я фильм смотрела. Кейт Уинслет играла главную героиню. Хорошо снят.Бернxард Шлінк "Чтец". На перший погляд сюжет видається банальним: кохання зрілої жінки і підлітка. Але далі розумієш, що не все так просто. Крім любовної лінії, автор піднімає питання сприйняття дій Третього Рейху поколіннями німців, які його не застали. Автор ні засуджує, ні співчуває, він просто описує події так, щоб читач відчув конфлікт поколінь, в центрі якого минуле, про яке всі хочуть забути. В центрі історії жінка, яка, із-за свого маленького секрету, виявилася втягнутою в нацистські злочини і її коханець, який її засуджує, але при цьому намагається знайти для неї хоч якесь виправдання. Не дивлячись на легкий стиль написання, це книга, яку треба "переварити", щоб зрозуміти глибину трагедії її персонажів.
Книги
Розпочатий з annlyn, 27 кві 2009 12:33
2692 відповідей у цій темі
#861Опубліковано 10 квітень 2013 - 15:49 #862Опубліковано 10 квітень 2013 - 18:32 Обожнюю цю книгу та автора. Читала мовою оригіналу та переклад(до речі, дуже непоганий). Я ридала. #863Опубліковано 10 квітень 2013 - 19:08 значит надо почитать и посмотреть) #864Опубліковано 12 квітень 2013 - 14:17
ну вот и прочитала я"Грозовой перевал", честно я уже устала от классики и хочу чего то более лёгкого)))))) Книга интересная,я на некоторые вещи посмотрела с другой стороны!
#865Опубліковано 12 квітень 2013 - 17:31
Любителям "тяжелых книг" могу посоветовать Люко Дашвар "Мати все". Каверин "Два капитана" интересная книга,точнее 2)) Видела экранизацию-ужасная. Половина пропущена, сюжет разован и непонятен... А книги очень и очень.
#866Опубліковано 13 квітень 2013 - 14:44
Прочитала "Механический апельсин". Вынос моза еще тот
Но в книжке все же хеппи-энд наблюдается, а в мильме, которые Кубрик снял, хеппи-энда нету
#867Опубліковано 14 квітень 2013 - 13:42
Хотелось бы напомнить о прекрасной Марине Цветаевой)
#868Опубліковано 14 квітень 2013 - 20:05 А какую именно экранизацию смотрела? 1976 года очень даже ничего. Я и книгу прочитала из-за этого фильма. В детстве его обожала просто. #869Опубліковано 14 квітень 2013 - 21:44
Я не знаю точно, увидела случайно, после книг, то мне не понравилось, слишком много упущено. ИМХО.
#870Опубліковано 18 квітень 2013 - 21:13
ну, тогда не думаю, что ты "случайно" посмотрела 6 серий этого фильма. В фильме упущены 5 передвоенных лет, когда главный герой воевал в Испании и допущены некоторые неточности - сестра Сани остается жива, к примеру. А так достаточно полное воспроизведение книги. Если что, то это я пишу, не чтобы докулупаться))))) просто очень люблю и книгу и фильм)))) Благодаря форумскому флешмобу по Акунину)) и я подсела Удивляюсь, что раньше не читала, как то руки не доходили. Сейчас читаю запоем. Хорошо хоть нет проблем с покупкой новых книг - закачала в эл.книгу и наслаждаюсь. #871Опубліковано 18 квітень 2013 - 22:49
меня попускает уже) сейчас читаю Любовника смерти. Эта и предыдущая книги (Любовница смерти) не особо понравились. Пишет автор также хорошо, но тематикой я не пронялась. #872Опубліковано 18 квітень 2013 - 23:12 А мне Любовница понравилась. Особенно как она ужика на шею одевала)) Ну, а сюжет там ожидаемый конечно, в смысле главного антигероя. И Любовник понравился, понравилось описание чувств Сеньки, жалко его было... #873Опубліковано 18 квітень 2013 - 23:17
Прочла недавно книгу "Мужчина, который забыл свою жену" автор Джон о Фаррелл. Легко читать, достаточно интересная)
Сейчас читаю "Девушка с татуировкой дракона", даже не знаю, когда дочитаю. Книга большая, читается не очень быстро, но очень увлекательная.
#874Опубліковано 20 квітень 2013 - 13:35
Я першу книгу цієї трилогії не читала, але дуже хочу. А другу і третю прочитала запєм. Причому в обох книгах початок, ян на мене був не дуже динамічним, якось все заплутано і віддалено, а потім так закрутилося, що змушувала себе закрити книги, щоб хоч трішки поспати Книги дуже класні #875Опубліковано 20 квітень 2013 - 13:41 Мені ці дві книги + Весь мир театр теж не дуже сподобалися, але решту читала не відриваючись. Мені подобається у Акуніна і детективний сюжет, і здатність автора повністю перенести читача в епоху, яка описується (насолоджувалася описами Москви, розповідями про кримінальний світ того часу) #876Опубліковано 28 квітень 2013 - 15:58
Советую почитать "Давай поженимся" Джона Апдайка.
#877Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:18
"Французские дети не плюются едой. Секреты воспитания из Парижа" - хтось читав?
#878Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:27
Hotty, мила Літанно, може досить відписуватись по реченню у всіх темах підряд?
Дочитала "Жареные зелёные помидоры в кафе Полустанок". Дуже класна книга, читається легко, тому раджу всім! До речі, тільки що прочитала, що є і фільм по цій книзі. Хтось дивився? Після прочитання книги задумалась над такою проблемою, як расизм. І от все-таки не можу збагнути, що рухає людьми, коли вони гноблять інших людей тільки за те, що у них не такий колір шкіри. Не може людина бути апріорі поганою, тому що вона чорна, жовта чи хоч сіро-зелена...
Spoiler
Сьогодні почала читати Улицьку "Даниэль Штайн, переводчик". #879Опубліковано 28 квітень 2013 - 16:55
Напали на человека, пущай делится наболевшим, может поднакопилось, а там гляди - легче станет.. Как в мультике про "Козлика и его горе")
Наверное это когда люди живут в своем достатке (достигли своего потолка), и ищут чем себя занять.. #880Опубліковано 28 квітень 2013 - 18:39
Света, отвечаю на твой последний вопрос под спойлером - "да")) 1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |