В Полтаві підвищать вартість проїзду
Розпочатий з Try, 28 лют 2013 20:01
185 відповідей у цій темі
Лавина
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 26 березень 2013 - 09:48
У Полтаві знизиться вартість проїзду у громадському транспорті до 1,50 грн
На думку АМКУ, більшість перевізників незаконно возять полтавців по 1,75 грн
Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення АМКУ встановила, що перевізники, які беруть за проїзд з полтавців 1,75 грн, чинять протизаконно. Як пояснили у прес-службі відомства, такі дії підприємців не відповідають Рішенню виконкому Полтавської міської ради від 30.03.2011 року № 126 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у пасажирському транспорті м. Полтава». Згідно з останнім документом, вартість проїзду в Полтаві має бути 1,50 грн. (для всіх суб’єктів господарювання, крім КП «Полтаваелектротранс», який має право возити полтавців по 1,75 грн.).
— Виконком Полтавської міської ради не проконтролював перевізників, які обслуговують полтавців на автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі руху. Це призвело до небгрунтованого застосування деякими підприємцями тарифу на проїзд. І населення, яке користується послугами автомобільних перевізників, вимушене сплачувати 1,75 грн. за одну поїздку замість встановлених — 1,50 грн.
Серед перевізників, які незаконно перевозять полтавців по 1,75 грн. АМКУ назвав ТОВ «Полтава-Еко» та ПП «ЛЮГ».
Так, при вартості однієї поїздки у громадському транспорті 1,75 грн. полтавцям потрібно щомісяця, як мінімум, 105 гривень (проїхатися туди і назад). За умов вартості проїзду у 1,50 грн. кожного місяця полтавці могли б економити близько 15 грн.
Голова Адміністративної колегії Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко відзначив, що Полтавський міськвиконком має привести дії перевізників у відповідність до Рішенню № 126 від 30.03.2011 року. Так, у найближчий час вартість проїзду у Полтаві має знизитися до 1,50 грн. Це не стосується тільки КП «Полтаваелектроавтотранс».
Що стосується планів міської влади та перевізників підвищити вартість проїзду в Полтаві до 2,50 грн., то АМКУ не дав погодження цього тарифу.
Лавина
-
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 12 квітень 2013 - 21:05
У Полтаві ціну проїзду в автобусах замість 2,5 піднімуть до 2 гривень
Квиток на проїзд у автобусах, що працюють у Полтаві в звичайному режимі руху, коштуватиме 2 гривні.
Нові тарифи в транспорті діятимуть після набуття чинності відповідного рішення Полтавського міськвиконкому.
Поки що в комунальній газеті «Полтавський вісник» опублікували проект рішення під назвою «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у пасажирському транспорті м. Полтава», громадське обговорення якого триватиме упродовж місяця.
Нагадаємо, раніше планувалося, що вартість проїзд в автобусах звичайного режиму руху зросте з 1 гривні 75 копійок до 2,5 гривні. Тепер чиновники вирішили зупинитися на ціні у 2 гривні. Проте маршрутки та автобуси, що їздитимуть в новому режимі «експрес», возитимуть пасажирів за вільним тарифом, що цілком може складати 2,5 гривні.
Пільговий тариф для учнів та студентів в автобусах КП «Полтаваелектроавтотранс» за наявності проїзного квитка становитиме 1 гривню 25 копійок.
До речі, на Великдень та поминальні дні у Полтаві їздитиме додатковий транспорт.
Опубліковано 12 квітень 2013 - 21:14
маршрутки та автобуси, що їздитимуть в новому режимі «експрес», возитимуть пасажирів за вільним тарифом, що цілком може складати 2,5 гривні.
