Воспитание, вера, подготовка к семейной жизни.
Розпочатий з honest, 16 гру 2016 17:37
111 відповідей у цій темі
Опубліковано 10 січень 2017 - 18:26
To Женя.
Не переходим на особистості. Це питання не стосується теми обговорення.
To Ленуха.
Моє питання відносилося до автора посту №65.
To Tash.
Дякую, що описали основи вашої віри. Гугл дає посилання, що зазначена віра підходить для посвячених, будь-кому вона не доступна.
Нагадую, що тема не “у кого ви віруєте?”, а “виховання, ...” . Тож уявімо, що якась дитина входить до кола посвячених в основи якоїсь віри для обраних. Ця дитина спілкується у оточенні людей іншої віри. Виникає конфлікт, який не можна розв’язати на моральному рівні, тому що духовні основи різні. Розв’язання конфлікту переміщується на соціальний рівень (батьки, вчителі, і т.д.). Кого з матерів влаштовує таке розв’язання конфлікту?
bil4enya
-
Місто:Полтава - Левада
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 10 січень 2017 - 19:57
А моральні цінності формуються тільки у віруючих людей? Атеїсти чи люди, які вірять в душі, але не ходять щотижня до церкви, вони апріорі аморальні особи?
І з чого ви вирішили, що діти, які разом щотижня ходять в одну й ту ж церкву самостійно і "високоморально" вирішують свої конфлікти? Більше того, навіть дорослі не завжди можуть вирішити всі свої конфлікти. Мабуть, до церкви мало ходять
Чесно кажучи, абсолютно не розумію вашої позиції. Якщо є що порадити нам, недуховним і аморальним, поділіться будь ласка. Особисто мені було б цікаво почитати.
Опубліковано 10 січень 2017 - 20:28
Вопрос релиии и духовного развития очень важен, я так думаю. Если кто был в Європейских или других цивилизовных странах, мог заметить, что там о духовности много говорят, и толпы людей в воскресение около 11 утра возле каждой церквы. Библию цитируют на ФМ-станциях и по телику , также на билбордах и поучают таким образом народ к миру, правильности и дружелюбности. Если мне не верите, сами посмотрите!!! У нас в Украине и Полтаве такого нет - много атеистов и псевдо-верующих, которые считают себя верующими, хотя на самом деле ходят в церковь один раз в году - на Великдень, только чтоб посвятить воду и пасочки. Друзья, разве не так?
Відредаговано Aleksis, 10 січень 2017 - 20:30.
Опубліковано 10 січень 2017 - 20:33
Бибилю цитируют на ФМ-станциях ....... У нас в Украине и Полтаве такого нет
На "Львівській хвилі" щонеділі зранку о 8.00 годину говорять на християнську тему, моляться в ефірі тощо
Опубліковано 10 січень 2017 - 20:52
"... человек говорит о том, чего ему не хватает. Тот, кому не хватает секса, говорит о сексе, голодный человек говорит о еде, человек, у которого нет денег - о деньгах, а наши олигархи и банкиры говорят о морали...» ©
bil4enya
-
-
Опубліковано 10 січень 2017 - 20:58
Вопрос релиии и духовного развития очень важен, я так думаю. Если кто был в Європейских или других цивилизовных странах, мог заметить, что там о духовности много говорят, и толпы людей в воскресение около 11 утра возле каждой церквы. Библию цитируют на ФМ-станциях и по телику , также на билбордах и поучают таким образом народ к миру, правильности и дружелюбности. Если мне не верите, сами посмотрите!!! У нас в Украине и Полтаве такого нет - много атеистов и псевдо-верующих, которые считают себя верующими, хотя на самом деле ходят в церковь один раз в году - на Великдень, только чтоб посвятить воду и пасочки. Друзья, разве не так?
А вам не здається, що 70 років заборони церкви наклали свій відбиток на роль віри і церкви в житті людини. У Європі, наскільки мені відомо, такого насадження атеїзму не було. І відбиток цей наклався, на жаль, не тільки на віру прихожан, але й на духовенство. Якось не дуже хочеться йти в церкву яка визнає/не визнає одна одну, в якій батюшки збирають гроші на церку, а потім їх з цими грошима аж на кордоні ловлять, чи коли батюшку регулярно із запоїв виводять. І це я не говорою про їхні статки. Де ж їхня духовність і що вони можуть мені дати? Чому навчити?
Розумію, що не всі такі, але ...
Мені здається, важливіше жити з Вірою в серці, а не з вірою в церкву
Опубліковано 11 січень 2017 - 14:32
To Женя.
Не переходим на особистості. Це питання не стосується теми обговорення.
Как это не относится?
Вы переходите на личности, интересуетесь, как давно и часто человек посещал храм. Вот и ответьте сами, в какой вы храм ходите и как часто.
Нам необходимо знать, где так хорошо духовно воспитали такого высокоморального человека, как вы. Ну, чтоб знать, куда направить свои взоры и где изыйдут из нас бесы.
П.с. Напишите, через сколько страниц вашей болтовни вы решите, что уже можно раскрыть сей секрет и здесь черкнете адресочек. Зайду в тему ради этого и обязательно свожу детей на экскурсию туда.
Опубліковано 11 січень 2017 - 17:18
To bil4enya.
Мова не йде про відсутність моралі, але часто вона деградує: переважає цинізм, хамство і т.д., без духовних критеріїв. Видів моралі багато, але чи влаштує матусь, коли їхні діти будуть жить за мораллю злодіїв?
Конфліктів існує безліч, але порівняйте їх кількість у віруючих людей (загально відомі релігії) і у людей “не віруючих”.
Нижчий рівень буття контролюється вищим. Тобто моральні якості, перевіряються у взаємозв’язку з духовними критеріями, законами. За трактуванням того чи іншого морального вчинку (хамство) можна звіритися з духовними категоріями (сквернослів’я). До прикладу покоління атеїстичної молоді, вихованою батьками за релігійною мораллю (стався до інших так, як хочеш, щоб інші ставилися до тебе), було здатне на безкоштовну працю засновану на соціалістичному змаганні. Покоління молоді вихованої атеїстичними батьками, шукає критерії “достойної людини”, а не плодів праці її.
Справа в тім, що за законами духовного життя “кожен дасть, відповідь за душу свою”, та у релігії існують свої норми духовного життя перевірені досвідом, людей, які мають загальновизнані результати боротьби з тим, що опоганює душу.
To Женя.
Питання відвідування храму, характеризує ступінь розвитку моралі людини у своїй релігії. Тобто душу людини ми не бачим, але ставлення до критеріїв духовного життя можна помітити через дотримання норм релігії. Хоча це не виключне правило, можна ходити до храму та бути атеїстом. Але для більшості людей воно діє. Не залежно від особистості. Відвідування храму одного з учасників форуму не впливає на життя інших читачів.
bil4enya
-
-
Опубліковано 11 січень 2017 - 18:32
Конфліктів існує безліч, але порівняйте їх кількість у віруючих людей (загально відомі релігії) і у людей “не віруючих”.
А як порівняти кількість конфліктів у віруючих і невіруючих людей? Є статистичні дані, соціологічні опитування, дослідження?
Тобто моральні якості, перевіряються у взаємозв’язку з духовними критеріями, законам Моральні якост залежать від багатьох чинників - від особистої культури, виховання, в тому числі й духовного, але не виключно духовного, емоційного інтелекту й інтелекту взагалі. А ви обмежуєте людей виключно вірою і робите всіх невіруючих/маловіруючих/неправильно віруючих аморальними хамами.
було здатне на безкоштовну працю засновану на соціалістичному змаганні.
Боюся запитати, а в того покоління був інший вибір? Крім контабору і розстрілу ?
критеріїв духовного життя
Просвітіть мене, що це?
І якщо ви все ж наполягаєте на темі виховання виключно в ключі насадження "духовних/церковних" цінностей, то розкажіть як же потрібно виховувати згідно вашої теорії?. Наприклад, коли діти на дитячому майданчику не можуть іграшки поділити, що повинна робити "високодуховна мама" ? Молитву читати, ікону цілувати, Біблію цитувати?
Опубліковано 11 січень 2017 - 22:06
А як порівняти кількість конфліктів у віруючих і невіруючих людей? Є статистичні дані, соціологічні опитування, дослідження?
Моральні якост залежать від багатьох чинників - від особистої культури, виховання, в тому числі й духовного, але не виключно духовного, емоційного інтелекту й інтелекту взагалі. А ви обмежуєте людей виключно вірою і робите всіх невіруючих/маловіруючих/неправильно віруючих аморальними хамами.
Боюся запитати, а в того покоління був інший вибір? Крім контабору і розстрілу ?
Просвітіть мене, що це?
І якщо ви все ж наполягаєте на темі виховання виключно в ключі насадження "духовних/церковних" цінностей, то розкажіть як же потрібно виховувати згідно вашої теорії?. Наприклад, коли діти на дитячому майданчику не можуть іграшки поділити, що повинна робити "високодуховна мама" ? Молитву читати, ікону цілувати, Біблію цитувати?
Вы сделали мой вечер!!! Моя буйная фантазия ярко представила эту картину))).
Опубліковано 11 січень 2017 - 22:15
Наприклад, коли діти на дитячому майданчику не можуть іграшки поділити, що повинна робити "високодуховна мама" ? Молитву читати, ікону цілувати, Біблію цитувати?
Как-то сразу эта картинка представилась: пока дети разборки устраивают, высокодуховные мамки чертят круги и начинают "Молитву читати, ікону цілувати, Біблію цитувати"
bil4enya
-
-
Опубліковано 12 січень 2017 - 00:00
Просто я вже який день не можу зрозуміти в чому ж відмінність "високодуховного" від нормального звичайного виховання.
Мене ж виховувало покоління атеїстів))))) А так всі одразу на майданчику зрозуміють хто тут дбає про духовне виховання)))
Опубліковано 12 січень 2017 - 00:06
Я уже которую неделю вообще не могу понять, о чем тут речь и что нам хотят донести.
bil4enya
-
-
Опубліковано 12 січень 2017 - 00:09
Я уже которую неделю вообще не могу понять, о чем тут речь и что нам хотят донести.
Нас таких багато))))
мягкопушистая мама
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 12 січень 2017 - 08:33
о! я думала я тормоз))) я читаю-читаю, слова вроде все понятные, а в совокупности смысла нет(((
Опубліковано 12 січень 2017 - 18:27
To bil4enya.
Просто віруючі люди намагаються розставляти акценти так, щоб конфліктів не допускати. А не віруючі провокують конфлікти. Приклад вислови в цій темі.
Моральні якості не залежать від рівня IQ. Навіть глухі язичники в хащах тропічних лісів поважають один одного (у межах своєї громади). Абсолютна межа нашого інтелекту - бази комп'ютерних знань, але комп'ютер (робот) ніколи не стане людиною. Пишу про те, що моральні цінності, контролюються духовними критеріями. Для атеїста для прикладу відсутнє життя після смерті. Тож головне уникнути покарання у цьому житті.
Не хочу переходити у політичну площину (соціальний рівень). Можна б було розглянути часи НЕПу, або “відлигу”. Але наведу приклад продуктивності праці. За відсутності засобів механізації здоровий чоловік, косар, за світловий день викошував 2 гектари пшениці. Зараз з бензокосою стільки не викошують за день, косарки на колісній техніці не беремо у розрахунок.
Для продовження спілкування напишіть, яка віра ваша.
To Ленуха, To Женя.
Ви цитуєте кощунство bil4enya.
To мягкопушистая мама.
Напишіть коли в останнє ви були в храмі і за яких обставин.
Опубліковано 12 січень 2017 - 19:47
Для атеїста для прикладу відсутнє життя після смерті. Тож головне уникнути покарання у цьому житті.
верующие в этом плане намного опаснее - у них есть бог, который им все прощает )
мягкопушистая мама
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 12 січень 2017 - 20:46
лет 8 назад тихо постояла в уголочке пока мама ставила свечки , просто в тот момент не могла и не хотела ей отказывать в сопровождении
а так храмы разных религий я с удовольствием посещаю , когда путешествую, посмотреть на красоту, кроме восхищения художественными ценностями оформления и архитектуры, я не испытываю в церквях никаких чувств, я там не чувствую бога, это явно не мой путь, богу не нужны стены , позолота , это все нужно что бы впечатлить людей, богу же антураж не нужен, ему не нужны заумные фразы, даже если никогда не читать и не слышать заповедей достаточно посмотреть внутрь себя, чтобы понимать как "правильно" ,себе соврать не возможно как и богу, следовать же заповедям из страха наказание после смерти неискренне ( и кто наказывает, бог? так он есть любовь, он учит прощать и принимать, как он может карать? только мы сами себя наказываем) тысячи путей ведут к богу (кажется в Библии так написано) не только путь через официальную религию и походы в храм, каждый ищет свой путь , мне с церковью не по пути, для меня это фарс и бизнес, что-то вроде политики
bil4enya
-
-
Опубліковано 12 січень 2017 - 20:53
мне с церковью не по пути, для меня это фарс и бизнес, что-то вроде политики
+1000
Tash
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:наТаша
Опубліковано 13 січень 2017 - 18:19
. Библию цитируют на ФМ-станциях и по телику , также на билбордах и поучают таким образом народ к миру, правильности и дружелюбности. У нас в Украине и Полтаве такого нет -
дяяяяя?!
а это шо?
https://www.facebook...&type=3
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|