Перехід до вмісту

Фотографія

Кажется, левша...

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
113 відповідей у цій темі

#101 Космо

Космо

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 50 повідомлення
  • Ім'я:Космо

Опубліковано 24 березень 2016 - 15:23

Малый сам определится, как ему комфортней

Відредаговано Космо, 24 березень 2016 - 15:23.

#102 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 168 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Анна

Опубліковано 01 серпень 2016 - 20:44

Чи є у когось досвід навчання письму ліворуку дитину? Я почитала деякі статті, спілкувалась з батьками, що зіштовхнулись з цим питанням, і зробила висновок, що, на щастя, луворукість уже не є "проблемою" в сучасних школах. Але і навчальні матеріали на таких дітей зазвичай не розраховані, і вчителі не мають спеціальних знань та навичок для навчання шульги письму. Принаймні така загальна картина.

Якшо хтось знає грамотного вчителя, який міг би кваліфіковано позайматись письмом з ліворукою дитиною, пишіть в коментарях чи в особисті. Буду дуже вдячна!

#103 Элисона

Элисона

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 863 повідомлення
  • Місто:Левада
  • Ім'я:Элисона

Опубліковано 02 серпень 2016 - 06:32

Я никуда не водила. Сначала ручки покупала для левшей в 1 классе,теперь обычные.
  • Оksana це подобається

#104 Оksana

Оksana

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 844 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 06:44

Чи є у когось досвід навчання письму ліворуку дитину? Я почитала деякі статті, спілкувалась з батьками, що зіштовхнулись з цим питанням, і зробила висновок, що, на щастя, луворукість уже не є "проблемою" в сучасних школах. Але і навчальні матеріали на таких дітей зазвичай не розраховані, і вчителі не мають спеціальних знань та навичок для навчання шульги письму. Принаймні така загальна картина.

Якшо хтось знає грамотного вчителя, який міг би кваліфіковано позайматись письмом з ліворукою дитиною, пишіть в коментарях чи в особисті. Буду дуже вдячна!

По моему, вы сильно заморачиваетесь этой "проблемой")
Дочке скоро 10, писать научились еще в садике. За года школы вопросов с леворукостью не возникало вообще. Почерк отличный:) Ручка для левшей нам не пошла, обычными ей удобней.

#105 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 серпень 2016 - 10:30

Дякую, що відгукнулися.

А які ручки ви використовували, бо вони ж можуть мазатись, коли пише шульга? Як діти звикали до того, що треба писати з ліва на право, а не навпаки, бо я знаю, що таке буває? Чи легко дітям даються правила каліграфії (схеми написання і з'єднання літер, нахил)? Чи є особливості під час сидіння за партою?

#106 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 10:45

Як діти звикали до того, що треба писати з ліва на право, а не навпаки, бо я знаю, що таке буває?
??? Це до лівші ніяк не відноситься.

Як шульга зі стажем, скажу, ніяких проблем немає, це такі ж самі діти і їм для письма не потрібно нічого такого (ручку спеціальну я й досі не можу тримати - вона мені незручна) Пишу як і всі зліва направо, зверзу вниз (навпаки навіть і в по-думках не було писати))))

Єдине, дитина, що пише лівою рукою повинна сидіти зліва за партою (якщо парта парна), щоб при письмі не заважали один одному.

Кут нахилу зошита і тримання ручки (з заворотом кисті чи ні) дитина повинна сама собі обрати. Я не завертаю кисть, але в мене листок, на якому я пишу знаходиться під кутом трішки більше 135° - 150° по відношенню до осі (думаю зрозуміло виразилась).

За ручку, що маже - тут батьки з дитиною самі методом "тику" повинні зрозуміти якою ампулкою писати. Для мене ідеальна масляна ручка з голубим (світлим) чорнилом, головне, щоб писала тоненько.

Ну якось так))))

Не слід так виділяти шульгу в письмі, це такі ж самі діти. І сприймають майже так само.

Я би більше приділяла увагу саме творчості (для дівчинки, це в’язання, вишивання, вирізання і т.д... Для хлопчиків - випилювання)

#107 Annyshka

Annyshka

Дошкільня

• Активістки
  • 168 повідомлення

Опубліковано 02 серпень 2016 - 10:51

дякую, що ділитесь своїм досвідом!
я правша, тому мені, щоб не виділяти ліворуку дитину, хотілося б більше про це питання знати і розуміти

#108 Helene

Helene

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 934 повідомлення
  • Місто:Сады 1
  • Ім'я:Алёна

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 11:01

Дякую, що відгукнулися.

А які ручки ви використовували, бо вони ж можуть мазатись, коли пише шульга? Як діти звикали до того, що треба писати з ліва на право, а не навпаки, бо я знаю, що таке буває? Чи легко дітям даються правила каліграфії (схеми написання і з'єднання літер, нахил)? Чи є особливості під час сидіння за партою?

После ваших слов мне только дошло, почему моя дочка пишет буковки справа налево!   :kez_11: Она левша, но я как-то не связывала между собой этот факт и тягу писать в другую сторону. Ну как пишет, пока маленькие слова только. И никак не можем доказать, как писать правильно. Если под присмотром ещё можно её направить, то если пишет сама, то обязательно получится "амам" и "апап"  :pardon:

• Malinka це подобається

#109 nesya

nesya

Школярка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 222 повідомлення
  • Ім'я:Анеле

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 14:07

А у нас другая проблема, я и муж оба левши, а старший правша будет, как его учить писать? Как родители деток левшей учете? Ручку держите в той руке что должен ребенок и показіваете? Или все же в своей удобной руке держите?

#110 Лавина

Лавина

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 14:08

А у нас другая проблема, я и муж оба левши, а старший правша будет, как его учить писать? Как родители деток левшей учете? Ручку держите в той руке что должен ребенок и показіваете? Или все же в своей удобной руке держите?
Я никак не учила, садик и подготовительные сделали свое дело.

Если нужно было что-то откорректировать, то брала его руку и уже так показывала куда и как нужно вести...

#111 Лавина

Лавина

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 14:15

После ваших слов мне только дошло, почему моя дочка пишет буковки справа налево! :kez_11: Она левша, но я как-то не связывала между собой этот факт и тягу писать в другую сторону. Ну как пишет, пока маленькие слова только. И никак не можем доказать, как писать правильно. Если под присмотром ещё можно её направить, то если пишет сама, то обязательно получится "амам" и "апап"
Алена, а вы не пытались Олю переучить (настаивали на том, чтобы взяла в правую руку)?

Может Оля смотрит как вы с папой пишите (сидя напротив вас) и пытается так восстановить то, что делаете вы?

Уже писала когда-то, когда я беру в руки спицы или крючок все кто меня видит за этим занятием в шоке, так как я тоже вяжу как бы "зеркальным методом" (то есть если правша возьмет крючок, начнет вязать и посмотрит в зеркало, то именно так я буду вязать (как изображение)

#112 Helene

Helene

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 934 повідомлення
  • Місто:Сады 1
  • Ім'я:Алёна

Нагороди

Опубліковано 02 серпень 2016 - 15:25

Алена, а вы не пытались Олю переучить (настаивали на том, чтобы взяла в правую руку)?

Может Оля смотрит как вы с папой пишите (сидя напротив вас) и пытается так восстановить то, что делаете вы?

Как-то я такого не замечала  :pardon:  Она как взяла ложку в левую руку, так мы уже и поняли, что таки левша растёт. Она ни в какую не соглашалась менять руку.

• Malinka це подобається

#113 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 06 серпень 2016 - 17:12

Мы до сих пор седьмой год пользуемся ручками для левшей.

#114 nana

nana

мама Наташа, мамуличка, а иногда, просто - Туся)

• Завсідники
  • 3 634 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

3             3   

Опубліковано 07 серпень 2016 - 11:11

А мой сын ест только левой,а пишет правой,но я замечаю что ему не очень удобно писать,предлагаю писать левой-пока не определился, на дошкольных курсах меня неприятно удивило настойчивость учителя заставлять всех взять карандаш в правую руку и только в правую,хотя я чётко видела в группе левшу,и сын менжевался, в стойке в боксе  сын выраженая левша .Я ,когда-то поламала правую руку и 4 недели спокойно все делала левой,хотя привычней правой и кушать и писать,а вот четкого определения между право и лево у меня нет.Когда пошла на курсы вождения то сразу сказала о своей проблеме инструктору,оказалось что я не одинока в своей проблеме.Я переучивать сына однозначно не буду,пусть пишет и левой ,и правой,не считаю это недостатком

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама