Перехід до вмісту

Фотографія

Обо всём 35

• Ця тема заблокована Ця тема заблокована
1971 відповідей у цій темі

#1221 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 17 червень 2015 - 18:31

У меня в универе стоят только лицензионные. Так не удобно, когда надо какую нибудь прогу поставить, надо вызвать специального мальчика и и.д. Но посмотришь, как некоторые коллеги работают за компьютером.... Вытянул вилку из розетки-все комп выключил.

Це, можливо, смішно звучить, але нам пояснювали, що французькі освітні заклади використовують в більшості тільки freeware, тому що ліцензійні ОС і програми непосильні для бюджету цих закладів.

#1222 bagira119

bagira119

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 281 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Елена

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 18:34

А мне нравиться, как в книге для чайников написано наведите курсор и клацните, что такое курсор и где его взять и чем клацнуть, явно для чайников

#1223 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:06

еммм... враховуючи незрозумілу ситуацію з паперовими підручниками для 4 і 7 класів на наступний навчальний рік, взагалі важко уявити як діти обійдуться без гаджетів..

Лена, уже давно посещает мысль зачем они нужны вообще

Розумієте.. тут питання фінансів)) я, наприклад, не впевнена, що готова своїй дитині виділити 5 тис.грн на планшет, який вона буде брати до школи і який, дуже ймовірно (!), через 2-3 тижні/місяці зламають чи розіб'ють. Хоча це поки що.. як буде коли вона доросте до 5 класу - поживу побачу..

Лена,  бюджетный стоит на порядок дешевле.

ИМХО, для школы хватит ел. Книги, раз в год закачали учебники и готово. Что бы не крали, сделать лимитлрованую версию с чипами, уже и продать не продадут и смысл отпадет воровать.

А как не крути, одна книга електронная окупится в разы быстрее. 

По подсломают, если у всех будут одинаковые, отпадет интерес к гаджету друга. И Я за книгу, а не планшет. С планшетами учителя замахаются уроки вести.

#1224 Людмила_82

Людмила_82

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 146 повідомлення
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2               

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:14

Це, можливо, смішно звучить, але нам пояснювали, що французькі освітні заклади використовують в більшості тільки freeware, тому що ліцензійні ОС і програми непосильні для бюджету цих закладів.

Вот прикольно, ей богу. На ПО университет не экономит, за прошлый год 5 интерактивных дистанционных аудиторий сделали. А вот зарплаты.... Только что коллега позвонила, с кафедры урезали 1,5 ставки. У меня на лекции в самой большой аудитории студентам места не хватило, потоки соединили ради экономии человеком-часов. Все, достало. Хочу работать во Франции . Пошла французский учить.

#1225 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:16

Ох.. ну це вже більше в тему про школи)) залежить від того які підручники) Якщо такі як у нас в Ростку, то там тільки паперові потрібні (укр., англ, матем.), діти прямо в них пишуть, а решту - ми додому взагалі не носимо, все робимо з ел. варіантів.

Стосовно мого предмету, то для мене це не новина - ще в 2010 році ми в 10-х класах працювали семестр виключно з електронними підручниками. а до цього взагалі - без будь-яких) їх просто нормальних не було. Тому й зараз на кожному компі у мене є ел.варіант на випадок якщо учень забув вдома підручник.

Что бы не крали, сделать лимитлрованую версию с чипами, уже и продать не продадут и смысл отпадет воровать.

Стосовно гаджетів... я вже говорила - далеко не кожна сім’я зможе виділити нн-ну суму на ел.книгу чи планшет.

їх діти не крадуть, вони їх розбивають. За минулий навчальний рік у нас було розбито/роздавлено/поламано 14 планшетів. І це тільки ті, про які я знаю. Я не нагнітаю, я реально дивлюся на речі))

Ага.. і стосовно ПО. На мою думку, заморачуватися з Майкрософтом не є доцільним для шкільного планшету. Дитина ж не реферати на ньому буде робити, а книги читати..

Відредаговано Гелла, 17 червень 2015 - 19:18.

#1226 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:19

Ох.. ну це вже більше в тему про школи)) залежить від того які підручники) Якщо такі як у нас в Ростку, то там тільки паперові потрібні (укр., англ, матем.), діти прямо в них пишуть, а решту - ми додому взагалі не носимо, все робимо з ел. варіантів.

Стосовно мого предмету, то для мене це не новина - ще в 2010 році ми в 10-х класах працювали семестр виключно з електронними підручниками. а до цього взагалі - без будь-яких) їх просто нормальних не було. Тому й зараз на кожному компі у мене є ел.варіант на випадок якщо учень забув вдома підручник.

Стосовно гаджетів... я вже говорила - далеко не кожна сім’я зможе виділити нн-ну суму на ел.книгу чи планшет.

їх діти не крадуть, вони їх розбивають. За минулий навчальний рік у нас було розбито/роздавлено/поламано 14 планшетів. І це тільки ті, про які я знаю. Я не нагнітаю, я реально дивлюся на речі))

Ты хочешь сказать, что учебники дешевле? Хм, не верю...

#1227 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:21

Ты хочешь сказать, что учебники дешевле? Хм, не верю...

Ні, я цього не говорила) і не можу сказати. Тому що ніхто поки не знає скільки буде коштувати підручник - 30 грн. чи 300.

Поживемо - побачимо)

#1228 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:25

Нам на 4 класс озвучили пока сумму на учебники 700-800 грн + наши развивающие -в прошлом году 200 грн. То есть около 1000 грн . Подруге на 6 вроде, класс сказали полторы тысячи. ..

#1229 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:37

"тянут"  це зрозуміло)) для того щоб відкрити електронну книгу не треба великих потужностей. А бюджетний - це який за ціною?

І уточню)) я не сперечаюся) звичайно, що один планшет краще, ніж 7 підручників) я трохи про інше..

динозавры мы,Лена. 

Сыну вынуждены были подарить на 11 лет, потому что в классе некоторые родители предложили ходить в школу с планшетами вместо книг. Спасибо классному руководителю, которая успела принять умное решение - в школе занимаются по учебникам. Домой их не таскают. А дома - электр.вариант.

Телефон, у меня, к сожалению, сенсорный. Потому что,когда мы с мужем искали телефоны по магазинам и озвучивали требования к гаджету, продавцы крутили пальцем у виска и говорили, что кнопочные телефоны - это прошлый век. Хотя сенсор очень неудобный,как по мне. А за рулем так вообще опасен для жизни.

#1230 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:47

Сыну вынуждены были подарить на 11 лет, потому что в классе некоторые родители предложили ходить в школу с планшетами вместо книг. Спасибо классному руководителю, которая успела принять умное решение - в школе занимаются по учебникам. Домой их не таскают. А дома - электр.вариант.

Оце найрозумніший варіант!))) Та й потім, я своїй на 11 років, можливо, теж подарую планшет) Але не зараз, у 8 років носити його в школу)

стосовно телефона))) найбільше мені подобався мій найперший телефон - старенька Нокія 3310) "цеглинка", яку щоб розбити треба було постаратися) А сенсорні - так, до крику незручні і глючні (( особливо взимку..

#1231 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:51

Нам на 4 класс озвучили пока сумму на учебники 700-800 грн + наши развивающие -в прошлом году 200 грн. То есть около 1000 грн . Подруге на 6 вроде, класс сказали полторы тысячи. ..

На 6 бесплатных полно нам так сказали

#1232 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:51

Лена,  бюджетный стоит на порядок дешевле.

ИМХО, для школы хватит ел. Книги, раз в год закачали учебники и готово. Что бы не крали, сделать лимитлрованую версию с чипами, уже и продать не продадут и смысл отпадет воровать.

А как не крути, одна книга електронная окупится в разы быстрее. 

По подсломают, если у всех будут одинаковые, отпадет интерес к гаджету друга. И Я за книгу, а не планшет. С планшетами учителя замахаются уроки вести.

Электронна книга для використання в школі повинна бути з екраном більше 6 дюймів, а вони зовсім не дешеві і їх дуже мало. Шкільні підручники в ПДФ чи акробаті, тобто одна сторінка паперового = сторінці електронної книги, на 6 дюймах це знущання над користувачем. ІМХО

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 19:57.

• Ipiha це подобається

#1233 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:54

Блин, почитала обсуждения подарков для девочки, вроде уже не девять давно, а сумочки, косметички, косметика не интересны до сих пор, на днях Арман Бази выбросила

#1234 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:54

А навіщо хоть 6 класу купувати? Немає підручників для 4 і 7 класу.

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 19:57.

#1235 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:56

А зачем хоть 6 класу покупать? Как раз шестиклассники отучились по новой программе, нет книг для 4 и 7 класса.

Именно так нам и озвучила классный руководитель.Похоже деньги кому то понадобились

• Kalinna це подобається

#1236 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:56

Оце найрозумніший варіант!))) Та й потім, я своїй на 11 років, можливо, теж подарую планшет) Але не зараз, у 8 років носити його в школу)

стосовно телефона))) найбільше мені подобався мій найперший телефон - старенька Нокія 3310) "цеглинка", яку щоб розбити треба було постаратися) А сенсорні - так, до крику незручні і глючні (( особливо взимку..

Сенсорні зручні для виходу в інтернет, а от телефонувати, тобто використовувати їх за прямим призначенням, дуже не зручно. ІМХО

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 19:58.

#1237 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:57

Электронна книга для використання в школі повинна бути з єкраном більше 6 дюймів, а вони зовсім не дешеві і їх дуже мало. Шкільні підручники в ПДФ чи акробаті, тобто одна сторінка паперового = сторінці електронної книги, на 6 дюймах це знущання над користувачем. ІМХО

А зачем приравнивать страницы? Есть программы, в которых удобно читать

А Вообще, вы представляеие себестоимость закупки ел.книг? А если она в масштабе школы, города,страны? Книги и рядом не лежали(((

Просто на печати учебников идут ТАКИЕ откаты, что нам о гаджетах только мечтать.

#1238 Муська

Муська

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 156 повідомлення
  • Ім'я:Лера

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:57

Ха, у меня только недавно окончательно умерла нокия 3100. Была она со мной 14 лет))) в одном кармане айфон, в другом - старенькая нокия)))

#1239 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 17 червень 2015 - 19:59

А зачем приравнивать страницы? Есть программы, в которых удобно читать

А Вообще, вы представляеие себестоимость закупки ел.книг? А если она в масштабе школы, города,страны? Книги и рядом не лежали(((

Просто на печати учебников идут ТАКИЕ откаты, что нам о гаджетах только мечтать.

Там же не тільки текст, а і малюнки до задач і т.д. - найбільш повноцінна вона саме в такому вигляді.

Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 20:00.

#1240 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 червень 2015 - 20:02

На 6 бесплатных полно нам так сказали

правильно) для 6 класів є цьогорічні підручники. Там проблема із 4-м і 7-м. Тому те, що для 6 класу підручники 1,5 тис. коштують - "розвод" на рівному місці..

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама