Перехід до вмісту

Фотографія

Обо всем 78

• Ця тема заблокована Ця тема заблокована
1963 відповідей у цій темі

#821 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 376 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 08:38

Соглашусь :( наверное надо поменять к этому отношение...

Мне кажется, отношение менять не нужно. Кружки и прочее - выкладывается как часть жизни ребёнка, деятельности кружка и т.д. А блог - это личное желание мадам. Пусть выкладывает, что она кушает/делает/видит, что делает ее ребёнок/муж/собака... То есть свою жизнь, а не жизнь посторонних детей. Я нормально отношусь, если разово где-то попали в кадр я, ребёнок и т.д. Или даже если эта съёмка была разовой... Но на постоянной основе - уж простите.

#822 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 24 вересень 2020 - 08:50

Факт того, що нас скрізь знімають, - це реалії сьогодення і з цим треба вчитися жити безпечно і вчити цьому дітей. Тому випадковим фото - "так", а у ситуації з блогом - "ні".
На днях ситуація. Йдемо з прогулянки з малою. Підбігає син, який гуляв у дворі з друзями, і каже: "Мама, нас з Дімою Саша і Маша зняли на відео і виклали в тікток" (імена змінила). Дівчата, до речі, менші за хлопців, гуляли поряд. Позвала їх, запитала, чи правда це. Сказали, що вони вже видалили. Пояснила, що вони не мають права такого робити без письмової згоди батьків. Попросила так більше не робити, але не факт, що мене послухали.

#823 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 24 вересень 2020 - 09:42

Я никогда не выкладываю в соцсети,инстаграмм,фото детей,родных,не страдаю этим и считаю это мое личное, но в тоже время спокойно отношусь ,если увижу случайно фото своего ребенка,потому что понимаю,как я могу этому помешать...

Аналогичная позиция на счёт моих личных фото близких в соцсетях и у меня.
Но! Как писали девочки выше, когда это школа или какой-то кружок или мероприятие, на которое я пошла и понимала, что оно публичное и могу попасть в кадр, - это спокойно. Как бы принимая, что в общественной жизни (школа, сад, в спорте и т.д.) ты можешь быть запечатлен, но чаще это официальные постановочные фото.

Но когда это блог, то другой тип фото и видео...
Наверное я всё-таки проведу профилактическую беседу...

Девочки, спасибо!

Відредаговано mitera, 24 вересень 2020 - 10:26.

#824 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 24 вересень 2020 - 10:12

Мне кажется, отношение менять не нужно. Кружки и прочее - выкладывается как часть жизни ребёнка, деятельности кружка и т.д. А блог - это личное желание мадам. Пусть выкладывает, что она кушает/делает/видит, что делает ее ребёнок/муж/собака... То есть свою жизнь, а не жизнь посторонних детей. Я нормально отношусь, если разово где-то попали в кадр я, ребёнок и т.д. Или даже если эта съёмка была разовой... Но на постоянной основе - уж простите.

Да нет разницы кружки,школа...может мне не хочется ,чтоб весь город узнал на какие кружки ходят мои  дети,чтоб потом пальцем тыкали мало ли  кому то что то не понравится , или в какую школу,если ребенок допустим известных родителей ,или родители работают ,где лучше и не знать,или вид ребенка на фото вызывет смех,да много можно приводить примеров...Мое мнение,что,все ,это неправильно ,а с блогами да еще за спиной,то вовсе из ряда вон, поэтому не разделяла бы ,вот тут можно,а тут нет, но бороться, раз время такое,сложный вопрос.

#825 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 вересень 2020 - 10:29

А мене дивують люди, що реєструються в соціальній мережі, але виставляють на аватарку фотку котика/зайчика або ще гірше - природи... І сторінки при цьому пусті. Та що там дивують - дратують. Складається враження, що людина просто слідкує за кимось. Я ділюся фото своїх рідних, не бачу в цьому нічого поганого. Навпаки, так я розказую про себе своїм друзям, які далеко)
Але відео блогерів, це занадто(

#826 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 10:39

По закону блогер имеет право снимать в общественном месте, но если кто-то в кадре против того, чтоб его выставляли онлайн - этот блогер обязан заблюрить лицо того, кто против

#827 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 10:49

По закону блогер имеет право снимать в общественном месте, но если кто-то в кадре против того, чтоб его выставляли онлайн - этот блогер обязан заблюрить лицо того, кто против

А он должен быть зарегистрирован где-то, как блогер? или....я вот решил, что я блогер и все?

П.С. просто интересно

#828 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:03

А он должен быть зарегистрирован где-то, как блогер? или....я вот решил, что я блогер и все?  П.С. просто интересно

речь была про блогеров, поэтому я так и написала

а вообще это касается любого 

• mitera це подобається

#829 Оksana

Оksana

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 844 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:03

А мене дивують люди, що реєструються в соціальній мережі, але виставляють на аватарку фотку котика/зайчика або ще гірше - природи... І сторінки при цьому пусті. Та що там дивують - дратують. Складається враження, що людина просто слідкує за кимось. Я ділюся фото своїх рідних, не бачу в цьому нічого поганого. Навпаки, так я розказую про себе своїм друзям, які далеко)

Для багатьох профіль в соціальних мережах = швидка реєстрація на інших ресурсах. Не всі мають потребу ділитися фото рідних та близьких. Не дратуйтесь даремно:)

#830 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:14

Для багатьох профіль в соціальних мережах = швидка реєстрація на інших ресурсах. Не всі мають потребу ділитися фото рідних та близьких. Не дратуйтесь даремно:)

Можливо. Але при цьому, чомусь лайкаються фото, коментують. Тобто "своє життя не виставляю, але ваше подивлюся". Якщо є час на це, то повинен бути і на реєстрації на "потрібних" ресурсах. І котики на аві! Серйозно?

#831 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:27

Можливо. Але при цьому, чомусь лайкаються фото, коментують. Тобто "своє життя не виставляю, але ваше подивлюся". Якщо є час на це, то повинен бути і на реєстрації на "потрібних" ресурсах. І котики на аві! Серйозно?

Вполне серьезно) Это его/ее выбор, а это Ваш. Он же не заставляет Вас ставить фото котиков, природы и т.д. Ему так комфортно/нужно, при этом Ваши интересы никак не ущемляются. А как реагировать - выбор Ваш ) Если б он писал - Вот смотри, какой у меня кот усатый, давай и ты себе такого же! Тогда да, есть повод для лёгкого негодования) Или улыбки )))

#832 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:33

Вполне серьезно) Это его/ее выбор, а это Ваш. Он же не заставляет Вас ставить фото котиков, природы и т.д. Ему так комфортно/нужно, при этом Ваши интересы никак не ущемляются. А как реагировать - выбор Ваш ) Если б он писал - Вот смотри, какой у меня кот усатый, давай и ты себе такого же! Тогда да, есть повод для лёгкого негодования) Или улыбки )))

Але відчуття "слєжки" є)))

#833 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 429 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:36

А ще бувають такі, що їздять на відпочинок, ходять в кафе і не фотографують і не виставляють фото)) чого іхать тоді, такі чудні)))
Годами одне фото на аве, як на паспорт)
Подозреваю, ці нещасні, живуть реальним життям..

#834 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 вересень 2020 - 11:51

А ще бувають такі, що їздять на відпочинок, ходять в кафе і не фотографують і не виставляють фото)) чого іхать тоді, такі чудні)))
Годами одне фото на аве, як на паспорт)
Подозреваю, ці нещасні, живуть реальним життям..

Я зовсім не про це) Доречі, я фотки викладаю дуже рідко. І аву тільки змінила після довгих років - відчуття змінилося)

#835 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:23

Я зовсім не про це) Доречі, я фотки викладаю дуже рідко. І аву тільки змінила після довгих років - відчуття змінилося)

А я редко меняю, потому что фото почти нет) Память телефона забита фотографиями сына, мужа, собаки и природы, а моих нет) А с селфи у меня грустно все как-то)) Видимо, для них нужен какой-то особый талант, который мне не достался )))

#836 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:30

А я редко меняю, потому что фото почти нет) Память телефона забита фотографиями сына, мужа, собаки и природы, а моих нет) А с селфи у меня грустно все как-то)) Видимо, для них нужен какой-то особый талант, который мне не достался )))

Аналогічно))) Та і моя сторінка - це кіт і діти)) Інколи пейзажі)

#837 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:36

А он должен быть зарегистрирован где-то, как блогер? или....я вот решил, что я блогер и все?

П.С. просто интересно

не блогер, а будь-хто має право знімати у громадських місцях.
Тут діє така собі презумпція згоди, вийшов на вулицю, у громадське місце - будь готовий що можеш потрапити в кадр.
А от якщо уже проти - тоді можеш просити/вимагати не знімати. За невиконання такої вимоги фотографом чи оператором передбачена відповідальність, здається, адміністративна.

Відредаговано Мрія, 24 вересень 2020 - 14:19.

#838 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:40

Многие пользуются соц сетями для работы , а не для того чтобы рассказать миру о своей жизни

Відредаговано Cu-jo, 24 вересень 2020 - 12:41.

#839 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:45

щодо зйомки у школі чи на гуртку, то це підпадає під категорію громадського місця. Але школи страхуються отими писульками, які аж ніяк не підпадають під категорію документа, який має юридичну силу. із останнього, що я підписувала як мати - це теж згода на фото на клаптику паперу (навіть не А5), без дати, ніхто не перевіряв чи то я написала, чи не я.

#840 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 24 вересень 2020 - 12:50

Многие пользуются соц сетями для работы , а не для того чтобы рассказать миру о своей жизни

Частково погоджуся, але дивлячись яка робота. Якщо вона пов,язана з спілкуванням онлайн, то фото котика замість фото автора чи його корпоративного лейбла мене не надихає)), не серйозно.
Недавно чоловік розказував про  серйозну тьотку із серйозної організації на пристойній посаді, яка в анкеті писала свою електронну адресу - киця1967 (цифри для прикладу, букви, звісно, англійські)

2 користувачів читають цю тему

0 учасників, 2 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама