Полтавські школи, ліцеї, гімназії
Розпочатий з чубаська, 15 кві 2009 10:14
6051 відповідей у цій темі
MargaRitka
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 15 грудень 2014 - 18:20
Привет всем! Сама не местная и не знаю есть ли в Полтаве школа с полным преподаванием на английском языке? Кто о такой слышал? Мне муж сказал, что такова есть, но я мало в это верю. Спасибо за ответ.
есть школы, такие как, например 29, в которых некоторые предметы ведутся на англ.языке - Страноведение Англии, США, или же литература Англии и США. ну а чтобы все предметы на английском.... разве что может в какой-то частной школе... , но честно говоря слабо верится..
Знаю, что в ПУЭТ на определенных специальностях (напр, международная экономика) многие предметы читаются на англ. (та же математика, экономика и т.д.), естественно в ПНПУ на филфаке очень многие предметы на англ... ну это ж уже высшие учебные заведения))))
bonysj
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 18 грудень 2014 - 11:17
ЗНО 2015 року матиме ряд змін
Термін дії сертифікатів складатиме лише рік, тест із української мови і літератури буде автоматично зараховуватися як державна підсумкова атестації
17 грудня у Полтавському палаці дитячої та юнацької творчості розповіли «Все про ЗНО». У залі палацу зібралися одинадцятикласники, про нововведення, які чекають на майбутніх випускників, розповіла Олена Шматько, методист Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.
У 2015 році на ЗНО винесуть 12 предметів (українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, іспанська, французька, російська мова). Їх стало на два менше. Не буде оцінювання із Світової літератури та Всесвітньої історії, оскільки ці предмети рідко обирають випускники, а вузи майже не виставляють їх як профільні.
Тестування з української мови та літератури відбудеться 24 квітня. Цей тест автоматично буде зарахований як державна підсумкова атестація. А решту тестів випускники пройдуть у червні. Вони матимуть можливість обрати до чотирьох предметів. Для коледжів і технікумів буде достатньо сертифікатів із двох предметів. Тест із української мови та літератури буде обов’язковим предметом для всіх навчальних закладів.
В Полтавській області маже всі навчальні заклади вже оприлюднили список сертифікатів із предметів ЗНО на кожну спеціальність.
Серед нововведень, які чекають на абітурієнтів — термін дії сертифікату триватиме лише рік. Тобто, використати його можна буде лише у 2015 році. Введуть нова система визначення результатів «склав/не склав». В цьогорічних тестах був мінімальний рівень прохідних балів — 124, щоб була можливість брати участь у конкурсі. У 2015 році цього рівня не існуватиме. Введуть нове поняття — «порогового балу». Коли одинадцятикласники напишуть тест, після 15:00 його нададуть групі експертів — педагогам з різних навчальних закладів. Вони вперше побачать тест, опрацюють його і визначать мінімальну кількість балів, яку має набрати абітурієнт.
Впровадять тести двох рівнів складності — базовий та поглиблений з математики та української мови і літератури.
Базовий рівень буде повноцінним тестом, як і цьогоріч. Навчальний заклад визначатиме який саме рівень потрібно для вступу.
Реєстрація на ЗНО розпочнеться із 5 січня і закінчиться 20 лютого.
джерело
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 26 грудень 2014 - 14:45
Забрала "майже відмінника" з табелем і прошу висловити думку вчителів:
Українська мова - 9 балів, на олімніаді зайняв друге місце по гімназії, контрольні написані на 10 балів. Я чогось не розумію в методиці оцінювання?
Математика - 10 балів, контрольні написані на 10/11/11/12 (в прошлому році було перше місце по гімназії, в цьому році олімпіади ще не було).
Який сенс нам взагалі брати участь в олімпіадах? До речі 11 балів не було по жодному з предметів ні в прошлому, ні в цьому році.
PS: Чесно кажучи нічого не питала в цьому році, щоб не показувати, що мене це зачіпає, так як не сподіваюсь на відповідь яка мене влаштує: в прошлому році запитала чому 9 з української, коли контрольні були 10/11/11 і отримала безапеляційну відповідь - у січні місяці у вас було 8 за ведення зошита, тому більше 9 поставити не можна!
Відредаговано Kalinna, 26 грудень 2014 - 14:57.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 15:12
А хто що чув про те, що діти на канікулах будуть ходити в школу?
Kalinna
-
-
Опубліковано 26 грудень 2014 - 15:37
Можна ходити по бажанню на різні гуртки які пропонуються в школі, більше нічого!
Опубліковано 26 грудень 2014 - 19:51
охо-хо.. успішність.. складна тема, багато є чого сказати, але є одне але: Інтернет штука відкрита для загального доступу...
Забрала "майже відмінника" з табелем і прошу висловити думку вчителів
Інна, пам'ятаєш ми з тобою в минулому році говорили на цю ж тему?.. Ви у 3 класі - потерпіть до середньої школи, там такої уваги каліграфії та охайності записів не приділяється
Відредаговано Гелла, 26 грудень 2014 - 19:52.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:19
охо-хо.. успішність.. складна тема, багато є чого сказати, але є одне але: Інтернет штука відкрита для загального доступу...
Інна, пам'ятаєш ми з тобою в минулому році говорили на цю ж тему?.. Ви у 3 класі - потерпіть до середньої школи, там такої уваги каліграфії та охайності записів не приділяється
Я слышала, что в Вузах устанавливают лимит на успеваемость.
К примеру в группе должно быть не более пары отличников, трех-четырех хорошистов и т.д.
Иначе у педагога будут неприятности.
К школе это относится ?
Kalinna
-
-
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:33
К примеру в группе должно быть не более пары отличников, трех-четырех хорошистов и т.д.
К школе это относится ?
У нас одна единственная отличница, а двое "майже відмінників" (в прошлом году было также, и те-же). А осенью мне говорят, что у ребенка желание учиться не столь сильное как в прошлом, с таким подходом удивляюсь что он вообще еще учится!
PS: Просто даже я не понимаю зачем нам готовиться к олимпиаде на уровне города, а как я могу объяснить это ребенку?
Відредаговано Kalinna, 26 грудень 2014 - 20:36.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:38
У нас одна единственная отличница, а двое "майже відмінників" (в прошлом году было также, и те-же). А осенью мне говорят, что у ребенка желание учиться не столь сильное как в прошлом, с таким подходом удивляюсь что он вообще еще учится!
PS: Просто даже я не понимаю зачем нам готовиться к олимпиаде на уровне города, а как я могу объяснить это ребенку?
Так и объясните, что главная ценность от уроков- это не оценки, они могут быть необъективными, а знания. Их ни отобрать, ни украсть.
И именно знаниями и опытом ребенок будет пользоваться всю жизнь, а не оценками в табеле.
Kalinna
-
-
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:39
Помню. Хотела перевести его летом, уже договорилась, а когда пошли заявление писать - сын разрыдался, как будто его ведут не в школу...
Так и объясните, что главная ценность от уроков- это не оценки, они могут быть необъективными, а знания. Их ни отобрать, ни украсть.
И именно знаниями и опытом ребенок будет пользоваться всю жизнь, а не оценками в табеле.
Объясняю. Просто не могу понять смысл олимпиад.
Відредаговано Kalinna, 26 грудень 2014 - 20:40.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:42
Помню. Хотела перевести его летом, уже договорилась, а когда пошли заявление писать - сын разрыдался, как будто его ведут не в школу...
Объясняю. Просто не могу понять смысл олимпиад.
Олимпиада- это здоровая конкуренция.
Вот на примере результатов олимпиады и можно пояснить , что реально ребенок стоит, еще это наглядный пример правил жизни в нашем мире.
Это тоже урок, что мир несправедлив и все в нем правильно.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 20:51
К школе это относится ?
Я преподаю в ВУЗе. Первый раз слышу о таких "лимитах"
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:09
К школе это относится ?
До школи це не може мати відношення. Але в переповнених класах сподіватися на об"єктивне оцінювання не варто.)
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:19
Я не настаиваю что это правда. Не знаю.
Мне это рассказала женщина с который мы работали.
Конкретно пед.
Там училась ее дочь.
Эта женщина говорила, что доходило до маразма. У ее дочери девочка списывала и у той отл, а у дочери оценка значительно ниже.
Я понимаю, что мама может быть необъективной.
Потому и спросила правда ли это.
Элисона
-
Місто:Левада
-
Ім'я:Элисона
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:31
Ой, та ладно.У меня знакомая в техникуме работает. Надо приблизительно определеное количество 5,4 и т.д. Везде нужны показныки.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:34
Теоритически я с вами согласна на все 100%, НО, к сожалению, на практике от этих оценок, поставленных необъективно, зависят проходные баллы в вузы или это не так?
Відредаговано мамо4ка, 26 грудень 2014 - 21:36.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:39
Я слышала, что в Вузах устанавливают лимит на успеваемость. К примеру в группе должно быть не более пары отличников, трех-четырех хорошистов и т.д. Иначе у педагога будут неприятности. К школе это относится ?
Наголошую, що кажу лише про власний досвід)
до 2005 року працювала у пед.універі, то жодного разу мені не сказали перед сесією про якийсь ліміт на оцінки, чи взагалі кому зі студентів що ставити. Намагалися ставити на екзамені не більше 3 двійок - чим менше, тим краще.
На сьогодні можу сказати, що в нашій школі немає ніякого обмеження на кількість хороших оцінок. І взагалі орієнтація йде на "оцінку на користь учня", тобто якщо є сумніви між 7 і 8, то краще ставити 8.
Відредаговано Гелла, 26 грудень 2014 - 21:41.
Ой, та ладно.У меня знакомая в техникуме работает. Надо приблизительно определеное количество 5,4 и т.д. Везде нужны показныки.
Ваше дело верить или нет. Преподаю 14 лет и за это время не было таких "вказівок". Да, таблицы показателей успешности заполняем, но ни разу никого за эти показатели "не вызывали на ковер". У меня есть группы, которые сдали мой предмет только на "хорошо" и "отлично", а есть группы в которых 50% неуспевающих.
Теоритически я с вами согласна на все 100%, НО, к сожалению, на практике от этих оценок, поставленных необъективно, зависят проходные баллы в вузы или это не так?
А я думала, что на попадание в ВЫши влияет платежеспособность предков или ЗНО, а они от учителей и школьный оценок не зависят.
Или я ошибаюсь ?
Единственное, что самооценку ребенку попортить могут. И это очень плохо.
Опубліковано 26 грудень 2014 - 21:43
зачем нам готовиться к олимпиаде на уровне города
От не вперше чую про такі олімпіади.. Про що взагалі йде мова?? В початковій школі вони взагалі ні на що не впливають! Ні на рейтинг школи, ні на якісь показники учня.. та й взагалі ким і де вони проводяться???
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|