Книги
Розпочатий з annlyn, 27 кві 2009 12:33
2692 відповідей у цій темі
#1361Опубліковано 18 квітень 2014 - 11:49
В Мексиці у віці 87 років помер Ґабріель Ґарсія Маркес...
http://www.unian.ua/...iya-markes.html Уходят гении, уходят навсегда... Одна лишь жизнь и им дана. Но память в строках проживет века, В сердцах людей не сомкнуты твои уста... #1362Опубліковано 19 квітень 2014 - 02:27 Нарешті зібралася з силами)
"Мосты округа Мэдисон" Роберт Джеймс Уоллер.
Чесно скажу, не люблю любовних романів) Як тільки бачу в тексті типові звороти про "напружені соски" і тд, зразу хочеться закрити книжку) Цей раз себе пересилила і, в принципі, не так все банально, як здавалося на перший погляд. Гарна історія кохання, сентиментальна і ніжна історія. Хоча задаюсь питанням, а було це справжнє почуття? Було б все так ідеально і далі, якби Франческа зробила інший вибір? Тема не нова, в житті ми частіше вибираємо стабільність, навіть якщо вона уявна, не всі мають хоробрість і відвагу керуватися почуттями, круто змінюючи напрям свого життя. Тим більш, що ніхто не може дати гарантію, що там, в новому житті, все буде чудово.
"На запах м'яса" Люко Дашвар. Дуже хочеться сподіватися, що все-таки автор ще чимось здивує, хоча після "Гоцика" вона більш-менш реабілітувалась). На середині книги мучила сестру - все так і далі буде "ніяк"?) Що викликає у мене спротив - це така явно відверта, гола правда життя. Що сказати - коли людина приходе в життя з мерзенною душею, ніщо не може її змінити... Неможливо привити якісь духовні цінності, якщо людина не всмоктала їх з молоком матері. Читається, як завжди, водночас легко і важко, хоча ця книга, все-таки, дуже програє в порівнянні з "Село не люди" і "Молоко з кров'ю".
"Когда уходит человек" Елена Катишонок. Я дуже рада, що я відкрила для себе цю авторку. Ця книга залишила глибокий слід в моїй душі... Вона така глибока, повна, багата на події, персонажі і почуття, що я постійно повертаюся до неї думками і дуже раджу до прочитання.
Переплетіння людських долей, трагізм війни і зміни політичних режимів, життя з клеймом єврея, одне необережне слово, що розбиває кохання всього життя - неможливо кількома рядками описати цю книгу. Дуже хотілося б почути враження тих, хто прочитав.
"Соло для Соломії" Володимира Лиса. Ще один "смаколик" в моїй книжковій колекції) Таке собі "Століття Якова", тільки в жіночій версії. Непроста доля поліської дівчини Соломії на фоні подій 20-го сторіччя з його війнами, колективізацією і тд. Цікаво, глибоко, насичено, хоча в кінці склалося враження якоїсь "скомканості", на фоні попередньої тягучої розповіді. Посміхнуло нагадування про страх перед "бандерівцями", який існував за часи СРСР, особливо на фоні сьогодняшніх страшилок). Книга дуже достойна, раджу всім!
"Женщины Лазаря" Марина Степнова. Двоякі відчуття... Наче і книга цікава, знову мій улюблений жанр сімейної саги, але немає відчуття "поліфонії" книги, навіть не знаю як пояснити... Буває, читаєш книгу, і наче знімаєш прошарки розповіді, все глибше і глибше занурюєшся в неї, а от в цій книзі я цього не знайшла. Якісь занадто ідеально виписані персонажі, можливо щось інше, а можливо просто не моя книга) Знову ж таки, цікаво почути інші враження).
"Старик, который читал любовные романы" Луис Сепульведа.
Було цікаво читати цю книгу з точки зору відкриття абсолютно нової для мене культури і побуту, так як дія відбувається в амазонській сельві. Дуже чутливих читачів можуть шокувати деякі занадто детальні подробиці, в тому числі анатомічні, але без них ця книга не була б настільки колоритна і захоплююча.
#1363Опубліковано 19 квітень 2014 - 21:18 Харпер Ли "Убить пересмешника" - своим взглядом на расизм и отношением к неграм книга напомнила мне "Приключения Тома Сойера и Гекльбрери Фина" в той части, где ребята прячут беглого негра... да и многими другими моментами, связанными с отношением к неграм. Трогательные моменты с больным Страшилой и пожилой леди, отношения девочки со своим отцом. Читается на одном дыхании.
"Против часовой стрелки" Елены Катишонок - наверное эта книг из тех, которые меняют жизнь людей, заставляют переосмысливать, чтоже действительно важно, а что нет. Понравилась еще больше, чем "Жили-были старик со старухой", хотя слово"понравилась" не передаст ощущений от книги. Читая, вспоминала свою бабушку и так на душе становилось умиротворенно и тепло. Очень советую прочесть. Відредаговано Tala, 19 квітень 2014 - 21:18. #1364Опубліковано 22 квітень 2014 - 09:42 Начала читать Габриэля Маркеса Гарсию "Сто лет одиночества". Ничего из его произведений не читала, а шумиха в прессе по поводу его смерти и многочисленные публикации заинтересовали и решила попробовать. Честно прочла треть - особо не впечатлило пока. Хочу услышать отзывы читавших.
#1365Опубліковано 22 квітень 2014 - 09:50
Я читала, меня очень впечатлила книга, когда начинала читать, то тоже не сразу поняла, но потом! #1366Опубліковано 22 квітень 2014 - 12:01
Наташ, читала Маркеса "100 лет" и "Полковнику никто не пишет" так давно... Капец, какая я старушка)))) Тогда (почти 18 лет тому назад ) мне очень поперло, правда на 100 лет я родословную нарисовала, для наглядности. Спасибо, что напомнила, обязательно нужно будет перечитать. Відредаговано Моржонок, 22 квітень 2014 - 17:17. #1367Опубліковано 22 квітень 2014 - 12:06
О, насчет родословной ты точно подметила - я уже начала путаться, кто там чей сын и кто кого родил))
#1368Опубліковано 22 квітень 2014 - 12:58
Тоже прочла недавно это произведение. Но совсем не на одном дыхании. Читала спокойно, не спеша, когда было время. Книга однозначно стоящая, сильная, но за душу меня не взяла. Совесть, честь, любовь, взращенная адским трудом, дружба с тем, кто был врагом и еще много всего. Действительно, столетие человеческой жизни. И кто его знает, что грех, а что нет и можно ли считать убийство убийством, а не спасением. Відредаговано Мама Лена, 22 квітень 2014 - 17:13. #1369Опубліковано 22 квітень 2014 - 13:10
Я читала роки 4 тому - родовід теж малювала (тепер він уже в вікіпедії є), а в кінці збагнула, що це зайве, бо автор показує, як все обертається по колу і імена по-суті не важливі, вирішальними є стосунки. Книга, як на мене, дуже специфічна, мені пішла, бо я читала в певному місці (на морі) та за певних обставин, що спонукали до філософських роздумів. В інший би час, можливо, я б її не оцінила. Та це не той твір, що залишає по собі відчуття легкості та натхнення. #1370Опубліковано 22 квітень 2014 - 16:52
Лєн, почитай ще "Соло для Соломії". Цікаво буде почути твій відгук.
#1372Опубліковано 22 квітень 2014 - 19:45
Наталия, для меня это вообще одна из немногих книг, которые произвели сногсшибательное впечатление. Маркес описал не только историю Колумбии и жизнь семейства Буэндиа на ее фоне. В этой книге, на мой взгляд, можно увидеть и частичку истории своей страны и своей семьи. Очень много всего в этом произведении. Поначалу мне тоже нелегко читалось, я даже рисовала ля себя целое генеалогическое древо, но, подраскидав по ветвям древа членов семьи Буэндиа, я проглотила книгу залпом. #1373Опубліковано 23 квітень 2014 - 15:02 Продолжаю обновлять свои познания в американской лит-ре))) Джон Стейнбэк "К востоку от эдема" (есть в переводе "К востоку от рая"). Настоящая фамильная сага, мне напомнил "Сагу о Форсайтах", и кстати "100 лет одиночества") К огромному своему стыду признаюсь, что это мой первый роман автора. Роман автобиографичен, описывает жизнь в родном городке Салинасе, нравы, подноготную жителей запада в период около 1890-1915. Сам автор дал произведению жирную характеристику, что меня и подкупило в выборе книги: «В нем есть все, что я смог узнать на протяжении всех этих лет о своем ремесле или профессии. Думаю, все то, что я написал до этого, в известном смысле, было тренировкой для написания этого романа». Я не пожалела о проведенном времени, хотя жанр не мой, но книга увлекла. Відредаговано Моржонок, 23 квітень 2014 - 15:09. #1374Опубліковано 23 квітень 2014 - 15:06 Джон Стейнбэк "К востоку от эдема" (есть в переводе "К востоку от рая").
одна из моих любимых книг ever вообще Стейнбэка могу читать запоем, все тома за неделю) #1375Опубліковано 23 квітень 2014 - 15:10
Супер, вот и присоветуй мне теперь следующий романчик) #1376Опубліковано 23 квітень 2014 - 15:12 Супер, вот и присоветуй мне теперь следующий романчик)
этого же автора? "Гроздья гнева" и "Путешествие с Чарли в поисках Америки" - обязательная программа)
#1377Опубліковано 23 квітень 2014 - 20:37 Пораджу книжку для ненапряжного читання (незважаючи на дивну назву) "Парень с соседней могилы" та її продовження "Семейная могила" шведської письменниці Катаріни Масетті. Це роман про непрості стосунки між чоловіком та жінкою, які, здавалось би, не мають нічого спільного між собою, про силу почуттів, про компроміси у відносинах та непередбачувану силу обставин . Особливо цікаво читати про одні й ті ж самі події описані спочатку від імені головної героїні, а потім – у викладці героя. Твір написаний неймовірно легкою елегантною мовою та з чудовим почуттям гумору. #1380Опубліковано 28 квітень 2014 - 22:02 прочитала книгу Андрея Шляхова "Психиатр".люблю детективы .Психиатра из диспансера Савелия Лихачева просят расшифровать загадочные убийства, на первый взгляд не связанные между собой. В районе Останкино орудует маньяк. Оперативники не могут найти никаких зацепок. Возможно, медицинские познания в области человеческой психики помогут найти оборотня.
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |