Это новый пособ онлайн проповедничества,как вариант.
Двери то уже не открывают )))
Так хотя бы проповедовал. Посоветовал бы что нам, несведущим. А так только воздух сотрясается раз в неделю и пшик.
Воспитание, вера, подготовка к семейной жизни.
Розпочатий з honest, 16 гру 2016 17:37
111 відповідей у цій темі
#62Опубліковано 27 грудень 2016 - 23:32 фух не одна я така))) уже третю сторінку не можу зрозуміти данної дискусії. Потихеньку виховання (памятаю що духовне)переходить в релігійну тему, в якій як на мене скільки спірних моментів, що можна і сто сторінок написати. Пробачте що не то темі.
#65Опубліковано 28 грудень 2016 - 23:07 тю, а хто Вам сказав що в мене викладали "православну етику". Я говорила про Християнську етику. Ви не так давно самі писали, що в Християнстві є декілька течій. Ну якщо Вас всетаки цікавить, то уроки були загального характеру, в ненав'язливій формі розказували про релігію, Біблію, Заповіді і т.д. А також вчитель проводила різні тести( ящо можна так сказати), розказувала та пояснювала Притчі. На Західній Україні Православ'я не так поширене як в центрі України. Була у нас одна дівчинка не Християнка, яка не ходила на ці уроки. І проблем не було. А так більшість Католиків (Грекокатолики і Римокатолики). І якщо честно то себе я таки вважаю просто Християнкою. Хотя хрещена в Католицкій церкві, дитиною кожної неділі ходила до Грекокатолицької церкви ( батьки до церкви ходили тільки на великі свята), а зараз спокійно хожу в Православну церкву. Для мене Бог без "прописки". А ділити можна і дальше. Православ'я також ділиться. І вони як злісні вороги. От цього я не розумію. Ви знаєте ще жодного разу не чула щоб мати вчила дитину хамити, будь то на площадці чи в магазині. Життя вносить свої корективи в розвиток дитини і це неминуче. Святих людей не має. Ви нікому не хамили? Я хамила, в відповідь і напевне просто так. Зараз може переросла, і більше думаю перед тим як відповісти. І що для Вас хамсто? Може в деяких випадках це просто захист? (ніколи так багато не пишу, але всетаки хочу зрозуміти Вас) . Відредаговано Shelenku, 28 грудень 2016 - 23:10. #66Опубліковано 29 грудень 2016 - 17:18 Намагаюсь утримувати себе від хамства. Намагаюсь не спілкуватись з людьми які хамлять. Тут на форумі хамство для мене коли старші, які мають власних дітей відповідають на ті питання які не ставилися, флудять стиль хоча б постом вище вашого. Учасник форуму з яким вони ніколи не зустрінуться у реальному житті не несе загрозу.
Дуже хотілося б щоб читали повість “Великий інквізитор” з “Братів Карамазових” Ф. М. Достоєвського.
Якщо можете поясніть як уникнути хамства при вихованні, так щоб на побутовому рівні воно не проявлялось у приниженні ближніх своїх. Скільки років у Вас викладалась “Християнська етика”? Коли востаннє Ви були в храмі? #68Опубліковано 29 грудень 2016 - 21:54 А что, вера должна обязательно подкрепляться походами в церковь?
#69Опубліковано 29 грудень 2016 - 22:20 як виховати дитину щоб вона не хамила, скажу чесно-незнаю. Пока я до цього ще не дійшла. Але я думаю, якщо поставити собі таку ціль, то можна і досягти. Мене вроді і виховували хороші батьти, але уникнути цього не получилось. Зараз я думаю як виховати з доньки Людину. А те що вона рано чи пізно комусь нахамить, то цього не уникнути. Є різний вік у дітей, і деякі речі доходять тільки з досвідом. В церкві не була давно. Послідній раз на Спаса. Як на мене це не показник, головне що в душі в людини. За Християнську етику. Памятаю що в третьому класі водили нас на Святе причастя. Точно предмет був до дев'ятого класа, а за 10-11 не памятаю. Давно було. Я рахую що цей предмет повинен бути факультативним. Якщо є бажання по будь-лака, а так цеж не матиматика.
#70Опубліковано 30 грудень 2016 - 17:53 Стосовно періодичності відвідування церкви та участі в таїнствах треба звертатися до свого священика. Існують закони духовного життя порушення яких веде до руйнації нижчих рівнів буття. Як то псування моралі, зміна соціального статусу, роздратованість і нижче. #72Опубліковано 30 грудень 2016 - 22:01
для меня самое главное - это гармония, а кто и каким методом этого достигает - победа каждого. практически не хожу в церковь, неуютно мне там - вечно куча "правильных" людей. только один раз повезло с церковью - уютно, по-доброму, но нет, и там сделали замечание - оказывается стояла на службе в неположенном месте - на мужской половине (справа от входа). не слишком ли много вы на себя берете, пророча "руйнацію нижчих рівнів буття"? это так очередная умная книжка пишет, а вы ее цитируете? знаете, есть такое выражение: на заборе тоже написано, а потрогаешь - нет ничего. в жизни все так относительно. что же вы так категоричны? #73Опубліковано 31 грудень 2016 - 13:23
О . . вот єто мне нравится больше всего... для того чтобы ощутить Богов рядом с собой мне не нужно никуда идти, - я язычница, мы дети Богов а не рабы...
а если я мусульманка и дети у меня мусульмане - то с какого перепугу им должны что-то навязывать в школе и почему вы считаете что все с православием головного мозга?
У нас страна светская, согласно конституции церковь отделена от государства - это значит что ни о какой христианской этике в школе не может идти и речи.
#74Опубліковано 06 січень 2017 - 11:45 Не люблю лицемерия, а читая автора не нахожу искренности. ИМХО Как приводил мне когда-то пример благочестия и т.п. батюшка. Две женщины решили посетить святые места, помолиться, принести дань вере. Одна поехала транспортом, а вторая прошла весь путь пешком, и каково же было ее удивление, когда придя туда и начав восхвалять себя в глазах батюшки: Я прошла весь путь пешком, значит моя вера сильнее и т.д., служитель церкви задал ей простой вопрос: И во сколько дворов Вы заглянули по пути? Скольким людям позавидовали? - ЛУЧШЕ Б ВЫ ПРОЕХАЛИ ВСЮ ДОРОГУ - МЕНЬШЕ Б ГРЕХА НАБРАЛИСЬ!
PS: Читая Вас вспоминается одна-единственная заповедь: Не судите, да не судимы будете. Відредаговано Kalinna, 06 січень 2017 - 11:49.
#75Опубліковано 08 січень 2017 - 19:13 To Shelenku. Дуже добре, що Ви намагаєтесь виховати Людину. Але, що конкретно міститься у цьому терміні, який образ Ви намагаєтесь закласти у вихованні?
To Ленуха. Віруюча людина — віруюча у що чи у кого? Високоморальна людина — це те що видно зовні: не зраджує, ходить до картинної галереї і т.д. Відвідує церкву — яку конкретно церкву? Приймає участь у таїнствах — яких конкретно таїнствах (пов’язано з відповіддю на попереднє питання)?
To shepan. Без жодних натяків на не відомих мені людей. Є об’єктивні закони нашого буття. Закони фізичні — всесвітнього тяжіння, гравітації і т. д. Вони існують не залежно від того що ми про них думаємо.
To Tash. Опишіть основи вашої язичницької віри. Намагаюся не ображати інші віросповідання.
To Kalinna. Мені здається Ви плутаєте щирість та особистість. Намагаюсь не переходить на особисте. Щиро відповідаю на тему обговорення. Хотілося б більше розмірковувати ніж засуджувати в цій темі. Напишу ще раз, не знаю нікого особисто з учасників теми. #76Опубліковано 08 січень 2017 - 20:30 Мужчина, я надеюсь вы все-таки мужчина, а вы в какую церковь ходите? #77Опубліковано 08 січень 2017 - 22:01
Это был ваш вопрос.
Странные у вас понятия высокоморальности. Відредаговано Ленуха, 08 січень 2017 - 22:02.
#78Опубліковано 09 січень 2017 - 10:25
Случайно забрела снова в эту тему.
Девочки, понятно, что услышать автор темы не способен! Не тратьте силы и нервы! Тут по ходу одна позиция "1. Я прав всегда. 2. Если не прав, смотри пункт первый!" Явно не заслуживает столько внимания... Имхо #79Опубліковано 09 січень 2017 - 11:50 +100500 Не кормите тролля (с) #80Опубліковано 09 січень 2017 - 14:18
Люди с православием головного мозга не всегда тролли, просто жизнь видать у них пустая.
Хотите высокоморальности - переведите 50 грн на армию, сходите в ПБН сплетите пару сеток... Про язычество можете в гугле почитать. В частности про Викку.
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |