Торты
Розпочатий з чонка, 22 тра 2009 15:23
1524 відповідей у цій темі
Опубліковано 01 вересень 2020 - 00:33
Легко))
До шоколадного коржу шикарно піде вишня і білий крем. Сметанний - класика жанру)
Отже, корж розрізають на три частини.
Вишню відділити. Спробувати сік, якщо надто приторний, провадить його, додати воду та цукор. Сироп повинен бути приємним на смак. В кінці можна додати ложку тому або коньяку. Це сироп для просочування коржів. Його потрібно близько 150мл.
На такий корж піде 600-800 грн крему.
Десь півтори пачки сметани, взбити з цукром. Цукор сиплю на смак, вкінці додаю сметанфікс.
Далі зборка. В форму кладемо Корж, пропитка, крем, вишня, корж, пропитка, вишня, крем, корж, пропитка. В ідеалі пригрузить трішки торт або придав
Вить рівно дошкоою, щоб було рівно. Обмазати кремом
дякую!
А якщо немає у мене форми для складання, просто так, по-старінке, не вийде?)
І чого сметани півтори пачки, там же по 300 гр, а ти пишеш крему 600-800? І скільки приблизно цукру, бо на смак мені то важко))) Вишню в крем зверху виходить класти?вибач за кучу запитань, я дотошна)
Katrusja
-
Місто:Россошенцы
-
Ім'я:Katerina
Опубліковано 01 вересень 2020 - 03:44
дякую!
І чого сметани півтори пачки, там же по 300 гр, а ти пишеш крему 600-800? І скільки приблизно цукру, бо на смак мені то важко))) Вишню в крем зверху виходить класти?вибач за кучу запитань, я дотошна)
я собирала по рекомендации Марьяны в разъемной форме, а борты формы дотачивала картоном, предварительно обернув пищевой плёнкой
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 01 вересень 2020 - 04:46
Благодарю за ответы.
А чизкейк можно сделать с маскараоне? Или это другая история?
Точно інша)
Опубліковано 01 вересень 2020 - 04:46
дякую!
А цукор до сметани?
Я б взагалі брала дві пачки, зайвим не буде. Цукор лише на смак, сметана різна. Крем робити густим, щоб форму тримав Вишню можна вдавити в крем.
Форму потрібна, щоб рівний торт був. І високий шар крему, хоча можна і без неї
Відредаговано Marusja, 01 вересень 2020 - 04:47.
Мрія
-
-
Опубліковано 01 вересень 2020 - 04:54
Дівчата, підкажіть, будь ласка, хочу зробити торт з основою бісквіта на раз-два-три, на діаметр 24 см. Головне питання, чим перемазати і в яких пропорціях, скільки крему робити) я взагалі ламер в тортах, печу тільки перевірені по чіткому рецепту. Мені хочется або і крему шоколадного (але не знаю, чи не буде занадто, ніколи не куштувала той бісквіт), або шось творожного/сметанного/йогуртового. Є баночка вишні у власному соку ще, якщо що. Але мозок не знає, як це все скомбінувати. Допоможіть, будь ласка. За детальну грамовку всього і покрокову інструкцію - величезний плюс в карму! рятуйте від магазинного торту на ДН)
До слів Мар'яни додам від себе.
Бісквіт на 1,2,3 пропитувати не треба! В цьому його і "прелесть", що він уже вологий. Після випічки дасиш постояти йому в холрдильнику кілька годин або ніч, завернувши в плівку. Він стане ще вологішим і смачнішим.
Крем я зробила б вершковим із кремчізом, або вершки+подрібнений творог. Зі сметаною з загущувачем не гралася б, але це я. І у вишні буде достатньо кислинки і без сметани.
І пудру зручніше використовувати в крем, але не критично, можна і цукор.
Відредаговано Мрія, 01 вересень 2020 - 04:55.
Мрія
-
-
Опубліковано 01 вересень 2020 - 04:57
я собирала по рекомендации Марьяны в разъемной форме, а борты формы дотачивала картоном, предварительно обернув пищевой плёнкой
Ще можно файлом.
Опубліковано 01 вересень 2020 - 07:00
Дівчата, підкажіть, будь ласка, хочу зробити торт з основою бісквіта на раз-два-три, на діаметр 24 см. Головне питання, чим перемазати і в яких пропорціях, скільки крему робити) я взагалі ламер в тортах, печу тільки перевірені по чіткому рецепту. Мені хочется або і крему шоколадного (але не знаю, чи не буде занадто, ніколи не куштувала той бісквіт), або шось творожного/сметанного/йогуртового. Є баночка вишні у власному соку ще, якщо що. Але мозок не знає, як це все скомбінувати. Допоможіть, будь ласка. За детальну грамовку всього і покрокову інструкцію - величезний плюс в карму! рятуйте від магазинного торту на ДН)
Юля, a глянь ось цей рецепт щодо сметанного крему i вишень https://mama.pl.ua/i...=21#entry565208
Oснова в тебе буде бiсквыт на раз-два-три.
Я робила так, то смачно було)))
Опубліковано 01 вересень 2020 - 11:22
Бісквіт на 1,2,3 пропитувати не треба! В цьому його і "прелесть", що він уже вологий. Після випічки дасиш постояти йому в холрдильнику кілька годин або ніч, завернувши в плівку. Він стане ще вологішим і смачнішим.
Крем я зробила б вершковим із кремчізом, або вершки+подрібнений творог. Зі сметаною з загущувачем не гралася б, але це я. І у вишні буде достатньо кислинки і без сметани.
а розкажіть, будь ласка, про ці креми - чого скільки і як?
Мрія
-
-
Опубліковано 01 вересень 2020 - 15:49
на роботі - аврал, вдома - завал) якщо ще буде актуально, то напишу трохи пізніше)))
Опубліковано 01 вересень 2020 - 16:21
на роботі - аврал, вдома - завал) якщо ще буде актуально, то напишу трохи пізніше)))
мені до 13 вересня)
Мрія
-
-
Опубліковано 01 вересень 2020 - 19:17
мені до 13 вересня)
Тоді встигнемо))
lana77
-
Місто:Полтава - Мотель
-
Ім'я:Sveta
Опубліковано 02 вересень 2020 - 09:51
В позапрошлом году делала как раз как вы описали. Бисквит на 1-2-3, крем на основе крем-чиза( во внутрь крем-чиз+сливки и ваниль), на верх и бока крем-чиз+ масло( но мне надо было чтоб был крем более плотный. Весь торт с таким кремом был бы тяжеловат). Все крема с пудрой сахарной. Получилось очень хорошо.
Мрія
-
-
Опубліковано 02 вересень 2020 - 10:07
В позапрошлом году делала как раз как вы описали. Бисквит на 1-2-3, крем на основе крем-чиза( во внутрь крем-чиз+сливки и ваниль), на верх и бока крем-чиз+ масло( но мне надо было чтоб был крем более плотный. Весь торт с таким кремом был бы тяжеловат). Все крема с пудрой сахарной. Получилось очень хорошо.
я таким кремом тільки вирівнюю бока.
lana77
-
Місто:Полтава - Мотель
-
Ім'я:Sveta
Опубліковано 02 вересень 2020 - 11:17
я таким кремом тільки вирівнюю бока.
Вот и мне показалось, что будет перебор и ограничилась бочками и вершком( нужен был гладкий)
Мрія
-
-
Опубліковано 04 вересень 2020 - 08:56
Розказую як роблю я.
крема на основі вершків з творогом або кремчізом роблю 1 до 1. Крем виходить густий, не витікає і не розмочує корж.
Якщо творог - не сухий, без крупинок, максимально подрібнений.
якщо йогурт, то йогурту менше вдвічі, а якщо йогурт рідкий, то тоді + желатин, не люблю коли крем витікає.
Цукрову пудру додавайте спочатку 100-110 г, далі пробуйте, додати легше ніж прибрати)). Заважайте на кислоту ягід/фруктів якщо будете їх додавати між коржами.
Рекомендую зважити весь готовий крем і поділити його між коржами рівними порціями. А якщо коржі розрізані рівно, то може вийти красивий рівний "голий" торт, якому не треба вирівнювати боки, а достатньо залити зверху глазуррю чи що ви там плануєте робити.
Бісквіт на 1,2,3 ви розріжете максимум на 3 коржі + знімайте "шапку", а вона буде обов,язково. Крему буде достатньо десь грам по 200 на кожен корж.
Можна і на 2 коржі, так буде легше розрізати, якщо рука не набита. Тоді крему можна більше, бо корж товстіший.
На прикрашання і вирівнювання такий крем підходить погано, потече.
Опубліковано 04 вересень 2020 - 09:05
Я бісквіт на 1,2,3 не розрізала, а пекла трьома окремими коржами. Зважила все тісто, поділила на 3 і випікала, зважуючи порцію.
Мрія
-
-
Опубліковано 04 вересень 2020 - 09:07
Я бісквіт на 1,2,3 не розрізала, а пекла трьома окремими коржами. Зважила все тісто, поділила на 3 і випікала, зважуючи порцію.
Але ж шапка все одно була? Тоді більше обрізків, мабуть.
Мені швидше одним і потім розрізати.
Взагалі прекрасно такий бісквіт виходить в МВ, але... там менший діаметр і заокруглений низ через дно каструлі.
Опубліковано 04 вересень 2020 - 09:09
Взагалі прекрасно такий бісквіт виходить в МВ, але... там менший діаметр і заокруглений низ через дно каструлі.
Коржі зовсім трішки були випуклими по центру, я не рівняла
Опубліковано 04 вересень 2020 - 09:35
Я досить часто печу його у мультиварці, особливо коли спекотно. Розрізаю потім на 5 частин. Нижню (найменшу по діаметру) можна не використовувати, тоді торт буде одного діаметру.
Опубліковано 04 вересень 2020 - 10:14
А на форму 24 см нужно брать двойную порцию продуктов ? Я про бисквит на 1,2,3
В рецепте пишут, что на 16-20 см 1 порция, 20-22 - 2 порции, 24 см - 3
Многовато как по мне
Этот же https://andychef.ru/recipes/choco-123/
Відредаговано Tala, 04 вересень 2020 - 10:16.
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|