![]() Детские книги: ФОТО и отзывы
Розпочатий з o_ma, 22 бер 2011 00:35
1406 відповідей у цій темі
Опубліковано 09 квітень 2015 - 13:08
Зараз розберу канцтовари і все розпишу (в двох словах переклад, а особливо назви вигаданих істот, і ілюстрації - якби переклад був гарний це я б витерпіла).
Опубліковано 09 квітень 2015 - 16:37
о, интересно, она у меня тоже стоит в очереди. и сомневалась на счет языка. мне само название режет слух: Роня как Проня, совсем не подходит дочери разбойника. почему не оставить было Рони, как в русском переводе..
Опубліковано 19 квітень 2015 - 20:01 Україномовна Пеппі - тираж в цьому оформленні всього 1000 примірників, досить скромний для такого видання. Книга великого формату з матовою обкладинкою і великою кількістю ілюстрацій. Книга виглядає дуже привабливо, гарний подарунковий варіант. Переклад Ольги Сенюк порадував, всю книгу я не читала, але все, що осилила - сподобалось. Пеппі ніколи не була моєю улюбленою героїнею Ліндгрен, подивлюсь, яке враження буде у сина. Назва: Пеппі Довгапанчоха Відредаговано Kalinna, 19 квітень 2015 - 20:27.
Опубліковано 22 квітень 2015 - 15:40 Не дуже весела, але гарна повість Ліндгрен. На жаль питання сирітства актуальне завжди... Оформлення книги гарне, переклад також (цебер - відро мене не напружує, знайоме з дитинства), чому вона не користується попитом - для мене залишається загадкою. Я вдячна Махаону за поповнення домашньої бібліотеки гарними книгами у чудовому оформленні. Книга в розпродажі з фіксованою ціною досить давно.
Назва: Міо, мій Міо Відредаговано Kalinna, 22 квітень 2015 - 15:42.
Опубліковано 25 квітень 2015 - 21:26 Латочка та хмареня видавничого дому Школа: ілюстрації, а особливо підписи до них (найстрашніші з них: Хай йому грець!; Ах ти ж паскудний пес!; Чого ви приперлися?
Назва: Латочка та хмареня Відредаговано Kalinna, 25 квітень 2015 - 21:27.
Опубліковано 26 травень 2015 - 16:19 Спасибо Анечке (Anutka), что разрешила показать книгу сказов Бажова издательства Нигма. Иллюстрации очень подходящие, к сожалению их не много - по одной полностраничной к каждому произведению, но оформление интересное: на страницах разводы напоминающие малахитовые; сбоку страницы вынесены устаревшие или редко встречающиеся слова, что очень удобно - не нужно каждый раз смотреть в конец книги (там кстати все эти слова собраны - зачем было дублировать?
Название: Малахитовая шкатулка. Уральские сказы Автор: Бажов Павел Петрович Оформление: твердая обложка, частичная лакировка, напыление, закладка-ляссе Размеры: 265x207x25 мм.
Опубліковано 26 травень 2015 - 16:54 Красоты много не бывает, если уж дошла до фотоаппарата - покажу все сразу. Теперь я поняла, почему Дети капитана Гранта издали последними - книга получилась самой бледной из трилогии рисунков еще меньше чем в предыдущих книгах, но возможно я ошибаюсь, это мое впечатление от просмотра, пересчитать еще не успела. Страницы книги без тонировки или каких либо изысков - абсолютно белые + немного иллютраций + много-много текста. Несмотря на все это - книга отличная, благодаря большому формату она не настолько толстая как в мое детство (помню я читала объем под 900 страниц, толщина поначалу пугала), ну пусть даже небольшое количество цветных иллюстраций - роскошь, для книг такой возрастной категории.
Название: Дети капитана Гранта Автор: Верн Жюль Оформление: твердая матовая, объемное тиснение, ленточка-ляссе Размеры: 267x215x30 мм.
Опубліковано 26 травень 2015 - 17:05 Эта книга из трилогии мне понравилась больше всего! Боковые части блока, края страниц тонированы, присутствует эффект мятой бумаги, пятен и т.д., иллюстрации яркие и их достаточно, мнение субьективное - когда-то сосчитаю и везде укажу точное количество, для достоверности. Все три книги изданы отлично: блоки прошиты; обложки твердые с объемным тиснением; закладки-ляссе разных цветов: бордового - Дети капитана Гранта; серого - Двадцать тысяч лье под водой; нежно-голубого у Таинственного острова будут удобны для чтения книг ребенком. Встречала упоминание, что тексты не совсем полные, я ничего отсутствующего не заметила, когда будет время - проведу сравнительный анализ со своими книгами (у меня оставались мои с черно-белыми иллюстрациями).
Название: Таинственный остров Автор: Верн Жюль Оформление: твердая матовая, объемное тиснение, закладка-ляссе Размеры: 268x215x31 мм.
PS: Остапа понесло - не заметила когда столько нащелкала - слишком много глав в содержании! Відредаговано Kalinna, 26 травень 2015 - 18:08.
Опубліковано 27 травень 2015 - 11:39
Какая красота! я как раз сейчас читаю Таинственный остров - что-то меня в юность, на приключения потянуло Відредаговано ГолубоглаЗАЯ, 27 травень 2015 - 11:46.
Опубліковано 27 травень 2015 - 16:54
Я тоже обратила внимание, что мое воображение героев рисовало не совсем так, а главное они у меня в воображении были однозначно моложе (когда я это читала, казалось что 30 или 40 лет, ну очень солидный возраст,
Опубліковано 08 червень 2015 - 17:29 Назва: "Ходить котик по лавочці" (примовлялки і забавлялки для немовлят під час масажиків, купання, годування тощо. + пісеньки з нотами)
Автор-укладач: Люба П’ятночко Ілюстрації:Олена Гижа Видавництво: "Колесо" ISBN: Сторінок: 64 Обкладинка: тверда Розміри: 175х210 мм Книжечка допоможе батькам, бабусям і дідусям максимально використати кожну хвилину під час пеленання, купання, годування своїх дітей та онуків для їхнього фізичного та психологічного розвитку. Саме через примовлянки і забави, що зібрані у цій книжечці, відбувається емоційний контакт немовляти з найближчими людьми, маля набуває нових навичок і пізнає світ. А коли діти підростуть, герої кумедних віршиків і пісеньок — веселі звірята, а також дівчатка та хлопчики, що мешкають у різних куточках нашої мальовничої України, — розкажуть юним читачам про звичаї та традиції свого краю.
Книжка на сайті видавництва: http://www.kolesopub...s/kotyk_uk.html
На сайті видавництва можна послухати всі ці пісеньки
Spoiler
Відредаговано Марина22, 08 червень 2015 - 18:03.
Опубліковано 09 червень 2015 - 21:13 Даааа... Я думала, что я много читала в детстве и в школьные годы, но глядя на Ваши библиотеки я понимаю, что многое прочитаю вместе с сыном, когда мы подрастем. Спасибо за такую тему!!! Я с нее уже несколько дней не вылажу))
Опубліковано 09 червень 2015 - 21:38
я тоже много нового узнаю с дочкой))) но больше всего удивляюсь, КАК родители мне читали русские народные сказки, где все друг-друга едят и кости обгладывают, вешают на шею камень и топят...)) я не могу их спокойно сейчас читать
Опубліковано 17 червень 2015 - 22:10 Эта книга для девочек лет от 10 (может немного раньше-позже). Сказка для уже начинающих мечтать о большой и светлой любви принцесс... Оформлена книга отлично - разворотов без иллюстраций нет. Рисунки Ольги Ионайтис нежные, подходят произведению, на верное и обои в цветочек вместо подложки для некоторых иллюстраций девочки оценят - я цветочки в таком виде не сильно уважаю, без них было-бы лучше. ИМХО Мелованная бумага глянцевая, матовая мне нравится больше, блок книги не прошит, а клееный, но книга не толстая - развалиться не должна.
Название: Пчёлка. Сказка о маленькой принцессе Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 22:17.
Опубліковано 17 червень 2015 - 22:39 Новинка Абабигаламаги, заявлено, що ілюстраціїї кольорові! Книга з чітко вираженим виховальним змістом але цікава. Все починається з дня народження бабусі Алі, яка лише думала, що вишила хустинку на подарунок...Головна героїня подорожує казковими країнами Недоладіїї, Сяк-Таків і вдосконалює себе, вдало преборовши свої недоліки. Ілюстрації дуже схожі на Штанко, навіть не повірила, що вона брала участь лише у оформленні обкладинки. В першій повісті ілюстрацій багато, а в другій і третій - менше, із-за чого складається враження, що не вкладались в терміни, тому малювали похапцем. ІМХО Не дивлячись на мою претензію до видавництва за відсутність КОЛЬОРОВИХ ілюстрацій книга виконана дуже добротно: блок прошитий, офсет цупкий, обкладинка тверда, шрифт достатньо великого роміру з гарним міжрядковим інтервалом. Є підозра, що буде і російськомовне видання, тому-що біля номеру ISBN є приписка - укр., а також у вихідних даних заявлено, що повість увійшла до шкільної програми (на жаль не вказано якого класу). Оптимальний вік для читання - молодша школа 6-10 років.
Назва: Незвичайні пригоди Алі Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 22:58.
Опубліковано 17 червень 2015 - 22:56 Ще одна книга, яка не повністю задовільнила мої сподівання щодо ілюстрованності - іллюстрацій ДУЖЕ МАЛО на такий обсяг! Переклад книги напрочуд вдалий, читається дуже легко, популярних зараз діалектних слів не зустріла. Шрифт і інтервал хороші, але в результаті маємо обсяг майже в 600 сторінок. Блок книги завдяки товщині і вазі книги не здається дуже міцним, якщо книга стане настільною - може не витримати експлуатації. Назва: Прогоди бравого вояка Швейка Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 22:59.
Опубліковано 17 червень 2015 - 23:30 А ця книга заслуговує лише позитивного відгуку і найліпших епітетів, хоча великих сподівань у мене на неї не було - сама ідея з уявленням себе в іншому часовому вимірі здавалась мені досить примітивною... Прочитавши книгу дитина ознайомиться з добою кам'яного віку, часом розквіту римської імперії, відвідає епоху середньовіччя і вирушить у плавання на вітрильному човні до берегів Індії. Кожен розділ описує цікаві факти того часу, що ти повинен уміти, щоб вижити, повести за собою армію і т.д., глосарій незнайомих слів, хронологія головних подій розглянутого періоду. Книга не товста, але ДУЖЕ ІЛЮСТРОВАНА, крейдований папір матовий, блок книги прошитий. Вражає, що книги українських видавництв такого рівня досі не продані - тираж 2010 року., це говорить лише про погано налагоджену систему збуту видавництва. Видання перекладне, але на жаль ні автор перекладу, ні художник не вказані. Видається Пеліканом, як завжди, двома мовами: українською і російською, а також має більш ніж адекватну ціну для подарункового варіанту, яким являється.
Назва: Неймовірні пригоди в часі Відредаговано Kalinna, 17 червень 2015 - 23:30. 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |