258 відповідей у цій темі
bil4enya
-
Місто:Полтава - Левада
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 12 березень 2015 - 12:40
І я все повимикала з розеток. У нас взагалі завал з комунальними- і вода і світло. В минулому місяці 600кВт електроенергії і 16 кубів води холодної води. Так багато ще не було. Але ми пов'язуємо це з тим, що у нас куми живуть+ремонт кухні, постійно щось мили,прали,працював інструмент, майже постійно включений телевізор і один ноутбук. Зараз ми з сином вдвох дома, виключаю все - подивимось на результат в кінці місяця. Ще хочу привчити себе вимикати бойлер і ноут. Чоловікова мама проводила експеримент з бойлером - якщо його вимикати і вмикати на пару годин вдень - економія дуже помітна, а мої батьки, коли почали вимикати комп'ютер (він був ввімкнутий цілодобово ) зекономили 100кВт в місяць.
У батьків з новими тарифами взагалі завал. Мої батьки кілька років тому змінили старий газовий котел і твердотопливний на новий двохконтурний, змінили старі проржавілі труби на нові пластикові, встановили насосну станцію. Думали, що дровами топити ніколи не доведеться. А тепер, для того щоб встановити твердотопливний котел треба заново переробляти всю систему опалення. Субсидії їм не дадуть, а платити 3000 в місяць тільки за газ вони не можуть. Планують переходити на зиму в літню кухню, там плита і піч на дровах. 
А свекруха живе сама в будинку на 100 квадратів і не може собі дозволити його опалювати навіть з цими тарифами . В цьому році спільними зусиллями змінили всі вікна на пластикові +зима була не холодна, котел працював на запальнику майже весь час, але все одно менше 600 кубів в місяць не виходить. І літня кухня в неї не придатна для життя. Як буде зимувати наступну зиму взагалі не знаємо(((((
Опубліковано 12 березень 2015 - 12:53
а мої батьки, коли почали вимикати комп'ютер (він був ввімкнутий цілодобово ) зекономили 100кВт в місяць.
Этого не может быть, потому что просто не может быть)) значит экономили где-то ещё. Компьютер даже включенный круглосуточно и работающий, просто не может потреблять столько энергии.) характеристики почитай. Ноут вон просчитывали, сколько в месяц тянет - 7кВт? Ну пусть комп в 2 раза больше.
У меня комп включён круглосуточно. А плюс два планшета часто заряжаются. А плюс отдельно телек с коробкой андроида. А плюс лампы хоть и экономки, но включены всегда и всё)) мы неэкономные в этом плане, у нас постоянная иллюминация.
А плюс ещё в розетки подключены круглосуточно - холодильник, микроволновка, электрочайник, плита с электроподжигом, стиралка, все зарядки,котрые есть в доме (не вытаскиваются вообще) и т.д.
За все про все в месяц в среднем 200 кВт. Так что комп никак бы тебе 100 не сэкономил))
bil4enya
-
Місто:Полтава - Левада
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:07
Этого не может быть, потому что просто не может быть)) значит экономили где-то ещё. Компьютер даже включенный круглосуточно и работающий, просто не может потреблять столько энергии.) характеристики почитай. Ноут вон просчитывали, сколько в месяц тянет - 7кВт? Ну пусть комп в 2 раза больше.
У меня комп включён круглосуточно. А плюс два планшета часто заряжаются. А плюс отдельно телек с коробкой андроида. А плюс лампы хоть и экономки, но включены всегда и всё)) мы неэкономные в этом плане, у нас постоянная иллюминация.
А плюс ещё в розетки подключены круглосуточно - холодильник, микроволновка, электрочайник, плита с электроподжигом, стиралка, все зарядки,котрые есть в доме (не вытаскиваются вообще) и т.д.
За все про все в месяц в среднем 200 кВт. Так что комп никак бы тебе 100 не сэкономил))
Не буду сперечатись, бо говорю те, що мама говорила, сама не перевіряла . Можливо й менше.
А я вже й забула, коли було 200кВт, як мінімум 250-300. Холодильник, морозильна камера, мікрохвильовка, мультиварка, пральна машинка, бойлер, ноутбук, електрочайник, часто електроінструмент.
Евгения_Л
-
Місто:Полтава, Сады-2
-
Ім'я:Женя
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:11
у нас зі світлом біда. В коридорах постійно увімкнене, в 2-3 кімнатах стабільно весь вечір, ще й у кухні. Все вимикати не варіант, бо мала бігає туди сюди. А сама вона де дістає, то вмикає всі лампи (а у нас є люстри і по 5 ламп).
Нам пару років тому змінювали лічильник світла, то накручувати став значно більше. Спробували тоді економію на вимиканні приборів з розеток, то економія була досить значна. Але у нас і приборів дуже багато. Тим більше таких, якими не користуємось (відеомагнитофон, музичний центр я вмикаю раз на місяць музику послухать, принтер, пральна машина, мікрохвильовка і т. д.).
На вулиці у нас ліхтарики є, але вмикаємо їх максимум раз на рік))) А так накупили сонячних ліхтариків, доріжки не погано освітлюють і безкоштовно.
только хотела написать: новый счетчик и тянет мнооого,потому что реагирует и на включ.телек в режиме ожидания (это, когда лампочка горит), короче на всё, что в розетке торчит... Моя мама на двери входной повесила бумажку "выключить всё", и не выходит из дома пока не выключит всё))
ГАЗ, счетчики: в Полтавагазе есть план установки счетчиков порайонно (точнее микрорайонно, как Сады-2, напр.) на каждый квартал 15 г. Хочешь установить вне очереди, плати 2000 грн, и к тебе завтра придут и установят. И знакомые есть у нас там, но ничего не можем сделать, т.к. полтавагаз рубит деньги. Будем ждать своей очереди
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:15
попробуйте повыкручивать часть ламп, у нас из 5 в люстрах горят только 2-3 лампы (в гостинной и детской), да и в ванной 2 из 4...
Ми всі лампи вмикаємо дуже рідко. Коли гості в залі, чи коли педіатр дивиться горло 
От в Настіній кімнаті горить 4 лампи, бо інакше напівтемрява( Коли я сама в кімнаті, чи вона не грається дрібними деталями на підлозі, то однієї лампи вистачає, а коли складає конструктор чи іграшками з кінделу грається, то вмикаю, бо нічого не видно. Мінус енергозберігаючих ламп, що вони слабо світять( Вже навіть думала може це від люстри, бо вона у мене старого зразка, із масою всяких висюльок.
Для вуличного освітлення планую встановити лампи на сонячних батареях. Взагалі мрію про геліосистему на дах 
Для економії газу встановили котел з програматором, батареї з регулювальними вентилями, ну і передбачили можливість відключення частини будинку від опалення. Важливим фактором економії є достатня кількість батарей та їх правильне розташування - регулюється відстань до стіни, від підлоги та до підвіконня. При невиконанні цих умов циркуляція теплого повітря порушується, що призводить до збільшення тепловитрат.
Стіни та цоколь утеплюємо пінопластом 15 см, закладаємо утеплювач і під вимощення. На покрівлі - 30 см мінвати. Підлогу по грунту теж утеплюємо.
Ми цієї зими ні разу, здається, не опалювали весь будинок. У нас 2 стояка і в деяких кімнатах батареї вимикаються. 3 кімнати були постійно вимкнені. Зараз як сонечко світило, то вдень вимикали весь будинок.
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:16
А мене цікавить не тільки комуналка? Як ви взагалі економити? Моя сім'я вже перейшла на дешевий шампунь, не купую рідкого мила,а звичайне дитяче, туалетний папір не білий,а сірий. З їжі вже не купую бананів,апельсинів. Перейшли на лимон та яблука ( хоча вони теж не дешеві вже). Ковбасу зовсім не купуємо,а лише м'ясо. Роблю фарш та з нього різноманітнюю блюда. Як ще можна зекономити з мінімальним ризиком для здоров'я?
Відредаговано grace, 12 березень 2015 - 13:17.
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:16
Хоча читаю тут вас, і думаю наші 250 кВт як для приватного будинку не так вже і багато))
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:19
А мене цікавить не тільки комуналка? Як ви взагалі економити? Моя сім'я вже перейшла на дешевий шампунь, не купую рідкого мила,а звичайне дитяче, туалетний папір не білий,а сірий. З їжі вже не купую бананів,апельсинів. Перейшли на лимон та яблука ( хоча вони теж не дешеві вже). Ковбасу зовсім не купуємо,а лише м'ясо. Роблю фарш та з нього різноманітнюю блюда. Як ще можна зекономити з мінімальним ризиком для здоров'я?
Эх, пока никак... Мы на диете, поэтому на двоих 1,5 кг говядины на 2 дня. Плюс яйца, плюс творог, плюс я зелень всякую ещё ем. Очень дорого!(( и это я не считаю ребёнка...
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:23
Эх, пока никак... Мы на диете, поэтому на двоих 1,5 кг говядины на 2 дня. Плюс яйца, плюс творог, плюс я зелень всякую ещё ем. Очень дорого!(( и это я не считаю ребёнка...
Зелень на подоконнике можно выращивать, у меня свекровь в ставчиках петрушку, руколлу и зеленый лук посадила.
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:28
Я пока не могу найти какие-то супер-способы экономии. Муж хочет счетчики на газ поставить, т.к. по новым тарифам очень прилично получается. И бойлер выгоднее получается, чем за горячую воду платить. Хотя сколько стоит сейчас сам бойлер боюсь и представить. Кроме того, очень бью себя по рукам, чтобы не заказывать ничего на одежных сайтах.))) Хотя, когда посмотрела цены у нас на детскую (да и не детскую) одежду, то смысл ловить распродажи на ин.сайтах все-таки есть. Просто лишнего не нужно заказывать (стараться)).
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:33
Зелень на подоконнике можно выращивать, у меня свекровь в ставчиках петрушку, руколлу и зеленый лук посадила.
Капусту пекинскую и огурцы?))
Петрушка и укроп у меня и мороженые есть...
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:45
Девочки, простите, но тут бы хотелось читать мысли именно по экономии энергоресурсов. Что и как готовить можно создать отдельную тему.)))
Думаю и там будет актуально.
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:46
да на пертушку как-то не сильно и разоряемся...это не самая большая статья расходов)))
как бы научиться мясо, творог да конфеты на подоконниках из воды выращивать 
Відредаговано lidlekcc, 12 березень 2015 - 13:56.
svetlana
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Svetlana
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:47
Кроме того, очень бью себя по рукам, чтобы не заказывать ничего на одежных сайтах.))) Хотя, когда посмотрела цены у нас на детскую (да и не детскую) одежду, то смысл ловить распродажи на ин.сайтах все-таки есть. Просто лишнего не нужно заказывать (стараться)).
Аналогично...Но действительно,по хорошей распродаже получается намного дешевле,а то с одеждой детской у нас в городе особо не накупишься,очень дорого,но качество не очень И по одежде, решила для дома искать б.у,а то футболочка по 80-100 дороговато получается.
Опубліковано 12 березень 2015 - 13:55
у нас в месяц получается около 150кв., но мы не пользуемся электрочайником, бойлером, микроволновкой (думаю, она очень много потребляет), феном, плойкой, утюгом не очень часто (постельное я не глажу давно).
зато постоянно работают холодильник, електроподжиг, оень часто стиралка, миксер, блендер, два телевизора, ноут, большой аквариум с компрессором, фильтром,обогревом - круглосуточно, подзаряжаются планшет и куча мобилок.
для меня отопление - злоба дня. но на нем в квартире не сэкономишь(
Відредаговано lidlekcc, 12 березень 2015 - 14:15.
Опубліковано 12 березень 2015 - 14:02
Девочки, простите, но тут бы хотелось читать мысли именно по экономии энергоресурсов. Что и как готовить можно создать отдельную тему.)))
Думаю и там будет актуально.
Ну, если только по энергоресурсам, то практически все уже сказали. Изобретение "нового велосипеда" вряд ли получится. Ну, разве что отрезать квартиру от энергосетей)
Відредаговано Скорпиончик, 12 березень 2015 - 14:03.
Опубліковано 12 березень 2015 - 14:06
Девочки, вот все так обсуждают электричество. А разве та незначительная экономия, которой может быть можно добиться выключением приборов, существенно изменит платежку? По сегодняшним тарифам (беру свыше 150 кВТ) за 50 кВт электроэнергии нужно заплатить что-то около 20 гривен. Это вас спасет? Меня подорожание света пугает меньше всего, так как сумма в принципе получается не очень критичная (у нас 200-250 кВт в месяц). А вот газ, это да... Пока планируем утеплить чердак немного (у нас частный дом) и хотя бы одну стену (самую холодную). Больше просто финансово не потянем. Менять котел, систему - где взять на это деньги? Надеюсь на субсидию, если не дадут, то платить буду только то, что смогу.
Опубліковано 12 березень 2015 - 14:08
я там нолик забыл))) давайте еще раз посчитаем примерно потребелние при средней нагрузке. Ноут. берем 30Вт в час умнож на 24часа и умнож на 30 дней = 21,6кВт, при условии круглосуточной работы без режима ожидания. Комп. берем 130 Вт в час умнож на 24 часа и умнож на 30 дней = 93,6кВт как-то так.
Опубліковано 12 березень 2015 - 14:13
думаю, что мало у кого (вернее ни у кого ) комп или ноут работают 24 часа в полноценом режиме. а в спящем - это мизер потребления.
Опубліковано 12 березень 2015 - 14:14
я там нолик забыл))) давайте еще раз посчитаем примерно потребелние при средней нагрузке.
Ноут. берем 30Вт в час умнож на 24часа и умнож на 30 дней = 21,6кВт, при условии круглосуточной работы без режима ожидания.
Комп. берем 130 Вт в час умнож на 24 часа и умнож на 30 дней = 93,6кВт
как-то так.
Важное примечание - при условии круглосуточной работы.) этого не может быть...и далее по тексту))
Тут условие было что отключали комп, находящийся в режиме ожидания. Сколько он тянет в режиме ожидания, есть характеристики?
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|