Полтавські школи, ліцеї, гімназії
Розпочатий з чубаська, 15 кві 2009 10:14
6051 відповідей у цій темі
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:22
Вернусь к теме. Как можно сравнивать качество знаний учеников там где читается 8 раз в неделю английский при делении классов на подгруппы и там где 2 часа в неделю и в классе сидит 37 учеников?! Где логика?
Вибачте, але більшість дітей у школах, що спеціалізуються на англійській, додатково займаються англійською мовою за кошт батьків! і це майже 100%-во!
То це не дають знання, а мають діти завдяки батькам!
Є діти у звичайних школах, які при 2 годинах на тиждень "запхають за пояс" гімназиста з 8 годинами, бо його батьки також поза школою дають знання дитині! Бо діти різні, відношення батьків різне і т.д.
Зазвичай порівнюють по основним предметам, такі як математика, укр.мова, фізика, історія і т.п. - бо програма однакова для всіх!
Чесно кажучи мене напрягає, що в Полтаві рівень школи визначає англійська мова! Це дань нашого часу! і коли батьки ведуть своїх чад туди, де з ними більше займаються англійською, то це вибір батьків, але я вважаю, що збільшення кількість годин для цього (а так і роблять, бо програма по іншим предметам така ж як і крізь і години відповідно) відчутно навантажує дитину!
Я цього не захотіла, краще буде вчити англ.мову тільки поза школою, а в школі іти по звичайніій програмі, і ніхто за мої кошти не вихвалятиметься знаннями з англ.мови моєї дитини! тому ми в звичайній школі! :-) а англійську мову я йому організую сама, бо так хоче наша родина і тоді, коли захоче, а не тому, що треба, бо "ви у гімназії"!
ИМХО
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:31
Мы шли в 13 гимназию не потому, что что языковая гимназия, а потому что она рядом с домом. Это удобно. Дополнительно английским не занимаемся и имеем свои 10-12. Таких детей у нас много.Не надо всех под одну гребенку.
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:33
Мы шли в 13 гимназию не потому, что что языковая гимназия, а потому что она рядом с домом. Это удобно. Дополнительно английским не занимаемся и имеем свои 10-12. Таких детей у нас много.Не надо всех под одну гребенку.
Винятки бувають завжди!
Мабуть у вас хист до цього!
Але маю знайомих із цієї гімназії, які із репетиторам приносять по англійській 5!
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:34
Винятки бувають завжди!
Мабуть у вас хист до цього!
Але маю знайомих із цієї гімназії, які із репетиторам приносять по англійській 5!
Так в каждой школе или гимназии есть способные и менее способные дети
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:42
Так в каждой школе или гимназии есть способные и менее способные дети
Про це ж і кажу! Від рівня школи не все залежить! Дитина, її настрой, відношення батьків, їх участь у житті дитини - оце головне!
А навантаження на дитину (і на батьків після роботи відповідно :-) ) напряму залежить від рівня школи і це вже обирати батькам!
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:44
Дополнительно английским не занимаемся и имеем свои 10-12.
Это вообще не показатель. У меня есть ученики, знания которых я оцениваю на 7-8, а в школе они получают 10-11
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:46
Это вообще не показатель. У меня есть ученики, знания которых я оцениваю на 7-8, а в школе они получают 10-11
Я тоже считаю, что знания у нас не фонтан для языкового класса
Опубліковано 08 червень 2015 - 23:53
Я тоже считаю, что знания у нас не фонтан для языкового класса
А ви відверто і самокритично це оцінюєте! :-) значить це і є той випадок, коли батьки вважають, що англ. мову школа не дає належно до заявленого рівня! Дуже багато моїх знайомих оплачують репетиторів не для 11-12 (воно і так є), а для реального рівня англ.мови, для життя, для майбутнього.
Опубліковано 09 червень 2015 - 04:49
Я вас умоляю...
все не стала цитувати, але - і що?
Я хотіла лише сказати, що ніяк не можна виставляти рейтинги шкіл лише враховуючи середній бал ЗНО. Це як вимірювати середню температуру по лікарні, чесне слово...
s_krivoruchko
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 09 червень 2015 - 08:32
Опубліковано 09 червень 2015 - 08:55
А скажіть, хто в темі, в 31 гімназії так і залишився підхід до навчання, при якому вся увага приділяється профільному предмету - і додаткові години, і факультативи, і творчі роботи? А інші дисципліни залишаються якби в стороні. І виходить, що дитина може мати досить високий рівень по біології та хімії, наприклад, та мати поверхневі знання в тій же математиці.
Да, математический класс. Только 8 часов математики в неделю. 8 уроков не каждый день, но когда эти дни наступают
Це у вас часом не Міропольцева викладає?
Опубліковано 09 червень 2015 - 08:56
А скажіть, хто в темі, в 31 гімназії так і залишився підхід до навчання, при якому вся увага приділяється профільному предмету - і додаткові години, і факультативи, і творчі роботи? А інші дисципліни залишаються якби в стороні. І виходить, що дитина може мати досить високий рівень по біології та хімії, наприклад, та мати поверхневі знання в тій же математиці.
А коли так було?
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:00
Ну наприклад коли я там навчалася.
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:30
все не стала цитувати, але - і що?
А те, що все що ви розказали про свою школу отут
моя школа стоїть на своєму місці з 1979 року))))
Цього року у нас з укр.мови не "злетіло" жодного медаліста, є призер Всеукраїнського МАН, багато призерів обласних і ще більше міських олімпіад та МАН. Звичайно, у нашій школі навчаються різні учні і я абсолютно нікого не агітую))) Хто хотів/хоче у нас навчатися, той і сам зробить свій вибір
І це не говорить, що у вас с 1979 року однаковий рівень знань! З роками все змінюєть, змінюються діти, відношення до грошей у школі, нервова система вчителів і все не в кращу сторону. Абсолютно не здивуюся, що із часом рейтинг цієї школи закінчиться із виходом почесних вчителів на пенсію!
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:35
Я хотіла лише сказати, що ніяк не можна виставляти рейтинги шкіл лише враховуючи середній бал ЗНО. Це як вимірювати середню температуру по лікарні, чесне слово...
Як на мене для мене найвагоміший показник ЗНО, саме він показує конкурентноздатність випускників у вступній кампанії до вишів!
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:38
І це не говорить, що у вас с 1979 року однаковий рівень знань! З роками все змінюєть, змінюються діти, відношення до грошей у школі, нервова система вчителів і все не в кращу сторону. Абсолютно не здивуюся, що із часом рейтинг цієї школи закінчиться із виходом почесних вчителів на пенсію!
кхем... 1979 рік - це рік створення цієї школи)
а все, що далі я писала - це результати конкретно цього навчального року. Так що не хвилюйтеся, із школою все добре)
Насправді я не розумію суть суперечки) Ви вважаєте, що рейтинг об’єктивний?) Я не згодна) і тому вважаю недоречною фразу авторки статті
Завдяки такому рейтингу батьки маленьких полтавців можуть обрати майбутню школу за своїх дітей. Зокрема, вибрати профіль школяра, або перевести дитину до більш рейтингового навчального закладу.
Як на мене для мене найвагоміший показник ЗНО, саме він показує конкурентноздатність випускників у вступній кампанії до вишів!
показник ЗНО кожного окремо взятого учня - так
а усього загалу випускників - ні
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:50
кхем... 1979 рік - це рік створення цієї школи)
а все, що далі я писала - це результати конкретно цього навчального року. Так що не хвилюйтеся, із школою все добре)
Насправді я не розумію суть суперечки) Ви вважаєте, що рейтинг об’єктивний?) Я не згодна) і тому вважаю недоречною фразу авторки статті
Завдяки такому рейтингу батьки маленьких полтавців можуть обрати майбутню школу за своїх дітей. Зокрема, вибрати профіль школяра, або перевести дитину до більш рейтингового навчального закладу.
показник ЗНО кожного окремо взятого учня - так
а усього загалу випускників - ні
Про рейтинг сперечатися не хочу і не збиралася, я вже свій вибір зробила минуло року!
Просто мене здивувала така реакція на нього, якщо ви такі впевнені в своїй школі - не звертайте уваги! А ви почали наводити досягнення її учнів, які я як написала вважаю тимчасовими і в більшості не від школи залежними.
А середній рівень ЗНО найбільш інформативний, бо із талантами і головатими дітьми і дурак вибачте високий бал ЗНО дасть! А який середній бал для всіх учнів, звичайних, пересічних, як кажуть " без зірки на лобі" отримують випускники тієї чи іншої школи, ото показово!
Ви ж не скажите, що вчитель геній, якщо в неї 3 дитини круглі відмінники і члени МАН, а півкласу - нижче середнього? Просто їй достався такий набір! І Іякщо так буде пару років підряд, то свій стутус вчитель загубить! А останнім часом у багатьох як говорять рейтингових школах не всі діти по здібностям, а по гаманцю чи знайомствам! про це я хотіла сказати!
Имхо
Відредаговано mitera, 09 червень 2015 - 10:47.
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:54
Ну наприклад коли я там навчалася.
це дивно, бо коли я там навчалася, такого не помітила. в якому році ви закінчили школу?
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:57
А мы перешли в 33-ю и довольны. И младшую планировала в другую школу вести, но предложили тоже в 33-ю, пойдём.
С какой перешли, если не секрет (можно в личку)? Листала форум, да и отзывы слышала, что 33 гимназия считается намного сильнее всех школ Алмазного района. 31 - тоже была сильной, но в последнее время сильные учителя перешли именно в 33, поэтому рейтинг 31 упал в сравнении с соседкой). Я больше о 5-11 классах говорю.
Опубліковано 09 червень 2015 - 09:57
це дивно, бо коли я там навчалася, такого не помітила. в якому році ви закінчили школу?
В 2000р., та знаю людей, які закінчували пізніше і ситуація була така сама.
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|