Торты
Розпочатий з чонка, 22 тра 2009 15:23
1524 відповідей у цій темі
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 06 серпень 2020 - 21:13
Торт "Київський" по ДСТУ з горіхами кешью та кремом шарлот, ну хіба, що без каштанів)))
Так наче ж рецепт справжнього, того самого, є тільки у Рошена, тільки він має право його випускати, а тепер і у тебе))))))
А по суті - краса і не сумніваюся - смакота!
Опубліковано 06 серпень 2020 - 21:30
Так наче ж рецепт справжнього, того самого, є тільки у Рошена, тільки він має право його випускати, а тепер і у тебе))))))
А по суті - краса і не сумніваюся - смакота!
Ой)))
Рецепт блукає просторами інтернету вже дуже давно
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 08:14
а мені захотілося прохолодного цитрусового чізкейку, без випічки, цього разу з лаймом. Робила на основі крем сиру "Президент" "класичний"+вершки+ сік і цедра лайма+цукрова пудра+ желатин. Основа - печиво з маслом і молоком, молоко - мій експеримент, у рецептах чізкейків Енді шефа є таке, що замість масла печиво змішують з молоком для зменшення жирності. Але я не наважилася повністю замінити масло на молоко, адже від молока печиво просто розкисне, а я хотіла, щоб у холодильнику основа затверділа.
Опубліковано 07 серпень 2020 - 08:19
а мені захотілося прохолодного цитрусового чізкейку, без випічки, цього разу з лаймом.
Робила на основі крем сиру "Президент" "класичний"+вершки+ сік і цедра лайма+цукрова пудра+ желатин.
Основа - печиво з маслом і молоком, молоко - мій експеримент, у рецептах чізкейків Енді шефа є таке, що замість масла печиво змішують з молоком для зменшення жирності. Але я не наважилася повністю замінити масло на молоко, адже від молока печиво просто розкисне, а я хотіла, щоб у холодильнику основа затверділа.
Наташа, а можно пропорции - и основы, и начинки?
ПС Предложение удочерить меня становится все актуальнее и актуальнее ))
Опубліковано 07 серпень 2020 - 08:20
а мені захотілося прохолодного цитрусового чізкейку, без випічки, цього разу з лаймом.
Робила на основі крем сиру "Президент" "класичний"+вершки+ сік і цедра лайма+цукрова пудра+ желатин.
Основа - печиво з маслом і молоком, молоко - мій експеримент, у рецептах чізкейків Енді шефа є таке, що замість масла печиво змішують з молоком для зменшення жирності. Але я не наважилася повністю замінити масло на молоко, адже від молока печиво просто розкисне, а я хотіла, щоб у холодильнику основа затверділа.
Бомба))) і я хочу таке)
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 08:32
Пропорції розкажу, свої. Тому що знайти в інтернеті якийсь ідеальний рецепт неможливо, учора на роботі кожну вільну хвилинку шукала і у всіх красиві фото, але великий розбіг у пропорціях, у когось 100 мл вершків на 500 сиру, у когось один до одного, у когось 200 до 300 і т.д (мабуть, у кого скільки чого було вдома))), у когось сметана замість вершків, ну ви зрозуміли.
Я почала з пропорцій 1 до 2, у мене було 500 г сиру (це три упаковки по 180, але реально вийшло 500), 250 мл вершків (звісно, чим жирніші, тим краще), збити, але не дуже, не так як на мус. Ще хочу колись спробувати зі сметаною, мені здається, має право бути).
Отже, на 750 г маси я додала 120 г цукрової пудри (тут вирішуйте самі скільки, я не хотіла приторності, а навпаки - легкої солоності сиру і щоб добре відчувалася цитрусова нотка). Желатин замочила у молоці, на цю вагу маси - 15 г і 90 молока (будь-який желатин замочую 1 до 6).
Видавила сік лайму і цедру. Сік додавайте, але поступово, можливо, комусь буде кислуватим. У мене пішов якраз сік з одного, мені було ок. Цедра додала темних цяточок))), це видно на фото.
А, ну і основа. Печиво і масло 2 до 1, у мене 200 г печива і 50 масла і 50 молока (писала про молоко вище). Основу можете робити будь-якої ваги і товщини, тобто хочете товстіше - збільшуйте кількість або зменшуйте діаметр.
Опубліковано 07 серпень 2020 - 08:42
Пропорції розкажу, свої. Тому що знайти в інтернеті якийсь ідеальний рецепт неможливо, учора на роботі кожну вільну хвилинку шукала і у всіх красиві фото, але великий розбіг у пропорціях, у когось 100 мл вершків на 500 сиру, у когось один до одного, у когось 200 до 300 і т.д (мабуть, у кого скільки чого було вдома))), у когось сметана замість вершків, ну ви зрозуміли.
Я почала з пропорцій 1 до 2, у мене було 500 г сиру (це три упаковки по 180, але реально вийшло 500), 250 мл вершків (звісно, чим жирніші, тим краще), збити, але не дуже, не так як на мус. Ще хочу колись спробувати зі сметаною, мені здається, має право бути).
Отже, на 750 г маси я додала 120 г цукрової пудри (тут вирішуйте самі скільки, я не хотіла приторності, а навпаки - легкої солоності сиру і щоб добре відчувалася цитрусова нотка). Желатин замочила у молоці, на цю вагу маси - 15 г і 90 молока (будь-який желатин замочую 1 до 6).
Видавила сік лайму і цедру. Сік додавайте, але поступово, можливо, комусь буде кислуватим. У мене пішов якраз сік з одного, мені було ок. Цедра додала темних цяточок))), це видно на фото.
А, ну і основа. Печиво і масло 2 до 1, у мене 200 г печива і 50 масла і 50 молока (писала про молоко вище). Основу можете робити будь-якої ваги і товщини, тобто хочете товстіше - збільшуйте кількість або зменшуйте діаметр.
Дуже красиво і лаконічно. Люблю такі прикраси!)
Щодо пропорцій, можна я всунусь!
Їх я постійно готую років 6 так точною. Як на мене, це найкращий і найуніверсальніший десерт. От реально, він як борщ - у кожної хазяйки свій рецепт і свій смак) останнім часом мені найбільше сподобалось робити його з йогуртом. Сир, йогурт, цукор, ягоди - якщо є, желатин пропорційно об'єму маси для загущування.
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 09:02
Дуже красиво і лаконічно. Люблю такі прикраси!)
Щодо пропорцій, можна я всунусь!
Їх я постійно готую років 6 так точною. Як на мене, це найкращий і найуніверсальніший десерт. От реально, він як борщ - у кожної хазяйки свій рецепт і свій смак) останнім часом мені найбільше сподобалось робити його з йогуртом. Сир, йогурт, цукор, ягоди - якщо є, желатин пропорційно об'єму маси для загущування.
з йогуртом я теж робила і роблю, дуже хороший варіант, але тут мені хотілося вершкового смаку (ну і відкритий пакет вершків треба було використати)
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 09:05
Наташа, а можно пропорции - и основы, и начинки?
ПС Предложение удочерить меня становится все актуальнее и актуальнее ))
Старшою сестрою готова бути? двоє милих суперактивних хлопчиків-братиків, мамина гордість і помічниця))) - приваблює така перспектива?)))
Опубліковано 07 серпень 2020 - 09:18
Старшою сестрою готова бути? двоє милих суперактивних хлопчиків-братиків, мамина гордість і помічниця))) - приваблює така перспектива?)))
То есть ещё и кулинарная стажировка? )) Как говорит мой сын - бегу-бегу!!!
Опубліковано 07 серпень 2020 - 09:36
Кого б удочерити за торти, але щоб мені навели лад у шафах?))
Відредаговано Marusja, 07 серпень 2020 - 09:37.
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 09:44
Кого б удочерити за торти, але щоб мені навели лад у шафах?))
Я, я,я!!! я - профі з ергономіки і викидання непотрібного)) Тільки валюта розрахунку для мене нецікава)) "У него этого гуталина — ну просто завались!.."
Sailor Moon
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Альона
Опубліковано 07 серпень 2020 - 10:35
Як не крути, а півтора кілограми Київської насолоди.
Торт "Київський" по ДСТУ з горіхами кешью та кремом шарлот, ну хіба, що без каштанів)))
Ням-ням. Яка краса.
Опубліковано 07 серпень 2020 - 13:49
Викладу тут, бо досить "екзотичних" пташенят викохала.))
Тричі ура!!! Довго примірялася, вагалася, вивчала і таки наважилася. І я тепер з впевненістю можу сказати, що, нажаль, в місті смачних макаронс немає(((
Скільки раз не купляла, ніколи не розуміла такого ажіотажу до них. Але вони нереально смачні та ароматні.
П.с. відправила на охолодження з кремом, а дуже ж кортить поділитись радістю. Тому фото на ходу))
Відредаговано Marusja, 07 серпень 2020 - 13:50.
Мрія
-
-
Опубліковано 07 серпень 2020 - 14:02
Викладу тут, бо досить "екзотичних" пташенят викохала.))
Тричі ура!!! Довго примірялася, вагалася, вивчала і таки наважилася. І я тепер з впевненістю можу сказати, що, нажаль, в місті смачних макаронс немає(((
Скільки раз не купляла, ніколи не розуміла такого ажіотажу до них. Але вони нереально смачні та ароматні.
П.с. відправила на охолодження з кремом, а дуже ж кортить поділитись радістю. Тому фото на ходу))
Ото продуктивність у тебе!)))
Я з тих, хто не оцінив макарони, занадто солодкі і зробила висновок, що це не мій десерт, хоч пробувала справжні, дорогі.
Опубліковано 07 серпень 2020 - 14:08
Ото продуктивність у тебе!)))
Я з тих, хто не оцінив макарони, занадто солодкі і зробила висновок, що це не мій десерт, хоч пробувала справжні, дорогі.
Дорогі не = смачні((
Наташа, я їх теж не розуміла, до сьогодні. Я так розумію, що їх вже теж "колотять". У власних є виражений горіховий післясмак і вони не приторні. Коротко кажучи, пробувати треба!
Опубліковано 07 серпень 2020 - 14:20
Мені привозили з Парижу недешеві, то я теж взагалі не зрозуміла приколу) хоча солодке дуже полюбляю)
Опубліковано 07 серпень 2020 - 14:56
Я люблю) і їла лише французькі
круасани в Полтаві - теж далеко не круасани
Аделаида
-
Місто:Интернет
-
Ім'я:Дарья
Опубліковано 07 серпень 2020 - 15:22
Неистово плюсую про круасаны До сих пор не могу понять - неужели это так сложно? Почему они такие офигенские только в Париже?
И с макарунами тоже соглашусь, не то что б это мой самый любимый десерт, но есть правда обалденные, но прям вот ооочень редко, и дело не в цене.
ЗЫ: напишите мне пожалуйста рецепт чизкейка для лохов которые делали торт раз пять в жизни Вплоть до того, какой сыр какой ТМ покупать. А то десерты это прям сильно не мое, но "лайм" и "без выпечки" меня соблазнили)))
Polinka78
-
Місто:Полтава -Paris, France
-
Ім'я:Olga
Опубліковано 07 серпень 2020 - 15:22
Мені привозили з Парижу недешеві, то я теж взагалі не зрозуміла приколу) хоча солодке дуже полюбляю)
А як його можна привезти? Це ж тістечко з температурою зберігання 4-6 градусів? Я тому своїм ніколи і не везу, бо не уявляю як.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|