у нас так не только с проездом... В который раз радуюсь, что ко мне транспорт не ходит, и приходится "экономить" и ходить пешком)))Капец! А люди платят молча, еще и защищают! Пока мы будем позволять ездить на себе, пока нам и будут стоимость проезда повышать и все остальное.
![]() В Полтаві підвищать вартість проїзду
Розпочатий з Try, 28 лют 2013 20:01
185 відповідей у цій темі
Опубліковано 21 липень 2013 - 23:37
Опубліковано 22 липень 2013 - 00:03
Сегодня на остановке стоял богданчик, и милиция там в чем-то разбиралась. Может кто-то все-таки вызвал.
![]()
Опубліковано 22 липень 2013 - 16:29 Полтавська влада не може змусити перевізників дотримуватись законодавства У суботу, 20-го липня, у Полтаві деякі «кільцеві» автобуси вийшли на лінію з табличкою «експрес», а ціна за проїзд склала до 2,50 грн. Щоб дізнатись, яким чином транспортний відділ міськвиконкому реагуватиме на, наш погляд, порушення перевізниками рішення № 86 від 5.07.2013-го року, ми поспілкувались з його начальником Олександром Андросовим. — Олександре Вікторовичу, розкажіть будь ласка, за якими режимами руху працюють перевізники у Полтаві? — Основний вид перевезень це «звичайний», у ньому їздять 2/3 транспорту Полтави. Також існує «експресний режим» та «режим маршрутного таксі» — це режими прискореного руху. Основною складовою експресного руху є те, що з загальної кількості зупинок передбачених на маршруті, транспорт зупиняється на 25%. Простіше кажучи, автобус, виїхавши з центру, зупиняється на Фурманова, потім на автовокзалі і т. д. Перевізникам були роздані графіки та схеми руху, нагадали їм, що вони повинні на трафаретах до напису «Експресний» додати перелік зупинок, на яких транспорт зупинятиметься. Але вони цього не зробили. Маршрутне таксі — це обов’язкова перша і остання зупинка, усі інші по мірі наповнення пасажирами. За законодавством зупинятися за межами тарифних зупинок заборонено, але вони можуть зупинятись не на кожній з них. — Скільки місць максимально може бути у маршрутному таксі? — Згідно з наказом не більше 22-х місць. — Тобто автобус «Богдан» під дану категорію не підпадає? — В принципі, «Богдан» не підпадає, але вони можуть їздити в експресному режимі. Але бувають маршрути, на яких конкурс виграли перевізники, що мають транспортні засоби, у яких більше 22-х місць (наприклад, 38-й «Огнівка — Інститут зв’язку»). Там від 40-ка місць, і ми їм надаємо право перевозити, тому що даний маршрут більше ніхто на конкурсі не подавався. І питання складне: або не давати йому право, або нехай хоч хтось їздить. — І це все одне одні й ті самі «Богдани», які однаково їздять у звичайному режимі руху, тільки в одному потрібно буде платити 2 грн., а в іншому 2,50 грн.? — На сьогоднішній день виходить так. Але це лише на даному маршруті. До речі, це в центрі, де пасажиропотік великий, вони зупиняються на кожній зупинці, а на тому маршруті деякі люди навпаки жаліються, що пропускають зупинки. — Наскільки мені відомо, експресного режиму раніше в Полтаві не було. Чи проводився для перевізників окремий конкурс? — Це не зовсім так, у 90-ті роки експреси у Полтаві були. Ні, жодних окремих конкурсів не проводилось і окремих номерів не надавалось. На одному маршруті існують транспортні засоби, що рухаються як у звичайному режимі, так і в експресному. Переліку «експресних» зупинок я вам зараз, на жаль, надати не можу, вони у диспетчерській службі. Зараз вони перевіряють, переписують автобуси і потім передадуть мені повний список. Взагалі все, що залежало від нас, ми зробили, усе інше — це недопрацювання перевізника. Вони нам сказали: «Ми будемо виїжджати». Ну виїжджайте, якщо у вас все готово. Запитали чи є трафарети, відповіли, що є. Виїхали, а в них замість трафаретів надписи... Тобто це їх недопрацювання як перевізників. — Я правильно розумію, що ці «експреси», беручи з пасажирів за цю назву на 50 копійок більше, і зупиняючись при цьому на кожній зупинці, порушують рішення міськвиконкому № 86? — Вони порушують не рішення, а законодавство України, яким передбачений експресний режим руху («Закон України про автомобільний транспорт»). Ми у міськвиконкомі регулюємо лише кількість транспорту на цьому маршруті. Слідкувати за дотриманням законодавства має транспортна інспекція. Вони можуть виписати їм припис, дати 2 тижні на усунення недоліків, і далі застосовувати штрафні санкції. — «Експреси» будуть їздити лише за «кільцевим» маршрутом? — Кільцеві, 41-й, 43-й, 44-й, тобто ще й Південний вокзал та Левада. Але там у нас передбачено лише 2 автобуси, просто щоб прискорити рух. Усі інші мають їздити у звичайному режимі. — Якою буде ваша реакція на порушення допущені перевізниками? — Ми їм звісно сьогодні-завтра напишемо попередження, а як буде реагувати транспортна інспекція сказати не можу. Транспортний відділ міськвиконкому не має повноважень виписувати штрафи. Ми можемо лише сказати: зробіть відповідний трафарет і зупиняйтесь на передбачених зупинках. Більше ніяк ми впливати на них не можемо. — Скільки експресів їздитимуть по Полтаві? — В експресному режимі їздитимуть 18 автобусів, по всім маршрутам міста. Нагадаємо, у суботу 20 липня у Полтаві ціна на проїзд у кільцевому автобусі виросла до 2,50 грн. Владислав ЄВТУШЕНКО, «Полтавщ Просто нет слов..... ![]()
Опубліковано 22 липень 2013 - 19:56 Да, я сегодня проехалась в таком "экспрессе". Думала, ну сейчас мигом долечу до Садов, ага..автобус ехал в обыкновенном режиме и не пропускал ни одну остановку. Комфортом так и поперло ![]()
Опубліковано 22 липень 2013 - 20:35
А мне интересно, а как я, обычный пассажир, буду знать на каких остановках останавливается "Экспресс"? Смогу ли я выйти на нужной остановке или проеду ее?
Я вообще не догоняю эти экспрессы... Ну маршрутки понятно - быстрее, но аж никак не комфортней...
Как все в нашей стране - тупо((((
Опубліковано 22 липень 2013 - 20:45 Изначально должно было быть так: Маршрутное такси - останавливается по надобности пассажира,(и там же загружается) но только на тарифных остановках, то есть останавливаться на других остановках (если никто не выходит - запрещено) Экспресс - на табличке (с номером), должны быть прописаны остановки на которых он останавливается Но на самом деле всё далеко от идеала
Опубліковано 22 липень 2013 - 21:51 Если в маршрутном такси есть свободные места - она останавливается, или если ее с остановки "тормозят"(и есть свободные места.
Опубліковано 22 липень 2013 - 22:23 так это получается так, как у нас сейчас и есть. Стоячие места тоже считаются местами. Я не понимаю надобности в этих экспрессах для Полтавы, в которой за 30-40 минут можно доехать спокойно в любой конец города.
Опубліковано 22 липень 2013 - 22:44 Как не понимаешь?)))) Что бы был повод поднять проезд до 2.50! )))
Опубліковано 22 липень 2013 - 22:52
В городе ездит 18 автобусов в режиме экспресс, то бишь 18 автобусов по 2,50. Правильно я понимаю? Люди! Да неужели нельзя устроить забастовку, и не садиться в эти автобусы? Да неужто люди пропадут без этих автобусов несколько дней?
Опубліковано 22 липень 2013 - 22:55 ну тогда они могли весь транспорт на этот "режим" перевести)))) или еще что то придумать
Опубліковано 22 липень 2013 - 23:02
Ага надо бастовать,а то прийдёт зима поднимут еще проезд.А вот тогда точно не кому будит бастовать.Наш народ не захочет долго мерзнуть на улице и сядет даже 2.50 гр и на 3.00 гр тоже сядут,так как зимой долго пешком не походишь.
Опубліковано 23 липень 2013 - 13:54 В контакте тоже ходит вот такой текст: "З сьогоднішнього дня деякі кільцеві автобуси стали їздити з написами ЕКСПРЕСНИЙ та цінниками 2.50. Звісно, ніяких експресів, насправді, немає. Просто з полтавців деруть на 50 копійок більше. При цьому варитість проїзду на інших маршрутах залишається незмінною - 2 грн. ІГНОРУЙ ТРАНСПОРТ ЗА 2.50 грн.! Зачекай кілька хвилин - наступний автобус буде двогривневий. Лише таким чином можна хо якось вплинути на ситуацію. Прочитав сам - поділься із друзями. 2.50 за проїзд у Полтаві - це дорого!"
Опубліковано 23 липень 2013 - 14:08
Я сегодня стояла на остановке и увидела такой автобус. Сначала не поняла, в чём дело, на него не села - ждала Юровку. И спросила потом у кондуктора, чем отличается тот Экспресс от обычного. Она сказала, что абсолютно ничем, кроме цены
![]()
Опубліковано 23 липень 2013 - 14:32 Сомневаюсь. Наш народ все стерпит. Вы смотрели видео, которое выкладывала bonysj страницу назад? Люди молча едут, платят 2,5, еще и кондуктора защищают.
Опубліковано 23 липень 2013 - 14:38
Вот я представляю, как я еду с детьми в поликлинику и начинаю говорить "Вызывайте милицию" или слушать матюки кондуктора...
я не о том, что нужно терпеть, но действовать скандалом тоже не очень.
Опубліковано 23 липень 2013 - 14:53 А он не скандалил, он защищал свои права, ничего плохого в этом не вижу.
Опубліковано 23 липень 2013 - 15:23
ludmila_24 Люд, я бы тоже защищала кондуктора, представьте сколько на неё негатива выливается (а она самое низшее звено - это как оператор кол центра, только по телефону можно слушать - отодвинув гарнитуру, а здесь прямой контакт).
Когда-то помогала мужу работать (меня хватило на 4 остановки - потом моё спокойствие и вежливость ушли глубоко и далеко.
Опубліковано 23 липень 2013 - 16:02
Антимонопольний комітет оштрафує перевізників Полтави за тариф в 2,50 гривень
Байдужість полтавців до нових тарифів за проїзд розв’язує руки міській владі Антимонопольноий комітет України перевірить економічне обґрунтування підвищення тарифів на проїзд у Полтавському громадському транспорті. Про це «Полтавщині» повідомив голова Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко. — Ми направили до міськвиконкому вимогу надіслати нам його рішення № 86 від 5.07.2013-го року, в якому йдеться про підвищення тарифів, — розповів він він. — Коли ми його отримаємо, то на підставі аналізу почнемо проводити дослідження законності зміни тарифів. Також на підставі Законів України «Про Антимонопольний комітет» та «Про захист публічної конкуренції» будемо визначати економічне обґрунтування даного підвищення. Скільки це все займе часу, точно сказати не можу, але однозначно, що не один тиждень Як на мене, порушення безумовно є, і ми їх обов’язково виявимо. Після чого будемо штрафувати за них перевізників. Взагалі мене дуже дивує реакція полтавців, які добросовісно платять по новим, підвищеним тарифам. Складається враження, що це нікого не здивувало, і нікому не потрібно. Жоден полтавець не написав заяву ні в АМКУ, ні в будь які інші органи. Звісно, в таких умовах Олександр Мамай (міський голова Полтави. — Авт.) має можливість робити все, що забажає. Нагадаємо, у суботу, 20-го липня, у Полтаві деякі «кільцеві» автобуси вийшли на лінію з табличкою «експрес», а ціна за проїзд склала 2,50 грн. Владислав ЄВТУШЕНКО, «Полтавщина»
Опубліковано 23 липень 2013 - 16:11 Я может немного не в тему напишу, но я так и не поняла, а что делать людям, которые стоят на остановке и им нужно уехать, а маршрутки и автобусы не останавливаются? Особенно напрягают такие остановки как Ляли Убийвовк, например. Мы вот с мужем как-то раз в дождь простояли под одним зонтиком, я на 6 месяце беременности, мокрая с ног до головы, ровно пол часа, пытаясь остановить хоть одну маршрутку на огнивку, при этом мимо нас проехали 6 маршруток и богданчиков, ни один из которых не остановился,я понимаю, что некоторым перестраиваться тяжело, чтоб остановиться, или бывает много людей в маршрутке, но некоторые просто в наглую ехали по крайней правой полупустые и обрызгивали нас из луж. Так что ж теперь людям нужно садиться только на конечных остановках? Кто-нибудь объясните мне, пожалуйста, должен ли водитель маршрутки/автобуса остановиться на тарифной остановке если там стоят люди, которым нужно уехать? Я часто не могу остановить маршрутку на остановках Красина и Ляли и приходится или долго ждать или ехать на кольцевом с пересадкой ![]() 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |