступати з нею в тілесний контакт, обіймати, тримати на руках. Тепла атмосфера просто необхідна цьому маленькому створінню, яке ще не може самостійно прожити в цьому світі. І якщо вона буде спокійна — то нормально розвиватиметься не тільки мова, але і решта здібностей дитини. Дитина повинна мати можливість рухатися. Давайте їй більше можливостей поворушити ручками і ніжками — це дуже добре позначиться на розвитку вашої малюка.

Раджу завжди відгукуватися на плач дитини — це єдиний спосіб вашого малюка показати, що йому погано і що він потребує турботи. Не прагніть його «заткнути» соскою або чим-небудь ще. Краще усунете причину такої реакції. Ви повинні усілякими способами вербально і невербально спілкуватися з дитиною. Посміхайтеся їй, говоріть з нею спокійно і ласкаво. Розмовляйте з нею, вимовляйте різні слова. Нехай дитина зрозуміє, що говорити це дуже важливо і почне з вашою допомогою вчитися цій справі.

Дитина видає перші звуки

Вже до другого місяця дитина почне усвідомлювати, що вона видає різні звуки і їй почне це подобатися. Використовуйте це для того, щоб підштовхнути її далі до розвитку цих здібностей. Покажіть, що ви теж в захваті від того, що вона робить. Повторюйте ці звуки разом з нею, робіть це з щирою радістю. Коли ваша дитина починає видавати перші звуки, зверніть на це увагу. Хай дитина бачить, що вона знаходиться на правильному шляху, освоюючи основи мови. Відповідайте їй на спроби заговорити з вами. До третього місяця життя дитина починає освоювати сміх. Коли вона сміється — розуміє, навіщо люди сміються, і вчиться сміятися сама. Це означає, що вона може виражати свої радісні емоції по-людськи. Продовжуйте підтримувати її в цьому почині. Давайте їй привід частіше сміятися і смійтеся разом з нею. Розмовляючи з дитиною, слід змінювати тон, вимовляти слова то голосніше, то тихіше. Ваш малюк повинен звикати до різних видів мовлення Діти дуже люблять хорошу ритмічну музику. Не упустіть можливість подарувати таким чином радість вашому малюку, а також прискорити його розвиток. Але не вмикайте музику дуже голосно — це може налякати дитину. Але краще, що можна порадити батькам — з самого народження самим наспівувати дитині пісні, мелодійно і неквапливо — так малюк вчитиметься виділяти слова з людської мови.

Перший дитячий лепет

До шести-восьми місяців життя} малюк починає лепетати, вимовляти різні склади, як, наприклад, «ма», «па», «ба», «на», «ди» (йди), «та і т.п. Дитина, вчиться всьому у вас, старатиметься спілкуватися з вами за допомогою цих найпростіших слів. Одночасно дитина освоює елементарну складову структуру слова, що містить у собі, як правило один склад. Якщо гуління не перейшло в лепет, батькам варто починати турбуватися, чи все в порядку у немовляти із слухом.

Прагніть коментувати всі дії, які ви з вашою дитиною робите. «Саша йде гуляти», «Саша йде їсти», «Саша зараз буде купатися.» і т.п. Спілкуйтеся з дитиною неквапливо і без зайвого шуму. Прагніть говорити якомога простіше, використовуйте невеликі і легкі слова, які дитина може повторити. При цьому ви просто зобов’язані промовляти всі слова чітко. Це необхідно для того, щоб ваш малюк правильно запам’ятав і вимовляв окремі звуки, і не плутав їх зі схожими. Особливо варто приділяти увагу вимові таких звуків, як «р»-«л», «є»-«е», «с»-«ш» і ін. Хоча не обов’язково це будуть ці букви. Вам просто потрібно бути уважніше до того, як і що говорить дитина, і допомагати їй розвивати правильну чітку мову, поправляючи вимову дитини.

Можете давати можливість повторити дитині звуки, вимовлені різними тваринами. Побачивши собаку, вимовляєте самі і вчите дитину «ав-ав», побачивши кішку — «няв — няв» і т.д. Все це допоможе в розвитку мовлення вашої дитини, особливо в перші «розмовні» роки. Розвиток мови дитини після року

До восьмого — дев’ятого місяця дитина вже розумітиме деякі частини вашої мови, такі як питання «Де?». Ну а вже до початку другого року життя ваше чадо вже розумітиме велику частину слів, і виконуватиме прості доручення. Бурхливий розвиток розуміння мови на декілька місяців випереджає розвиток усної мови у самої дитини. Дуже часто з тієї миті, як дитина почне показувати на той або іншій предмет, перед тим, як вона назве цей предмет, пройде приблизно вісім — дев’ять місяців. Нарешті, наступає період, коли малюк робить спробу зв’язати два слова у фразу (мама, дай). Здорова дитина при нормальному розвитку мови починає говорити вже після того, як проживе 14-18 місяців свого життя. У різних дітей розвиток мови може протікати по-різному. Хтось починає говорити раніше, хтось пізніше. Відмічено, що дівчатка починають говорити раніше хлопчиків, це пояснюється більшою пластичністю нервової системи перших.

У півторарічного чоловічка в пам’яті вже є близько 30-35 простих одно- і двоскладових слів, і, як правило, коротких, завдовжки не більше шести-семи звуків. Можливо, ці слова вимовлятимуться дитиною ще нечітко, з помилками, але, принаймні, це перші спроби спілкування з навколишнім світом. До двох років словесний запас дитини збільшується до 300 слів, починає формуватися справжня людська мова. З’являються складні фрази, дитина ставить багато питань, відповідати на яких варто якомога детальніше. Формування основ мови закінчується до кінця третього року, а іноді на четвертому і п’ятому роках.

Весь цей час ви повинні допомагати вашій дитині розвивати мову, спілкуватися з нею. Якщо у неї які-небудь відставання в розвитку, не поспішайте бити на сполох, можливо, що такі індивідуальні особливості вашої дитини. Тому варто відстежувати цей процес, якщо який-небудь етап в розвитку не вкладається у всі терміни, то можливо потрібно проконсультуватися з фахівцем.

Юлія ШЕВЧЕНКО, логопед ПОКПЛ ім. Мальцева

источник

#130 Скорпиончик

Скорпиончик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 049 повідомлення
  • Місто:Мотель

Нагороди

Опубліковано 08 липень 2013 - 15:21

Девочки, как в год и три месяца должен говорить ребенок? У нас особо никаких слов не говорит. Животных пару штук изображает-остальных не хочет. Ну и такое : мама, на, дать и что-то на своем. Уже куда-то бежать? Или нет? У меня уже мама кипишует, что нужно с врачом советоваться. Но старший у меня тоже долго не говорил. Только что в таком именно возрасте говорил - не помню. Я вот еще подумала : у него уздечка верхняя очень низко идет-прямо между зубками почти. Может это тоже влияет?

#131 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 08 липень 2013 - 15:58

В 1,2????Та це просто чудовий набір слів для такої малої дитини.

#132 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 08 липень 2013 - 15:58

нам 2,2 и говорить мы не хотим. вернее,говорим,но на своем языке.

#133 Lady_L

Lady_L

Все буде добре

• Завсідники
  • 2 006 повідомлення
  • Місто:Полтава (Левада)
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2            

Опубліковано 08 липень 2013 - 16:10

Наш в 1 год и 2 говорил ДАЙ и МА (нет чего-то), в год и восемь говорил Мама, Папа, Баба, Деда, Дядя, Тратор. Начал говорить и повторять все слова в 2 и 4. Сейчас говорит все.

#134 JANNA

JANNA

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 709 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

Опубліковано 08 липень 2013 - 20:34

мы уже говорим четко "мама", "па" и "ава" ("ава" отвечает на вопрос: как делает собачка).

#135 мамуличка

мамуличка

Абітурієнтка

• Активістки
  • 458 повідомлення
  • Місто:Сады
  • Ім'я:татьяна

Нагороди

Опубліковано 08 липень 2013 - 21:42

Старшая в 1,6 говорила как старушка, а ладшей сейчас 1,8 то говорит почти все слова но не очень четко. Пробует говорить небольшими предложениями

#136 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 08 липень 2013 - 21:45

Настя в 2 начала говорить все и более-менее понятно. Когда в садик ходить начала

#137 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 08 липень 2013 - 21:50

Сашка начал говорить раньше слова, а Павлина стала раньше говорить предложениями (около 1,5 лет). Сейчас говорит практически все, некоторые слова понимают только близкие, т.к. выговаривает не все буквы у дочки есть подружка, она практически также выговаривает слова, интересно наблюдать за их общением)

#138 svetlana

svetlana

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 047 повідомлення
  • Ім'я:Svetlana

Нагороди

2               

Опубліковано 12 липень 2013 - 12:24

Нам 1.6 говорит очень мало слов,да и то иногда когда ему захочется.Дочка в два года уже стихи на утренниках рассказывала,а тут хоть бы к садику елементарные слова начал говорить.На площадке замечаю,что много деток нашего возраста тоже не говорят

#139 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 липень 2013 - 15:39

Тараторит мой Глеб без перестану... Но переводчик требуется даже мне. Вот наш краткий словарик: Патяця - яблочко; Тятя - Саша; Тютя - Люда; Тютять - кушать; питять - писять... Везде в любом слове присутствует буква "т" и на крайний случай "п". Еще и очень обижается, если не понимаем его)))) Сегодня же Глеб нашел свой детский компьютер и с таким восторгом сидит буковки повторяет! Раньше он вообще не любил, когда книжки читают - только картинки сидел сам смотрел. Наверное, пришло время))))

#140 nana

nana

мама Наташа, мамуличка, а иногда, просто - Туся)

• Завсідники
  • 3 634 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

3             3   

Опубліковано 24 липень 2013 - 15:57

Мой сын стал говорить предложениями после 2,6, до того отдельные слова, не сложные словосочетания

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама