Воспитание, вера, подготовка к семейной жизни.
Розпочатий з honest, 16 гру 2016 17:37
111 відповідей у цій темі
Опубліковано 13 січень 2017 - 21:18
Язичники, дійсно будуть засуджені за законом совісті. Але, якби це не здавалося привабливим, закон совісті набагато жорсткіший в ньому не має милосердя, не має прощення. Тобто ті що уповають на закон совісті, будуть просто засуджені за справедливістю, порушив норму совісті — винен.
У кожній релігії є свої норми. Якщо існує певний набір правил, звичаїв, традицій, перевірений на істинність протягом тривалого часу (тисячоліття), то напевно він є необхідною умовою. Адже з часом (сотні років) все оманливе засуджується, приховується або забувається.
У плакаті посилання на який наведено Tash, наведено приклад кощунства.
Опубліковано 13 січень 2017 - 22:36
To bil4enya.
Просто віруючі люди намагаються розставляти акценти так, щоб конфліктів не допускати. А не віруючі провокують конфлікти. Приклад вислови в цій темі.
Моральні якості не залежать від рівня IQ. Навіть глухі язичники в хащах тропічних лісів поважають один одного (у межах своєї громади). Абсолютна межа нашого інтелекту - бази комп'ютерних знань, але комп'ютер (робот) ніколи не стане людиною. Пишу про те, що моральні цінності, контролюються духовними критеріями. Для атеїста для прикладу відсутнє життя після смерті. Тож головне уникнути покарання у цьому житті.
Не хочу переходити у політичну площину (соціальний рівень). Можна б було розглянути часи НЕПу, або “відлигу”. Але наведу приклад продуктивності праці. За відсутності засобів механізації здоровий чоловік, косар, за світловий день викошував 2 гектари пшениці. Зараз з бензокосою стільки не викошують за день, косарки на колісній техніці не беремо у розрахунок.
Для продовження спілкування напишіть, яка віра ваша.
To Ленуха, To Женя.
Ви цитуєте кощунство bil4enya.
To мягкопушистая мама.
Напишіть коли в останнє ви були в храмі і за яких обставин.
А вы имеете право осуждать?
Язичники, дійсно будуть засуджені за законом совісті. Але, якби це не здавалося привабливим, закон совісті набагато жорсткіший в ньому не має милосердя, не має прощення. Тобто ті що уповають на закон совісті, будуть просто засуджені за справедливістю, порушив норму совісті — винен.
У кожній релігії є свої норми. Якщо існує певний набір правил, звичаїв, традицій, перевірений на істинність протягом тривалого часу (тисячоліття), то напевно він є необхідною умовою. Адже з часом (сотні років) все оманливе засуджується, приховується або забувається.
Tash
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:наТаша
Опубліковано 13 січень 2017 - 22:45
ой-йоооо - угораю
А судьи кто?
Инквизитор выискался доморощенный ))))))))))))
Відредаговано Tash, 13 січень 2017 - 22:51.
bil4enya
-
Місто:Полтава - Левада
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 14 січень 2017 - 00:40
Мені цікаво, чи хтось ще, крім автора, розуміє суть його посилів.
Ніхто ж не суперечить, що дітей треба виховувати різносторонньо, в тому числі і духовно. Але цей "навколорелігійний" текст не несе ніякого корисного навантаження, окрім "ви всі бездуховні хами і неправильно виховуєте своїх дітей".
То може ви розкажете нам Як виховувати, яка література в цьому може допомогти. І кожен, хто захоче завжди зможе скористатись вашою порадою.
Ви не надали жодної корисної інформації, але засудили всіх, бо не так вірять, не тому вірять, не так/не в ті храми ходять. А як же терпимість і не суди-не судимим будеш?
мягкопушистая мама
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 14 січень 2017 - 10:17
кем осуждены?
Совесть -это и есть внутренее чувство "правильно-неправильно" ,это и есть бог внутри нас, его искра, это и есть наш судья самый строгий
почему нет прощения и милосердия? мы судим себя сами и прощаем сами, пока человек в душе не осознает свой проступок, не переживет его и не простит себя! ему можно сколько угодно говорить "Бог простит" это проблему не решит, человек не умеющий прощать себя и окружающих сам себя разрушает, не надо никакого ада потом, он будет здесь и сейчас
Религия ставит посредника между богом и человеком и человек перестает чувствовать бога, конечно услышать от священника "бог тебя прощает" гораздо проще чем копаться в себя, найти причину, простить и попытаться исправить что можно-это огромная работа, многие предпочитают готовые решения, это "фастфуд" , не надо напрягаться и можно считать себя "хорошим",
справедливости ради, я видела людей которые после исповеди оживали, проговорив все свои грехи и получив прощение им становилось легче , мне не дано понять, зачем тут священник? ту же функцию выполняет психолог, без лишнего антуража и зачастую более качественно, хот опять же у каждого свой путь, лишь бы походы в церковь были от души, были работой над собой, а не формальностью
никто же уже не представляет ад как чертей со сковородками, правда? эти сказки были нужны тысячи лет назад чтобы неграмотным людям на пальцах объяснить , что "хорошо и что плохо", так же как и чудеса и фокусы иначе они бы не услышали и не поверили, но прошли тысячи лет, а люди воспринимают все дословно до сих пор, ад и рай и бог все внутри нас , микрокосм внутри макрокосма, физика)
насчет язычников, большинство древних исконных религий ,в том числе и наши славянские верования, гораздо ближе к Богу чем христианство в его нынешней форме, все древние религии гораздо понятнее описывают устройство мира, его законы, место и назначение человека в нем, христианство же насколько перекроили, в нем сколько нестыковок, что очень сложно ему доверять, хотя я уверенна, что человек ищущий бога даже в рамках этой религии сможет найти свет, но это должна быть работа, поиск, путь
сори, меня понесло)))
Відредаговано мягкопушистая мама, 14 січень 2017 - 10:18.
Опубліковано 14 січень 2017 - 17:36
To Ленуха, To Tash.
Якщо не виділяти гріх на Бога, церкву, священнослужителів, а просто тихо промовчати, пройти мимо, чи подумати “у мене ... у собі”, не говорячи про те щоб поставити лайк під таким постом. то така людина стає співучасником гріха.
To bil4neya.
В одному з постів вище було згадування лише уривку з книги, хтось його прочитав? Не плутайте засудження та розсудження. Не знаю жодної людини особисто, коментую пости під вигаданим ніком.
To мягкопушистая мама.
Засуджені мається на увазі ті, що грішать проти істини. Істина виявить їх беззаконня і душі таких людей не будуть подібними до душ тих, кого гріхи проти істини не стосуються. Відповідно, за об’єктивними причинами, різні за цим критерієм душі, не зможуть перебувати поруч. Для прикладу: навіть у цьому житті, чи приємно вихованій людині знаходитися поруч із хамами — ні. Тож зазвичай людина забажає знаходитися з подібними до себе.
Про милосердя у контексті само засудження. Не обманюйтесь. Критерієм істинності будемо не ми. Не у нашій волі буде підлаштувати критерій і відповідно виправдання під себе. Це омана. Насправді душі просто стануть свідками об’єктивної істини, щодо тих подія, які відбувалися у нашому житті. До прикладу: алкоголік > хвороба > смерть. Це не хтось строгий з гори засудив, а сама особа себе довела до такого стану.
Насправді є такий термін, як покаяння. Почитайте про нього більше, коли буде цікаво.
Якби релігія не була потрібна то її не існувало б.
Психолог працює з інтелектуальним рівнем (до прикладу компьютер, знання, звички і т. д.), священик має працювати з духовним (страсті і т. д.). Приведу такий приклад психолог може впевнити людину, що палити не треба. Але потяг до паління залишається.
Про язичництво слов’ян. Не вводьте людей в оману. Поклоніння, деревам, тваринам, стихіям природи. Аж ніяк не має під собою жодних об’єктивних критеріїв істинності. Чи ви вважаєте що хтось пішов від сосни, чи від вітру?
bil4enya
-
Місто:Полтава - Левада
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 14 січень 2017 - 21:34
Зарікалася заходити....
Психолог працює з інтелектуальним рівнем (до прикладу компьютер, знання, звички і т. д.), священик має працювати з духовним (страсті і т. д.). Приведу такий приклад психолог може впевнити людину, що палити не треба. Але потяг до паління залишається.
а священник і потяг до паління вилікує?
Опубліковано 14 січень 2017 - 22:09
To Ленуха, To Tash.
Якщо не виділяти гріх на Бога, церкву, священнослужителів, а просто тихо промовчати, пройти мимо, чи подумати “у мене ... у собі”, не говорячи про те щоб поставити лайк під таким постом. то така людина стає співучасником гріха.
To bil4neya.
В одному з постів вище було згадування лише уривку з книги, хтось його прочитав? Не плутайте засудження та розсудження. Не знаю жодної людини особисто, коментую пости під вигаданим ніком.
To мягкопушистая мама.
Засуджені мається на увазі ті, що грішать проти істини. Істина виявить їх беззаконня і душі таких людей не будуть подібними до душ тих, кого гріхи проти істини не стосуються. Відповідно, за об’єктивними причинами, різні за цим критерієм душі, не зможуть перебувати поруч. Для прикладу: навіть у цьому житті, чи приємно вихованій людині знаходитися поруч із хамами — ні. Тож зазвичай людина забажає знаходитися з подібними до себе.
Про милосердя у контексті само засудження. Не обманюйтесь. Критерієм істинності будемо не ми. Не у нашій волі буде підлаштувати критерій і відповідно виправдання під себе. Це омана. Насправді душі просто стануть свідками об’єктивної істини, щодо тих подія, які відбувалися у нашому житті. До прикладу: алкоголік > хвороба > смерть. Це не хтось строгий з гори засудив, а сама особа себе довела до такого стану.
Насправді є такий термін, як покаяння. Почитайте про нього більше, коли буде цікаво.
Якби релігія не була потрібна то її не існувало б.
Про язичництво слов’ян. Не вводьте людей в оману. Поклоніння, деревам, тваринам, стихіям природи. Аж ніяк не має під собою жодних об’єктивних критеріїв істинності. Чи ви вважаєте що хтось пішов від сосни, чи від вітру?
Почему же вы до сих пор с нами???
Tash
-
-
Опубліковано 14 січень 2017 - 23:27
Почему же вы до сих пор с нами???
я ж говорю - двери больше не открывают, это новый способ проповедничества )
пора жать кнопку жалоба и в бан... Топикстартеру:
а как на счет
"Нет Бога кроме Аллаха и Магомет пророк его..." (с)
а ну сходите давайте вживую в мечеть попроповедуйте - шо слабо?
Опубліковано 15 січень 2017 - 00:10
пора жать кнопку жалоба и в бан...
Топикстартеру:
а как на счет
Так, блин, ничего ж и не проповедует! Разговоры обо всем и ни о чем! Просто воздух сотрясает - истина, моральность, картинные галереи, хамство, покаяние, воспитание - все до кучи и ни о чем конкретно. Все неправы, все греховны, один топикастер - образец духовности и высокоморальности. В который раз уже говорю себе, что не буду заходить в эту тему, но греховное любопытство берет свое. То honest
Так мы ведь тоже не знаем вас лично и только комментируем посты под придуманным ником)))
Опубліковано 15 січень 2017 - 15:38
пора жать кнопку жалоба и в бан...
Топикстартеру:
а как на счет
В защиту христиан) Я православная, и не отрицаю, что нет Бога кроме Бога и Магомет - пророк Его) Религия - это путь, форма, которая учит прикасаться к сути. Разным людям, разным народам ближе разные формы, поэтому и пророки говорят по-разному то, что могут усвоить эти конкретные люди. Некоторые религии человечество переросло, и это нормально - формы должны утончаться, совершенсствоваться, облегчая доступ к Сути. Вопрос в том, чтоб не в форму верить, а идти через нее к Тому, кого душа ищет.
И атеисты бывают очень достойными. Согласна про совесть как связь с Богом - надо только слышать ее. Если человек живет по любви и совести, он куда ближе к Богу, чем ставящий свечки человеконенавистник.
Відредаговано MariaMusic, 15 січень 2017 - 17:24.
Tash
-
-
Опубліковано 16 січень 2017 - 00:16
Все неправы, все греховны, один топикастер - образец духовности и высокоморальности. В который раз уже говорю себе, что не буду заходить в эту тему, но греховное любопытство берет свое.
по ходу чувак забыл про один из смертных грехов - гордыню )
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|