для новорожденного и мелкого я бы таки брала вставку в куртку
Ты имеешь ввиду, что вставка герметичнее накидки? Если так, то согласна. Но между вставкой и слингокурткой мне кадется слингокуртка оптимальнее. Или шитая вставка под конкретную куртку, а не универсальная.
Девушки, есть кто-то с младенцами? Приехал ко мне шарф до восьми кг, классный, но что-то с куклой в однослойке мне не нравится. Хочу попробовать намотать малыша, могу и маме дать потестить. Пара фото для отчета и все, нигде не публикуется. Есть желающие помочь?
В это воскресенье, 10.09.2017, будет слинговстреча в Березовом сквере. Сбор на 17:00. Будут все виды слингов, продукция Наш Слинг, много Ди-Слинга, включая адапт-эрго для несидящих и тестовый шарф для самых маленьких, тестовый Эхави. Новичкам подробно расскажу про все, помогу подобрать то, что удобно именно для вас, помогу с намотками. Традиционно все бесплатно. Девочки, расскажите заинтересованным родителям, пожалуйста. Времени мало, а мне все тестовое дали внезапно и ненадолго. Ну и буду рада видеть маньяков-слингопенсионеров, для вас суперпредложение - дам помотать куклу консультанта, почувствуйте себя мамой малыша)))
Простите, я совсем забыла отчет о встрече написать. Она была очень спонтанная, поэтому людей было мало. Но было интересно и весело) Дети набегались, взрослые наобщались, помотали всякое разное.
И к Международной неделе слингоношения хочу пригласить всех на бесплатные мероприятия, посвященные слингам! Уже завтра первое (да, я слоупок, сорри)) И на выставке можно увидеть фото мам с форума
Вопрос к модераторам. Я в фб веду паблик с обзорами разных слингов и полезными статьями. Можно давать ссылки на посты? Или может сами статьи репостить? Это может быть полезно новичкам. Еще есть ютубовые ролики сравнения кенгуру и эрго, про выбор слинга с кольцами и тд, их можно?
Вопрос к модераторам. Я в фб веду паблик с обзорами разных слингов и полезными статьями. Можно давать ссылки на посты? Или может сами статьи репостить? Это может быть полезно новичкам. Еще есть ютубовые ролики сравнения кенгуру и эрго, про выбор слинга с кольцами и тд, их можно?
Статьи лучше размещать здесь. Ролики из ютуба - нет проблем, если это все полезная информация, а не коммерция Спасибо!
Коли молоді батьки дізнаються про слінги, кількість їх видів приголомшує. Щоб допомогти з вибором, дізнаємося про основні види слінгів. Слінг-шарф. Це відріз тканини шириною 60-80 см і довжиною коло 3-5 м. Довжина залежить від тілобудови батьків і обраної намотки. Слінг-шарф найкраще підлаштовується під конкретну пару дорослий-дитина саме через відсутність заданої форми. За плетінням буває трикотажний і тканий. • Трикотажний слінг-шарф. Найніжніший і найм’якіший, рекомендований для методу Кенгуру (виходжування передчасно народжених діток). Мотається в тришарові намотки, щоб компенсувати розтягування і притиснути немовля щільно, як мамині руки. Підходить від народження до 7-9 кг в залежності від марки. Не можна мотати за спину.
• Тканий слінг-шарф. Має плетіння, що тягнеться лише по діагоналях. За рахунок цього обіймає і дає необхідну підтримку одним шаром. Має дуже багато варіацій намотки, тому ви точно підберете те, що стане максимально зручним саме для вас. Є тонкі для новонароджених, універсальні на весь період носіння, щільні для важких діток. Мотається лицем до мами, на півбоці, на боці, за спиною. Підходить від народження до кінця носіння.
Слінг з кільцями. Це відріз тканого салінга-шарфа, в один край якого вшиті два легких цільнолитих кільця, що фіксують тканину замість вузла. Не має м’яких бортів і складного крою. Частина, що вшита в кільця, просто зібрана рівномірними складками. Зручний на підхват. Навантаження розподіляється на одне плече, регулювання не саме просте. Можливо використовувати від народження до кінця носіння.
Май-слінг. Буває різний за кроєм, але у своїй основі має прямокутну спинку та дві пари лямок – короткі поясні та довгі плечові. Простіший в опануванні за слінг-шарф, схожий по розподіленню ваги. Май-слінг з широкими лямками, пошитий повністю з шарфової тканини, можна використовувати з народження. Конкретну модель перед придбанням краще обговорити зі слінгоконсультантом (не продавцем-консультантом), бо рекомендації виробника можуть відрізнятися від реальних спостерігань. Дитина виростає з май-слінгу, коли спинка не досягає від колінця до колінця в одягненому вигляді.
Ерго-рюкзак. Осучаснений варіант май-слінгу. Має широкий щільний пояс, що переносить частку ваги на бедра, та плечові лямки рюкзачного типу. Застібається на фастекси. Швидкий, його полюбляють тата. Носити рекомендується з віку впевненого самостійного сидіння дитини, оскільки до цього є великий ризик передчасно створити поперековий вигин хребта. Як і з май-слінгом, носити можна, поки ширини спинки вистачає від колінця до колінця. Потім можна замінити на більший.
Для носіння дітей, що не сидять, є адаптовані ерго, але вони теж мають критерії початку носіння. Їх краще підбирати з слінгоконсультантом.
Онбухімо. Японська етнічна переноска, що являє собою прямокутну спинку і рюкзачні плечові лямки, які з’єднуються стропою. Зручна для заспинного носіння дітей, що бігають. Розмір підбирається аналогічно ерго, рекомендовано використовувати з часу самостійного сидіння.
Автор тексту слінгоконсультант Марія Головачова. Копіювання лише з вказанням авторства.
Є декілька варіантів носіння у холоднечу - мотати на мамину/татову куртку, мотати на светр, а потім слінгонакидка і розстібнута куртка у дорослого, слінгокуртка або вставка до власної куртки. Що собою являє слінгокуртка? Це зазвичай коплект 3 в 1: звичайна куртка, вставка на вагітний животик і вставка для слінгоносіння. Якісна слінгокуртка шиється з сучасних матеріалів, утеплюючий шар легкий, тонкий і теплий (я в найлютіші морози мотала дитину на футболку і зверху одразу одягала зимову слінгокуртку), зовнішній шар може бути з мембранної тканини. Має продуманий дизайн. Я особливо оцінила наскрізні кармани, що дають дістатися грудей при потребі погодувати дитину чи висунути руки маленькому непосиді. Вставка пошита саме до цієї куртки, тому ніде нічого не задуває, максимально зручно і підлаштовано. Бувають демісезонні і зимові. Залежно від моделі може додаватися манішка для мами або спільна для мами і дитини. Супер-річ, я рекомендую, особливо якщо ви розумніші за мене і замислилися над питанням ще у вагітністьЩе для мене величезним плюсом слінгокуртки стала можливість просто взяти дитину в чому була, одягти шапку і теплі шкарпетки, намотатися і йти пізнавати світ. Моя малеча страшне протестувала під час вдягання комбінезону, я кожного разу жахалася, як би ми так гуляли з возиком. Акцентую увагу, як обрати зручний варіант і не пожалкувати про покупку. Куртка має бути не нижча ваших бедер, так ніжки дитини точно будуть надійно прикриті. Звертайте увагу на куліски у широких моделях, це мінімізує потрапляння холодного повітря. Висота розташування дитини має відповідати слінговому - зараз виробники дізналися про попит і клепають що придумують, я одного разу бачила дитячий капюшон на рівні маминого живота. Вставки повинні бути окремі на слінгоносіння і вагітність, універсальні не дуже зручні. Зверніть увагу на кармани для годування і можливість поправити намотку, не знімаючи куртку. І останнє за чергою, але не за важливістю: ви маєте собі подобатись! Так, мама з тоддлером під курткою буде трохи схожа на бегемотика, але це має бути задоволений бегемотикІ обов'язково приміряйте окремо куртку без вставок, якщо плануєте носити потім. Мама має відчувати себе прекрасною! Є куртки і для тат, вони теж гарні, але слінготато - то таке прекрасне явище, що й в мішку полонить серця оточуючих Якщо вам потрібна слінгокуртка, ви можете написати мені і я з радістю допоможу знайти саме ваш варіант. Нещодавно я стала дилером магазину Слінгоманія, і це реально слінгорай. Жалкую, що не знала про нього минулого року, коли шукала куртку собі - тут найширший вибір з усих магазинів, які я передивилася. Бажаю вам приємного слінгоносіння! У наступних статтях поговоримо про слінговставки, слінгонакидки і як одягати дитину, якщо носити поверх куртки.
*Адміни, посилання з своєї оригінальної статті прибрала, чи вважається рекламою таке звернення? Якщо так, прошу вибачення, приберу*
Продовжуємо тему слінгоносіння в прохолодну погоду. Я вже писала про слінгокуртки, сьогодні розповім про слінговставки та слінгонакидки. Слінговставка – це деталь, яка перетворює будь-яку куртку на слінгову. До неї у комплекті йдуть полички, що пришиваються під вашу змійку, зазвичай їх два комплекти для демі та зимової куртки. Також можна поставити на татову і мамину куртку, якщо батьки носять по черзі. Плюс вставки в універсальності, адже татові слінгокуртку знайти набагатоважче, та й не завжди є потреба у новій куртці. Вони бувають різноманітні за кроєм, кольором і іншими показниками. Здебільшого мають зйомний утеплюючий шар, що дозволяє використовувати вставку від початку осені до кінця зими. Особисто я люблю варіанти крою, що закривають площу між мамою і дитиною та мають капюшон. Це вберігає від опадів та вітру. Слінгонакидка не дасть дорослому тої ж герметичності, що вставка та слінгокуртка, але є ще більш універсальною. Не потрібно нічого пришивати, ви застібаєте пару фастексів і все. Дитина щільно закрита, але дорослий йде з розстібнутим верхнім одягом. Зате накидкою можна користуватися як додатковим утепленням у возику чи санчатах. Вони бувають різні за складом (шерсть, фліс, плащівка з утеплювачем), на це варто звертати увагу при виборі. Від складу залежить і температурний режим використання. Ще варто звернути увагу на важливість взуття, що не схильне до сковзання. Питання можуть вирішити льодоступи, вони продаються у спортивних магазинах і підходять до будь-якого взуття. Я вважаю, вибір зимового одягу – така ж індивідуальна річ, як вибір слінгу. Багато чинників впливає на вподобання. Якщо є можливість, краще примірити різні варіанти. Оскільки в Полтаві поки ще немає спеціалізованих магазинів, можна завітати у шоурум в великому місті або попросити у мам на слінгозустрічі. А замовити можна у інтернет-магазинах, я буду рада допомогти підібрати те, що вам підійде найкраще. Приємного вам слінгоносіння!
Частая ошибка мам, ищущих вариант подешевле. Горизонтально носить в слинге с кольцами из неслинговой ткани и с мягкими бортами тоже нельзя и даже опасно удушением.
Ми сьогодні вперше вийшли в слінгі на вулицю. Намотала неідеально, але це взагалі я в житті вдруге шарф намотую, так що будемо вчитися.) Мала проспала 1,5 години, поки були на вулиці.
Девочки! выручайте! очень нужен слинг с кольцами на месяц (с 10 августа смогу уже отдать). обещаю бережное отношение и установленную Вами благодарность! ))))
Ребята нужна помощь в выборе слинга. Хочу шарф так как в ожидании второго ребёнка. С первой доченькой осваивали ССК, Май, и Эрго и кстати очень удачно. Теперь пока ещё в ожидании чуда второго хочу присмотреть шарф нужен практичный, удобный и по финансовой части побюджетней. Спасибо заранее.