А что за экспресс и в чем он заключается, кроме высокой цены на проезд? я так подозреваю, что на практике ничем не будет отличаться от обычных автобусов... либо они все будут "экспрессами"
slm
-
Місто:Полтава, пл.Зыгина
-
Ім'я:Ирина
Опубліковано 13 квітень 2013 - 00:37
А что за экспресс и в чем он заключается, кроме высокой цены на проезд? я так подозреваю, что на практике ничем не будет отличаться от обычных автобусов... либо они все будут "экспрессами"
Ага, не "эксрессами" окажутся только те, которые сейчас "пильгови" и их бабульки ждут по часу на остановках.
bonysj
-
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 13 квітень 2013 - 07:45
На даний момент перевезення пасажирів у Полтаві здійснюється у звичайному режимі та в режимі маршрутного таксі. Якщо маршрут працюватиме в експресному режимі руху, то транспорт зупинятиметься лише на 25% усіх зупинок (згідно зі статтею 1 Закону України «Про автомобільний транспорт»). Як це буде можливо на «кільцевих», буде ясно пізніше.
У Полтаві їздитимуть «експрес»-автобуси
Опубліковано 13 квітень 2013 - 11:08
Ага,спочатку сказали про 2.50.Всі були в шоці.Але перевізники зробили хитрий хід.Налякали всіх 2.50,а потім сказали ладно,ось вам всього 2 грн)І всі полегшено зітхнули.З людей роблять баранів...
AlexAlex
-
-
Ім'я:Александр
Опубліковано 14 квітень 2013 - 00:40
Странны все эти манипуляции, торги... Практически любой человек может прикинуть пасажиропоток и посчитать себестоимость проезда для разных маршрутов и разного вида транспорта.
bonysj
-
-
Опубліковано 30 червень 2013 - 20:37
ПРОЇЗД У ПОЛТАВІ ПІДВИЩАТЬ ДО 2,50 ГРИВЕНЬ
Виконавчий комітет розгляне питання щодо тарифу на перевезення автобусами-експресами та маршрутними таксі
Тариф у 2 гривні за проїзд в автобусах, що працюють на маршрутах у звичайному режимі руху, для Полтави не межа.
Днями з’явився документ проекту рішення виконавчого комітету Полтавської міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у пасажирському транспорті м. Полтава».
У проекті міститься рішення, основна частина якого складається із двох пунктів. Нижче наведемо їх.
1. Встановити тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються в експресному режимі руху та в режимі маршрутного таксі у м. Полтава суб’єктами господарювання незалежно від форми власності, у розмірі 2,50 грн за одну поїздку.
2. Суб’єктам господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються в експресному режимі руху та в режимі маршрутного таксі у м. Полтава дотримуватися графіків руху автобусів відповідно до укладених договорів про організацію перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті та вимог постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».
Нагадаємо, що з 27 квітня тариф на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті — автобусі, який працює у звичайному режимі руху, що здійснюють у Полтаві суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, встановили у розмірі 2,00грн. за одну поїздку.
Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»
Опубліковано 03 липень 2013 - 11:02
Антимонопольний комітет не погоджував проект підвищення тарифу на перевезення пасажирів у міському транспорті до 2,50 грн
Ще квітневий проект виконкому Полтавської міськради «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у пасажирському транспорті м. Полтава» з територіальним відділенням АМКУ не погоджувався. Про це «Полтавщині» повідомив голова Відділення Володимир Оніщенко:
— Щоб міській владі вести мову про збільшення тарифів на маршрутні таксі та експреси, потрібно спочатку визначити, що таке «маршрутка», бо цим словом можна назвати все що завгодно. По-друге, виконавчий комітет потрібно глибоко і ґрунтовно вивчити можливі зміни в статтях доходів та витрат перевізників, щоб ми мали серйозне обґрунтування, а не цифри, які пишуть перевізники. Ми й тариф у 2 грн. погоджували на певних умовах, але чи виконані вони? Є претензії й до проведення конкурсів, хоча й тут до наших зауважень міська влада не дослухається.
Якщо ж міська влада ухвалить рішення про тариф в 2,50 грн на послуги з перевезення пасажирів, які здійснюються в експресному режимі руху та в режимі маршрутного таксі, то, за словами Володимира Оніщенка, Антимонопольний комітет відреагує відповідно.
Джерело
bonysj
-
-
Опубліковано 08 липень 2013 - 20:53
ПРОЇЗД У ПОЛТАВІ В 2,50 ГРН ОРІЄНТУЮТЬ НА ОБСЛУГОВУВАННЯ ОКОЛИЦЬ
Перевізники не хочуть брати участь у конкурсах на обслуговування полтавських околиць за 2,00 грн
Кроки Полтавського міськвиконкому щодо підвищення вартості проїзду у транспорті, що рухатиметься у режимі маршрутного таксі, орієнтовані на залучення перевізників до обслуговування околиць міста. Про це «Полтавщині» повідомив начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому Олександр Андросов:
— Наприклад, ми вже двічі оголошуємо конкурс на обслуговування маршруту № 60, це Лісок, чекаємо на результати 2 серпня. До цього ніхто з перевізників не виявив бажання обслуговувати маршрути на Івонченці, Червоний шлях і т.д. В результаті ми вирішили створити певну законну базу для тарифу в 2,50 грн., але у режимі маршрутного таксі, щоб невеличкі маршрутки обслуговували околиці.
Є проблеми і з перевізниками, які б виявили бажання працювати на нічних маршрутах: 20н, 21н, 51н та 52 н. На ці маршрути також повторно оголошено конкурс.
Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»
Опубліковано 08 липень 2013 - 21:19
Перевізники не хочуть брати участь у конкурсах на обслуговування полтавських околиць за 2,00 грн
Я бы и 3 грн. платила за проезд, лишь бы в нашу "околицу" вернулась маршрутка.. С трудом представляю как будем выбираться в город когда начнется осень((
bonysj
-
-
Опубліковано 11 липень 2013 - 16:46
Полтавський виконком вирішив підвищити проїзд у Полтаві до 2,50 грн.
Відредаговано bianco, 11 липень 2013 - 16:57.
4.4. Запрещается написание сообщений заглавными буквами
M@R@Wa
-
Місто:Огнивка
-
Ім'я:Марина
Опубліковано 11 липень 2013 - 16:51
SweetLana
-
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 12 липень 2013 - 07:51
Мой старший сын ежедневно ездит в школу с остановки Оптика в сторону Алмазного.
Настоящая проблема - транспорта оооочень мало, практически весь - в центр,
долго мерзнет или мокнет на остановке, ездит в толкучках. Теперь это "удовольствие" будет стоить нашей семье 5 грн\день. Раньше 3,50 + булочка в школе. Я в декрете, у меня двое детей.
А в Киеве школьники ездят по ученическим бесплатно.
Сын даже в метро свой Полтавский ученический билет показывает и спокойно проходит...Лучше бы такое решение приняли "полтавские власти"( хороших слов о них нет); ни они, ни их дети в маршрутках на "околицы" не ездят
bonysj
-
-
Опубліковано 16 липень 2013 - 21:36
Montie
-
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 17 липень 2013 - 19:04
М-да, в этом вся наша страна - "Керівник відділу транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому" ничего "не знає"
bonysj
-
-
Опубліковано 21 липень 2013 - 16:35
Опубліковано 21 липень 2013 - 17:41
Да, сегодня ехали мы таким "Экспрессом"  ) Главное в одну сторону проехали по 2 грн., а через пару часов уже по 2,5  ) Муж даже постебался немного, типа "сколько ж мы ходили? что даже проезд успел подорожать"
Опубліковано 21 липень 2013 - 17:59
В Полтаве "Кольцевые" превратились в "Экспрессы" и берут 2,50 за билет
Молчание ягнят: полтавчан "стригут" на кольцевых маршрутах по 2,50 за билет (видео)
Я думала, меня вчера глюконуло, когда промчался возле машины "Маршрутный экспрес "Кольцевой" с ценой 2,50 грн  Еще обогнали и обернулись посмотрет точно ли
Меня вот иногда мучает вопрос - Сколько у наших людей еще силы хватит терпеть такой бардак?
Опубліковано 21 липень 2013 - 23:28
Молчание ягнят: полтавчан "стригут" на кольцевых маршрутах по 2,50 за билет (видео)
Капец! А люди платят молча, еще и защищают! Пока мы будем позволять ездить на себе, пока нам и будут стоимость проезда повышать и все остальное.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|