Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#861 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 20 412 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2            

Опубліковано 10 квітень 2013 - 15:49

Бернxард Шлінк "Чтец". На перший погляд сюжет видається банальним: кохання зрілої жінки і підлітка. Але далі розумієш, що не все так просто. Крім любовної лінії, автор піднімає питання сприйняття дій Третього Рейху поколіннями німців, які його не застали. Автор ні засуджує, ні співчуває, він просто описує події так, щоб читач відчув конфлікт поколінь, в центрі якого минуле, про яке всі хочуть забути. В центрі історії жінка, яка, із-за свого маленького секрету, виявилася втягнутою в нацистські злочини і її коханець, який її засуджує, але при цьому намагається знайти для неї хоч якесь виправдання. Не дивлячись на легкий стиль написання, це книга, яку треба "переварити", щоб зрозуміти глибину трагедії її персонажів.

я фильм смотрела. Кейт Уинслет играла главную героиню. Хорошо снят.

#862 Jula

Jula

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 705 повідомлення
  • Ім'я:Юля

Опубліковано 10 квітень 2013 - 18:32

Бернxард Шлінк "Чтец". На перший погляд сюжет видається банальним: кохання зрілої жінки і підлітка. Але далі розумієш, що не все так просто. Крім любовної лінії, автор піднімає питання сприйняття дій Третього Рейху поколіннями німців, які його не застали. Автор ні засуджує, ні співчуває, він просто описує події так, щоб читач відчув конфлікт поколінь, в центрі якого минуле, про яке всі хочуть забути. В центрі історії жінка, яка, із-за свого маленького секрету, виявилася втягнутою в нацистські злочини і її коханець, який її засуджує, але при цьому намагається знайти для неї хоч якесь виправдання. Не дивлячись на легкий стиль написання, це книга, яку треба "переварити", щоб зрозуміти глибину трагедії її персонажів.

Обожнюю цю книгу та автора. Читала мовою оригіналу та переклад(до речі, дуже непоганий). Я ридала.

#863 riverisland

riverisland

Студентка

• Наша пісочниця
  • 766 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2013 - 19:08

я фильм смотрела. Кейт Уинслет играла главную героиню. Хорошо снят.

значит надо почитать и посмотреть)

#864 mamulia1985

mamulia1985

мама второклассника и замечательного танцора!!!

• Завсідники
  • 2 403 повідомлення
  • Місто:полтава-половки
  • Ім'я:mamulia ольга

Нагороди

Опубліковано 12 квітень 2013 - 14:17

ну вот и прочитала я"Грозовой перевал", честно я уже устала от классики и хочу чего то более лёгкого)))))) Книга интересная,я на некоторые вещи посмотрела с другой стороны!

#865 Стася

Стася

Абітурієнтка

• Активістки
  • 400 повідомлення
  • Місто:Кременчуг
  • Ім'я:Анастасия

Нагороди

Опубліковано 12 квітень 2013 - 17:31

Любителям "тяжелых книг" могу посоветовать Люко Дашвар "Мати все". Каверин "Два капитана" интересная книга,точнее 2)) Видела экранизацию-ужасная. Половина пропущена, сюжет разован и непонятен... А книги очень и очень.

#866 Urbina

Urbina

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 67 повідомлення
  • Ім'я:Ольга

Опубліковано 13 квітень 2013 - 14:44

Прочитала "Механический апельсин". Вынос моза еще тот:) Но в книжке все же хеппи-энд наблюдается, а в мильме, которые Кубрик снял, хеппи-энда нету

#867 Анчоус

Анчоус

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 41 повідомлення
  • Ім'я:Анюта

Опубліковано 14 квітень 2013 - 13:42

Хотелось бы напомнить о прекрасной Марине Цветаевой)

#868 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 14 квітень 2013 - 20:05

Каверин "Два капитана" интересная книга,точнее 2)) Видела экранизацию-ужасная. Половина пропущена, сюжет разован и непонятен... А книги очень и очень.

А какую именно экранизацию смотрела? 1976 года очень даже ничего. Я и книгу прочитала из-за этого фильма. В детстве его обожала просто.

#869 Стася

Стася

Абітурієнтка

• Активістки
  • 400 повідомлення
  • Місто:Кременчуг
  • Ім'я:Анастасия

Нагороди

Опубліковано 14 квітень 2013 - 21:44

Я не знаю точно, увидела случайно, после книг, то мне не понравилось, слишком много упущено. ИМХО.

#870 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 18 квітень 2013 - 21:13

Я не знаю точно, увидела случайно, после книг, то мне не понравилось, слишком много упущено. ИМХО.

ну, тогда не думаю, что ты "случайно" посмотрела 6 серий этого фильма. :sarcastic: В фильме упущены 5 передвоенных лет, когда главный герой воевал в Испании и допущены некоторые неточности - сестра Сани остается жива, к примеру. А так достаточно полное воспроизведение книги.
Если что, то это я пишу, не чтобы докулупаться))))) просто очень люблю и книгу и фильм))))

Благодаря форумскому флешмобу по Акунину)) и я подсела :sarcastic: Удивляюсь, что раньше не читала, как то руки не доходили. Сейчас читаю запоем. Хорошо хоть нет проблем с покупкой новых книг - закачала в эл.книгу и наслаждаюсь. :give_heart:

#871 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 18 квітень 2013 - 22:49

ну, тогда не думаю, что ты "случайно" посмотрела 6 серий этого фильма. :sarcastic: В фильме упущены 5 передвоенных лет, когда главный герой воевал в Испании и допущены некоторые неточности - сестра Сани остается жива, к примеру. А так достаточно полное воспроизведение книги.
Если что, то это я пишу, не чтобы докулупаться))))) просто очень люблю и книгу и фильм))))

Благодаря форумскому флешмобу по Акунину)) и я подсела :sarcastic: Удивляюсь, что раньше не читала, как то руки не доходили. Сейчас читаю запоем. Хорошо хоть нет проблем с покупкой новых книг - закачала в эл.книгу и наслаждаюсь. :give_heart:

меня попускает уже) сейчас читаю Любовника смерти. Эта и предыдущая книги (Любовница смерти) не особо понравились. Пишет автор также хорошо, но тематикой я не пронялась.

#872 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 18 квітень 2013 - 23:12

меня попускает уже) сейчас читаю Любовника смерти. Эта и предыдущая книги (Любовница смерти) не особо понравились. Пишет автор также хорошо, но тематикой я не пронялась.

А мне Любовница понравилась. Особенно как она ужика на шею одевала))
Ну, а сюжет там ожидаемый конечно, в смысле главного антигероя.
И Любовник понравился, понравилось описание чувств Сеньки, жалко его было...

#873 Marisha_Sergi

Marisha_Sergi

Мама Диамантика)

• Завсідники
  • 2 009 повідомлення
  • Ім'я:Мариша

Нагороди

2               

Опубліковано 18 квітень 2013 - 23:17

Прочла недавно книгу "Мужчина, который забыл свою жену" автор Джон о Фаррелл. Легко читать, достаточно интересная) Сейчас читаю "Девушка с татуировкой дракона", даже не знаю, когда дочитаю. Книга большая, читается не очень быстро, но очень увлекательная.

#874 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 988 повідомлення
  • Місто:Полтава - Левада
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2            

Опубліковано 20 квітень 2013 - 13:35

Прочла недавно книгу "Мужчина, который забыл свою жену" автор Джон о Фаррелл. Легко читать, достаточно интересная)

Сейчас читаю "Девушка с татуировкой дракона", даже не знаю, когда дочитаю. Книга большая, читается не очень быстро, но очень увлекательная.

Я першу книгу цієї трилогії не читала, але дуже хочу. А другу і третю прочитала запєм. Причому в обох книгах початок, ян на мене був не дуже динамічним, якось все заплутано і віддалено, а потім так закрутилося, що змушувала себе закрити книги, щоб хоч трішки поспати :crazy: Книги дуже класні :good:

#875 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 988 повідомлення
  • Місто:Полтава - Левада
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2            

Опубліковано 20 квітень 2013 - 13:41

Мені ці дві книги + Весь мир театр теж не дуже сподобалися, але решту читала не відриваючись. Мені подобається у Акуніна і детективний сюжет, і здатність автора повністю перенести читача в епоху, яка описується (насолоджувалася описами Москви, розповідями про кримінальний світ того часу) :super2:

#876 Hotty

Hotty

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 33 повідомлення
  • Ім'я:Литанна

Опубліковано 28 квітень 2013 - 15:58

Советую почитать "Давай поженимся" Джона Апдайка.

#877 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:18

"Французские дети не плюются едой. Секреты воспитания из Парижа" - хтось читав?

#878 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:27

Hotty, мила Літанно, може досить відписуватись по реченню у всіх темах підряд? :crazy:

Дочитала "Жареные зелёные помидоры в кафе Полустанок". Дуже класна книга, читається легко, тому раджу всім! До речі, тільки що прочитала, що є і фільм по цій книзі. Хтось дивився?
Після прочитання книги задумалась над такою проблемою, як расизм. І от все-таки не можу збагнути, що рухає людьми, коли вони гноблять інших людей тільки за те, що у них не такий колір шкіри. Не може людина бути апріорі поганою, тому що вона чорна, жовта чи хоч сіро-зелена...
Spoiler

Сьогодні почала читати Улицьку "Даниэль Штайн, переводчик".

#879 AlexAlex

AlexAlex

Дошкільня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 168 повідомлення
  • Ім'я:Александр

Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:55

Hotty, мила Літанно, може досить відписуватись по реченню у всіх темах підряд? :crazy:

Напали на человека, пущай делится наболевшим, может поднакопилось, а там гляди - легче станет.. Как в мультике про "Козлика и его горе")

Після прочитання книги задумалась над такою проблемою, як расизм. І от все-таки не можу збагнути, що рухає людьми, коли вони гноблять інших людей тільки за те, що у них не такий колір шкіри. Не може людина бути апріорі поганою, тому що вона чорна, жовта чи хоч сіро-зелена...

Наверное это когда люди живут в своем достатке (достигли своего потолка), и ищут чем себя занять..

#880 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 28 квітень 2013 - 18:39

А ще поясніть мені, хто читав.

Света, отвечаю на твой последний вопрос под спойлером - "да"))

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама