Перехід до вмісту

Фотографія

Перший раз - в перший клас!

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
3072 відповідей у цій темі

#701 valery

valery

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 648 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 липень 2016 - 21:47

Расскажу, как было у нас:
- было 2 юбки. В принципе хватило б и 1. Из юбок не выросли и нигде не вымазались, не испортили.
- брюки покупала в сентябре. Были дождливые дни, уже ходили. Было 2 штанов. К концу года все стали маленькими.
- жилетки не было. Но был пиджак. Зимой в нашей школе просили на гольф одевать пиджак и на праздники тоже. Были ещё кофточки темных цветов на пуговичках спереди - 2 шт, одевали поверх рубашек, когда было тепло вместо пиджака.
- По блузам - 2 с коротким рукавом, 2 - с длинным
- купила рубашки поло, но так и не носили, так как в нашей школе попросили их не одевать
- зимой носили гольфы. Разрешали любые однотонные цвета
- основные цвета - черный и белый. Гольфы были и красные, и розовые, и фиолетовые... Кофточки, свитерочки - синие.
- у нас на физкультуре были кроссовки. Единственное - пришлось купить ложечку для обуви. Не получалось самостоятельно обуться. Со шнурками - проблем не было.
- сарафан тоже был.
- на сменку мы отнесли туфли, в которых ходили в начале сентября, пока было тепло.

#702 natochka

natochka

Я женщина... И значит я прекрасна...

• Завсідники
  • 3 205 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 03 липень 2016 - 21:57

Дівчата,питання по одягу.
2 спіднички достатньо?
брюки купувати чи краще ближче до холодів?
жилетку вирішила не брати-правильно?
можна обійтись без піджака??хочу купити просто кофтинку.
блузи - дві з коротким рукавом і дві з довгим?
а просто регланчики однотонні замість блуз ви брали?
Усе чорне і біле?
На фіз-ру краще мокасіни,кеди чи кроси?
Яке змінне взуття-не тапки,як в садочку?просто якісь трапчані туфлі?

І сарафан - треба, зручно?

У нас 2 сарафани і 1 спідниця, яку майже не одягали. Купувала одні чорні штани. Обійшлися без піджака, замінили темно-синьою і сірою кофтами на пувичках. Одна біла, одна голуба і одна рожева блузки з короткими рукавами, одна темно-синя і одна блакитна з довгими. Блузки бажано не яскравих кольорів і однотонні. У нас поло можна. На фізкультуру брала макасини на липучках, спортивна форма є, але більше користувалися білою футболкою і лосинами. На змінне взуття у нас туфельки, але коли фізкультура, дозволяють бути у макасинах.
Так у нас.
До речі, про форму нам говорили на зборах весною, по закінченню підготовчих курсів.

Відредаговано natochka, 03 липень 2016 - 22:24.

#703 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 липень 2016 - 21:59

просто ціна піджака вражає...віддавати такі гроші за те, що надягне кілька разі за рік....

#704 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 03 липень 2016 - 22:02

у нас вообще юбок не было)

два сарафана

брюки

школьные шорты

блузка с длинным рукавом

блузка с коротким рукавом

трикотажные белые кофточки на каждый день - 4 шт

кардиган - 2шт

спортивная форма+кроссовки

черные туфли - 2 пары

#705 kukuruzzka

kukuruzzka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 808 повідомлення
  • Місто:Полтава/ Браилки
  • Ім'я:Наталия

Нагороди

Опубліковано 03 липень 2016 - 22:33

просто ціна піджака вражає...віддавати такі гроші за те, що надягне кілька разі за рік....

Вот и я пиджак не хочу,хочу купить пару кофт с у-образным вырезом на пуговках.

#706 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 03 липень 2016 - 22:45

Марина, ты лучше узнай у кл.рук, какие требования. у нас н-р очень желательно черный сарафан и белый верх круглый год. или у нас носят галстуки, а их не под все блузки наденешь, нормально только с отложным воротничком.

по мне минимальный набор:

- 1 блузка с длинным

- 1 поло с длинным

- 1 блузка с коротким

- 1 поло с коротким

- 1 сарафан

- 1 кардиган цвета формы

- 1 джинсы цвета формы

- 1 туфли, в которых ходить в демисезон, а зимой на сменку

- черные, белые, серые носки и колготы - много

у нас были и юбка, и шорты, и гольфы, но носили их редко, только для разнообразия. а вот трикотажную жилетку хочу купить.

на физ-ру лучше кроссовки.

#707 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:03

Найбільше переживаю,що для Аліси буде дуже важко цілий день провести в школі. Тому зараз думаю над варіантами. У тому числі, і над звільненням. Останнє рішення - надважке. Цій роботі я віддала 13 років. Це моя друга школа...

#708 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:10

Найбільше переживаю,що для Аліси буде дуже важко цілий день провести в школі. Тому зараз думаю над варіантами. У тому числі, і над звільненням. Останнє рішення - надважке. Цій роботі я віддала 13 років. Це моя друга школа...

у садочку вона ж теж цілий день

#709 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:12

у садочку вона ж теж цілий день

Але там сон. І більше розваг та відпочинку.

#710 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:16

у нас вже зараз в садку половина дітей ниє, що спати не хоче, та і у продовженій групі вони ж граються і гуляють, а не тільки уроки роблять

#711 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:17

у нас вже зараз в садку половина дітей ниє, що спати не хоче, та і у продовженій групі вони ж граються і гуляють, а не тільки уроки роблять

мене поки що тішить одне - садочок вона так і не полюбила. Але ж не може бути так несправедливо, що і школу вона не любитиме))))

#712 lenaxol

lenaxol

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 893 повідомлення
  • Місто:с.Розсошенцы
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 27 липень 2016 - 23:52

Марина а я слышала по нашей школе.Что на продленке дети тоже спят,вроде как заканчиваются в первых классах уроки и те кто остаются на продленку они ложатся спать,по времени не знаю сколько они спят.Но на 13.30 продленка приходит кушать обед,потом занимаются а около 17 часов идут гулять на улицу.

Может я и ошибаюсь,но вроде у нас так.

#713 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 28 липень 2016 - 06:15

Марина а я слышала по нашей школе.Что на продленке дети тоже спят,вроде как заканчиваются в первых классах уроки и те кто остаются на продленку они ложатся спать,по времени не знаю сколько они спят.Но на 13.30 продленка приходит кушать обед,потом занимаются а около 17 часов идут гулять на улицу.

Не во всех школах есть классы с кроватями.

#714 F-db

F-db

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 396 повідомлення
  • Ім'я:Мама

Опубліковано 28 липень 2016 - 06:47

Если у вас интересная работа, то может не стоит увольняться ? Лучше нянечку наймите

В нашей не спали и не гуляли. Дети сидели в кабинете. Главное условие сидеть тихо и заниматься кто чем.

#715 Дождик

Дождик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 711 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада
  • Ім'я:Таня

Нагороди

2               

Опубліковано 28 липень 2016 - 08:07

Вы в 37 идете? Там тоже спят ( по крайней мере 2 года назад спали, но  только зимой и то не редко) , кровати есть.

А лучше запишете ее на лепку, уже 2 раза в неделю будет занята, да и в ЦПО можно, правда с нашей школы не водят, но я договаривалась с преподавателем с ЦПО и она приходила забирать моего со школы. И так можно расписать что ребенок все 5 дней будет чем то занят после уроков.

#716 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 28 липень 2016 - 08:18

Пам’ятаю, як 5 років тому (в 2011) я також була перед таким самим тяжким вибором, (тим паче з моїм відірви й викнь))) Зразу планували народжувати 2 дитину, але не сталося, вагітність перервалася на 23 тижні...

Важкою ситуація у нас  була ще й в тому, що ми йшли в зовсім новий колектив (тобто в школі взагалі нікого не знали), та й працювала я за автоагрегатним заводом, до 18:00  (тобто двері кабінету повинні були зачинятися не раніше 18:05, а маршрутка відходила рівно о 18:00 і я чекала наступної ще 30 хв, то додому потрапляла лише о 20:00).

Син ходив на ГПД (до 18:00), хоча місць було замало саме в цю групу, але зважаючи на те, що я ще й писала заяву, щоб син сам ходив додому, ми були одні з перших в списку на цю групу.

В 17 , думаю і в 37 школі, сумно не буде на ГПД, так як вони відразу після того, як пообідали ідуть в ЦПО на різні гуртки і там знаходяться до 15:45-16:00, потім коротка ГПД йшла додому, а ті, що до 18 намагалися робити домашнє завдання (ну по крайній мірі робили вигляд, що вони його роблять :rgaka:).

Чоловік на той момент вже працював на автобусі (йшов з дому о 5 ранку, повертався о 22 ночі, так що на його допомогу вже не розраховували)

Не скажу, що було легко, ні було надзвичайно важко і мені і сину (були такі моменти, що я брала ручку і папір і писала заяву на звільнення, але директор завжди вмовляв)))). Так я після роботи була й так зморена, а треба ще й приготувати вечерю, поприбирати, позашивати всі дірки на одязі, зробити уроки (так, нам задавали і в першому класі), ще й вислухати що було доброго/цікавого/поганого за день...

Головна умова була та, що в дитини буде мобільний телефон постійно з собою включений (хоча вчителі були проти такого девайсу, але мені так спокійніше було, тобто закінчились уроки, він зателефонував, що все нормально, закінчилась ГПД, він знову дзвонить і поки йшов додому розмовляв зі мною.

Тим паче, якщо ви живете там же, де й раніше, то проблем взагалі не може бути, школа - це ж домашнє діло)))

А взагалі треба дивитись по ситуації. Звільнитись можна в будь який час.

Ось підете в перший клас походите пару місяців і там все покаже (перший місяць я б взагалі не брала до уваги, буде важко однозначно, так як для всіх: і для батьків, і для дитини це все буде новим, незнайомим)

Діти зовсім не такі безпомічні, як нам, батькам, здається ;)

#717 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 28 липень 2016 - 09:02

Если у вас интересная работа, то может не стоит увольняться ? Лучше нянечку наймите

В нашей не спали и не гуляли. Дети сидели в кабинете. Главное условие сидеть тихо и заниматься кто чем.

У мене цікава робота.Але зарплати якраз вистачить на нянечку)

• svexa це подобається

#718 merkysha

merkysha

Народжена бути...білкою!

• Довгожителі
  • 9 993 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 28 липень 2016 - 09:07

Пам’ятаю, як 5 років тому (в 2011) я також була перед таким самим тяжким вибором, (тим паче з моїм відірви й викнь))) Зразу планували народжувати 2 дитину, але не сталося, вагітність перервалася на 23 тижні...

Важкою ситуація у нас  була ще й в тому, що ми йшли в зовсім новий колектив (тобто в школі взагалі нікого не знали), та й працювала я за автоагрегатним заводом, до 18:00  (тобто двері кабінету повинні були зачинятися не раніше 18:05, а маршрутка відходила рівно о 18:00 і я чекала наступної ще 30 хв, то додому потрапляла лише о 20:00).

Син ходив на ГПД (до 18:00), хоча місць було замало саме в цю групу, але зважаючи на те, що я ще й писала заяву, щоб син сам ходив додому, ми були одні з перших в списку на цю групу.

В 17 , думаю і в 37 школі, сумно не буде на ГПД, так як вони відразу після того, як пообідали ідуть в ЦПО на різні гуртки і там знаходяться до 15:45-16:00, потім коротка ГПД йшла додому, а ті, що до 18 намагалися робити домашнє завдання (ну по крайній мірі робили вигляд, що вони його роблять :rgaka:).

Чоловік на той момент вже працював на автобусі (йшов з дому о 5 ранку, повертався о 22 ночі, так що на його допомогу вже не розраховували)

Не скажу, що було легко, ні було надзвичайно важко і мені і сину (були такі моменти, що я брала ручку і папір і писала заяву на звільнення, але директор завжди вмовляв)))). Так я після роботи була й так зморена, а треба ще й приготувати вечерю, поприбирати, позашивати всі дірки на одязі, зробити уроки (так, нам задавали і в першому класі), ще й вислухати що було доброго/цікавого/поганого за день...

Головна умова була та, що в дитини буде мобільний телефон постійно з собою включений (хоча вчителі були проти такого девайсу, але мені так спокійніше було, тобто закінчились уроки, він зателефонував, що все нормально, закінчилась ГПД, він знову дзвонить і поки йшов додому розмовляв зі мною.

Тим паче, якщо ви живете там же, де й раніше, то проблем взагалі не може бути, школа - це ж домашнє діло)))

А взагалі треба дивитись по ситуації. Звільнитись можна в будь який час.

Ось підете в перший клас походите пару місяців і там все покаже (перший місяць я б взагалі не брала до уваги, буде важко однозначно, так як для всіх: і для батьків, і для дитини це все буде новим, незнайомим)

Діти зовсім не такі безпомічні, як нам, батькам, здається ;)

Так,живемо поруч зі школою. Одну дорогу перейти,та й то - вона підїзна.

Так ви ходили на ГПД на Головка,20?Бо не дуже зрозуміла.

З 1 вересня я беру відпустку - більше, ніж на 20 днів. Так що період адаптації переживу не на роботі СБ,

Вы в 37 идете? Там тоже спят ( по крайней мере 2 года назад спали, но  только зимой и то не редко) , кровати есть.

А лучше запишете ее на лепку, уже 2 раза в неделю будет занята, да и в ЦПО можно, правда с нашей школы не водят, но я договаривалась с преподавателем с ЦПО и она приходила забирать моего со школы. И так можно расписать что ребенок все 5 дней будет чем то занят после уроков.

Уперше чую про сон. У нас ходила знайома туди 14-16 роки.То вони не спали.Будуть збори-дізнаюсь.

#719 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 28 липень 2016 - 09:13

Так ви ходили на ГПД на Головка,20?Бо не дуже зрозуміла.
Ні, ми ходили в школу на ГПД, а   вчителі, після обіду,  дітей водили на Головка, 20, і там вже вон розподілялись різних кружках. А ближче до 16:00 дітей (ведучі цих кружків) приводили до школі і передавали в руки вчителю продовженої групи.

#720 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 28 липень 2016 - 10:04

Марина. а до скольки у тебя работа?

Моя тоже с первого класса водили на кружок на 14.00 с продленки, то в 15.30 ее дедушка от туда забирал.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама