Перехід до вмісту

Фотографія

Прививки: робити чи ні?

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
9534 відповідей у цій темі

#9261 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 31 серпень 2019 - 17:01

Прошу поради колективного розуму) У сина нема ревакцинації дифтерія і правець, хотіла зробити Бустрикс (педіатр не в захваті - бо компонент коклюшу зайвий, але двохкомпонентну Індію я не буду робити 100%). Може краще зробити Інфанрикс, до якого віку він використовується?  :strah: Син категорично проти щеплюватись і нагадує мені, що було з його останньою прививкою.

PS: Були проблеми з 2 і 3 АКДС (потрапляли у лікарню, але у виписці, що реакція на вакцину не написано), ревакцинація у 1,5 роки пройшла без проблем, а у 6 не робили бо спочатку не було вакцин, а потім не наважувалась із-за непередбачуваного результату КПК.

#9262 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 31 серпень 2019 - 17:13

Прошу поради колективного розуму) У сина нема ревакцинації дифтерія і правець, хотіла зробити Бустрикс (педіатр не в захваті - бо компонент коклюшу зайвий, але двохкомпонентну Індію я не буду робити 100%). Може краще зробити Інфанрикс, до якого віку він використовується? :strah: Син категорично проти щеплюватись і нагадує мені, що було з його останньою прививкою.
PS: Були проблеми з 2 і 3 АКДС (потрапляли у лікарню, але у виписці, що реакція на вакцину не написано), ревакцинація у 1,5 роки пройшла без проблем, а у 6 не робили бо спочатку не було вакцин, а потім не наважувалась із-за непередбачуваного результату КПК.

Ти за старшого питаєш?
Так йому підходе по віку АДП-м.
Тобто дорослий. Але чий виробник не знаю.
  • Kalinna це подобається

#9263 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 31 серпень 2019 - 17:19

Ти за старшого питаєш?
Так йому підходе по віку АДП-м.
Тобто дорослий. Але чий виробник не знаю.

За старшого, а де за неї почитати? Бо дорослим роблять Індію

Дописано:Це саме вона і є - ні, я не наважусь на неї ні в якому разі, тут і за європейські страшно з його непередбачуваними реакціями раніше  :strah:

Є і Харківська Біолік, але вона не більше довіри у мене викликає(

Відредаговано Kalinna, 31 серпень 2019 - 17:27.

#9264 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 31 серпень 2019 - 17:48

За старшого, а де за неї почитати? Бо дорослим роблять Індію
Дописано:Це саме вона і є - ні, я не наважусь на неї ні в якому разі, тут і за європейські страшно з його непередбачуваними реакціями раніше :strah:
Є і Харківська Біолік, але вона не більше довіри у мене викликає(

Собі і чоловіку кололи з одної ампули і Златі першу теж кололи Біолек.
Все пройшло чудово.

П.с. ти ж в курсі, що у протиправцевого анатоксину побочка в рази сильніша, а тим паче його зараз майже немає(( -це як аргумент для старшого.

#9265 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 31 серпень 2019 - 17:55

Собі і чоловіку кололи з одної ампули і Златі першу теж кололи Біолек.
Все пройшло чудово.

П.с. ти ж в курсі, що у протиправцевого анатоксину побочка в рази сильніша, а тим паче його зараз майже немає(( -це як аргумент для старшого.

Для мене це не заспокійливий аргумент, бо запасного сина у мене нема, а досвід непередбачуваних реакцій після вакцинації є.

12 чи 13 років тому у сина була реакція на вакцину російського виробництва, яку вважали дуже якісною і дієвою  :strah:

Відредаговано Kalinna, 31 серпень 2019 - 17:56.

#9266 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 31 серпень 2019 - 19:59

Для мене це не заспокійливий аргумент, бо запасного сина у мене нема, а досвід непередбачуваних реакцій після вакцинації є.
12 чи 13 років тому у сина була реакція на вакцину російського виробництва, яку вважали дуже якісною і дієвою :strah:

роби Бустрикс, варіантів більше нема, а вона нормальна, кашлюка там трошки, ми собі з чоловіком робили, в чоловіка рука боліла і 37,5, а в мене майже не боліла і без температури.
  • Kalinna це подобається

#9267 Lyubasha_89

Lyubasha_89

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 309 повідомлення
  • Ім'я:Люба

Опубліковано 31 серпень 2019 - 20:43

Прошу поради колективного розуму) У сина нема ревакцинації дифтерія і правець, хотіла зробити Бустрикс (педіатр не в захваті - бо компонент коклюшу зайвий, але двохкомпонентну Індію я не буду робити 100%). Може краще зробити Інфанрикс, до якого віку він використовується? :strah: Син категорично проти щеплюватись і нагадує мені, що було з його останньою прививкою.

Ви пишите, що ревакцинація (я так розумію, АКДП) пройшла добре. А чим її робили?

#9268 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 31 серпень 2019 - 21:10

Ви пишите, що ревакцинація (я так розумію, АКДП) пройшла добре. А чим її робили?

Якщо не помиляюсь бельгійською вакциною, саме тому і думаю над Бустриксом чи Інфанриксом. Піду у понеділок уточняти бо раніше зовсім інакше написана інфа в карточці...

#9269 Rusja

Rusja

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 992 повідомлення
  • Ім'я:иРуся

Нагороди

3    2    3      

Опубліковано 31 серпень 2019 - 22:08

Якщо не помиляюсь бельгійською вакциною, саме тому і думаю над Бустриксом чи Інфанриксом. Піду у понеділок уточняти бо раніше зовсім інакше написана інфа в карточці...

Инфанрикс делают только до 6 лет. Дальше либо Индия либо если ревакцинация, то Бустрикс.
  • Kalinna це подобається

#9270 blessedmother

blessedmother

Студентка

• Наша пісочниця
  • 520 повідомлення
  • Місто:Сады - 1
  • Ім'я:аня

Нагороди

2    2    2   

Опубліковано 31 серпень 2019 - 22:09

Інно, інфанрикс не рекомендують для ревакцинації, він взагалі у деяких країнах рекомендований до 10 років, інструкція говорить, що щеплюють інфанриксом до 13. Після 7 років потрібна менша кількість антигенів, ніж міститься в Інфинриксі. Дивіться краще у сторону Бустрикса для ревакцинації))
Плюс імунітет до кашлюка не зовсім стійкий, приблизно 5-річний,тому зайвим не буде!

Відредаговано blessedmother, 31 серпень 2019 - 22:10.

#9271 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 01 вересень 2019 - 00:11

У нас было первые 3 акдс по графику, по-моему пентаксимом, потом пропущено.
В почти 10 лет сделали бустрикс, все прошло гладко, немного поболела мышца в месте укола, но даже не краснела рука.
  • Kalinna це подобається

#9272 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 01 вересень 2019 - 07:40

Инна, от нескольких врачей слышала, что именно коклюшный компонент даёт сложнее реакции. И потому АКДС тяжелее переносится, чем АДС. Бустрикс ослабленная вакцина, но с коклюшем.

Не хочешь попробовать получить консультацию у Полыч? Детский аллерголог в областной, мне она очень-очень помогла в вакцинации меньшего и на стационар в аллергологию делать первую АКДС мы легли по ее рекомендации. Тогда всё прошло хорошо, но по другому дома я сошла б с ума. Там за нами от момента введения вакцины смотрели пристально, а мне спокойнее было там ...

Индию старшему сделали. Тоже с опозданием, тогда в 6 не было вакцины, позже отказалась из-за кипиша. В 8 согласилась. Прошло всё гладко, рука немного болела.
Были в классе дети, у кого погнала температуру два дня, были у кого очень болела рука, но в общем всё прошло нормально.

У нас было первые 3 акдс по графику, по-моему пентаксимом, потом пропущено.
В почти 10 лет сделали бустрикс, все прошло гладко, немного поболела мышца в месте укола, но даже не краснела рука.

Бустрикс для 4-й АКДС подходит именно детям старше 6 лет. Так нам объясняли в аллергологии. Ну и тем, кто после 6 только начинает делать АКДС его используют на все 4 вакцинации, т.к. он ослабленный и проще переносится старшими детьми

На ревакцинацию в 6 лет (т.е. 5-ю АКДС) бустрикс уже не то.

Відредаговано mitera, 01 вересень 2019 - 07:47.

#9273 Natalka

Natalka

Студентка

• Наша пісочниця
  • 686 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Опубліковано 01 вересень 2019 - 08:39

Бустрик можно делать после 4-х лет, но не в качестве первой вакцинации. Так написано в инструкции. И взрослым Бустрикс тоже делают.

#9274 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 01 вересень 2019 - 08:42

Бустрик можно делать после 4-х лет, но не в качестве первой вакцинации. Так написано в инструкции. И взрослым Бустрикс тоже делают.

Да.
Но врачи старой школы и не один говорили, что так стало от недавно и просто переписана инструкция :( и рекомендовали нам до 6 лет в его сторону и не смотреть.
Мы 4-ю АКДС сделали в 5 лет инфанриксом.

#9275 Natalka

Natalka

Студентка

• Наша пісочниця
  • 686 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Опубліковано 01 вересень 2019 - 08:57

В инструкции 2009 года на немецком тоже указано с 4-х лет не для первичной вакцинации. Я не спорю. Просто констатирую факты.

#9276 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 01 вересень 2019 - 10:35

Инна, от нескольких врачей слышала, что именно коклюшный компонент даёт сложнее реакции. И потому АКДС тяжелее переносится, чем АДС. Бустрикс ослабленная вакцина, но с коклюшем.

Не хочешь попробовать получить консультацию у Полыч? Детский аллерголог в областной, мне она очень-очень помогла в вакцинации меньшего и на стационар в аллергологию делать первую АКДС мы легли по ее рекомендации. Тогда всё прошло хорошо, но по другому дома я сошла б с ума. Там за нами от момента введения вакцины смотрели пристально, а мне спокойнее было там ...

Индию старшему сделали. Тоже с опозданием, тогда в 6 не было вакцины, позже отказалась из-за кипиша. В 8 согласилась. Прошло всё гладко, рука немного болела.
Были в классе дети, у кого погнала температуру два дня, были у кого очень болела рука, но в общем всё прошло нормально.

Бустрикс для 4-й АКДС подходит именно детям старше 6 лет. Так нам объясняли в аллергологии. Ну и тем, кто после 6 только начинает делать АКДС его используют на все 4 вакцинации, т.к. он ослабленный и проще переносится старшими детьми

На ревакцинацию в 6 лет (т.е. 5-ю АКДС) бустрикс уже не то.

бустриксом не можна первинну вакцинацію навіть після 6 років, там зменшена кількість всіх антигенів. Навіть по закордонним протоколам у разі крайньої потреби можна тільки 1 із 3 перших вакцинацій після 6 років, навіть дорослим.

#9277 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 01 вересень 2019 - 10:53

бустриксом не можна первинну вакцинацію навіть після 6 років, там зменшена кількість всіх антигенів. Навіть по закордонним протоколам у разі крайньої потреби можна тільки 1 із 3 перших вакцинацій після 6 років, навіть дорослим.

Я тоже читала не раз об этом.
Но с нами в аллергологии лежала девочка 12 лет и ее первая АКДС была с нами в один день и именно бустриксом.

#9278 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 02 вересень 2019 - 22:22

https://dmgusev.live...com/394580.html

#9279 tafic

tafic

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 498 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 02 вересень 2019 - 22:34

https://dmgusev.live...com/394580.html

статья 2014 г.

#9280 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 02 вересень 2019 - 22:47

статья 2014 г.

Актуальность теряется? На сайте МОЗ можно почитать об основных вакцина и сроках действия. Ну и предположить, когда ожидать "эпидемии"
  • Alenka це подобається

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Yandex (1)

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама