Загрызаться в том смысле, что он и так мне в жизни очень много всего "хорошего" сделал и я не хочу выяснять с ним еще и материальные вопросы. Это не тот человек, который уходя из дому - все оставляет жене и ребенку, он мне даже высказывал, что я, когда уходила, забрала свою посуду, с которой к нему пришла. Вот такой это мелочный человек. А он на даный момент официально не работает, так что даже если я сейчас подам на алименты - их сейчас выплачивать не с чего. А так посмотрю что он дальше запоет. Если будет добровольно деньги на ребенка давать - пускай, а если нет - так может и подам на алименты, пусть долг накапливается.
я от точно так думала. Чекала рік, поки добровільно хоч копійку дасть. Ага. Шас. Спочатку давив на жалість, що в нього немає зарплати, а почекала до офіційного працевлаштування (хоча по закону він має платити незалежно від цього), але і це не допомогло.
Щоб не було проблем, пишите стандартні вимоги, і говорите чоловіку, що це обов’язковий крок. А раптом він буде гроші давати, а ви скажете, що нічого не було? Для нього теж краще, щоб все було офіційно з відповідними документами. Після суду ви отримаєте виконавчий лист, який можна нести у виконавчу службу, а можна залишити собі, якщо таки буде платити добровільно. У мене виконавчий лист зі служби до місця роботи йшов поштою півроку.... а ще 2 тижні поки суд пройде, 10 днів для апеляції 15 днів поки документ підготовлять... так і час пройде.
А, і борг буде рахуватися з того часу, як понесете заяву до суду. А поки не має заяви - не має і боргу. Бо не має доказів, що він вам гроші не давав на руки, інакше чому ви не звернулися раніше до суду.
Відредаговано Ipiha, 26 листопад 2014 - 13:51.