Перехід до вмісту

Фотографія

Статеве дозрівання (пубертат)

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
139 відповідей у цій темі

#121 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 19 липень 2022 - 08:06

Я теж відтягувала цей момент як могла довго, бо доця успадкувала від папи густе як щітка волосся. Тому під руками вже почали наводити порядок. Я запропонувала це зробити у вигляді експерименту. Протестували крем для депіляції на одній, на іншій станок. Різниці немає. Обрала станок, швидше і зручно. Але допомогаю я поки що. Це наш секретик. Все інше поки що не критично і не чіпаємо. Але знаю, що прийде за порадою. Коли буде час.

#122 Надя и Вера

Надя и Вера

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 184 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 19 липень 2022 - 09:10

Я теж відтягувала цей момент як могла довго, бо доця успадкувала від папи густе як щітка волосся. Тому під руками вже почали наводити порядок. Я запропонувала це зробити у вигляді експерименту. Протестували крем для депіляції на одній, на іншій станок. Різниці немає. Обрала станок, швидше і зручно. Але допомогаю я поки що. Це наш секретик. Все інше поки що не критично і не чіпаємо. Але знаю, що прийде за порадою. Коли буде час.

Мені цікаво з якого віку дівчатка зараз починають голити ніжки, наприклад. Доні лише 11, але під руками вже трохи прибираєм, все інше не чіпаєм, звісно, але цікаво коли вони в колективі вже звертають на це увагу. Я розумію, що малося на увазі під "йому не заважає, а мені так". Бо я теж деяким речам більше уваги приділяю ніж донька і не чекаю поки їй почне заважати бо вона в силу віку взагалі ще зміни не усвідомлює. Наприклад, повела її до косметога почистити пробочки, які утворилися у вушних раковинах хоча вона бубоніла і нічого такого не хотіла. Пояснила, що деякі речі виглядають не естетично. Про себе розумію, що хтось із її оточення може прокоментувати бо якийсь вік зараз у них доволі жорсткий в плані відношення одне до одного.

#123 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 19 липень 2022 - 09:40

Цікавилася у косметолога для племінниці
То її порада для пахв - шугарінг.
Причин декілька: волосся не грубішає, м'якше, але волосся не вростає як після епілятора і уповільнюється його ріст; для чуттєвої шкіри пахв підлітків подразнення станком більше шкідливі, ніж паста шугарінгу.

Але я вважаю, що це варіант лише для дівчат.
Имхо

Хоча гарна знайома-майстер шугарінгу розказувала про чималу кількість її клієнтів -чоловіків.

Відредаговано mitera, 19 липень 2022 - 09:41.

• Yadik це подобається

#124 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 19 липень 2022 - 10:40

Мені цікаво з якого віку дівчатка зараз починають голити ніжки, наприклад. Доні лише 11, але під руками вже трохи прибираєм, все інше не чіпаєм, звісно, але цікаво коли вони в колективі вже звертають на це увагу. Я розумію, що малося на увазі під "йому не заважає, а мені так". Бо я теж деяким речам більше уваги приділяю ніж донька і не чекаю поки їй почне заважати бо вона в силу віку взагалі ще зміни не усвідомлює. Наприклад, повела її до косметога почистити пробочки, які утворилися у вушних раковинах хоча вона бубоніла і нічого такого не хотіла. Пояснила, що деякі речі виглядають не естетично. Про себе розумію, що хтось із її оточення може прокоментувати бо якийсь вік зараз у них доволі жорсткий в плані відношення одне до одного.

у моєї теж в 11 почав з'являтися пушок під пахвами, але вона на стільки соромиться навіть мене, що робить вигляд, ніби там нічого нема. Я вирішила чекати, доки сама не скаже, що пора. На ногах волосся світленьке і майже не помітне, але каже що дехто з подруг вже волосся на ногах прибирає кремом, але в них темне, а їй поки не заважає.
Про себе пам'ятаю, що десь в 13-14 почала, але я на танці не ходила

#125 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 19 липень 2022 - 10:46

Ой, з питанням видалення небажаного волосся під пахвами і на ногах донька звернулася мабуть в 12 років, мовляв у мене вже ноги "волохаті" пора щось вирішувати, купи станок,я побрию...Добре, що звернулася, а не самостійно все вирішила. Користується кремом для депіляції, розповіла як, а далі все сама, тепер тільки замовлення робить)

З сином усе складніше... йому нічого не портібно, ледве підстригся((( І то, тому, що зустрів класного керівника, а вона  запитала, коли він підстрежеться... І сам же мені про це не розповів(сестра постаралася). Можете уявити мій стан? ще не вистачало , щоб вчителька мені подзвонила чи написала це запитання :kez_11:

Одним словом,я  сказала, щоб щось вирішував-відповідь була ствердною: СТРИЖИ. В перукарню категорично відмовився йти, ну і звісно ж, що підстригла я не так,як він хотів :ogo: (ну я ж не перукар((() Пройшло три дні, і тут фраза: а добре, що ти мене так підстригла....От і розбери тих хлопців...

А кажуть, що жінок складно зрозуміти....

#126 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 19 липень 2022 - 11:17

З різного віку. Моїй 13, тільки цього року захотіла поголити пахви, як раз вже було що голити і літо починалося. Про ніжки питала, але я кажу, що вони і так красиві, вона не заперечує ) Але якщо захоче, власна бритва в неї вже є - вперед. Інші види видалення не для неї.

Комедони теж почали іноді з'являтися, то не уявляю цей похід до косметолога, вона і хоче їх прибрати, але абсолютно нетерпима до будь-якого болю чи дискомфорту.

• mitera це подобається

#127 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 19 липень 2022 - 11:38

Цікавилася у косметолога для племінниці
То її порада для пахв - шугарінг.
Причин декілька: волосся не грубішає, м'якше, але волосся не вростає як після епілятора і уповільнюється його ріст; для чуттєвої шкіри пахв підлітків подразнення станком більше шкідливі, ніж паста шугарінгу.

Але я вважаю, що це варіант лише для дівчат.
Имхо

Хоча гарна знайома-майстер шугарінгу розказувала про чималу кількість її клієнтів -чоловіків.

моя знайома дерматолог своєму неповнолітньому сину лазер підмишок робить)

#128 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 19 липень 2022 - 12:24

моя знайома дерматолог своєму неповнолітньому сину лазер підмишок робить)

Не знаю щодо хлопців, дівчатам протипоказаний лазер до 18 років + до налагодження циклу

#129 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 19 липень 2022 - 12:55

Не знаю щодо хлопців, дівчатам протипоказаний лазер до 18 років + до налагодження циклу

Так, я пам'ятаю, що вік є в списку протипоказань, навіть на першому місці.

#130 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 19 липень 2022 - 13:11

я теж не знаю. Я б дитині будь-якого віку не ризикнула.

#131 викуська

викуська

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 402 повідомлення
  • Місто:Полтава Боженко
  • Ім'я:Виктория

Нагороди

Опубліковано 20 липень 2022 - 14:04

Так,а що робити з вусиками у дівчинки ,було 12років ,вже помітні,це спадкове,як згадаю як я з ними мучалась...,але вже у 19-20 електроепіляцію робила.
А зараз пінцетом тільки їй можна?

#132 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • 318 повідомлення

Опубліковано 20 липень 2022 - 14:54

Моя в 11р влітку декілька разів прибрала моїм станком, поки я про це не дізналась, хоча там було 3 волосини)) Але ж сам факт, що проснувся уже інстинкт краси)).
На її ніжки звернули уваги в 12р у таборі 2 дітей "мов пора, ми вже", після того така істерика була((( Прийшлось з табору забирати і видаляти. Хоча можу сказати, що навіть в минулому році в таборі, де дівчатам було уже по 14-15років, то ще далеко не всі голили ноги, волосся достатньо видно, на пляж ходили...

У нас з 13років весна-літо шугаринг пахв/повністю ноги/класичне бікіні, в холодний період часу станок.

Не можу сказати, що в 12років вже "пора" прибирати з ніг, але щоб не було подібної ситуації як у нас, краще влітку видаляти.
Хоча знаю коли дітям прибирають вже з 10років, але там інтенсивний ріст волосся.

Відредаговано шопик, 20 липень 2022 - 14:56.

#133 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • 318 повідомлення

Опубліковано 20 липень 2022 - 14:57

Так,а що робити з вусиками у дівчинки ,було 12років ,вже помітні,це спадкове,як згадаю як я з ними мучалась...,але вже у 19-20 електроепіляцію робила.
А зараз пінцетом тільки їй можна?

шугаринг

#134 Ленуха

Ленуха

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 989 повідомлення
  • Ім'я:Лена

Нагороди

2    2            

Опубліковано 20 липень 2022 - 21:59

Моїй доні 13. Під пахвами голить другий рік. На ногах волосся дуже світле, а влітку додатково вигорає, тож, коли вона почала розмірковувати що їй з тими ногами робити, то сама прийшла до висновку, що ну нафіг ту щетину і постійне бриття, коли нічого не помітно майже. Ну а про бікіні річ поки зовсім не йшла.

#135 Лали

Лали

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 661 повідомлення
  • Місто:Недалеко от Полтавы
  • Ім'я:Алина

Нагороди

Опубліковано 21 липень 2022 - 17:00

Доні 10 років,цим літом почали наводити блиск)))Ручки ,ножки волосаті(як у мене),обрали крем Veet.Швидко і небольно.процедуру краси робимо раз на 1.5 місяця приблизно.

Відредаговано Лали, 21 липень 2022 - 17:01.

#136 Надя и Вера

Надя и Вера

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 184 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 22 липень 2022 - 09:24

Я для себе зробила висновки, що краще мені в першу чергу приділити увагу тому, щоб доня менше значення надавала хто і що там про неї може сказати, а ідеально було б, щоб могла дати таку відповідь, щоб не було бажання більше коментувати. Бо все одно не втрапиш і комусь да буде щось не так. В мене, наприклад, з цим було поганенько і довго на себе дивилась очами оточуючих(. Дивлячись на те, що донька феміністично налаштована в мене ще й собаку вчора збиралась в піжамі виводити, то може й вийде все в мене. Головне не переборщити бо потім бувають і інші крайнощі. Короче, не легко той підлітковий вік. Було легше, коли пояснила, що лопаткою бити не можна, сопельки витерла і вже хороша мати.

#137 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 22 липень 2022 - 13:10

А ви помітили, наскільки покоління наших дітей відрізняється від нашого?
Навіть без наших уроків, вони більш впевненіші, якась життєва мудрість вроджена в них є.

#138 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 22 липень 2022 - 13:23

А ви помітили, наскільки покоління наших дітей відрізняється від нашого?
Навіть без наших уроків, вони більш впевненіші, якась життєва мудрість вроджена в них є.

Це точно, мабуть виховання дається  взнаки. Бо нас виховували - "Що подумають інші?якщо зробити це, а не це і в тому дусі" 

А ми вже вчимо більше проявляти свої бажання і робити те, що хочеться, а не те що треба(ну  в межах розумного звісно)

#139 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 22 липень 2022 - 13:25

Це точно, мабуть виховання дається взнаки. Бо нас виховували - "Що подумають інші?якщо зробити це, а не це і в тому дусі"
А ми вже вчимо більше проявляти свої бажання і робити те, що хочеться, а не те що треба(ну в межах розумного звісно)

Я теж вважаю, що в наших дітей і батьки інші, тому і діти не як ми.
Ой, накрутила, но зрозуміло начебто.

#140 Надя и Вера

Надя и Вера

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 184 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 22 липень 2022 - 14:44

Я теж вважаю, що в наших дітей і батьки інші, тому і діти не як ми.
Ой, накрутила, но зрозуміло начебто.

Я як раз хотіла написати, що й ми ж зовсім інші батьки. Я мовчу про те, що хто б там відслідковував і пояснював мені щось. В мене була для цього Наташка "Шевченчіха"- от з нею ми дослідним шляхом і з'ясовували що з нами відбувається і що з цим всим робити).

Відредаговано Надя и Вера, 22 липень 2022 - 14:44.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама