Перехід до вмісту

Фотографія

Государственная помощь при рождении ребенка

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
844 відповідей у цій темі

#701 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 09 січень 2014 - 20:57

День в день не бывает. Но если Вам удобно в любое время, то можно и через денек.

#702 Ксюни4ка

Ксюни4ка

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 898 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 09 січень 2014 - 21:02

Спасибо! А день в день можно? Или там очередь обычно?

День в день наверное не получится, во всяком случае меня так ни разу не записывали. Я всегда записывалась на утро, то людей вообще нет, и по времени не очень долго.

#703 Юла

Юла

экс-Lapulechka

• Наша пісочниця
  • 921 повідомлення
  • Місто:Центр
  • Ім'я:Юля

Нагороди

Опубліковано 09 січень 2014 - 21:10

Девочки , подскажите, как посчитать : сколько денег нужно получать , что бы дали доплаты как малообеспеченым ( не знаю как правильно сформулировать мисль)))) на 4 человека в семье ? Мне в собвезе рассказывали год назад , но я забыла , там еще какая то формула была ))) заранее благодарна !

#704 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 09 січень 2014 - 21:17

Девочки , подскажите, как посчитать : сколько денег нужно получать , что бы дали доплаты как малообеспеченым ( не знаю как правильно сформулировать мисль)))) на 4 человека в семье ?
Мне в собвезе рассказывали год назад , но я забыла , там еще какая то формула была ))) заранее благодарна !

Вот когда-то Оксана описывала.

Розмір допомоги по догляду за дитиною до 3 років

Мінімальний розмір допомоги встановлено у сумі 130 грн. в місяць і він виплачується всім незалежно від того, який дохід Ви маєте.

Водночас у випадку якщо різниця між прожитковим мінімумом на працездатних осіб (на січень 2013 року – 1147 грн.) і середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців у Вас будуть більше 130 грн., то Вам буде виплачено цю різницю.

До членів родини відносять:

- чоловіка (дружину);

- рідних, всиновлених і підопічних дітей до 18 років (до 23 роки – якщо вони навчаються на денній формі у вузах І-ІV рівнів акредитації і ПТУ і не мають власних сімей незалежно від місця проживання і реєстрації);

- неодружених повнолітніх дітей, які визнані інвалідами з дитинства 1 і 2 груп або інвалідами 1 групи і які проживають разом з батьками;

- непрацездатних батьків чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів;

- жінку та чоловіка, які проживають однією сім’єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей.

Потрібно зазначити, що до складу сім’ї баби, діда або іншого родича, що фактично здійснює догляд за дитиною, не є усиновлювачем або опікуном дитини і звертається за призначенням допомоги, не включається дитина, на догляд за якою призначається допомога.

Для того, щоб визначити цей середньомісячний сукупний дохід в розрахунку на одну особу необхідно:

1) додати доходи всіх осіб, які відносяться до членів сім’ї, і які отримані за 6 місяців, які передують місяцю звернення за допомогою;

2) розділити цю суму (сукупний дохід) на 6 і на кількість членів сім’ї.

Серед доходів, які відносять в склад сукупного доходу сім’ї враховують: зарплату, грошове забезпечення, стипендії, пенсії, а також деякі специфічні доходи, наприклад, грошових еквівалент пільг за спожиті житлово-комунальні послуги (крім житлових субсидій), нормативний дохід від земельних ділянок (крім розпайованих і які з поважних причин не використовуються), частина соціальних допомог тощо.

Важливо звернути увагу, що з підвищенням розміру прожиткового мінімуму допомогу по догляду перераховують автоматично.

У випадку якщо Ви претендуєте на допомогу у розмірі більшому за мінімальний, Ви можете подати всі необхідні документи про доходи у будь-який час. Допомогу у підвищеному розмірі виплачують протягом 6 місяців. Потім необхідно знову принести документи про доходи, інакше допомогу Вам будуть виплачувати у мінімальному розмірі.

Приклад розрахунку допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі, що перевищує мінімальний

Сім’я складається з чотирьох осіб: жінка, чоловік та їх двоє дітей (2004 року народження та 15.04.2012 року народження). Жінка здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку і отримує у мінімальному розмірі допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку 130 гривень щомісячно, допомогу при народженні дитини щомісячно 840 грн., чоловік працює, отримує заробітну плату 1100 грн.

У лютому 2013 року жінка звертається за державною допомогою з урахуванням доходів сім’ї.

Розрахунок розміру допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з урахуванням доходів сім’ї:

1.Визначаємо середньомісячний сукупний дохід сім’ї за останні 6 місяців (з 01.08.2012р. по 31.01.2013р.) в розрахунку на одну особу:

((840 грн. х 6 міс.) + (1100 грн. х 6 міс.)) / 6 міс / 4 особи = 485 гривень

2. Визначаємо розмір допомоги для сім’ї:

1147 грн. – 485 грн. = 662 гривні.

Отже сім’я щомісячно впродовж лютого-липня 2013 року буде отримувати допомогу у розмірі 662 гривень.

#705 Юла

Юла

экс-Lapulechka

• Наша пісочниця
  • 921 повідомлення
  • Місто:Центр
  • Ім'я:Юля

Нагороди

Опубліковано 09 січень 2014 - 22:26

Вот когда-то Оксана описывала.

Спасибо, посчитала - не положено мне доплат))) а то я уже губу раскатала))

#706 Katerina

Katerina

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 537 повідомлення
  • Місто:Полтава, Авиагородок
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

2          2   

Опубліковано 10 січень 2014 - 10:09

ППц на каком основании???

Когда я ехала на работу за больничным, а папа был дома с грудничком, выражения у меня в голове были еще хуже. "Основание" я так и не поняла, просто не принималу документы и все. Думаю из за того, что в перечне есть "Прикоз о назначении декретного отпуска", а больничный его "альтернатива". Потом надо будет им еще и приказ отвозить, чего я еще не сделала, так мне в том месяце перечислили меньше денег

#707 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 14 січень 2014 - 22:47

Девочки, кто только собирается оформлять помощь при рождении ребенка, внесли изменения в перечень документов, которые нужно подавать, их количество сократили, изменения должны вступить, если не ошибаюсь, с февраля, вот ссылка на Закон Украины

Для призначення допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та свідоцтва про народження дитини подається заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина.

Заява складається у довільній формі із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини.

Даний перелік документів є вичерпним.

Орган праці та соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, або за місцем народження дитини після звернення одного з батьків (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини:

самостійно отримує від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ, з державних реєстрів та в порядку обміну інформацією всі необхідні відомості для призначення такої допомоги;

направляє центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, дані для реєстрації місця проживання дитини, що зазначила особа, яка звертається за допомогою

#708 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 14 січень 2014 - 23:14

Девочки, кто что слышал... Если уходить в новый декрет не выходя с предыдущего, больничные по дородовому отпуску как начисляют? Мне сказали, что внесли какие-то изменения и теперь, если опять идти в декрет, то начисляют мизер - исходя из минимальной зарплаты.

#709 felice

felice

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 10 754 повідомлення

Нагороди

2       2         

Опубліковано 14 січень 2014 - 23:15

Девочки, кто что слышал... Если уходить в новый декрет не выходя с предыдущего, больничные по дородовому отпуску как начисляют? Мне сказали, что внесли какие-то изменения и теперь, если опять идти в декрет, то начисляют мизер - исходя из минимальной зарплаты.

ты в новый декрет собралась? :super2:

#710 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 14 січень 2014 - 23:24

ты в новый декрет собралась? :super2:

:rgaka: :rgaka: пока нет, но все может быть :give_heart: :blush:

Это мы со знакомой разговорились, она как раз идет во второй декрет и рассказала такую "радостную" новость. Ну а я ж не поверю, пока документы не увижу... вот и спрашиваю...
  • felice це подобається

#711 bonysj

bonysj

Творческая личность - то творю, то вытворяю)))

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 січень 2014 - 08:32

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 27.07.2013 р. N 30-03/121
Щодо обчислення допомоги по вагітності та пологах

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула звернення щодо надання допомоги по вагітності та пологах і повідомляє наступне.

Відповідно до частини першої статті 39 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" від 18.01.2001 р. N 2240 (далі - Закон N 2240) допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу), обчисленої відповідно до статті 53 цього Закону, і не залежить від страхового стажу.

Згідно з абзацом першим частини першої статті 50 Закону N 2240 матеріальне забезпечення та соціальні послуги за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, застрахованим особам, зазначеним у частині першій статті 6 цього Закону, призначаються та надаються за основним місцем роботи (крім видів матеріального забезпечення, передбачених пунктами 1, 2 статті 34 цього Закону, яке надається за основним місцем роботи та за сумісництвом у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України).

Частиною другою статті 53 Закону N 2240 визначено, що порядок обчислення середньої заробітної плати для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах визначається Кабінетом Міністрів України.

Таким порядком є Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. N 1266 (далі - Порядок).

Згідно з пунктами 3 та 4 Порядку розрахунковим періодом для застрахованих осіб (включаючи осіб, які працюють неповний робочий день) є останні шість календарних місяців (з 1-го до 1-го числа), що передують місяцю, в якому настав страховий випадок, протягом якого особа працювала та сплачувала страхові внески або за неї сплачувались страхові внески.

Місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком), виключаються з розрахункового періоду.

Пунктом 14 Порядку передбачено, що середньоденна заробітна плата для розрахунку допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, з якої сплачувалися страхові внески, на кількість календарних днів за розрахунковий період (без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин: тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком).

Оскільки у розрахунковому періоді (лютий - липень 2013 року) працівниця протягом лютого - червня 2013 року перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з першого до першого числа місяця, то відповідно до абзацу п'ятого пункту 4 Порядку із розрахункового періоду виключаються місяці з лютого по червень 2013 року.

Розрахунок середньої заробітної плати для визначення суми допомоги по вагітності та пологах у зазначеному випадку повинен здійснюватися із розрахунку заробітної плати за липень 2013 року відповідно до вимог пункту 14 Порядку.

Отже, сума допомоги по вагітності та пологах застрахованій особі розраховується шляхом множення суми денної виплати на кількість календарних днів, що підлягають оплаті згідно з листком непрацездатності у зв’язку з вагітністю і пологами (пункт 20 Порядку).

Додатково повідомляємо, що відповідно до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України "Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням" від 26.09.2001 р. N 1266 право давати роз'яснення щодо застосування Порядку надано Міністерству соціальної політики України.

Заступник директора

Г. Нагорна
  • Marusja це подобається

#712 Викусик

Викусик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 451 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 січень 2014 - 11:36

Девочки мама вчера прочитала, что с 1 февраля 2014 г. не нужно будет собирать все бумажки для оформления выплат (ведомства будут взаимодействовать сами). Кто об этом слышал? Мне вчера такой список объявили, что я обалдела...

#713 bonysj

bonysj

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 січень 2014 - 11:55

Викуся, со 02.02.2014 г. перечень документов сокращен.

Не буду повторяться,Женя, несколькими постами выше (здесь) уже давала ссылку на Закон.

#714 Викусик

Викусик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 451 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 січень 2014 - 12:21

Викуся, со 02.02.2014 г. перечень документов сокращен.

Не буду повторяться,Женя, несколькими постами выше (здесь) уже давала ссылку на Закон.

Ой, спасибо! Пропустила пост :blush: Оксаночка, а если я обращаюсь по месту жительства, а не прописки... Что-то мне не верится, что такой обмен пойдет... Это как "админ.услуги" на почте - есть, но как работают(((

#715 bonysj

bonysj

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 січень 2014 - 12:56

Ой, спасибо! Пропустила пост :blush: Оксаночка, а если я обращаюсь по месту жительства, а не прописки... Что-то мне не верится, что такой обмен пойдет... Это как "админ.услуги" на почте - есть, но как работают(((

Обращайся по месту жительства)

#716 mascha

mascha

Школярка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 239 повідомлення
  • Ім'я:Алена

Нагороди

Опубліковано 22 січень 2014 - 13:04

ДЕВОЧКИ ПОДСКАЖИТЕ ТЕЛЕФОН ЧТО БЫ ЗАПИСАТСЯ В СОВБЕЗ НА ПРИЕМ.НА пОДОЛЕ

#717 bonysj

bonysj

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 22 січень 2014 - 14:52

ДЕВОЧКИ ПОДСКАЖИТЕ ТЕЛЕФОН ЧТО БЫ ЗАПИСАТСЯ В СОВБЕЗ НА ПРИЕМ.НА пОДОЛЕ

57-07-62

#718 mascha

mascha

Школярка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 239 повідомлення
  • Ім'я:Алена

Нагороди

Опубліковано 23 січень 2014 - 15:41

57-07-62

спасибо))

#719 Tanya_nyagan

Tanya_nyagan

Студентка

• Наша пісочниця
  • 784 повідомлення
  • Ім'я:Tanya

Нагороди

Опубліковано 05 жовтень 2014 - 19:16

подскажите, если прописка на садах 2, куда идти для оформления выплат на ребенка (адресс, телефон) . Заранее спасибо. и если естт список документов, актуальный на сегодня.

#720 Tash

Tash

Мавка була революціонерка

• Завсідники
  • 3 445 повідомлення
  • Ім'я:наТаша

Нагороди

2    2    2      

Опубліковано 06 жовтень 2014 - 16:28

Там единый жена на Калинина напротив универсма, доспим и найду вам номер телефона по которому на прием записываться.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама