Перехід до вмісту

Фотографія

Обо всем 75

• Ця тема заблокована Ця тема заблокована
1983 відповідей у цій темі

#1261 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 17 977 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2020 - 17:45

Найбільш запам’яталася знайома, яка купує куркуму і самі дешеві кури стають домашніми. ( Не смішно, але спрос є- кожен день на цетральному. Що вона ще вигадує, боюсь уявити...)

По вкусу можно отличить домашнюю курицу от гормональной.
  • vicf це подобається

#1262 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 10 квітень 2020 - 17:50

Сейчас готовила обед и вспомнила . Мой ребенок угостил другого ребенка тоненькими блинчиками и вишневым вареньем в собственном соку. Тот ребенок моего спрашивал, что это за кусочки такие в варенье ? На что мой ребенок ответил, что это же вишня. А другой ребенок сказал, что никогда такого вишневого варенья не пробовал, в варенье из магазина кусочков нету.

Детям больше 10 лет.

Вот такое  поколение (((

#1263 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:04

Працюю в пригороді, людей спостерігаю різних. Раніше більше знайомих на базар привозили домашні продукти, зараз лише фрукти/ягоди , ще огірки/помідори ( часто під замовлення). Перекупки, бабульки-божі одуванчики не такі вже і божі(((. Найбільш запам’яталася знайома, яка купує куркуму і самі дешеві кури стають домашніми. ( Не смішно, але спрос є- кожен день на цетральному. Що вона ще вигадує, боюсь уявити...)

Навіть в цій темі уже обговорювали безліч прийомів, наприклад: змивання штампів з яєць для продажу "домашніх"... Я думаю вся справа в психології, якщо люди самі хочуть, щоб їх дурили - завжди знайдуться ті, хто піде їм назустріч. ІМХО

#1264 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:21

Сейчас готовила обед и вспомнила . Мой ребенок угостил другого ребенка тоненькими блинчиками и вишневым вареньем в собственном соку. Тот ребенок моего спрашивал, что это за кусочки такие в варенье ? На что мой ребенок ответил, что это же вишня. А другой ребенок сказал, что никогда такого вишневого варенья не пробовал, в варенье из магазина кусочков нету.
Детям больше 10 лет.
Вот такое поколение (((

Бідний-бідний хлопчик, прямо пропаще покоління... Може він мав на увазі, що його мама робить тільки однорідне варення/джем/конфітюр, а про магазинне то ви вже самі додумали для більшої жалості дитинки?
Пи.Си. а навіть якщо його мама сама не робить варення, то син пропащий.
Ага, і наявність шматочків у варенні - ознака натуральності і корисності?

#1265 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:25

От тільки доїли магазинне Вишневе варення))) там навіть цілі Вишеньки були не тільки шматочки)))

#1266 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:29

Руками доять? На дворі уже 21 сторіччя, навіть вдома дехто має апарат для доїння)

Нет, доят не руками, но моют, и подключают аппараты руками.

#1267 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:31

то ви вже самі додумали для більшої жалості дитинки?

:ogo:

#1268 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:49

Хто сажає для себе невеликий город, то намагається не застосовувати ядохімікатів (за виключенням картоплі, її не можливо не обробити). На продаж звичайно саджають великі площі, які фізично важко сполоти))). Хоча виключень все більше)))

Сажаем картошку много лет, никогда не пользовались ядами. 

Знаю, саме тому заява про те, що і на фермі корів доять руками обурює! 

Инна, заметь, в моём посте, не было и слова о том, что коров доят руками. Я написала что их моют и вытирают руками, а ещё сцеживают первое молоко, тоже руками.

• Cu-jo це подобається

#1269 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:49

Сажаем картошку много лет, никогда не пользовались ядами.

А как боретесь с жуком?

#1270 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 18:56

А как боретесь с жуком?

Собираем. Картошки сажаем не так много, поэтому не напряжно. больше капустянка атакует. Последние пару лет начали пользоваться каким-то органическим ядом от капустянки, т.к. половину урожая съедала.

• Cu-jo це подобається

#1271 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:03

Овощи довольно сложно вырастить без пестицидов и удобрений. С этим я уже смирилась. Большинство современных овощей - специально выведенные гибриды, и у них есть такая замечательная особенность: они либо вкусные либо долго хранятся. Поэтому если хочется вкусных - то стоит искать у людей которые их собрали вчера. А ядовитые они все, шоделать( 

Сложно, но возможно. Кто хочет есть натуральную пищу, тот будет искать возможности. Но я, к примеру лентяйка ещё та, поэтому сама бы не занималась. Родители мужа оба на пенсии, поэтому могут себе позволить. 

• Cu-jo це подобається

#1272 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:05

Працюю в пригороді, людей спостерігаю різних. Раніше більше знайомих на базар привозили домашні продукти, зараз лише фрукти/ягоди , ще огірки/помідори ( часто під замовлення). Перекупки, бабульки-божі одуванчики не такі вже і божі(((. Найбільш запам’яталася знайома, яка купує куркуму і самі дешеві кури стають домашніми. ( Не смішно, але спрос є- кожен день на цетральному. Що вона ще вигадує, боюсь уявити...)

Продаю власний виноград кожного літа на центральному, і постійно спостерігаю картину: як продавці беруть овочі та фрукти у торгашів- оптовиків в невеликій кількості, а потім продають під виглядом домашніх.
Бабусі, які можна сказати, вже прописалися там- по закінченню торгового часу також забирають залишки у тих, хто торгує оптом( деякі іноді суттєво скидають ціну на ці залишки), а потім наступного дня торгують цим "добутим товаром" як "власним, з огороду, щойно зірваним".
Молочники ( з реально хорошим, смачним ,свіжим товаром)це одиничні люди,які торгують два, максимум три дні в тиждень.
Найчастіше вони навіть не виставляють свій товар, просто підходять і чекають своїх замовників ( базарники замовляють для себе виключно тільки у них).Через годину вже спродуються і від'їздждають.

Відредаговано Ксаночка, 10 квітень 2020 - 19:14.

#1273 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:12

Читала-читала, решила и я свои 5 копеек вставить))

У нас дача в жилом селе, если брать кур и яйца, то есть разные. Одна соседка кормит кур сугубо родственникам, иногда может продать лишние яйца, но это не часто и нужно заранее говорить, что ты возьмешь - она кормит кур весной крапивой, травкой, зерном в другое время года. Есть другие соседи - у них куры в деревянном гараже, в метал. клетках всегда.

Есть третьи соседи, они кур натирают "морковкой", и накачивают обычным насосом для велика ручным и торгуют всегда на ура, здесь, в Полтаве.

Молоко - именно у нас в селе коров мало, все держат для себя, можно в выходной пройти и купить нормальное молоко, но продают сугубо местным, или детям местных, не более, и то, не всегда есть. НО, я в далекие 1990-е года, в частности 95г., на летних, весенних каникулах типа подрабатывала, замещала на ферме в Котелевском районе. Что было на ферме - коров уже тогда доили аппаратами, но их никто не мыл и не собирался. Доярка прибежала на 1-2 часа, ей надо всех подоить (подключить к аппарату) и параллельно обычной огородней сапкой убрать г....из-под коровки. Сдоила, молоко вылить в бидон (бидоны спаласкивались обычной водой из шланга), потом приезжала машина и забирала молоко. "Работу" на ферме помню до сих пор, весна, отелилась коровка, а на ноги не встает, руководство - пусть неделю лежит и кормит, потом забьем. Я тогда ту, единственную коровку, подняла на ноги - я ежедневно ходила и рвала ей свежую траву, приносила и кормила ее и теленка. Она встала на ноги.

Ее б забили, как она может встать на ноги, если ее морда на цепи, как и у всех фермерских коров, тогда трактор заехал, медленно проехал, а где-то и не медленно, разбрасывая силос - у одной коровы выше нее, у другой 3 силосины, так и у этой было - ничего почти.

Вывод: домашнее вкуснее и полезнее, если оно растится для себя/родственников, а все, что дальше - не факт, что оно лучше магазинного. Только магазинное, ВОЗМОЖНО, хоть какую-то проверку проходит, а домашнее, выращенное в гараже и т.п., не факт)), а если еще курку/утку накачать насосиком, да обтереть морковным соском через марлю...Пока летом живем на даче, столько узнаешь многого о птице и т.п.))

#1274 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:31

Бідний-бідний хлопчик, прямо пропаще покоління... Може він мав на увазі, що його мама робить тільки однорідне варення/джем/конфітюр, а про магазинне то ви вже самі додумали для більшої жалості дитинки?
Пи.Си. а навіть якщо його мама сама не робить варення, то син пропащий.
Ага, і наявність шматочків у варенні - ознака натуральності і корисності?

Скоріше за все, то була дівчинка)
От мені дуже цікаво, чому авторка поста про варення завжди називає свою доньку в чоловічому роді?)

#1275 IraV

IraV

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 138 повідомлення
  • Ім'я:Ирина

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:36

встряну і я. Питання до тих, хто користується послугами « проверенных бабушек»' А як ви їх перевіряли???))) чи хто їх перевіряв, чи якість продукції, якою вони торгують? От реально цікаво. Про «свежее», не прокисшее и т.п, не пишіть,це все сугубо ваші враження
і про то як вирощують «домашніх свиней» спеціально на продажу, там домашне м'ясо.. аби ви бачили, чим їх годують... то краще брати магазинне) ну то моя думка, кожен вибирає на свій смак.

#1276 ViktoriaP

ViktoriaP

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 544 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:37

thumb_pre_1586514134___viber_2020-04-09_
Ми зiбрали – ви забрали!
Зазвичай такі крутезні проєкти запускаються довго, але співпраця Перевершників творить дива⚡
Тепер на касах буде менше заторів, адже є нова послуга для Гостей — самовивіз із наших супермаркетів
Замовити можна на сайті: https://shop.silpo.ua
Гості вибирають потрібний «Сільпо»
наповнюють кошик улюбленими товарами
зазначають, коли заберуть пакунки
приходять у відповідний час та оплачують на спеціальній касі
Розказуйте рідним і друзям. Так черги стануть коротшими, а любов до нас – ще більшою!
Дякуємо всім, хто робить такі величезні проєкти можливими. Ви дивовижні ⭐

Спасибо за информацию! Очень крутая идея

#1277 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:40

И кстати, не знаю как сейчас, но раньше всегда из группы, было 3-5 коров, которые доятся руками. Потому что не всех коров можно доить аппаратом. Думаю и сейчас ничего не изменилось.

Відредаговано ludmila_24, 10 квітень 2020 - 19:40.

#1278 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:48

Молочники ( з реально хорошим, смачним ,свіжим товаром)це одиничні люди,які торгують два, максимум три дні в тиждень.
Найчастіше вони навіть не виставляють свій товар, просто підходять і чекають своїх замовників ( базарники замовляють для себе виключно тільки у них).Через годину вже спродуються і від'їздждають.

И весь товар рассписан по количеству и клиентам. )))

Скоріше за все, то була дівчинка)
От мені дуже цікаво, чому авторка поста про варення завжди називає свою доньку в чоловічому роді?)

Я говорю "ребенок" всегда. И девочка, и мальчик- ребенок, без личностей.

#1279 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:49

И кстати, не знаю как сейчас, но раньше всегда из группы, было 3-5 коров, которые доятся руками. Потому что не всех коров можно доить аппаратом. Думаю и сейчас ничего не изменилось.

Может и не изменилось, я тоже не знаю как сейчас, но то, что их каждую не вытирают это факт, до дойки корова лежит как хочет, в т.ч. и в своих ....и хвостом мух она тоже отгоняет))) У нас тогда была корова, потом с теленком (соответственно дойная), коза, то бабушка ее всегда мыла, но и молоко пили сугубо мы, вообще без продажи кому-либо.

#1280 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2020 - 19:51

И весь товар рассписан по количеству и клиентам. )))

Я говорю "ребенок" всегда. И девочка, и мальчик- ребенок, без личностей.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама