Сад і город)))
Розпочатий з limara, 12 бер 2015 19:09
867 відповідей у цій темі
Katerina2014
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Катерина и ко мне на "ты"
Опубліковано 19 червень 2015 - 08:53
Сколько не пробовала я мыльных растворов - вообще никакого эффекта, максимум пару дней чуть-чуть меньше тли становится. В этом году она какая-то особенно агрессивная. Очень много и быстро возвращается. У меня соседка любитель народных средств - так вот они сожрали уже ее смородину и калину (вообще рассадник) и быстренько перебираются на мои розочки. Последние ели выжили после майской навалы тли - все бутоны подпорченные( Со сливой тоже беда - с деревом вообще не представляю как мыть мылом? Соблюдая инструкции - все будет хорошо.
учитывая тот момент, что я абсолютно не знаю чем обрабатывают соседи свои грядки, цветы, деревья и устав бороться с тлёй на розах народными средствами, я таки купила "Спасатель роз" и за один раз избавилась от тли. Месяц прошел, розы пока чистые. На фруктово-ягодных паразитов не было, точнее единичные случаи, но там я и ручками справилась, а вот розы они мне обглодали, но после обработки кустики пошли в рост и уже цветут
Відредаговано Katerina2014, 19 червень 2015 - 08:55.
Katerina2014
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Катерина и ко мне на "ты"
Опубліковано 19 червень 2015 - 08:59
На сколько я помню, то на моем пакетике было написано, что в июле высаживают для зимнего хранения. Потому что у меня еще один где-то лежит для июля. Садила черную и красную. Черная удалась, а красная пошла в цвет. Сколько не обрывала, а она сопротивляется ))
Салат из редьки с морковкой, зеленью и растительным маслом - простенько и вкусненько
limara
-
Місто:Полтава - Мачухи
-
Ім'я:Оля. На "ти"!))))
Опубліковано 20 червень 2015 - 16:06
Хто садив картопельку, як у вас із жуками? Ми вже 4-й раз травим(((( нічого ііх не бере(((
Опубліковано 20 червень 2015 - 17:00
Хто садив картопельку, як у вас із жуками? Ми вже 4-й раз травим(((( нічого ііх не бере(((
Мы посадила аж 6 кустов, то перед дождями брызгали, только что вышли, а там мальков море. Муж побежал ядить. Соседка смотрю тоже бегает травит.
Мляяяя, бурьяны в пояс! Что значит теплый дождь(((
Опубліковано 20 червень 2015 - 20:38
Дофига, яд яйца не берет, листья нужно обрывать или давить на них, иначе они потом появляются и сжирают картошку, одни палки от некоторых кустов остались( каждые выходные собираем, соседи травят, мы 2 раза травили
Опубліковано 21 червень 2015 - 20:05
Мы посадили немного, до 15 кустов, то ядом не брызгали. Собирали взрослого и давили яйца, а сейчас через день-два собираю молодняк.
Rusya
-
Місто:Полтава, Левада
-
Ім'я:Руслана
Опубліковано 21 червень 2015 - 20:20
Мы садили кустов сорок, перед посадкой обработали спец.средством, по-моему "престиж", результат на лицо - нет ни одного. Мама посоветовала, говорит что уже 3года так высаживают и жука нет.
Опубліковано 21 червень 2015 - 21:18
Мы садили кустов сорок, перед посадкой обработали спец.средством, по-моему "престиж", результат на лицо - нет ни одного. Мама посоветовала, говорит что уже 3года так высаживают и жука нет.
Моя мама после обработки престижем, литровыми банками личинок собирает
Опубліковано 10 липень 2015 - 08:16
Ау, огородниці, як справи? В мене виросли шикарні помідори, думаю через тиждень вже перші можна буде збирати. Огірки поділилися на 2 групи - корнішони всі жовті і не зав'язуються, а якісь інші наче непогані, але їх всього з десяток кущиків, збираю через день по 3-4 шт. Нарешті дочекалася кабачків .
Ну і питаннячко - звільнилася грядка з-під салату, що зараз туди з зелені можна тикнути, щоб до вересня виросло?
Опубліковано 10 липень 2015 - 08:28
Вместо салата можно посеять опять салат, укроп и петрушку. Петрушка как раз к осени будет классная и на следующий год ранней весной тут же проростет.
Огурцы и кабачки пошли, помидорки ждем. Но фитофтора уже((( перец! Ох, похвастаюсь как то
Брокколи, горошек, жду спаржевую фасоль
Опубліковано 10 липень 2015 - 08:39
Читаю вас і розумію, що хренова з мене городниця(((( На наступний рік засаджу все люцеркою((((((
Опубліковано 10 липень 2015 - 08:48
Читаю вас і розумію, що хренова з мене городниця(((( На наступний рік засаджу все люцеркою((((((
Чого? Я теж тільки починаюча) Я садила всього по-трошку, щоб до столу можна було свіженьке зірвати, для зимових заготовок все купую (окрім помідорів, бо свекруня мені 2 ящика розсади підкинула, правда сама ж один і посадила). А так в мене скрізь газон та квітники.
Опубліковано 10 липень 2015 - 08:52
Чого?
Лена, год странный какой то: огурцы, кабачки у меня неделю как начались, хотя сажала их еще в конце апреля. Арбузы только цветут((( перец рассада свекра, высадили очень рано поэтому и есть. Томаты проверенной женщины, у нее еще мой дед брал рассаду. Синих нет, такого вообще рикогда не было. Кукурузы нет...
Дождик
-
Місто:Полтава, Левада
-
Ім'я:Таня
Опубліковано 10 липень 2015 - 09:01
Мама говорила что дынь/арбузов в этом году не будет, все пожелтело, хотя каждый год до этого был отличный урожай на них.
п.с. а малый так ждет когда у бабушки вырастут они, он их обожает.
Опубліковано 10 липень 2015 - 09:12
У нас уже есть кабачки, огурцы, капуста, помидоры 6 штук, горох очень мало, посадила еще; на месте где был салат посеяла шпинат.
Опубліковано 10 липень 2015 - 09:30
Чого? Я теж тільки починаюча)
тому що ми з чоловіком ледачі на грядки)) Зараз розкажу що посадили на своєму клаптику
- В цьому році посіяла помідори на розсаду у горщики, зійшли гарно, але у хаті майже не росли. Висадила їх на вулицю пізнувато, зараз помідори тільки цвітуть.
- Огірки посадила вчасно, але майже не зійшли, тому пересіювала, зараз тільки починають стелитися і цвісти.
- Гарбузи (чи кабачки) взагалі тицьнула серед скошеного бур'яну в свинячий голос)) зійшли усі, але у людей вже вони повним ходом йдуть, а в нас тільки розстилаються..
- Горох - несподівано зійшов дуже класно! ))
- Полуницю посадила у окремо одгороджену грядочку, трохи було ягід, зараз вусики на розсаду для осені залишила, хочу поряд ще одну грядочку зробити. А біля будинку, де я хотіла її виводити і взагалі не полола/не поливала/не доглядала врожай був досить непоганий. Питається - що їй треба??? те, за чим доглядаєш не родить, а те, що ніби не потрібне виживає і росте.
- Капуста - це сміх, а не капуста)) про неї й говорити не хочу)
- арахіс - це чоловіка експеримент) я тільки прополюю, решту він сам доглядає)
- моркву посіяла рядочок для сміху, вона майже й не зійшла
- От що в мене гарно йде - це салат кучерявий)) класний!
- Ну і навіть малина, блін.. та,що сортова і в минулому році плодоносила як скажена, в цьому чомусь сохне(( А несортову взагалі не уявляю як привести до порядку - розростається так, що я в ній заблукаю) хоч восені обрізала всю "під корінь"
що ще у нас є?.. а, смородина чорна - три кущики, ростуть перший рік, зібрала півлітрову баночку ягід, сама спересердя вчора й з'їла їх)) виноград - два кущики, ростуть другий рік, є одне гроно..
Тому й кажу - г*няна з мене городниця.. хоча людям розказую, що у всьому винна земля - у нас непіднята цілина, грунт паршивий, перекопати дуже важко, а щоб зорати треба мотоблок невеликий((
Опубліковано 10 липень 2015 - 10:08
Лєна, в нас земля теж паршива, тому я радію, що хоч щось росте). Минулого року в нас крім помідорів взагалі нічого не було. А у сусідки поруч була шикарна капуста. Цього року, бачу і вона помідорів насадила за мною, а я за нею капусту .
Малину та чорну смородину я тільки восени посадила, то навіть і пів-стакани не зібрала. Порічка росте вже років 5, та без толку щось. Полуниці тільки весною посадила в ящики, треба буде пересадити.
А взагілі, я теж до городу не дуже охоча, тому мінімум території для нього відвела. А на решті мені краще газончик, квітники та альтанку для відпочинку
Опубліковано 10 липень 2015 - 11:10
Мы уже собрали шпинат, кабачков море, наелись и законсервировали, огурцы пошли. Помидоры пока зеленые, фитофтора.... Капуста уже есть своя, перец половина маленькие перчики уже есть, а половина маком сидит ( дыни и арбузы только собираются цвести. Баклажаны жрет жук( , но один уже малыш висит) Салата наелись, остальной перерос, нужно что-то другое туда посадить. А шпинат вырастет? Мы в этом году первый раз садили на пробу немного, очень понравился.
Опубліковано 10 липень 2015 - 14:21
Девчонки, а вы помидоры подвязываете? Чтобы кустик и плоды не лежали на земле? Это конечно не спасет от фитофторы, но я когда так делала, то меньше поражались плоды
Опубліковано 10 липень 2015 - 14:25
Девчонки, а вы помидоры подвязываете? Чтобы кустик и плоды не лежали на земле? Это конечно не спасет от фитофторы, но я когда так делала, то меньше поражались плоды
Я підвязала ті, які на землі після дощів лежали. Решту по-хорошему, теж треба, але гілки закінчилися.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|